Suriname bij kleine OAS-minderheid die Venezuela steunt

19

PARAM ARIBO, 26 feb – Suriname en vier andere lidlanden van de OAS hebben voor Venezuela gestemd. Het betreft een stemming binnen de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Met de keus ziit Suriname bij een krappe minderheid die gestemd heeft voor het houden van verkiezingen op twee en twintig april. Op deze datum heeft de Venezolaanse regering gepland. De OAS is niet daar alleen tegen.

Ook het nieuwe ‘traject’ dat is uitgezet om een nieuw kiessysteem in te voeren, wordt van de hand gewezen. In een resolutie van de OAS worden beide activiteiten meegenomen. De resolutie is goed gekeurd door resterende dertig lidlanden. Met Suriname hebben ook Bolivia en uiteraard Venezuela tegen gestemd. Twee Caribische landen, , Dominica en Saint Vincent & the Grenadines zijn ook tegen de resolutie.

Volgens de resolutie moeten alle politieke partijen in Venezuela de gelegenheid krijgen om mee te doen aan verkiezingen. Opmerkelijk genoeg wordt van Caracas geëist dat die waarnemers toelaat tot de verkiezingen. Verkiezingen die bij voorbaat worden afgewezen. Volgens de resolutie is het uitgezette traject ‘niet democratisch en niet transparant’. De Venezolaanse regering houdt intussen voet bij stuk.

19 REACTIES

 1. Wie nog steeds daadwerkelijk geloven en hopen en in 2020, oerdom op de nationale debielen partij zullen stemmen verdienen Venezolaanse wanstoestanden, verdere uitbuiting, onderdrukking en verarming door dit soort despoten. Niemand helpt het oerdom Venezolaans volk meer, want zij hebben net als in verworden narcotische staat de leiders die ze verdienen. Als deze nietsnutten zonder een behoorlijke opleiding eenmaal de macht in handen hebben, is het afgelopen met de verdere ontwikkeling van land en volk. Slechts een piepklein deel van het volk verrijkt zich gewetenloos, zoals ddb en al die paarse rovers en marionetten die hem aan de macht houden ten koste van land en volk en voor hun eigen belangen. Nog nooit in de geschiedenis van land en volk is de corruptie en de uitbuiting en verkoop van staatseigendommen en woud zo groot. Zelfs de kolonisator heeft niet zo als het misdadig hoofd van land en volk zich zo misdragen, op de slavernij na. Wi egi sani, wi egi sranang mang ddb en roversbende e overtref de wandaden van het voormalig Moederland. Zijn eigen oerdomme aanhangers huilen krijsend vloekend elke dag…..waaiwaai, boehoeboehoe, sniksnik….we kome niet mee uit met ons geld, ddb joe mpp.


  Maak melding

 2. Mocht er geen verkiezing komen dan is het heel goed voor die klote politieke partijen dat destabiliserend werk verrichten voor Nederland e.a. Wij tolereren geen uitspraken van geen enkele en dan ook geen enkele medelander/allochtonen van Surinaamse afkomst.

  Als jullie graag willen meedoen of meebeslissen dan moeten jullie terug keren naar Suriname. En verder geen geouwehoer of minder lullen. Wees jullie maar blij dat er nog een Waterkant net bestaat om die stomme meningen van jullie te etaleren anders waren jullie de “K”

  Als men de tijd wilt ontdooien of echt geen moer te doen hebt of misschien van plan is wiet te gaan roeken dan maar een stomme reactie plaatsen want hoe krom of scheef geniet ik toch van die waardeloze bombastische waanreacties.


  Maak melding

 3. @ Uri,
  We zijn nu “Boedha” vrezend geworden !!! Niet meer God-vrezend !!
  We gaan ook genociede plegen zoals in Myanmar waar ook meer dan 650.000 mensen zijn verdreven van huis en haard door Boedhisten !! En honderden in massa-graven zijn begraven (oeng prakserie 8 december, soort zoekt soort) !!
  We gaan dicht bij de woning van Bouta dieren/duiven vrij laten maar enkele uren daarna gaan we weer volop
  moksie-metie” verkopen in ons restaurant !!!
  Sranangman e-jang-ka, “a-switie ding takki” zegt de restauranthouder !!! ,


  Maak melding

 4. Suriname isoleerd zich steeds meer van de buitenwereld, door zich met landen bezig te houden die niets betekenen, en net als in Suriname de mensenrechten schenden, en tevens grondwetrechtenschendingen plaats vinden.


  Maak melding

 5. Opa D steunt de dictatuur van Maduro op openlijke wijze !

  De Mensenrechten van de Venezuelanen tellen niet mee !

  Ongeveer 400 000 (vierhonderdduizend !) Venezuelanen hebben vanwege de MENSENRECHTENSCHENDINGEN
  hun land moeten verlaten ! Zij zijn gevlucht naar buurland COLOMBIA !

  PS : ook in Sranan worden dagelijks mensenrechten vertrapt ! Zie bijv de beknotting van Vakbondsrechten en de talloze schendingen van Onze Grondwet !
  Soort zoekt soort !


  Maak melding

 6. @ Para Koranti: Inderdaad, heel goed dat Waterkant bestaat. Hier kunnen mensen die betrokken zijn bij Suriname zonder angst hun mening geven.
  Het zijn niet alleen anti-Bouterse lieden die hier komen, ook mensen die de macht hebben in Suriname lezen dit en weten dat ze in de gaten gehouden worden en dat hun wandaden en incompetentie geopenbaard worden.
  De vrije pers, hoeder van de democratie, stelt in Suriname niet veel voor. Je mening geven als krant of radiostation kan je veel kosten. Gelukkig dus dat er nog zo iets als Waterkant bestaat.

  Daarnaast, leg mij nu toch eens uit hoe Nederland destabiliseert en wat hun bedoeling daar mee is. Zelf heb ik namelijk de indruk dat het Nederland heel weinig interesseert wat er in Suriname gebeurt, tenzij de mensenrechten geschonden worden.


  Maak melding

 7. Laten we hopen dat we niet een tweede land worden waar China alles zal bepalen.Er is een land in de wereld dat van China 60 miljard USD heeft geleend tegen 14%.Dit land heeft een begroting van 40 miljard USD.Alleen aan rente zal het 14 miljard moeten betalen(ongeveer 30% van de totale begroting).
  41% van de bevolking leeft onder de armoede grens,terwijl 43% ongeletterd is.De meeste vrouwen mogen zelfs niet naar buiten.Het enige recht dat de vrouwen daar kennen is het aanrecht! Weet u welk dat dat is?


  Maak melding

 8. Er is geen draaiboek dat gemaakt kan worden of is wanneer een bevolking die in grote armoede leeft, ellende meemaakt, in een uitzichtloze situatie leeft, radeloos, uitbuiting en onderdrukking door dictators het juiste moment voor slimme actie van één of enkelen, een groep is wanneer het tijdstip is en het moment er is voor actie die leidt naar de bevrijding van de bevolking om van de onderdrukkers bevrijd te worden.

  Wat het juiste moment/tijd of actie van de bevolking voor de oplossing in deze uitzichtloze situatie is, is altijd onvoorspelbaar. Het kan zijn dat ddb en gangsters blijven aanzitten tot het bitterste uiteinde, het kan ook zijn dat hij en gang het al hebben opgegeven. Laat ze hem maar komen halen om hem te kruisigen. Naar Holland kijkt en schreeuwt, Mijn Vader, Mijn Vader, Waarom heeft Gij Mij Toch Verlaten (op 8 december 1982?) Het Is Volbracht! Holland Vergeef Het Hun, Ze Weten Niet Wat Ze Doen!

  Daarom moet Binda, CH en iedereen zich stil houden en als zich zaken voordoen, goed de kat uit de boom kijken en wees paraat te zijn en zich aan te sluiten bij de massa en er zorgen voor/bij te dragen dat ddb en gangsters weg moeten en ze dan ook weggejaagd kunnen worden.

  Iedereen moet zich daarom gereed houden, wees paraat te zijn en zich aan te sluiten bij de massa.

  Niet de weg die Binda of CH of wie dan ook bepaalt hoe ddb en gang weg moeten. Het zijn de omstandigheden, het moment en het tijdstip, die het bepalen, samenloop van omstandigheden die het bepalen.
  Achteraf als het een succes geworden is, kan altijd gezegd worden als het zo kinderachtig was, kon ik het zelf doen, maar dat weet niemand. De helden zullen dan pas opstaan en dat zal niemand ze kunnen ontnemen. Je kan je zo goed voorbereiden als je wilt zowel ddb en gangsters aan de ene kant als het arme hongerige en uitgebuite bevolking aan de andere kant. Er is geen draaiboek hiervoor. Dus zij die denken dat zij de helden gaan worden, zullen bedrogen uitkomen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.