Bouterse: Surinamers moeten zich bezinnen op betekenis Suriname

62
NRC onderzoekt gevallen van corruptie in Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – “Ik weet niet of u zichzelf deze vraag heeft gesteld: wat gebeurt er met Suriname?” Dit zei Desi Bouterse bij de herdenking van de coup van 1980. Hij vindt het een goed moment voor bezinning. Bezinning op de rol en waarde die ‘dit kleine land’ wordt toegekend. Brazilië, Rusland, India en China benadrukken dit in hun diplomatie. De weduwe van Steve Jobs was onlangs op bezoek.

“Mevrouw Jobs was hier om aan te geven dat ze op zoek is naar een land waar we nog wat met het milieu kunnen doen. Ze is naar de minst bedeelden in dit land, de Indianen, gegaan om te zien wat ze voor hen kan betekenen”, zei Bouterse op het Plein van de Revolutie. Dit soort bewegingen moet voor Surinamers een eye-opener zijn, “we moeten ons bezinnen, als individu, als kader en als partij”.

“We moeten nationaal gaan denken en ons nationaal opstellen. De ministers van defensie en justitie van Brazilië waren hier, in dit kleine land. We zijn door de Brazilianen uitgenodigd, door de koning van Marokko, Servië, de Verenigde Arabische Emiraten en India. De president van India komt binnenkort op bezoek”, aldus Bouterse. Hij vindt het ook geen toeval dat in maart een gebedsdag voor Suriname is gepland in honderd en zeventig landen.


62 REACTIES

 1. Moet deze corrupte uitbuiter, cocainedealer, moordenaar, mensenrechtenschender, de slager van Moiwana en nog 16 van 8 dec 1982, en in totaal verantwoordelijk voor zo een 600 moorden in Suriname, tot 3 maal toe de nationale economie in de afgrond gebracht voor bezinning vragen? Zet je poot buiten Suriname yo mpp bouta en kijk wat met je gebeurt.


  Maak melding

 2. Wederom een lul verhaal van Bouterse. De man lult uit zijn dikke nek. Deze smeerlap heeft Suriname meerdere malen de grond ingetrapt. Alles wat hij aan raakt is gedoemd te mislukken. Alleen met het betalen van smeergeld kan hij na 2020 nog aan blijven als president en anders is het game over. Downgraden van ratings heeft invloed op de koersen. Surinamers gaan het nog zwaarder krijgen. In 2020 is de gemiddelde Surinamer 10 kg afgevallen van de honger. Met godswil gaat de vervloekte massamoordenaar het veld ruimen.


  Maak melding

 3. Het blijkt nu een onoverzichtelijke puin hoop te zijn voor Surinaamse politiek. Regering lijders gaan van kleins af naar kerk of moskee of Temple,maar door de macht die ze hebben, denken ze “God” te zijn.Helaas ben je verblind en bevindt je in de macht van de duivel.Gebed zal je verlossen, laat verder ook Suriname met rust en laat mensen van God Surinam verder herstellen. Geef het toe dat je het zo niet kan.En ten tweede,vanwaar krijgt menog het voorelkaar om de KLM en Slm vluchten vol te boeken? Waar gaan de mensen heen en weer? Elke week, maand en jaren.Er is geen geld maar deze maatschappijen vinden van niet. Ze zijn altijd vol geboekt.Sorry meneer geen plaats meer.
  Surinamers doe me een lol.Brengt de SLM per week meer geld binnen of een skaliaan?


  Maak melding

 4. Bouterse heeft een mondvol over buitenlandse mogendheden die Suriname proberen te koloniseren. In tussen proberen de chinezen Australie over te nemen. In de Telegraaf staat een stuk gepubliceerd.
  Het land telt meer dan 1 miljoen Chinezen en sommigen daarvan hebben een nauwe binding met de communistische partij. In Australie proberen ze met man en macht key posities binnen instellingen te bemachtigen. Op die manier nemen ze het systeem over.

  Zelfde lot staat Suriname ook te wachten. Bourerse heeft de paard van Troje binnengehaald.


  Maak melding

 5. Ik ben geen boutist, maar jullie allen hier boven:Lekker hè, om zo anoniem achter je computertje van alles de wereld in te slingeren.
  En daarom is DDB nog steeds aan de macht, want jullie praten, weten het allemaal beter, maar niemand staat op. Niemand neemt het voortouw.

  Jullie zijn geen haar beter, stelletje lafaards, als je wat te zeggen hebt ga het dan face to face doen. Verschuil je niet achter een nickname, maar doe het onder je echte naam.
  Over een aantal jaren zitten jullie je kleinkinderen te vertellen hoe geweldig jullie konden schrijven. Maar zo bereik je niks.

  Kijk maar naar Ghandhi, Mandela, King, enz.
  Gaan jullie je boeken te voorschijn halen en wat leren om Suriname vooruit te helpen om Suriname een nieuwe leider aan te bieden.
  Maar met jullie moraal zullen jullie het idd niet zijn.


  Maak melding

 6. Weet Bouterse zelf wat Suriname betekent. En wat bezinning is. Hij heeft toch kinderen die naar school gaan neem ik aan Zijn vrouw komt niet meer naar buiten ra ra hoe komt dat Wat een vertoning vannacht. Het is jammer en ik heb nog nooit zo een volk gezien die dom is.


  Maak melding

 7. Bouterse bedoelt dat de Surinamers moeten leren omgaan met het feit dat het normaal is dat:
  1 Staatsgelden door hem en zijn vrienden zijn geroofd.
  2 Alle goud bij de bank is gestolen door hem en zijn vrienden
  3 Dat er geen parlementaire democratie meer zal zijn
  4 Dat hij Suriname een grote spil heeft gemaakt in Cocaine
  handel
  5 Dat hij altijd op gezette tijden een raciale, etnische en
  koloniale kaart zal uitspelen
  6 Dat hij en zijn vrienden alle goud uit het binnenland via
  Zanderij direct exporteert en het land enorm benadeelt
  7 Dat er levendige handel is in diplomatieke paspoorten
  8 Dat er levendige handel is in Surinaamse paspoorten voor
  chinezen die via Suriname naar de VS gaan
  9 Dat Suriname terrorisme ondersteunt
  10 Dat alle nationale middelen en grondstoffen voor hem en
  zijn club mensen is
  11 Dat hij diplomatieke beleefdheid vertaalt naar we hebben
  grote vrienden

  De lijst is veel groter. maar voor nu even genoeg.
  De nieuwe norm is: List, Bedrog, Verraad, Verzet, Criminaliteit, Corruptie, Chantage, Compromitteren en vul maar aan.

  Dit zijn natuurlijk geweldige voorbeelden van Leiderschap en Strategie maar dan voor de foute kant.


  Maak melding

 8. Bouterse zegt dat mevrouw Jobs in Suriname was om aan te geven dat ze op zoek is naar een land waar we nog wat met het milieu kunnen doen. Ze is naar de minst bedeelden in dit land, de Indianen, gegaan om te zien wat ze voor hen kan betekenen.

  Mijn reactie:

  Omdat alle regeringen inclusief Bouterse I en II in gebreke zijn gebleven om de Indianen de aandacht te geven, vooral op het gebied van ontwikkeling, is de werkelijke reden van het bezoek aan deze bewoners van mevrouw Jobs.
  Bouterse wil het nu zogenaamd opnemen voor de Indianen, terwijl hij zelf maar al te graag in de schijnwerpers wil staan.

  Bouterse zegt ook dat Surinamers nationaal moeten gaan
  gaan denken en ons nationaal opstellen.

  Mijn reactie:

  Bouterse heeft het niet voor elkaar gekregen om zijn kiezers nationaal te laten denken en handelen
  Zijn kiezers denken nog steeds in hokjes. Trouwens ook dat deel van de bevolking dat niet op Bouterse heeft gestemd heeft dezelfde denkwijze.
  Het is nog steeds de creool voor de creool, de hindustaan voor de hindustaan en ga zo maar door.

  Bouterse zegt verder dat hij vindt dat het ook geen toeval is in maart een gebedsdag voor Suriname is gepland in honderd en zeventig landen.

  Mijn reactie:

  Door het zeer slecht gevoerde beleid van Bouterse is het zover gekomen dat er voor Suriname een gebedsdag is gepland in 170 landen.
  Het bidden echter zal niet helpen om Suriname weer op de rails te krijgen. De corruptie en het machtsmisbruik van politici zullen eerst totaal moeten worden ingedamd. Voorts zullen de handen uit de mouwen gestoken moeten worden om weer enigszins welvaart te bedwingen voor Suriname.
  Bouterse moet minder roepen en schreeuwen, maar naar huis gaan en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Hij is niet capabel genoeg gebleken Suriname te stuwen naar grote hoogte.

  Bouterse is een charlatan!!!


  Maak melding

 9. Bouterse die mensen zitten niet op de onzin te wachten.Ze willen vooruit komen en een normaal leven in Suriname kunnen hebben zonder armoede goede onderwijs zorg die er nu niet is in Suriname.Je hebt het land leeggeroofd van al zijn tegoeden die nooit verantwoord is. Waarover lul je eigenlijk idioot en moordenaar.Je bent de slechtste president die het land ooit heeft gehad en nog heeft.Als mens ben je waardeloos vanaf 1982 voor de moorden want jij was verantwoordelijk.


  Maak melding

 10. =Deze Bouterse heeft een ordinaire staatsgreep gepleegd, is een moordenaar, fraudeur heeft een karakter om steeds anderen de schuld te geven en vandaag komen vertellen dat het volk moet gaan bezinnen????

  -bezinnen::
  -eenheid
  -leugens
  -mensen uit elkaar spelen
  -samenwerken
  -van de staat stelen
  -drugsdealer
  -moordenaar
  -anderen hebben het gedaan
  !!!!!!

  Kan deze Bouterse het volk nog in toom houden???? ja de zwakken die een zak rijst ontvangen.


  Maak melding

 11. Bouterse heeft altijd iets te vertellen over de Surinamers. Maar zelden of nooit heb je hem iets horen zeggen over de rovers en de slechte vrienden om hem heen. Deze man begint te doen als de apostel van de onderwereld.

  Jopie Pengel is ook een volksjonge geweest maar hielt zich niet bezig met onderwereld figuren.

  De grondlegger van de negatieve handelingen bij delen van de militairen is de club eigenaar/ex militair politie geweest nu wijlen van OK dancing club. Was gewoon een geïmporteerd rooktent uit Nederland en daar kwamen ook de onderwereld figuren uit Nederland en omstreken aan hun trekken.

  Henk Arron van de NPS wist het maar heeft nooit ingegrepen. Totdat dezelfde militairen hem naar huis hebben gestuurd. Laat de VHP en de NPS maar rustig blijven en geen slapende leeuw wakker maken.


  Maak melding

 12. TERECHT hoort de PRESIDENT lintjes uit te delen. NEO-KOLONIALEN zullen zoals het NEO-KOLONIALEN betaamt, er GROTE moeite mee hebben. Daarom zijn deze PERVERSE LUI simpelweg NEO-KOLONIALEN.

  Ondanks GOEDE WIJN geen KRANS behoeft: Bouterse als HOEDER van de REVOLUTIE en TERECHTE PRESIDENT van de Republiek SURINAME: PROFICIAT!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 13. Bouterse waarschuwt voor buitenlandse inmenging is de kop van het artikel.

  Wat er aan deze zin ontbreekt is:
  Behalve als het om geld en goederen gaat dat afkomstig is van het buitenland.

  Deze zogenaamde “Charismatische Leider” heeft van het mooie Suriname een arm bedelland gemaakt dat volldeig ten dienste staat van hem en zijn roversbende.


  Maak melding

 14. Pres DESI wijst op gevaar buitenlandse INMENGING :

  MI BENG TAIGI UN KEBA, NA DENG BUITENLANDSE KIL,
  PAARSe MARS-MANNETJES, KONG TEDJASO KONG DRUK MILJARDEN ONGEDEKTE SRANAN-MONNIE !

  NA DENG PAARSE MARSMANNETJES FAILLIET A KONDRE !!!!!

  PS : TEK YU BONDRU !!! FREE SRANAN !!!


  Maak melding

 15. Deze van moord verdachte Drugscrimineel is een notoire leugenaar en rasechte bedrieger. Zijn spindoctors hebbeb zaken voor hem op papier gezet die hij moet zeggen.

  Deze criminele kliek is niet van plan om de macht uit handen te geven met of zonder een verkiezing.

  Daarom moet dit volk massaal gaan stemmen op Maisha: Zij is de enige die deze criminelen achter tralies gaat zetten.

  Maisha is onbevreesd: Maisha kan alleen met uw steun slagen in haar missie.

  Maisha gonna bring these criminals down.


  Maak melding

 16. @ Do the RIGHT thing!: Nee hoor, de neo-kolonialen (China dus) hebben er geen enkele moeite mee dat je president lintjes uitdeelt. Hij mag doen wat hij wil, zolang hij maar doet wat China wil, dus alle Surinaamse rijkdommen door China laten weghalen voor een paar centen. Als dank geven ze hem ook een fooitje.

  De oude kolonialen hebben geen belangstelling meer voor Suriname. Nederland verdient elke 29 uur meer dan Suriname in een heel jaar. Hebben Suriname helemaal niet nodig.

  BNP Nederland: $ 738.419 000 000
  BNP Suriname: $ 2 404 000 000

  Je blaft tegen de verkeerde boom Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 17. Inderdaad moeten Surinamers zich bezinnen. Want revoluties horen vooruitgang te brengen. Deze revolutie heeft alleen maar achteruitgang gebracht. Dus hoog tijd om te bezinnen.

  In Nederland moet ook een revolutie plaatsvinden. Een nepsport als schaatsen krijgt zoveel aandacht en tv-tijd. Die Hollanders lijken wel gek geworden. Mannetjes en vrouwtjes die rondjes rijden, waar slaat dat op?


  Maak melding

 18. Ondertussen wordt de paarse verpaupering met de dag erger onder al die paarsdomme debiele idiote ndper’s en hun nageslacht. Opa taki ddb en co, zijn erger dan de kolonisator. Oma taki, meer dan driehonderd duizend Surineds en hun nageslacht wonen en het goed hebben in het land van de voormalige kolonisator. Opa ddb en co, zijn de misdaadvloek die land en volk geen enkele ontwikkeling hebben gebracht. Wel ontwikkelingen hoe misdadig te verworden als zoon Dino de droga, gongsmokkelaar en Meriba, de rover. Ndp na wang mpp hebi bigi misdaadvloek met de naam ddb aka didibri foe kondre. Oma taki een ware duivelse zoon en al die dwaze paarse zombies zijn slachtvee.


  Maak melding

 19. L. Kapoon, ik snap je helemaal, alleen een scheve schaats rijden is goed waar Surinamers redelijk goed in zijn, alleen jammer dat het geen Olympische sport is


  Maak melding

 20. Dat al het onrecht veroorzaakt door deze mens en zijn trawanten op een dag vernietigd moge worden.

  Psalmen 92
  1Een psalm voor de sabbat.
  2 Het is goed de Here te prijzen.
  God, Allerhoogste,
  het is goed lofliederen te zingen
  tot eer van uw naam.
  3 Het is goed ʼs morgens vroeg al te spreken
  over uw goedheid en liefde
  en ʼs nachts over uw trouw.
  4 Het is goed om U te loven
  met de snaarinstrumenten:
  de harp en de citer
  of het tiensnarige instrument.
  5 Er is grote blijdschap in mijn hart, Here,
  als ik denk aan alles wat U doet.
  Ik juich over alles wat U hebt gemaakt.
  6 Here, alles wat U doet is ontzagwekkend,
  uw gedachten zijn heel diep en wijs.
  7 Een mens zonder verstand begrijpt het niet
  en ook dwazen kunnen er niet bij.
  8 Het lijkt wel
  of bij de ongelovigen alles voor de wind gaat,
  of zondaars alleen maar gezondheid en voorspoed kennen.
  Maar toch zult U ze vernietigen.
  9 Alleen U, Here, neemt de hoogste positie in.
  Voor eeuwig.
  10 Kijk, Here, uw vijanden
  zullen vernietigd worden.
  Alle zondaars
  zullen worden verspreid over de aarde.
  11 U hebt mij sterk gemaakt
  en mij U toegeëigend.
  12 Als mensen het op mij voorzien hebben,
  ken ik geen angst.
  Inderdaad hoor ik verhalen over zondaars
  die uit zijn op mijn ondergang.
  13 Gods volgelingen
  zullen groeien en bloeien als palmbomen,
  hoog opgroeien als de cipressen
  in de bossen van de Libanon.
  14 Als zij eenmaal zijn geplant in het huis van de Here,
  groeien zij dichtbij Hem op.
  15 Ook als zij al heel oud zijn,
  zal hun leven nog vruchtbaar zijn,
  zij lijken op gezonde, jonge mensen.
  16 Zij vertellen over de Here,
  hoe rechtvaardig en oprecht Hij is.
  Hij is de rots waarop ik leun.
  Hij kent geen onrecht.


  Maak melding

 21. @Johan,

  Nederland is tegenwoordig zelfs slechter dan Luxemburg in voetbal. Maar hun ziel heeft een opkikker nodig en die schaatssport geeft ze daartoe de kans dus.
  Wel gek dat ze met de schaats aan hun voet kunnen sprinten en lange afstanden rijden maar met enkel een schoen op deze onderdelen altijd verliezen van de Afrikanen.
  Als ook Afrikanen massaal zouden schaatsen, zou Nederland nooit meer een medaille halen.


  Maak melding

 22. Deze Man de kaboela dansen weet niet hoe het land Suriname is gevormd. Hij is gelijk aan Arron . Hij en Arron hebben bijna dezelfde cultuur die Su naar de afgrond brengen. De kaboela danser en Arron weten niet dat Su uit verschillen culturen met verschillende achtergronden betsaat. Bij de ontafhankelijkheid 1975 vergat Arron om de javaanse bevolking op de podium te laten komen en nu de kaboela danser vergeet ook om de javanen op te noemen dat deze volksgroep ook in Su wonen. Maar de mensen die op Arron en deze kaboela danser lijken genieten elke dag van de rijkdommen van de mensen die op Paeee Somo lijken. neks no fout want de mensen die op peaee Somo lijken profiteren elke dag ook van de zwakte en de bedelcultuur van de mensen die op Arron en de kaboela danser. neks no fout.


  Maak melding

 23. Alleen landen waar er geen respect is voor law en order ,nodigen bouta uit voor een bezoek Waarom gaat hij niet naar amerika voor een bezoek aan zijn zoonlief!?.
  Modi die is ook een crimineel,in zijn land moet hij terechtstaan voor zijn misdaden.En bouta moet zich niet gaan vergelijken met Modi,die heeft trouwens het te doen met meer dan 1 biljoen en meer,aan inwoners en de arme dalliets doneren nog erbij aan de bedelaar van Suriname!!
  Kijk,bouta is niet eens in staat om de verantwoordelijkheid van 500.000 inwoners op zich te nemen plus de 15 die hij eerder geexecuteerd heeft.
  170 landen gaan voor Suriname bidden!?
  En bouta en co beweren dat alles prima en prachtig is met Suriname!?
  Ze gaan bidden en hun laatste en enige zin zal zijn,,,,,,,God verlos Suriname van bouta,heb genade met de surinamers…Amen.


  Maak melding

 24. Bouterse het woordje betekenis moet zijn bekentenis, u gaat naar Cuba voor een grootte beurt ,omdat je bang bent als je dit in Suriname doet ,je niet levend van af brengt,dan ben je toch wel diep weg gezakt, als je dat vertrouwen niet meer op kan brengen.
  Het is voor jou niet te hopen dat de jaren 80 terug keren ,maar dan in jou nadeel ,zoals martelen ,langzaam laten creperen.


  Maak melding

 25. L.Kapoon @
  Op zoeen bijdragen zaten we nu net te wachten. schaatsen
  Jij bent de enigste die zit moet bezinnen ,kruip terug in hol ,en maak je winterslaap af


  Maak melding

 26. @@@@Do the RIGHT thing!, zing een toontje lager, omdat jou baas Bouterse wel alles met de witteman doet en regelt en op het podium bemoeit de witteman zogenaamd met interne zaken van Suriname.
  Deze man is goed om het volk te manipuleren en verdeeldheid te zaaien.


  Maak melding

 27. Alles wat uit de smoel van DDB komt berust op misleiding, leugens en bedrog. Het is anders en altijd weer de schuld buiten zichzelf leggen of anderen te beschuldigen van obstructie en malversatie. Het zijn de ongeschoolden, de naïevelingen en de potverteerders / niet kritisch denkenden die in hem willen blijven geloven en alles maar als zoete koek ook blijven slikken. Sinds het beste kader van Su is weggetrokken en/of langs de kant blijft staan regeert de angst die reeds in het verleden bij hen is ingeboezemd.

  DDB blijkt op basis van zijn gedrag en handelen een gevaarlijke en ziekelijke narcist en zal nooit tot gedrags-verandering komen. Normbesef en empathie kent hij niet. Zijn strategie in de zogenaamde politiek die hij voert, is slechts één van verdeel en heers. Zolang hij nog in leven is of blijft zullen zaken ook zeer bewust en alleen bij beloftes blijven. Hij is in deze goed in het traineren en manipuleren en is niet realistisch ondanks er genoeg reden voor zijn om gewoon toe te geven dat hij heeft gefaald.

  Er zou bij DDB sprake zijn van een gebrekkige gewetens-vorming, hetgeen passend is bij de diagnose voor een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Het is na hem de zondvloed. DDB weet immers ook wel wat hem anders te wachten staat en dat hij ten koste van alles, ook over de hoofden van het arme volk tot het uiterste zal moeten gaan om zijn eigen hachje te redden. Ondertussen blijft het arme volk lijdzaam toezien en blijkt daarbij ook niet in staat om het gelag te betalen. Onvoorstelbaar is het geklaag bij de constatering dat er geen kruid tegen dit monster lijkt gewassen. DDB is en blijft vooralsnog een sta in de weg om Suriname tot ontwikkeling te brengen en zal zich ook nooit gewonnen geven.

  Hoe gevaarlijk is dit monster, die zonder enig zelfkritiek. het durft te hebben over bezinning op de rol en waarde die dit kleine land’ wordt toegekend, terwijl hij de oorzaak van alle ellende aan hem te wijten is. Ik benadruk in deze dan ook des te meer zijn gebrekkige gewetensvorming en zijn egocentrisme waardoor dit addergebroed gevaarlijk blijft. God behoede Suriname voor nog meer ellende.


  Maak melding

 28. Vandaag 25 februari is het geen dag van herdenking van de revolutie. De betekenis van deze dag van een vermeende revolutie is in feite een ordinaire militaire coup op een democratisch gekozen regering, middels afslachting van capabele en voorname Surinamers , die zich niet konden verweren.

  Angst regeert tot vandaag de dag. Het Surinaamse volk is verlamd en moet lijdzaam toezien hoe het land door DDB en consorten verkwanseld wordt. Verdeeldheid, nepotisme en corruptie heerst. Hoe durft deze sujet het in zijn smoel te nemen dat Surinamers zich moeten bezinnen op de betekenis Suriname. Het is duidelijk dat dit monster geen gewetenswroeging kent en het volk daar heeft waar hij het maar hebben wilt. Het verdriet en de lijdensdruk van de Surinamers wordt door hem genegeerd omdat hij ongevoelig hiervoor is.


  Maak melding

 29. Do the right thing weet jij misschien het verschil tussen een REVOLUTIE en een COUPE doe nou eens èèn keer the right thing waarom noem je het beestje niet bij de naam het is een ordinaire MILITAIRE COUPE en dat is als de militairen het wettig gezag met geweld overnemen en een REVOLUTIE is een volks opstand heb jij het volk ooit op straat gezien om het wettig gezag naar huis te sturen nou ik niet dus hou je domme wafel met je REVOLUTIE dat is het volk misleiden omdat ze zo dom zijn dat ze het verschil ook niet weten en jij geeft bewust de verkeerde info of je bent ook een stommeling dus
  Laat me rustig met rust


  Maak melding

 30. L kapoon@ bij het voetballen rennen ze ook maar achter een bal bij het auto of motor racen zijn het ook weer die rondjes bij het tennissen gaat de bal ook maar op en neer bij het basketbal dito honkbal ook weer die rondjes kapoon je bent een idioot halve dwaas
  Dus laat me


  Maak melding

 31. Boef, drugshandelaar en moordenaar Bouterse zegt dat Brazilië, Rusland, India en China een hoge dunk van Suriname hebben.
  Natuurlijk toch. Suriname heeft een lasedeh kraboe als president.
  Dus gemakkelijk om goud, olie, hout etc van deze riool figuur af te pakken.

  “De weduwe van Steve Jobs was onlangs op bezoek.”
  “Ze is naar de minst bedeelden in dit land, de Indianen, gegaan om te zien wat ze voor hen kan betekenen”, zei Bouterse.
  Wel, wel jij schaamteloze awarie.
  Dat je dat hardop durft zeggen.
  Door Bouterse zijn deze indianen in de penarie geraakt. Steeds veel aan ze beloven maar nooit afspraken nakomen. Bouterse heeft na één van zijn onderduik perioden (wilde geen verantwoording in de assemblee afleggen) huilend aan de pers verteld hoe zielig die mensen zijn.
  Deze gewetenloze lelijkerd was natuurlijk weer op zoek naar stemmers voor zijn Niet Democratische Partij.

  Bouterse zegt verder.
  “Dit soort bewegingen moet voor Surinamers een eye-opener zijn, “we moeten ons bezinnen, als individu, als kader en als partij”.
  Bulshit, bulshit, bulshit . . . . Erg natte poep.
  Het is allemaal weer door het hoofd poppenkast Hoefdraad geschreven.
  Sergeant Bouterse is gewoon te dom om van drie woorden een verstaanbare zin te maken.

  “We zijn door de Brazilianen uitgenodigd, door de koning van Marokko, Servië, de Verenigde Arabische Emiraten en India.”
  En als je er naar toe gaat wacht jou stinkend karkas een verassing.

  “Bouterse vindt het ook geen toeval dat in maart een gebedsdag voor Suriname is gepland in honderd en zeventig landen.”
  Bidden ? Daar doet deze moordenaar niet aan, maar waar hij het “domme” volk wel toe aanspoord.
  Op naar de volgende toespraak van deze oplichter. Met nog meer nonsense voor het tamme volk.


  Maak melding

 32. L. Kapoon

  @Oom Ludwig,
  Die God van je kan dreigen man. Hij lijkt wel op Bouterse.

  Terecht, wanneer wij mensen steeds het kwade dienen. Joe pa nanga ma sa lobi joe warschuw joe en bedreig joe toe gi a gevolg der keuze. Wie niet horen willen zullen het te laat weten, opgepast, wee jou gebeente is ook een soort van bedreiging, maar ten goede. Toen je een kind was dacht je als een kind en werd steeds streng gewaarschuwd, maar nu je volwassen bent kun je leren het onderscheidt te maken tussen goed en kwaad, tussen een dreigement of een waarschuwing, tenzij je bent als als die debiele paars debiele idiote paria’s de domme Surinamers, de ndper’s.


  Maak melding

 33. @ Oom Ludwig van Abra Broki
  Misdadig vervloekt zijn al de paars verdoemden klootzakken die deze verderver verdienen.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Jij bent aan een schone LUIER toe ouwe BULLEBAK !jeh tiengie soso visie,


  Maak melding

 34. Bezinnen op Suriname? Dat zegt de man die met zijn trawanten zijn zakken vult en het land leegrooft. En als er iets over wordt geschreven in de media, geeft hij het buitenland de schuld. Maar het Surinaamse volk pikt het allemaal, op een paar mensen na. Maar die paar mensen zijn te klein om het verschil te maken. Dit land is over en uit. Jammer.


  Maak melding

 35. Bouta bouta bouta deze moordenaar doet met suriname hoor!
  Baja 2020 is nog lang! Su zal verder afglijden naar de afgrond!
  Deze koulo mulo school pres kan je naast maduro plaatsen!
  Dan heb ik al veel gezegd!
  Waar deze gasten zijn na Soso probleem!
  Me bar joe!


  Maak melding

 36. Waar is het bewijs dat weduwe Jobs in Suriname was bij de Indianen? Hebben Yildiz van buitenlandse zaken en consorten haar gemist? Want zij gaat met alle buitenlandse gasten op de foto? ??. Waar zijn de foto’s van Jobs bij de indianen en welke stam heeft zij bezocht? ?? Bewijs of is dit weer slap geklets om indruk te maken. Ik hou van bewijzen. Bouta kom ermee?


  Maak melding

 37. @ forumers,
  Wat voor zin heeft het om zo te schelden en te vloeke op Bouta !!
  A kil na wang “strateeg” sref-srefie !! Kijk maar maar naar de Redi Musu’s van NPS/VHP/SPA/PL/DA-91,BEP en ABOP die naar hem zijn overgelopen ! Niet om een bordje “linzensoep”
  maar ruime/hila-hila monie en vergunningen en jobs !!
  Als Bouta weg moet, waarom geen staking via de vakbonden??
  Die vreten allemaal mee !!De grootste gatlikker-vreter is Mughabe-face Hooghart !!


  Maak melding

 38. Heeft onze hoofdverdachte opperhoofd de weduwe van Steve Job ook laten zien dat hij goud- en houtconcessies a la dol uitgeeft, dat hij niets aan de skalians doet, dat Braamspunt samen met alle schildpad eieren wordt afgegraven, dat de rode ibissen massaal worden afgeschoten en biggi pan wordt leeggevist en wordt drooggelegd en last but not least, dat de rechten op grond, nodig voor het veilig stellen van de cultuur van de inheemsen, nog steeds niet in orde zijn?


  Maak melding

 39. REALIST.

  @ Oom Ludwig van Abra Broki
  Misdadig vervloekt zijn al de paars verdoemden klootzakken die deze verderver verdienen.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Jij bent aan een schone LUIER toe ouwe BULLEBAK !jeh tiengie soso visie,

  Zo is dat en jouw reactie is waar het hart vol van is, dus ook jij bent aan een schone LUIER toe ouwe BULLEBAK !jeh tiengie soso visie, paarse lulzak.


  Maak melding

 40. Bouta bouta je brengt ons in gevaar je verkoopt ons geliefde Suriname aan haters van onze bevolking ze hebben geen interesse in jou nog jou burgers ze zijn geintresseerd in jullie mineralen (grondstoffen) en tegen de tijd dat je alle samenwerkingscontracten hebt getekend is er geen weg terug en als je dan tegen die tijd stappen wil onder nemen moorden ze jou en je hele volk uit vergeet niet dat je de zwakste leger hebt over de hele wereld laat die stoel voor degenen die de aanvallen van ver af zien aankomen richting jou land als je echt van su houd zoals je beweerd stop je nu voordat het te laat is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.