Zeer onhygiënisch restaurant in Suriname per direct gesloten

23
Zeer onhygiënisch restaurant in Suriname per direct gesloten

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst, het ressort Rainville en milieu- inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg hebben deze week een restaurant in Suriname gesloten. Bij controle is een zeer onhygiënische toestand aangetroffen. De foto’s spreken boekdelen:

De misstanden varieren van bereiding van gerechten met vervallen ingredienten, dikke vuillaag op de bodem van de durotanks, uitwerpselen van ongedierte, overvolle vetputten, open afvoergoot in de keuken tot een dode muis bij de zekeringkast in de opslagruimte. Het restaurant blijft tot nader orde gesloten.

Bron/Bekijk de foto’s van Bic Paramaribo Noordoost:

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Waarschijnlijk was het eten – ondanks het gebrek aan hygiëne – erg lekker.
  Je moet als consument ook niet alles willen weten anders eet je nergens meer.


  Maak melding

 2. Suriname is alle culturen bijelkaar met eigen achtergrond. En er zijn volkgroepen die zijn gekomen in Su om alleen geld te verdienen en die snel overmaakt naar land van herkomst. Deze volksgroepen krijgen alle vrijheid in Su. Deze volksgroepen bepalen nu de economie van Su. neks no fout maar sarie torie met al de economische delicten die ze hebben begaan . En de overheid is blind voor al deze schandalen want zij verdient tjoeko/duku van deze volksgroepen. Deze volksgroepen krijgen in Nederland geen kans om deze vieze praktijken uit te halen, want de SMAAK POLITIE is hier heel actief om de werkwijze van deze volksgroepen te controleren en de minstanden hardhandig aan te pakken , te beboeten en in ergste geval de vergunning in te trekken. Maar in Suriname spelen deze volksgroepen de baas en su bevolking vindt dat ook prachtig . Ziie hoe de su bevolking bij nieuwjaarsviering jl genoten heeft van een huisdiervlees , neks no fout maar sarie torie en ik met lage schoolopleiding ga niet mee met dat poppenkast want ik ben zelfvoorziend en niet afhankelijk van deze zufzuchtige volksgroepen.


  Maak melding

 3. In principe zou ’t BOG alle eetgelegenheden die ze heeft bezocht en OK zijn bevonden moeten registreren, zodat deze info ook inzichtelijk is voor de consument.

  Een slimme Suri zou deze info middels een App voor een ieder in Su zichtbaar kunnen maken.

  Indien een bepaalde zaak niet genoemd wordt in zo’n App zou dat niet willen zeggen dat de zaak niet OK is, echter moet zo’n eetgelegenheid zich gaan bewijzen.

  Dmv een compleet open keuken zichtbaar vanaf de bestellocatie of anders op aanvraag een rondleiding door de keuken.

  Ergo, de keukens en kookgelegenheden van restaurants moeten ook transparant en direct zichtbaar worden gemaakt voor de consument. De klant moet zien wat er allemaal in de keuken gebeurd !


  Maak melding

 4. Altijd al zo geweest, in NL waren ook veel Surinaamse eethuizen smerig . Hygiene kennen ze niet. En toch zijn er genoeg van die blakka lieden die de smerigheid heerlijk vinden.Bah!

  Ik kom al 10 talen jaren niet meer in die eethuisjes. Gelukkig zijn sommige opgedoekt. Die Chinezen zijn ook niks beter in de keuken, lieden met goud/bruine ranzige tanden met een sigaret in de bek je bami staan klaar te maken, en af en toe aan hun tollie en kont krabben. Gatverdarrie! Zien er aso uit en wonen ook in die aso buurten. Tja! logisch , daar kan je niet veel goeds van verwachten. De Turken en Marokkaanse eethuisje idem dito, Lui die geen closetpapier gebruiken maar hun kont moeten wassen met water na een grote boodschap. Wie zegt dat ze daarna hun handen wassen met zeep. Alleen met water wassen is niet voldoende. Broodje shoarma , de poepbacterie krijg er gratis bij. Een beetje knoflooksaus, en je proef het verschil niet meer. Eet smakelijk.


  Maak melding

 5. wat een gore boel. De teil en emmer lijken op de hulpmiddelen die gebruikt zijn om toilet schoon te maken en de vloer te dweilen.

  Maar het is dweilen met de kraan open er moet bij 2 keer geen vergunning meer worden gegeven.


  Maak melding

 6. Naam en foto van de eigenaar. Welke straat?
  Geen halve informatie. Dat veel restaurants hier goor zijn wisten wij al. Javaanse restaurants en Hindoestaanse en Creoolse allemaal een pot nat. Kakkerlakken,ratten,muizen, poepvliegen.
  Al die onhygiënische mensen en hun keukens.
  Dit is spelen met mensen leven. Voedselvergiftiging met de dood alsgevolg.
  Onverantwoord gedrag om geld te verdienen.
  Geen enkele restaurant hier in dit land kent hygiënische regels er is ook geen wetgeving. Voedselhygiëne hebben zij nooit van gehoord. Elke ezel kan een zaak hier beginnen. Hier zijn er geen ondernemersopleidingen. Vanuit je eigen keukenraam of woonkamer kan je even en drinken, ijs maken en verkopen. Er moeten strengere eisen en regels komen. Eerst scholing over hygiëne.


  Maak melding

 7. @ Manu,
  Hier werd ook eten voor na-schoolse opvang klaar gemaakt !!!, in dit restaurant >Er is nog een op de hoek van de Ming Doelman en Hoekstrastraat/Rainville, waar ook jarenlang eten werd klaargemaakt voor Santo Boma !!!
  Njang switie!! Laatste dagen weinig straathonden op straat;gelukkig hadden sommigen hun honden enkele dagen aan de ketting op hun erf !!


  Maak melding

 8. Dit is niet iets om grapjes over te maken want je kan echt goed ziek worden en dit soort tentjes moeten ze inderdaad voorgoed sluiten.smerigheid het kan ze echt niks schelen wat ze verkopen zolang de muntjes maar blijven rollen.het zal me niks verbazen als het niet van een chinees is.ach ja in suriname mag alles iedereen mag binnenkomen en zijn ding doen.was het ook maar andersom zo voor de surinamers…………lekker naar china en daar overal winkeltjes openen.dussssss niet he.echt zoveel leiders in dat land voor SHIT……ze kijken en denken alleen aan zichzelf pfffffff ze hebben en maken een teringzooitje in suriname. Źo een mooi land.


  Maak melding

 9. Ik zie geen bedorven vis, vlees en het kleur ziet goed uit. In Nederland moet een dode geschoten dier een hele dag buiten staan en dan word het vlees zacht. Wij noemen het bedorven?


  Maak melding

 10. Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding

 11. Van een schaap word de ontlasting als zeep gebruikt. Op het stuk vlees ook ontlasting van die schaap en dat vinden die Afrikanen heel lekker. Als al die ex afrikanen terug gaan en dan halen ze het niet. Wees blij dat ze in Suriname een goed leven hebben. Geloof je niet en kijk zelf maar.
  Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.