Bouterse: problemen afhandeling niet de schuld van SLM

28

PARAMARIBO, 28 feb – Problemen bij de belading en afhandeling van vliegtuigen hebben niets te maken met de SLM. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Volgens het parlement moeten parlementariërs ‘niet de fout maken’ te denken dat het probleem aan de SLM ligt. De Ware Tijd heeft intussen uit een onderzoeksdossier gepubliceerd, waaruit blijkt dat de ex-levenspartner van SLM-directeur Robbi Lachmising verantwoordelijk is.

De vrouw, Santouscha Raghoe, is directeur van Professional Consultancy Service & Uitzendbureau, Procons. Uit het dossier blijkt dat voor Procons is gekozen zonder aanbesteding. Het bedrijf ving vanaf augustus 2016 een vergoeding van twee en dertig duizend dollar per maand. Drie maanden later werd het bedrag verhoogd tot vijf en dertig duizend dollar.

Over de kwaliteit van het geleverde werk wordt vaker geklaagd. Onder meer de KLM heeft zelfs ondeugdelijk gesloten vliegtuigdeuren gerapporteerd. In het parlement werd bezorgdheid geuit over de vliegveiligheid. Bouterse zegt dat hij minister Jerry Miranda van Openbare Werken heeft opgedragen om Procons de wacht aan te zeggen. Er zal een bedrijf worden aangetrokken “met meer ervaring.”

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. Er zal een bedrijf worden aangetrokken met meer ervaring ?

  Zeker Sardjoe & Abrahams Cargo Consultancy.

  Bouterse stop met lullen en gooi de handdoek in de ring. Je bent onbekwaam en incompetent. Gwe met je mars.


  Maak melding

 2. Men ziet hoe de nationale dieven partij te werk gaat. Ondanks de steeds groter wordende armoede en verpaupering onder het gros der debiele dwaze idiote oerdomme ndpers en de steeds groter wordende criminaliteit, moreel en geestelijk verval, blijven die paarse paria’s met een stinkende mond zonder tanden, krijsen, neks no fout in 2020 gaan we weer voor vijf, nog meer paars verdoemde ddb jaren. Oma taki, alle ndper’s zijn ddb verslaafde knettergekken die de ddb vloek aan zichzelfs hebben te danken. Opa taki, ba zoekoe ba Vinnie ba tjarie, deng ka. Ondertussen verrijken het gros der paars corrupte elite, want 2020 nadert snel, en alles zullen deze paarse rovende parasieten en ddb poepvliegen en wormen doen om verder land en volk te beroven. Wo ka.


  Maak melding

 3. Het bekende verhaal.
  Nooit verantwoordelijkheid nemen.
  Het moet zo erg zijn dat de pers hiermee naar buiten komt, voordat er maatregelen worden genomen.
  Sliepen zij die verantwoordelijk waren?
  Ook zij moeten het veld ruimen. Dit noemen ze politieke verantwoordelijkheid.

  Het feit dat de president zich ermee bemoeit roept bij mij twee vragen op:
  1. had u dan niet beter voorbereid moeten zijn toen u verantwoording ging afleggen in het parlement, zodat de heer Gajadien niet hoefde over te gaan tot zulks taalgebruik?
  2. Is het zo erg dat de u zich hiermee moet bemoeien.


  Maak melding

 4. A no mi!!!!!!
  SLM directeur betaalt 35000 dollar per maand aan (bedrijf) ex-partner, nota bene zonder aanbesteding!!!
  Corruptie en belangenverstrengeling ten top…., maar ja, is Suriname hé!! Alles kan en niemand zegt er wat van. Jammer dat het ontdekt is, hoor ik desie denken…


  Maak melding

 5. Wat een enorme onzin.

  SLM is de operator van haar vliegtuigen en voor elke handeling die daar aan of in gedaan wordt. Men koopt geen ticket bij mevrouw R maar bij SLM. SLM moet garanderen dat Mevrouw R. haar opdrachten voor SLM goed en volgens alle regels uitvoert.

  Eerst begaat de Miranda de Blunder rustig aan de directeur van Casas komt wat vroeger terug uit China en nadat hij uit gerust is gaan wij overleggen over deze zaken. U moet hierbij niet vergeten dat er al een aantal grote vliegtuigen neergestort zijn door niet goed afgesloten luiken of deuren of door niet goed geladen vracht of bagage.
  De Miranda gaat voorbij aan de urgentie (500 pagina’s is niet niets), dat Casas niet alleen een directeur is maar een organisatie waarin plaatsvervanging geregeld zal moeten zijn. Het had de Miranda ook duidelijk kunnen zijn dat de directeur van Casas ook digitale tools heeft om te kunnen handelen.
  Alleen het ontstane beeld is urgent genoeg om KEIHARD op te treden.

  Na de blunders van de Miranda gaat de wel heel erg domme president vertelt nu ook nog eens in de DNA melding maken dat:

  >> Hij als 1,5 jaar geleden op de hoogte was van het onder de maat functioneren van de vliegtuig afhandeling door het bedrijf dat SLM in de armen gesloten had.
  >> Dat na 1,5 jaar presidentiele aandacht er geen verbetering in het handelen van het betreffende bedrijf gekomen is>
  >> Hoe hard kan men falen in de volgende volgorde: de medewerkers, de leidinggevenden, de ondernemer mevrouw R, haar opdrachtgever SLM, de toezichthouder Casas, De Minister, De Regering en uit eindelijk de President die na alle ontkenningen, bagatellisering duidelijk maakt al 1,5 jaar op de hoogte te zijn.

  In een normaal land betekend dit dat de hele keten op BEDROG betrapt is en naar huis zal moeten omdat een zwaar gecertificeerd proces onbetrouwbaar geworden is. Wie zal SLM nog serieus nemen.


  Maak melding

 6. ze zijn op en top CORRUPT tot in de aderen..

  die hele kliek bij de overheid is één en al een bende tering zooi.. ze roven, moorden, stelen, oplichten, verkrachten , alles wat on-kan, kan bij deze rovers kliek..

  de hoofd verdachte moordenaar is op – top het kwaad van alles..

  hij moet z.s.m. oprotten, alleen dan komt suri. in beweging naar het positieve..


  Maak melding

 7. Ik denk er hard over na om ook te gaan behoren tot de clan van “Redskin” of van de “Bos Jawa” , dan mie brede botro !!
  We horen niets meer over opruimen van kwik door Scalians!
  Hoeveel kilo-gram kwik is al opgeruimd en weer verkocht??En hoeveel kilogram goud is hierbij ilegaal gewonnen ??
  Son of Dod, leerling van Carl de Judas zwijgt in alle talen !!
  Ook een grote “mupet” als waarnemend minister van J/P.
  Fatoe Silos had nog “guts” getoond als min. J/P.


  Maak melding

 8. Nee hé Bouterse, de SLM doet niets verkeerd. Het zijn de kaboutertjes die er een rotzooi van maken en die kaboutertjes zijn door Nederland naar Suriname gestuurd om van alles en nog wat te saboteren.
  Ga steeds meer geloven dat we een seniele president hebben in Su.


  Maak melding

 9. Daarom vlieg ik nooit met de SLM.De vliegtuigen rammelen aan alle kanten. Dan ook nog al dat ongeschoold personeel.Deuren die niet goed sluiten of worden afesloten is een regelrechte ramp..


  Maak melding

 10. De nieuwe uitzendorganisatie is is niet de ex van maar de huidige van
  Ingrid Bouterse Waalwijk is de eigenaar van de nieuwe uitzendbureau maar nu voor 53.000 euro per maand in plaats van 35.000 US$ per maand.

  Bouterse bouterse wat een gelul dat je het allang wist.
  Maar kennelijk had de ex je nog niet gedist dus liet je het zuigend toe


  Maak melding

 11. De regering in SURINAME moet echt op krassen een nieuwe regering vormen maar de jongerendebat die dan zullen plaats nemen in het Parlement moeten hun hoofd geschoond hebben nieuwe Energie en gedachten Su is een korrupt land niets gaat eerlijk aan toe je eigen familie besteeld je ik vraag me af als er nog eerlijke mensen in Suriname de grote heren eten maar het volk pinaart


  Maak melding

 12. Wat gaat er wel goed in het land onder de leiding van een vervloekte massamoordenaar. Het is een kwestie van tijd voordat er weer een ramp gaat plaatsvinden, buiten de economische ramp die nu plaatsvind.


  Maak melding

 13. Gelukkig dat de druk van de buitenlandse maatchappijen en de pers hebben gewerkt. Anders hadden we een vliegramp met zoveel doden.

  Het is wel treurig gesteld met de corruptie in Su.


  Maak melding

 14. SCHULD VAN ?????

  De SLM die krachten of bedrijven inhuurt om

  diverse werkzaamheden voor haar UIT TE VOEREN,is TEN

  ALLEN TIJDE voor de volle 100 % VERANTWOORDELIJK

  VOOR HOE en OP WELKE WIJZE deze bedrijven, DE

  TAKEN UITVOEREN !!!

  De verantwoordelijkheid voor veilig en verantwoord VLIEGEN via de SLM, ligt in eerste instantie, bij de directie van de SLM, en bij NIEMAND ANDERS !

  SRANANMAN UN OPO UN AI !

  NO PLEY NANGA SMA LIBI, BIJ HET AZP IS HET AL

  MISGEGAAN met MEERDERE BABY’S !!!


  Maak melding

 15. SLM Directeur Lachmissing huurt het bedrijf in van zijn neukertje buiten aanbesteding dat niet eens is gecertificeerd en doet 2 jaar lang NIETS aan ernstige klachten die kunnen leiden tot de dood van honderden passagiers en het NIET de schuld van de SLM????

  WTF?


  Maak melding

 16. Als Lachmising niet op staande voet wordt ontslagen zoals in elk ander normaal land en en bij elk andere normaal bedrijf dat is dit schandalig.

  De man is duidelijk corrupt, niet deskundig en heeft duizenden reizigers in gevaar gebracht.

  Niet de schuld van de SLM?

  Wie heeft het beladingsbedrijf ingehuurd zonder aanbesteding en op geen enkele klachten in de afgelopoen 2 jaar gereageerd?

  Deze bejaarde corrupte seniel heeft zijn ex ingehuurd terwijk ze niet eens gekwalificeerd is!!!


  Maak melding

 17. A NO MI!!!!!!!!!
  .
  SLM heeft het contract onderhands gegunt en de betaling kort daarop sterk verhoogd. SLM betaal regelmatig.
  Maar wast haar handen in onschuld, reageert niet op klachten, beseft blijkbaar niet hoe gevaarlijk het is als een deur niet goed gesloten blijkt op een hoogte van 10.000 KM.
  .
  Zet die directeur en zijn ex op 10.000 buiten en vraag ze de deur goed te sluiten!!


  Maak melding

 18. Hallo Klaas,

  Je slaat spijker op zijn kop.

  Onder de leiding van Lachmising voor de grote SLM ramp plaats omdat hij zich toen ook niet aan internationale voorschriften hield een een gepensioneerde piloot zonder kwalificaties inhuurde.die niet over de juiste papieren beschikte,

  Nu flikt hij weer het zelfde en huurt ook nog eens zij ex in die er complete puinhoofd van maakt, Deze Lachmising gaat letterlijk over lijken.

  Ondertussen heeft hij in 2 jaar ook niet de SLM uit de rode cijfers gehaald wat hij beloofde.

  Het enige waar hij op uit is om tot zijn 80ste SLM directeur te blijven maar die kans is nu verkeken.

  Dus in maart in het exit Lachmising. Geen dag te vroeg.


  Maak melding

 19. Wat weet Bouta van de afhandeling van vliegtuigen??No nada.
  SLM stevent af op tweede grote vliegramp. DWTonline.com/mobiel
  http://www.dwtonline.com
  Lees hier wat dwt publiceert.
  SLM stevenen af op een tweede grote vliegramp, die gelijk of zelfs groter zal zijn dan die van 7 juni 1989,toen 169 passagiers en negen bemanningsleden omkwamen


  Maak melding

 20. De ex-levenspartner van SLM-directeur Robbi Lachmising
  Santuscha Raghoe heeft haar ex man Robbi Lachmising letterlijk en figuurlijk in een netwerk van hebberigheid meegesleurd.

  Problemen bij de belading en afhandeling van vliegtuigen hebben niets te maken met de SLM. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement.

  Volgens het parlement moeten parlementariërs ‘niet de fout maken’ te denken dat het probleem aan de SLM ligt. De Ware Tijd heeft intussen uit een onderzoek dossier gepubliceerd, waaruit blijkt dat de ex-levenspartner van SLM-directeur Robbi Lachmising verantwoordelijk is

  Dan weet de president Desiré Delano Bouterse meer te vertellen over de duistere praktijken van de Grassalco’s directeur Sergio Akiemboto. Er is veel en veel meer te vertellen.

  Dit is puur de administratieve werkwijze van Bouterse. Iemand dat geen kas heeft gegeten van de gevolgen bij zo een stomme werkwijze.

  Je mag het van mij aannemen Robbi Lachmising komt zeker op straat te staan. En de ex militair Louis Voigt wordt toch de nieuwe directeur.
  Zo werkt het systeem van Bouterse.


  Maak melding

 21. Ik kan jullie geruststellen. Wat hier gebeurd is niet nieuw. Iedereen die wat te vertellen heeft in dat land probeert zichzelf en familieleden te verrijken. Dit zal ook zo blijven in Suriname. Men weet ook dat als je gepakt wordt dat de kans heel klein is dat je veroordeeld wordt. Sterker nog. De kans bestaat dat je een betere functie krijgt. Lachmising moet toch ook het veld ruimen. Hij is de schuldigen in deze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.