Herdenking bij ‘Monument van de Revolutie’ in Suriname

20
Herdenking bij Monument van de Revolutie in Suriname

President Desi Bouterse heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 februari de traditie voortgezet om een fakkel aan te steken en bloemen te leggen bij het Monument van de Revolutie, het symbool van zijn militaire staatsgreep op 25 februari 1980 in Suriname. In zijn speech daarna zei hij dat ‘Buitenlandse krachten‘ misbruik willen maken van de economische situatie in Suriname en daar politiek garen bij spinnen.

Hij gaf een exposé waarin hij uitlegde dat de greep naar de macht 38 jaar geleden slechts ten doel had een nieuwe ontwikkelingsrichting te geven, en zeker niet om zelf aan de macht te komen. Bouterse schoot de toenmalige regering uit het zadel in een periode van politieke instabiliteit in het land.

Kranslegging bij Monument van de Revolutie in Suriname

Hij bleef echter 7 jaren de sterke man om bij de terugkeer van de democratie een grote verkiezingsnederlaag te lijden. Pas in 2010 kwam hij na verkiezingen terug in het zadel. Bouterse zit sinds 2015 een tweede termijn uit als democratisch gekozen president.

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. 1 grote grap dit. Weer dat gelul over buitenlandse krachten misbruik willen maken van de economische situatie in Suriname.
  Noem dan ook man een paard.

  Graag de namen openbaren van de landen die misbruik willen maken !! En anders klep houden.

  Het volk trapt hier niet meer in.


  Maak melding

 2. Inderdaad Koos, één grote grap met deze grappenmakers, ze geloven ook nog in hun eigen onzin deze fossielen, zelfs die loopjongen van Adhin staat er bij die toen nog geboren moest worden, verder die oude rover van Abrahams die de politie toen hadden moeten liquideren, bij een nieuwe regering, gelijk dat zogenaamde monument van de revolutie wegdozeren, omdat dit monument te maken heeft met geschiedvervalsing.


  Maak melding

 3. Bouterse beschuldigde toen en nog steeds de buitenlandse krachten van inmengingen die kan leiden tot een instabiele positie van ons land, maar hij kan het nog steeds niet hard maken als dat zo is. sterker nog het land maakt een neerbuigse spiraal van ellende . Die kolossale vlaggen die hij liet plaatsen verdienen echt geen respect jegens deze top crimineel en moordenaar van wereld klasse.
  Kort gezegd : de resultaten van de afgelopen jaren qua economisch gebied en welzijn op gezondheid gebied die naar zijn male moer zijn belandt, durft hij niet te reppen bij de slecht opgekomen publiek. (uit betrouwbare bron)
  Nog 2 jaren voor de boeg dan komt pas de echte bevrijding , nogmaals ik ben van mening dat : zonder wapens , geweld en intimidatie op een zeer vreedzame wijze zullen afreken met deze abra basi die een zwarte mantel draagt.
  Het gaat zeer slecht in Suriname en dat mag niet ontkend wordend, hoe dan ook Suriname heeft het Europa waar veel geld nodig !! En spionnen zoals fitch, moody en standaard en Poors houden die corruptie handelingen van de coup plegers in de gaten, ik ook .
  Is dit wat het volk van Suriname wilt ????


  Maak melding

 4. De BUITENLANDSE KRACHT, padvinder, Opa D, vraagt

  NEDERLAND, zijn DOSSIER mbt zijn werk bij de NED Mil

  Inl Dienst, te OPENBAREN !

  Hij wil dit dossier ook overhandigen aan de Sranan-KRIJGSRAAD !

  PS : Opa D , vraag ook direct uw IND-dossier op, dan kan heel Sranan vaststellen tot wanneer u de NEDERLANDSE NATIONALITEIT bezat !


  Maak melding

 5. Het monument van de revolutie, het symbool van de militaire staatsgreep op 25 februari 1980. Voor de ene gewapende macht is het een overwinning op de andere gewapende macht, want het hoofdbureau van politie aan de waterkant bestaat er niet meer.

  Eigenlijk zou de politie op diezelfde dag kransen moeten leggen ter nagedachtenis van het brand steken van het hoofdbureau van politie door opruiende militairen..

  Dat buitenlandse krachten misbruik willen maken van de economische situatie is een feit. Vooral als deze de leider van de revolutie niet lusten. Dit komt ervan als je onvoorbereid ten strijde trekt met kapitalistische landen
  .
  Dan mag je zeker van dit soort calamiteiten verwachten. Voorbeeld is dat ons land haar stemrecht zogenaamd heeft verspeeld om niet te voldoen aan de verplichtingen.

  Dan maar massaal aan houtkap doen om de kosten af te lossen. We kunnen niet steeds alles dat over ons komt blijven slikken. De president moet keihard terug slaan en geen touwtje of dyompofutu spelen.


  Maak melding

 6. Zielige vertoning op en top hypocrise. Deze man heeft onschuldige burgers vermoord, is nu president van het land.
  Hoop dat 2020 gauw komt en het land weer gaat bloeien.


  Maak melding

 7. Susurinamer, nee.ik zie het niet. Graag jouw hulp hierin. Dus welke buitenlandse krachten willen profiteren van de belaberde economische situatie van de Suriname.

  Graag jouw reactie hierop.


  Maak melding

 8. Adhin doet gewoon zijn werk.Mensen die kletsen zouden ook nooit zo een positie en goede salaris weigeren.Daarvoor hoef je geen ndper voor te zijn.Honderd procent zeker dat Adhin in zijn hart VHPer is.


  Maak melding

 9. “dag van de revolutie” … dit is wat we noemen: Viesti Prodo. De Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse speelt zijn – en danst op zijn eigen muziek.

  Na de verkiezing 2020 is het afgelopen! “revo dag” … wordt voor goed afgeschaft … zelfs verboden … done with it !!!!!!!!

  In plaats van de zgn “revo dag” komt … Dag van de Vernietiging van de Democratie {1980}.

  Het “revo beeld” zal desnoods met dinamiet verwijderd worden.


  Maak melding

 10. Buitenlanders ?!
  Wat was Bouterse toen hij in 1974 neerstreek als een duivel met kolonel valk ? Oh nee geen Hollander , even meegevochten in Seara Leon voelde hij zich aangetrokken zoals de vele Afrikanen die de doorsteek maakten over de atlantische oceaan naar het caraibisch gebied, eerst blank en heel even getint in Afrika ging hij naar Suriname met een Batterij aan ideologie van dictatorschap van idi amien en nog vele andere in Afrika .
  Want wapen dragen is voor vele Afrikanen is stoer en gevoel op aanzien is groot.
  Bouterse was gewoon een misbruikte jongen die door kolonel valk behoorlijk in zijn reet is genomen zoals vele andere ned pedofielen dat doen,”.
  En Ramon Abraham ? Zijn moeder was een ex kolonisator die krachtig behoorlijk werd genomen door een weggelopen negerslaaf, van daar die kroesachtige haar.
  Dan prediken deze verlinkte boeren Bouterse en Abraham over buitenlandse inmengingen!!!! Rot toch maar op man …


  Maak melding

 11. De binnenlandse paars duistere revo krachten hebben een groot deel van land en volk vermoordt, beroofd, onderdrukt en verarmd. Ndper’s zijn verantwoordelijk voor de komende chaos, onvrede en verdere verarming en berovingen van land en volk. Ndper’s zijn het slachtvee van ddb en duivelse trawanten door over hun ruggen heen zich verder te verrijken. Deze dwaze debiele idiote paarse zombies moesten beter hebben geweten in 2010 en 2015. Ze verdienen het e worden beroofd door ddb en roversbende.


  Maak melding

 12. Zolang het achterlijke, domme, luie en lamlendige Surinaamse volk in de paarse leugens blijft geloven….blijft die bende van pathologische paarse leugenaars liegen. Voer voor hersenloze garnalen als Parbo & RobG.


  Maak melding

 13. Alles wat met de verdorven revolutie te maken heeft zal teniet worden gedaan in de nabije toekomst. De zgn leider van de revolutie gaat samen met allen die hem hebben samengespannen in de geschiedenisboeken in als de allergrootse misdadiger, moordenaar, drugshandelaar, bankrover en gewetenloze mens. Wacht maar af, een kwestie van tijd. De gerechtigheid in al zijn vormen zal zeer spoedig een abrupt einde maken aan alles wat met deze man en zijn roversbende misdadigers te maken heeft. En alle oerdomme debiele dwaze paars bezeten idioten, gelovig of niet, zullen niets kunnen ondernemen, neks, want het recht zal op boven natuurlijke wijze zegevieren. Net zoals bij Dino e KA now. Opa en oma taki, wat hebben we geestelijk, lichamelijk, materieel en immaterieel samen met heel veel oprechte Surinamers, klein en groot, arm en rijk, jong en oud, geschoold of niet sinds 1980 tot heden te lijden van ddb en duivelse trawanten. Ai mang, ndp = didibri na wang mpp vloek, daarom vluchtten zovelen sinds 1980 naar de vroegere kolonisator, want ddb en roversbende zijn veel erger. Wo ka.


  Maak melding

 14. De buitenlandse krachten die Suriname problemen geven zijn waarschijnlijk de landen die de cocaïnetransporten onderscheppen en in beslag nemen.
  Dat vindt baas helemaal niet leuk en kost hem en zijn vrienden veel geld.


  Maak melding

 15. CITAAT: slechts ten doel had een nieuwe ontwikkelingsrichting te geven
  REACTIE: Wat een BS. Dat doe je niet door je wil dictatoriaal aan iedereen op te leggen maar door het gesprek aan te gaan. OEPS. Dat is iets wat deze laaggeschoolde niet kan en niet diurft. Bij kritiek loopt hij de zaal uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.