Bouterse loopt parlement uit na uithaal oppositielid

85
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 28 feb – President Desiré Bouterse heeft de begrotingsbehandeling in het parlement vroegtijdig verlaten. Het gebeurde meteen na een verbale uithaal van Asiskoemar Gajadien (VHP). Gajadien reageerde op een uitspraak van Bouterse. Die zei niet meer te weten dat de bauxietovereenkomst van 1918 naar het parlement moest. Dat was zo afgesproken. “Als u het land wil besturen zonder zich aan regels te houden, ga uw gang. Maar hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. President, als u geen verantwoording wil afleggen, ga naar huis!”, riep Gajadien.

Hij kon niet begrijpen dat Bouterse zich niet meer kon herinneren dat de overeenkomst in het parlement besproken moet worden. Een overeenkomst die van groot belang is voor de economie en de toekomst van Suriname. “Dit is de manier waarop het land wordt bestuurd, de president weet niet eens de overeenkomst naar het parlement moet”, zei Gajadien. Bouterse stond gelijk op en toog richting uitgang.

Het staatshoofd keerde halverwege op zijn scheden terug. Hij was vergeten de protocollaire loop te volgen. Dus keerde hij terug, liep naar de zetel van voorzitter Jennifer Simons en groette. De parlementariërs kregen zo ook de gelegenheid protocollair op te staan. “Dit is de tweede keer dat hij (Gajadien, red.) het instituut van de president beledigt. We gaan dit niet meer toestaan”, zei Amzaad Abdoel (NDP). Simons verdaagde toen de vergadering.

85 REACTIES

 1. Bravo mijnheer Gajadin. bouta is een zakka zakka lafaard die alleen in ruggen kan schieten van besturen heeft hij geen bal verstand. Goed dat je hem uit heb parlement hebt gestuurd als een kruipende teef met de staart tussen de poten. Hij kan naar huis een de first whore mag hem op zijn buik krabben.


  Maak melding

 2. Bouta is een lafaard!
  Gaja dien heeft gelijk ja je moet vragen beantwoorden in het parlement!
  En niet op die koulo ocer berm gaan schreeuwen etc. Of dansen op podiums. Schande man!
  Als je het land niet behoorlijk kan besturen klootzak bouta geef dan het mandaat terug aan die arme volk!
  A volk beng habie bribie in bouta, 26 zetels had bouta gehad na mandaat a volk gie bouta en kijk wat nu gebeurt!
  Hagu bouta u kunt het vergeten in 2020!
  Het volk gaat wraak nemen op u!
  U heeft de boel Voor de gek gehouden!


  Maak melding

 3. Die gajadien mag wel uitkijken dat die ook niet langs de ringweg gevonden wordt met lood. Of tijdens de vlucht uit de DNA wordt geschoten. De minachting van DDB begint werkelijk buitenproportionele vormen aan te nemen. Deze gekozen dictator wenst totaal geen tegenspraak en gaat over tot de orde van de dag: het land verder leeg roven.
  Het probleem is dat de dictator ook nog eens een meerderheid heeft in de DNA. Deze ja knikkers zijn volledig afhankelijk van DDB en zullen nooit tegen heb stemmen.


  Maak melding

 4. Het probleem bij de president is dat hij niet op de hoogte is van zaken. Die man heeft doodsgewoon een achterstand dat lijkt op opzet. Eigenlijk zou hij bijgeschoold moeten worden.

  Dat de man op een moment de populairste politieke leider is, hebben wij te danken aan zijn voorgangers. Het nieuw front heeft zich toen veel te veels bezig gehouden met de meest onbelangrijke dingen.

  Dit kan je merken aan die man zijn vriendenkring personen waarvan je als ’t ware niks positief zouden kunnen verwachten/leren.
  En de feiten liegen ook niet om.

  Het nieuw front heeft de kiezers bewust op de NDP laten stemmen. Door gebrek aan daadkracht.
  En hebben automatische toen gekozen voor Bouterse.


  Maak melding

 5. Gaat u naar huis! Ja jongen, ik hoopte dat je dat zou zeggen, want daar was ik ook op uit. Want van Wet & Recht heb ik geen kaas gegeten, ik ben te ziek en te lui om dossiers te lezen en ik zit er niet voor het land, maar voor mijzelf.


  Maak melding

 6. Dit is toch zo kinderachtig van deze charismatische president. Kan hij niet tegen een stootje?

  Zou hij of zijn strategisch adviseurs al deze fora lezen?
  Zouden ze niet kunnen denken, ” ai ze hebben ons door, laten we opstappen?”
  Desnoods nemen ze wat geld mee ofzo en flikker ze op bv Gana. Met een beetje geluk en manieren kun je nog daar een dorpshoofd worden, of India zelfde verhaal.
  Of denkt Bouta, hoe lang heb ik nog te leven, ik wil de rest van mn jaren niet achter tralies doorbrengen, financiële posities van zijn vrouwen, kinderen en jaknikkers/ vrienden veiligstellen?

  En weet je dat gedans bij Oser is de hoogste vorm van vernedering/ belediging van het Surinaamse volk. Dus je danst om te laten zien dat je blij bent? Blij waarom? Omdat het land crepeert? Ergste is dat hij ook uit de maat danst, en sranangmang ne dans uit de maat. Op dit gebied is hij een buitenlander.
  A mang dies e riegerrie bika a ab wang legre sa e bescherm ing.
  En carrière wise heeft hij zijn ding toch al gedaan? Maak plaats voor vers bloed.

  Straks met Holy zal hij natuurlijk dronken Hindoestaanse liedjes zingen op een podium georganiseerd door heeeeeeel rijke en flink foute Hindoestanen. Sorry dat ik generaliseer, maar deze gasten worden niet zomaar miljonair toch? Het is allemaal te doen om die cocaïne. Het is ook ding van bravoure en stoerheid als je in de coke zit. Dit stralen die gasten ook uit.
  Je moest eens weten hoeveel mensenlevens er worden verpest door die shit.
  En als deze drugsdealers ziek worden dan moeten zij de beste medische zorg van Zuid Amerika hebben????? Terwijl ze andermans levens verzieken???.

  Sranang, no wakti langs moro, oeng opo, go na straatie en demonstreer. Wel vredig.

  En heer Gayadien je bent best moedig.
  Surinamers jullie zijn met zn velen versus dictator en vriendjes.
  Dat zegt dhr. Minister President Rutten ook tegen foute Moslimdebielen die geen respect hebben voor het leven en mensen voor de lol doden, ” wij zijn met zn velen, wij zijn de gemiddeld normaaldenkenden met normen en waarden en fatsoen.

  Ram Ram
  Denk om je Karma. Je gaat hier op aarde betalen en daarna bij de Heer.
  PS. Paadmawatie is een mooie movie.


  Maak melding

 7. “Als u het land wil besturen zonder zich aan regels te houden, ga uw gang. Maar hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. President, als u geen verantwoording wil afleggen, ga naar huis!”,

  Dit is echt “Spijkers met koppen slaan”. Eens in je leven kom je iemand tegen die het DURFT te zeggen.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Gajadien proficiat.
  Gajadien stuurt de demente president naar huis en hij doet het ook zonder weerwoord. Zijn gore mond gesnoerd. Weet niet wat hij met de situatie aanmoet en dokt. Wat een oetlul.
  In de berm , omringt door hersenloze partijleden, heeft hij waarschijnlijk wel genoeg lef om Gajadien van repliek te dienen.


  Maak melding

 9. Ik had de moed opgegeven met de makke opstelling van de oppositie, omdat het land regelrecht naar de afgrond gaat.
  De recente opstelling van de jongere generatie politici geeft mij wel weer hoop. Dat de president wegloopt omdat het parlement hem wijst op de regels en wetten is een grote minachting voor het volk. Een grote schande dat de coalitie dan nog komt schreeuwen om respect voor het instituut van de president op te brengen. De coalitie leden zijn waardeloze figuren, die met oogkleppen lopen.


  Maak melding

 10. “Als u het land wil besturen zonder zich aan regels te houden, ga uw gang. Maar hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. President, als u geen verantwoording wil afleggen, ga naar huis!”, riep Gajadien.

  Dit is pas:”Spijkers met koppen slaan”. Soms vergeet men wel eens dat er een moment komt in het leven die DURFT het te zeggen.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 11. Wat een lummel. Hij kan verbaal niet zijn mannetje staan. Alleen maar monologen gewend en op het podium voor ja knikkers BS verhalen uitkraaien. Wanneer hij aangepakt wordt loopt hij weg. Het is gebruikelijk in Suriname dat men het debat vermeid en alleen maar monologen aangaat. Herkenbaar gedrag . Er zijn maar weinigen die in het openbaar het debat aangaan. Vallen ze door de mand. Lichtgewicht is het.


  Maak melding

 12. Hoi Ram,
  Ja Stuur Phaladsibgh
  Ramautarsingh.Kalakasibgh.,Alatasingh
  Om daar plaats te Nemen
  Dat zal een hele opluchting voor je zijn.
  Dat Wil je Toch????


  Maak melding

 13. Meneer Gajadin mag wel iets zeggen. Volgens mij is hij de enige in het parlement die wat doet of zegt tegen de regering. Als hij wordt bedreigd naar de politie stappen.
  Bouterse komt zelden op een vergadering en als hij komt moet een ieder voor hem buigen. Hij moet maar weer zijn bonoe gaan halen op zijn boitie.


  Maak melding

 14. Hoi Ram.
  Wat wil je Precies,
  Stuur Phaladsingh Kalakasingh,Alatasingh,PoespoesSingh
  Om plaats te Nemen op die Stoel.
  Dat wil je hebben He?
  Dang Joe Attie Sdong.


  Maak melding

 15. Bouterse is verheven tot surinaamse god.En de surinamers hebben hem dat recht gegeven.Ze staan tot de dag van vandaag achter deze van moordverdachte die boven recht en wet staat.Je vraagt je als ze ooit wakker worden.Helaas lijkt dat ver weg.


  Maak melding

 16. al die oude geesten van vroeger die hun best hebbem gedaan en alles hebben gedaan voor suriname met hun leven , zullen nu op staan . dit hebben ze niet gewild voor suriname en NDP DIT KAN ELKE WEL DENKEN MENS ZIEN , TEN KOSTEN VAN EEN MAN EN OOK OP STEMMEN DIT IS MORAAL LOOS .


  Maak melding

 17. Volslagen van het padje af, deze laaggeschoolde omhoog gestolen, gymleraar. Drank en drugs maken meer kapot dan je lief is. Dit is de 2e keer binnen een paar maanden dat deze incompetente, labiele, infantiele en dementerende laffe hond, DNA uit vlucht zonder enig weerwoord. Dit is het soort volk waar Parbo en RobG een strak plassetje van krijgen.


  Maak melding

 18. Wat een lafaard is bouterse. Zijn naam moet je met een klein letter schrijven en nooit voor hem buigen. Het Surinaamse volk heeft hem daar gezet en wil hem ook niet weghalen. Ze zijn bang dat ze worden dood geschoten of verdwijnen hun familie.


  Maak melding

 19. Het eerste dat Gajadien zei kan ik begrijpen
  Maar, de laatste zin: “ga naar huis” is onbeschoft. Waaraan ontleent hij rechten om de president zo te mogen toespreken.
  Ongehoord. Heeft de voorzitter niets gedaan?

  Natuurlijk heeft Bouterse gefaald; hij had zich moeten hebben voorbereid. (En zeker niet moeten weglopen).
  Dit mag gerust op het conto van zijn staf worden geschreven.
  Maar respect hoor je te tonen voor een ander. Ook in het parlement.
  Enkele, misschien vele forumleden zullen van mening zijn, afhankelijk van hun politieke kleur, dat Bouterse ook geen respect toont voor anderen. Maar, dat wil geenszins zeggen dat je dan op dezelfde voet hiermee door moet gaan.

  Jammer, meneer Gajadien van die laatste opmerking. Ik hoop dat u hier uw excuses voor aanbiedt.


  Maak melding

 20. Weglopen is geen kunst en een belediging aan het adres van de spreekbuis van het volk. Is dit democratie ? President blijf gewoon sportief en beantwoordt wat van U wordt verlangd, dan is er helemaal geen heisa in DNA ! Dit is helemaal geen goed voorbeeld voor de jeugd, die straks het voorbeeld moeten nemen aan onze leiders.


  Maak melding

 21. Volksvertegenwoordiger Gajadin … heeft namens een zeer groot deel van het volk … ” president DMMDDB …. uit het Parlement gejaagd. Moordenaars horen daar niet thuis.

  De Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse …is a DISGRACE… Gajadin heeft gelijk … Bouterse moet zo snel mogelijk OPROTTEN.

  Dat Spul heeft zijn hersens { tenminste als hij ooit hersens gehad heeft } zodanig vernietigd … dat DMMDDB … helemaal in de War was.

  Volgens To(d) TRT … is DMMDDB … de beste president die Suriname ooit gekend/gehad heeft.

  Abd{b}ul … denkt de oppositie bang te maken door te zeggen: ” voorzitter, een volgende keer gaan we dit niet accepteren.”

  Abd{b}ul … de tijd van bangmakerij is voorbij!
  De Open Gates of Santa Boma … daar moeten jullie { van de Nationale Dieven Partij } bang voor zijn.


  Maak melding

 22. Beste Pico wat bedoel je precies met respect ?

  Ken je de spreekwoord:

  “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”

  Bouterse heeft voor niemand respect !

  Aanname amnestiewet met het torpederen van het strafproces is een voorbeeld hoe je niet respectvol met elkaar om gaat.

  Tel daarbij de vele corruptie zaken rondom NDP parlementariers en het financieel wanbeheer. En keer op keer weigert Bouterse verantwoording in de DNA af te leggen.

  Is dit dan respectvol richting het volk ?

  Dhr Gajadien heeft veel geduld gehad met de president maar als gekozen volkvertegenwoordiger moet hij ook zijn werk. Er zijn legio vragen waar er geen antwoord op is komen. Het heeft er alle schijn van dat Suriname opgezadeld zit met een incompetente president. En natuurlijk mag dat benoemd worden. Laat 1 ding duidelijk zijn het debat moet ten alletijden plaatsvinden in de DNA. Een monoloog in ocer, de kerk van Mey of de studio van Bakana Torie heeft geen enkele waarde.


  Maak melding

 23. De bijzonder wraakzuchtige ingiboi president gaat zich zeker op wraak bezinnen. Gajadien doet er goed aan de Hanumaan Chaalisa dagelijks meermaals te reciteren, want bhoot pisaach nikat nahin aawe, Mahaawier jab naam soenaawe.
  Deze bhoot and z’n pisaachs (aanhangers zoals Abdoel) zijn een gesel voor land en volk.


  Maak melding

 24. Suriname is een democratisch land !! Iedereen mag hun zegje doen verbaal of non verbaal.
  Het is een behoorlijke minachting van de president naar de volks vertegenwoordigers de wijze waarop de gedementeerde- psychische – gestoorde president zich uit de voeten maakte.
  Hij kan zijn ballen niet tonen voor de zoveelste keer weer .misschien zijn lolo bal (volks term is dat een revolver)


  Maak melding

 25. Beste Mul, anno 2018 is de macht van Bouterse niet meer dan een strontvlek
  op een wc pot in een verslaafdenkliniek. Niemand hoeft meer bang te zijn voor die moordenaar / coke verslaafde. Deze gek leeft in zijn jaren 80 mantra nog. Werkelijkheid is dat met de komst van internet geen 1 politici meer veilig is.
  Het leger gaat Bouterse niet meer in beacherming nemen. No way …

  Een aantal maanden geleden had Belfort hem ook aangepakt. Het wordt tijd dat gehele oppositie de fronte aanval gaat kiezen. Tijd van concensus is voorbij. Deze criminele regering moet weg.


  Maak melding

 26. Ik vind dat Bouterse ook niet meer zo gestroomlijnd liep naar Jeniffer Simons de voorzitter. Het lijkt alsof hij door zijn knieen zakt. In de jaren 80 liep hij met veel bravour met zijn wapens, zielig mannetje is hij geworden. In 2020 wil hij moon walking dans doen. Met krukken zeker.


  Maak melding

 27. Zo gaat het in Suriname geen respect meer voor elkaar zo kan het land niet goed bestuur worden president Bouterse.Jullie maken mijn geboorte land belachelijk voor de buiten wereld.Het land is al failliet en wordt nog erger.De regering Bouterse is alleen maar ellende voor de burgers en het land.Voel de president dat hij onmiddellijk moet opstappen want hij kan het land niet besturen.Zijn achtervolgers vullen alleen maar hun zak.Ik hoop dat de kiezers de komende verkiezing voor andere combinatie kies i.p.v.de NDP.Is de grootste fout die het volk de afgelopen 8 jaren heeft gedaan.Jammer voor het land maar Bouterse deugt niet als president en als mens.


  Maak melding

 28. Abdoel is lid geworden van de kerk van Misiekaba !!
  Wordt leider van de “ghetto’s” van Santo Gebied, Sunny Point,
  Pontbuiten !!,Nw Weergevonden weg.
  Mensen die op Abdoe lijken, houdt u have en goed in de gaten !!
  In verband met zonne-energie in het binnenland is een verhoogde inbraak waarbij electronische apparaten in trek zijn !!


  Maak melding

 29. @moderator / Grietjebie

  Er is hier iemand die onder mijn naam GrietjeBie zijn postings doet.
  Er is dan wel een verschil in hoofdletter, maar ik vind dit niet goed. Gebruik een naam die er nog niet gebruikt wordt.
  Moderator let hier op!


  Maak melding

 30. bouta is nog met veel moeite uit de zal gelopen

  maar de boe.er abdoel zal moeten rennen om zich in veiligheid te brengen als het volk straks verhaal komt halen voor de leugens die hij het moiwana volk heeft voorgehouden

  ba soekoe ba fini ba tjarie


  Maak melding

 31. De president is geheel de regie kwijt. Zelfs in zijn eigen hoofd.

  Hij heeft niet voor niets de VP extra executieve taken gegeven zoals het afvloeien van ambtenaren. Dat is even tussen neus en lippen kenbaar gemaakt zonder dat iemand er op reageerde.

  De President heeft toegegeven dictatoriaal te regeren, fouten van SLM bij haar belader blijkt hij al 1,5 jaar te kennen en bagatelliseert dat door te doen als of dat geen gevaar voor passagiers oplevert. Ik raad iedereen aan een paar afleveringen van “ Aircrash investigation” te gaan bekijken en u zult huiveren als u weet wat voor kleinigheidjes tot luchtrampen leiden.
  Naar mijn waarneming kan er geen SLM vliegtuig de lucht in zolang Lachmansing daar nog de baas is en een internationaal validatie proces alle operaties van SLM beoordeeld heeft.
  Laat TUI en KLM voorlopig alles op Pengel monitoren.

  De president gaf nu toe dat Staatsolie, wat iedereen wel wist, op omvallen stond. Niet door de lage olie prijs maar omdat het helemaal leeg gehaald was en daar door veel meer moest lenen dan ooit gepland was. Dat gaat goed bij hoge prijzen maar wordt fataal bij lage prijzen.
  Nu wordt staatsolie weer geplunderd.

  Het incident met Gajadien is een voorbeeld van een president die de weg kwijt is en volgens de grondwet aan de kant gezet zou moeten worden.
  In 2015 is hij door de hele DNA gedwongen de MOU met Alcoa terug te nemen. De DNA heeft dat menig maal in totaliteit herhaalt. Het is door de regering mening maal toegezegd. Simons herhaalde dat nu nog eens. Waarna de president na 2,5 jaar murmelt sorry ik ben Abuis en door brabbelt dat de deskundigen het moeten oplossen. Dat gebrabbel van de president kost Suriname honderden miljoenen echte dollars.

  Dat de president vlucht voor stevige maar correcte woorden van Gajadien is de belediging voor de functie, het volk en de volksvertegenwoordigers die hem in functie laten.

  Beste meneer Abdoel niet lid Gajadien beledigt het instituut van de President van de Republiek Suriname maar de man die het ambt vervuld. Die man is een soort Zombie geworden die niet in de gaten heeft wat er gebeurt. Kijk naar de live stream van de DNA en huiver. De man is ziek

  Simons zal zijn vervanging moeten aankaarten


  Maak melding

 32. Prachtig gedaan Gajadien!!!
  Bouta lijdt aan dementia(zogenaamd).
  Hij zal het jammer vinden dat hij niemand meer kan executeren omdat iedereen een loerende oog op hem houd !
  Justitie neem het voorbeeld van Gajadien en toon ballen!!


  Maak melding

 33. De pikin ingi boi vertoont steeds meer zijn pikin ingi boi gedrag.Als het heet wordt onder de voeten is het wegwezen.En jezelf natuurlijk verschuilen achter aboel.


  Maak melding

 34. Gajadin wil dat deze regering naar huis moet. Gelijk heeft hij, want Chan heeft hem beloofd dat als Chan ooit president wordt dan wordt Gajadin 100% first Lady.
  Hij wil genieten van Chan en beide nationaal in de picture zijn. Gajadin heeft op zijn beurt aan zijn moeder beloofd om kunst gebid te laten zetten voor haar als hij ooit first lady wordt. SUCCES VHP


  Maak melding

 35. De VHP heeft nog steeds niet geleerd van de fouten van anderen in het verleden en heeft de boodschap duidelijk nog niet begrepen !

  Hoe kan een DNA lid op deze manier jegens de president praten ? Gajadien hoort tegen de voorzitter te praten en moet weten dat hij zich niet in de Olifant bevindt.

  Maar goed, de VHP komt zichzelf in 2020 wel tegen want ik breng in herinnering de ABOP, die deze president eerder ook had bespot en belachelijk gemaakt tijdens een vergadering in het binnenland.

  De ABOP heeft het toen geweten, en is nog steeds niet bijgekomen van de gevolgen mbt hun stupiditeit.

  Nu stoer doen en grootpraats en grootsmoel hebben en na Mei 2020 de NDP gaan smeken om een samenwerking.

  Deze president had gelijk toen hij tijdens een bezoek aan het binnenland de volgende opmerking maakte;
  ” kosi bigi sma a noti, na fu begi den baka ” !


  Maak melding

 36. @@Jojo, beter kon je het niet uitleggen, maar zelf denk ik dat deze man Bouterse beginnende alzheimer heeft.

  Ze kunnen het volk nu niets beloven en geven nu af op partijen dat zij etnisch zijn. Volg de woorden van Misiekaba maar.


  Maak melding

 37. Bouterse heeft hiermede zijn politieke doodvonnis getekend. Een president die ten tweede male met zijn staart tussen zijn benen afdruipt is het niet waard om president te zijn. En nu heeft de oppositie de zwakke plek van onze geweldige president ontdekt. De aanvallen op hem zullen steeds meer en heftiger worden en hij zal steeds grotere moeite hebben om deze te pareren. Nog even en hij zal in de DNA in zijn broek staan pissen en schijten.
  DDB: jij hebt hiermede niet alleen jezelf te schande gezet, maar ook de gehele NDP.. Ook de leden en achterban van deze partij raken verlegen en zullen uit teleurstelling niet meer op jou stemmen. Althans dat zou ik in ieder geval besluiten als ik een faja NDPer was. Dus DDB. Hiermede heb je niet alleen heel Suriname beledigd maar je hebt de nominale en ook de intrinsieke waarde van de partij geweld aangedaan. Dus ga ik akkoord met de opmerking: als je het niet meer aankan, hit the road man.


  Maak melding

 38. Da Bounce comedy; “Asis versus volkspresident”, vind ik persoonlijk, een betere benaming voor dit artikel!

  De volksvertegenwoordiger Asis heeft op niet mis te verstane ‘bewoordingen’ (volkstaal), de volkspres van repliek gediend. Zelfs die man van defence ligt in een deuk.

  Applaus!!!!!

  Enne… de volkspresident heeft de aanbeveling van hr. Asis braaf opgevolgd.
  Snikkend, verontschuldigde hij zich bij de hoofdzuster, waarna hij strompelend met zijn omgekrulde staart tussen zijn poten, de pijltjes naar de exit route volgde.

  Huppakee met een bloedgang naar je kogelvrije wagie, pyjama aan, fopper in de mond, veilig in de hangmat, pfffff wat een dag!


  Maak melding

 39. De hele wereld hebben de beelden gezien van Belfort en Gajadien vragen aan ddb en lachen erom, Zelf Trump snalt de sranantongo van Gajadien.

  Iedereen krijgt volgens ddb de schuld dat het slecht gaat met Suriname, hij speelt waka man in de DNA als men hem vragen stelt en hij is duif.

  Gelet op de situatie in het land en het waka man gedrag van ddb zou de PG nu moeten ingrijpen en moet ddb worden afgezet en moet de voorzitter van de DNA ea het bestuur overnemen tot dat er nieuwe verkiezingen voor de DNA zijn uitgeschreven en gehouden.

  Het ziet er niet best uit, dit kan echt zo langer niet. Suriname heeft niets aan een waka man die uit de DNA weg loopt, terwijl het land op zijn gat ligt.

  Time4Chan(ge)!
  Yes We C(h)an(ge)!
  Yes We Do!
  Suriname/rs First

  Leve:
  1.- het Surinaamse Volk,
  2.- de oppositiepartijen in Suriname
  3.- alle anderen die een positieve bijdrage leveren aan Suriname,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  ddb en gangsters oe graatie! Suriname heeft niets aan een Waka man die tijdens een begrotingsbehandeling uit de DNa weg loopt, terwijl het land er hopeloos voor staat.

  Sranansma Oe Wiki No!?

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 40. Meneer de president lijkt steeds gauwer op zijn pik te zijn getrapt. Zou zijn incasseringsvermogen aan het afnemen zijn?
  If you can’t stand the heat ……..


  Maak melding

 41. Koos,
  Ja, ik ken het spreekwoord.
  Ik ben echter van mening dat als een ander iets doet dat niet in de haak is, dit niet wil zeggen dat ík het ook moet doen.
  Het gevolg is evenwel dat ik hierdoor al menigmaal op mijn bek ben gegaan. Het zei zo.
  Ik heb ooit (begin deze eeuw) op de radio hier (Mart denk ik) een Surinaamse vrouw horen zeggen:
  als je zelf niet kunt vergeven, hoe kan je dan verwachten (of verlangen, dit weet ik niet meer) dat God jou vergeeft.
  Dit geldt voor mij, wat een ander mens doet moet hij/zij weten.
  De politicus, dat vind ik andere koek. Hij oefent daar een publieke functie uit en hoort zich onberispelijk te gedragen.
  Helaas geldt dat voor slechts een enkele of misschien geen enkele politicus.
  Soms wenste ik wel dat ik minder vergevingsgezind was, of harder naar de medemens. Maar niet lang daarna ben ik toch gerust dat ik heb gehandeld zoals ik heb gehandeld


  Maak melding

 42. Esmerald,
  Eindelijk terug. Ik heb je gemist. Met name als er weer eens iets echt onderzocht moest worden. Ik weet niet hoe je het flikte, maar je vond het steeds.


  Maak melding

 43. Pico, suriname heeft een mentaliteits omslag nodig. Veel zaken worden niet benoemd of worden bedekt door de mantel det liefde. Elkaar aanspreken op fouten gebeurt ook niet met als gevolg dat het aan modderen nog steeds door gaat.

  Ik kan me wel vinden in de aanpak van Gajadien. Ben een voorstander van transparante politiek waarbij de grenzen opgezocht mag worden. Zo houden ze elkaar scherp.


  Maak melding

 44. Gajadin is nog beleeft ..

  Beter zou zijn ..

  Desi, je hebt er een puinhoop van gemaakt .. je maakt misbruik van goed gelovige maar naīve Surinamers dus Sjodemieter op !


  Maak melding

 45. @Ira

  Wat voor ziekte Bouterse ook heeft geen idee. Ik hoop dat hij in gezondheid en zijn volle verstand zijn nalatenschap zal kunnen overzien.

  Wat mij duidelijk is dat zijn zelfvertrouwen helemaal weg is en hij niet meer met grappen, oude doos verzinsels, bluf en list en bedrog weg komt. Hij vlucht nu voorwaarts met laat de PG maar onderzoeken wetende hoe beperkt de capaciteit van justitie is en zijn achterban bij elk onwelgevallig resultaat zal gaan roepen dat Justitie naar de pijpen van de VHP of Nederland danst.

  Je had het gezicht van Tjang moeten zien toen na de schorsing , na de bluf van de Miranda, DNA breed vastgesteld werd dat de Miranda haar fout geïnformeerd had. Je had het teté à teté van Bouterse (wat betekend dit/blanco) met Moestadja en de Miranda moeten zien waarop Simons direct weer schorste omdat Bouterse eerst gereset moest / her geprogrammeerd moest worden en de tekst op de teleprompter aangepast moest worden. Dat laatste is duidelijk ook mislukt omdat Bouterse één van zijn onderwerpen duidelijk in 2 stukken knipte omdat er iets tussen geplakt was.

  Bouterse heeft geen idee meer van wat de waarheid is, z’n ego staat geweldig onderdruk, zijn omgeving informeert hem duidelijk niet goed, iedereen is in de war en hij verdwaalt in zijn eigen achtertuin.


  Maak melding

 46. Gezien het filmpje op YouTube kan ik maar een ding uithalen. Het is een grote kippenhok daar. President is op zijn ballen getrapt en de partij genoten beginnen te kakelen


  Maak melding

 47. Bo Bo Bouterse had de parlement zelf poppen kast genoemd .

  AL staat de parlement in brand ik blijf slapen zij de President .

  Bouterse je slaap al 38 jaren ,niets geleerd van Henk Aaron je kon liever in Nederland blijven .

  Cajadien heeft niemand weg gestuurd ,Bouterse is zelf weg gegaan uit het parlement .

  NDP jullie moeten gewoon beter huis werk maken ,zie maar bouw ziekenhuis en Cassave Fabriek .

  Telkens maar lullen over National partij door racist Limbo via SRS Radio .

  Anton de Kom Universiteit kunnen ze in brand steken of een andere naam geven .

  Ik kijk ook geen life uit zending van DNA vergadering het is een poppen kast zij Bouterse .

  Hooghart en Waterberg en Doehkie en nog meer van NDP leden
  dragen altijd hun VUURWAPEN bij zicht in het Parlement .

  Ik hou mijn hard vast ,het is nog lang geen verkiezing tijd ,maar NDP strijd voor 2020 .


  Maak melding

 48. Ik vind het jammer dat er mensen zijn in dit mooi land die slapen en niet zien wat er aan de hand is je kan een president niet zo aan spreken je moet goed kijken wie dat doen en waarom en er zijn aan de anderkant van de tafel een paar a die het toe juichen schande schaande


  Maak melding

 49. Wat velen al vermoeden, ook onder zijn eigen marionetten, a mang e kong dement. Opa en oma kunnen zich dat best voorstellen met al dat gesnuif van het verdorven spul, dat zoonlief smokkelde en verhandelde. Langzaam maar zeker valt het doek voor de zeer geliefde en aanbeden onberechte misdadiger, de oorzaak van alle misdaad sinds 1980 tot heden. Wat een land, wat een paars klote volk, de ndper’s die dankzij hun didibri verering te beklagen zijn voor al deze paarse gevolgen vol kommer en kwel. Neks no fout, we ga wee voo vijf, aldus de grootse imbeciel Parbo.


  Maak melding

 50. Gajadien is op zn pik getrapt. Want de pres had hem eens al van repliek gediend; Dat met zn uitspraken, hij zn politieke graf had gegraven. Want hij Bouterse idp van de Ndp, zal met hem, nooit meer van bil trekken. A mang wraak, hor Bouta na hati. Wat bereik je zo..


  Maak melding

 51. Uri,
  Ik denk dat heer Gajadien zijn taak als parlementariër uitoefent.
  Pik getrapt? Hij stelt vragen, zoals het hoort en op vragen hoort men antwoord te geven.


  Maak melding

 52. Mi lafoe sref-srefie !!! Bouta, de volkspresident, a pikien Ingi-boi, a NDP-strateeg, is met zijn staart tussen zijn benen (zijn klepel ,doet het al lange tijd niet meer), weggelopen uit DNA !!
  Asis, lookoe-boeng, zet extra veiligheids camera’s rondom je woning en een “dashbord-cam voor en achter je auto (tijdens het rijden “doodgeschoten” per ongeluk ga je in de pers lezen !!
  Tigri-barba, Asis heeft jou de loef afgesneden ! Volgende ronde voor jou of Somo !! Jammer NPS na dede-oso now !!
  Heb begrepen dat Bouta zich gaat bekeren tot “Boedhisme” ! Stef Anus, moet hem nog toestemming geven !!


  Maak melding

 53. Ik zie dat een reageerder het heeft over om RESPECT mbt het optreden van DNA-lid GAJADIEN !

  Wel wel,

  Waar is het RESPECT voor de eisen die de GRONDWET stelt aan Presidentskandidaten ?

  Waar is het RESCPECT voor het GRONDWETTELIJK VERBOD zich te mengen in zaken die in behandeling zijn bij de RECHTER ?

  Waar is het RESPECT van president en regering voor de Rechterlijke Macht, gebleven, indien tegen de GRONDWET in, de Procureur-Generaal wordt BEDREIGD met ontslag ?

  Waar is het RESPECT van president en regering voor het PARLEMENT gebleven indien gevraagde en beloofde INFORMATIE niet of niet tijdig wordt verstrekt ?

  Waar is het RESPECT voor DNA en Volk gebleven, indien DE OVERHEID, in het geniep, gelden leent van POLITIEKE PARTIJEN, waarbij wet en regelgeving ter zake worden vertrapt/genegeerd ?

  Waar blijven het RESPECT van de president en van de regering t.a.v. de door CLAD uitgebrachte RAPPORTEN mbt wan/besteding van diverse overheidsgelden ?

  PS : Iedere Srananman, volksvertegenwoordiger of niet kan ELKE, ook de HUIDIGE president vragen om op te hoepelen !


  Maak melding

 54. Verbaal is onze Pres niks, hij had geen spiek blaadje bij zich, vandaar dat hij uit de zaal wegloopt Het liefst had hij
  Gajadien ter plekke doodgeschoten, maar de wereld kijkt toe
  en daarom leeft Gajadien nog !!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 55. het einde tijdperk ,,, de moordenaar ,, is al in zicht..

  hij zit nu in blessure tijd en wacht af tot dat de genade slag is gaslagen..nack out, die zal nooit meer opstaan..

  het buitenland land kijkt met argus ogen naar s me toe hoe het afloopt om zijn slag te slag..

  ik hoop dat het gauw gebeurt, dan kunnen wij nieuwe generatie aan de slag, om ons geliefd land op te bouwen..

  dan zijn we bevrijdt van de ,,, slapeloze nachten,,,, a no mie, zand erover…


  Maak melding

 56. @ Pico,

  De president heeft zelf totaal geen respect voor het volk. Welke president wenst zijn ‘onderdanen’ slapeloze nachten?Deze president heeft het respect van menig Surinamer verspeeld. Komt er van als er teveel leugens worden verteld.

  Ik heb de film bekeken. Het lijkt er veel op dat Bouterse achter de microfoon zijn tranen aan het vegen was.


  Maak melding

 57. Bouterse toonde weer hoe arrogant en megalomaan hij is!!
  .
  Hij, en de rest van de NDP, moeten goed begrijpen dat de DNA de baas is en dat Bouterse slechts werknemer is!!
  Hij is wettelijk verplicht verantwoording af te leggen!!
  Daarnaast is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij niet wist dat die stukken naar de DNA moesten. Jenny houdt dit bij en heeft hem ongetwijfeld gezegd dat hij met die stukken moest komen. Gezien de snelle reactie van de andere NDP-ers kan ik mij niet aan de indruk onttrekkend at dit een vooropgezet plan was om er voor te zorgen dat de begrotingsbehandelingen werden gefrustreerd en/ofl dat de Brokopondo overeenkomst geheim blijft.


  Maak melding

 58. Resumerend kunnen we, degenen die begrijpen wat ze horen, het volgende vaststellen :

  Bouterse heeft een toespraak gehouden van slapgelul. Dus zonder onderbouwde/ gegronde/ concrete argumenten.

  De opmerking van Gajadin :

  “Un no wan yereh los’ losi bor bori dyaso. Un wan yereh san e psa. Er zijn regels. Als u het land zonder regels wilt besturen, doe dat, maar hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. Efu yu no man, libi a sturu dan yu gwe”, reageerde Gajadien geïrriteerd.”

  Is dus zeer terecht. En verdient gewoon een staande ovatie.

  Bouterse is het presidentschap niet waardig, sterker nog hij is eerder een belediging voor deze functie.

  Bij deze wordt Bouterse benoemt tot:

  Clown Bouta !!


  Maak melding

 59. @Pico

  Je naam zegt het al. Je bent klein. Vermoedelijk net zo groot als een koeparie.
  .
  Probeer eerst eens goed na te denken en alle feiten op een rij te zetten. De president heeft de plicht om stukken aan de DNA te overleggen en als hij dit na laat moet hij opstappen. Zo is de democratie, zo staat het in de GW.


  Maak melding

 60. ik ga weer de NDP stemmers verantwoordelijk stellen voor al het ellende in het land. de VHP en de coalities met name de NPS gaan het overnemen MAAR een berooide land.. het zal minimaal 5 jaar duren om het land weer stabiel te krijgen voordat je überhaupt kan praten over economische groei.
  de kiezers moeten begrijpen dat als ze de VHP kiezen niet op de 1 op de andere dag alles weer goed komt. deze rovers hebben het land leeg geroofd. jullie moeten minimaal 10 jaar in ellende zitten voordat het voor de burgers een beetje dragelijk wordt zo erg is het. snap dat toch een keer jullie imbecielen. maar wel de VHP en coalitie steunen anders in de stront blijven leven zoals in Venezuela en haiti. de keus is aan jullie….


  Maak melding

 61. Klaas
  Het prototype van de domme Surinamer; als hij het op woorden/kennis verliest neemt hij zijn toevlucht tot schelden.
  Klaas, jongen. je mag nog eens mijn schoenveters vastmaken,
  laat staan dat je met mij in discussie mag gaan.
  Maar ik zal me voor een keer verlagen en zakken tot jouw niveau.
  De president heeft de plicht enz. Ik zou zeggen ga naar hem toe en zeg hem wat zijn plicht is.
  Sinds wanneer heeft de president zich gehouden aan de geschreven regels?
  Ik ga verder, je schrijft:
  zo is de democratie. Dit is geen zin. Wellicht bedoel je iets anders dan je schrijft, maar ja de grammatica hè, blijft lastig.
  Dan de laatste stompzinnige opmerking;
  Zo staat het in de grondwet. Wat staat zo in de grondwet?
  Weet je wel waar je het over hebt jongen?
  In je andere posting barst het ook van de stupiditeiten.
  Echter aangezien die niet aan mij persoonlijk zijn gericht zal ik je hierover niet terechtwijzen.

  Ik eindig met de nickname,aangezien je hier mee begon
  Het klopt volledig dat ik klein ben. Ik doe me ook niet anders voor . Gevoegd bij het feit dat ik de picolet een van de mooiste vogels vind, kan je daaruit mijn voorkeur voor deze nickname verklaren.
  Dan komen we bij jouw nickname.
  Wil je je groter voordoen en kies je daarom voor groot als nickname?
  Niet de naam moet groot zijn jongen, maar je daden.
  We zouden natuurlijk onze daden tegenover elkaar kunnen zetten.
  Je voornaam Klaas,
  Die begrijp ik een stuk beter. Je vertoont nogal wat kenmerken van deze slaapkop, Klaas Vaak was het toch.
  Ga, nu maar slapen jongen. Of deed je dat al die tijd al?!
  Zo, mijn rug doet mij pijn. Te lang gebukt om me te begeven op jouw niveau


  Maak melding

 62. Dat Bouterse wegloopt toont juist hoe mannelijk hij is en dat hij zich niet laat uitlokken door een Gajadien die op uitlokking uit is. Ik vind het een parlementslid onwaardig om een president uit te lokken tot het doen van uitspraken waarop men zit te hopen. Zij die uitlokken met de bedoeling om een ander neer te halen, zullen ook uitgelokt worden en neergehaald worden.


  Maak melding

 63. Ter info :

  Verantwoordingsplicht president tov de Assemblee, geregeld in artikel 90 lid 2 van onze Grondwet :

  “Artikel 90

  1. De President is Staatshoofd van de Republiek Suriname, Hoofd van de Regering, Voorzitter van de Staatsraad en van de Veiligheidsraad.

  2. Hij is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblée”

  PS : Grondwetssartikel is zeer duidelijk !


  Maak melding

 64. Nadat dit filmpje is bekeken, waar Bouterse wegloopt, zonder antwoord te geven. Deze vertoning is een grote poppenkast.
  Een ieder roept en schreeuwt maar, staat op volgt ook het voorbeeld van Bouta om weg te lopen.Wat een grote giller.
  De begrotingsbehandeling had gewoon door moeten gaan.
  Dat Bouta wegloopt heeft te maken dat hij geen antwoord op de vragen kon geven. Weglopen is de weg naar de minste weerstand. Hij is een nietsnut. Gajadien heeft gelijkt.De rest in de zaal moet zich schamen, deze vertoningen kom je op de centrale markt tegen.Aangezien Bouta niet weet wat te zeggen met deze confrontatie kan hij zich geen leider noemen. Is hij ook niet. Ik schaam mij diep over de onprofessionele houding van derden in de zaal. Shame on you. Het gaat om onze bevolking en de schoothondjes lopen achter Bouta aan.


  Maak melding

 65. Bouterse speelt toneel in Suriname.Hij denkt dat Suriname van hem is.Ik lach mij rot als ik deze grappenmaker ziet en hoor praten.Wat een idioot heeft Suriname als president van het land.Hij heeft geen enkele fatsoen als leider van het land.In het buitenland lachen ze ons uit met zo een man als president.Hij heeft het land al leeggeroofd want al onze reserves zijn verdwenen in zijn zak zonder een verantwoording af te leggen aan het volk.


  Maak melding

 66. .. “hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. Efu yu no man, libi a sturu dan yu gwe”, reageerde Gajadien geïrriteerd.” ..

  Door gehoor te geven aan deze uitspraak geeft Bouterse dus toe dat ” a no man ” Bouterse kan geen verantwoording afleggen dus is hij opgestapt.

  Bouterse is dus niet beledigd maar hij geeft toe dat hij geen verantwoording kan afleggen.


  Maak melding

 67. De domste econoom in het parlement wil bepalen wat een collega in het parlement mag zeggen.Volgens mij is hij behalve oerdom ook dictatoriaal.


  Maak melding

 68. @ Smatje
  “Dat Bouterse wegloopt toont juist hoe mannelijk hij is en dat hij zich niet laat uitlokken door een Gajadien die op uitlokking uit is. Ik vind het een parlementslid onwaardig om een president uit te lokken tot het doen van uitspraken waarop men zit te hopen.”

  Beste Smatje ik heb het hele betoog van Bouterse tot dit incident gevolgd. De arme man was de weg geheel kwijt. Voorzitter Simons heeft voor gehouden dat de President niet kan beslissen over de Brokopondo overeenkomst maar dat de DNA dat doet. President Bouterse ontwijkt al 27 maanden het goede antwoord op de opdracht van de DNA.

  Gajadien deed wat elke parlementariër in de DNA moet doen namelijk een President die zich al ruim 2 jaar niet aan afspraken met de DNA houdt er op wijzen dat er regels zijn, dat de President aan de DNA verantwoording verschuldigd is en als hij dat niet doet er een moment komt dat hij weg zal moeten gaan. De President heeft gedaan wat DNA lid Gajadien hem heeft voor gehouden, hij is gevlucht zonder weerwoord.

  Beste Smatje even daarvoor had de President al afscheid genomen van het merendeel van zijn executieve taken en alle Shit bij de VP geparkeerd.

  Beste Smatje niet Gajadien heeft het ambt of het instituut beledigt de persoon Bouterse heeft het ambt voor het zicht van de hele wereld bevuilt.


  Maak melding

 69. Gajadien is gewoon een lul hij heeft gewoon een grote bek van een paard. Hij moet beter oppassen. Ik zou hem gewoon een klap geven op zijn smoel🤣🤣🤣🤣vieze hindostaani jij moet terug naar india ratten en apen land 😂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.