Ook Black Panther Challenge in Suriname

3
Kinderen uit arme gezinnen gratis naar Black Panther

PARAMARIBO, 25 feb – In navolging van de Black Panther Challenge in de VS en Nederland, waarbij kansarme kinderen in de gelegenheid werden gesteld om de film Black Panther te zien, vindt ook in Suriname een soortgelijke initatief plaats. Een werkgroep onder leiding van Elleson Fraenk Nooitmeer moet ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen uit kansarme gezinnen, tussen de 13 en 17 jaar oud, de film kunnen zien.

Op haar Facebook pagina vertelde Nooitmeer hoe belangrijk zij het vond dat kinderen om zich heen beelden te zien krijgen die een positief zelfbeeld helpen stimuleren. En dat ze het daarom fantastisch vond dat Black Panther uitkomt en dat zoveel mogelijk kinderen dit zien. De juriste daagde haar facebookfriends uit om – ondanks de precaire situatie- 1 of 2 of meer kaartjes te kopen voor kinderen uit gezinnen waarvan je weet dat zij zich geen bioscoopkaartje kunnen veroorloven.

“Mijn Facebook friends hebben de uitdaging met beide handen aangegrepen. Binnen 48 uur hebben zich sponsors aangemeld voor 100 kinderen en dat aantal blijft groeien. En dus groeide mijn challenge aan mijn vrienden uit aan een challenge aan alle Srananman en Srananuma. En mijn Srananman en Srananuma paste de bal gelijk weer terug naar mij: ga het maar organiseren! Wel Srananman, Challenge accepted!” schrijft zij op Facebook.

Volg de Black Panther Challenge in Suriname hier en doneer ook!

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Ik met lagere school opleiding heb vader en moeder die heel arm waren en die mij stimuleren om als tegenspeler te spelen . Met hen speelde ik altijd tegen de armoede en door hard werken op school heb ik de zesde klas doorlopen en daarna hard weken op het land om het plobeem van armoe op te lossen voor zelfredzaamheid en zelfvoorzienend-economie .Door dicipline en hardwerken leef ik nu in overvloed van voedsel endere aardse rijkdommen. Geeft arme kinderen geen gratis dit en gratis dat maar geef hen vaders en moeders die voor hen perspectief bieden in het leven en ook om weerbaar te maken tegen armoede .neks no fout , Als troost ,Grand mama Jennita Simonella komt met een wet om vaders te verplichten hun kinderen en vrouwen te erkennen en hen te verzorgen neks no fout anderssarie torie


  Maak melding

 2. Hebben ze tegenwoordig geen DVD-films meer? Moeten die kinderen per sé naar de bioscoop?
  Jammer dat Ba Anansi niet verfilmd kan worden. Tyrone Spong zou dsn de hoofdrol kunnen spelen.


  Maak melding

 3. Vind zelf belachelijk dat we onze voorbeeld moeten halen uit een fictief actieheld film.. vroeger waren de voorbeelden onze ouders die echte krachten hadden… wat je nu tegenwoordig ziet zijn vrouwen die niet eens kunnen koken, laat staan voor een kind kunnen zorgen.. Maar wel elke week een andere man hebben waar ze ( per ongeluk ) zwanger van worden…

  Laat een film een film zijn maar ga er niet teveel aan hangen omdat het donkere acteurs zijn.

  Laat een voorbeeld iemand zijn die wat voor je heeft betekend en die er nog steeds is haal je kracht daaruit inplaats constant op je mobiel te zitten en je zelf naar beneden halen omdat een ander er beter uit ziet.

  Geloof in je zelf en wat je kan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.