Op 2 maart wordt er wereldwijd gebeden voor Suriname op Wereldgebedsdag

30
Op 2 maart wordt er wereldwijd gebeden voor Suriname

Over de hele wereld wordt op vrijdag 2 maart Wereldgebedsdag gevierd. Het thema voor dit jaar is Suriname. Dat wil zeggen dat alle landen die met Wereldgebedsdag meedoen, op deze dag zullen speciaal voor Suriname zullen bidden. Het Surinaams comité Wereldgebedsdag is een Christelijke organisatie welke geleid wordt door vrouwen en stimuleert vrouwelijk leiderschap. Rosana Pindon voorzitter van Surinaams comité Wereldgebedsdag geeft aan dat elk jaar Wereldgebedsdag wordt gevierd en elk jaar is er een ander land waarvoor er gebeden wordt. Dit jaar is Suriname aan de beurt.

In Suriname zullen in verband met Wereldgebedsdag meerdere gemeenten meedoen, bijvoorbeeld RK, EBG, Hervormde gemeente. Zij komen dan op deze dag bij elkaar en wordt de dag gevierd. Dit jaar is ook bijzonder voor Suriname, aangezien het Surinaams comité Wereldgebedsdag al 65 jaar lid is van de van de Internationale organisatie ‘World Day of Prayer’. Op deze dag, vrijdag 2 maart, zal ook in de Kathedrale Basiliek St. Petrus en Paulus een algemene gebedsdag worden gehouden.

Om als land in aanmerking te komen om voor gebeden te worden, zal dat land een voorstel moeten indienen. Om de vijf jaar zijn er internationale conferenties waarbij dan de landen worden gekozen voor wie de komende vijf jaren zal worden gebeden. Elk jaar een ander land. Suriname heeft in 2011 het voorstel ingediend en tijdens een internationale conferentie in 2012 in New York, Verenigde Staten, is er beslist dat Suriname het land is waarvoor in 2018 over de hele wereld gebeden zal worden.

Het thema welke is gekozen in Suriname waarvoor gebeden zal worden is: Milieu, aangezien er met ons milieu aardig wat mis is. Men denkt daarbij aan de grootschalige ontbossing, de met kwik vervuilde rivieren en niet te vergeten onze sloten en goten die vol zitten met plastiek en grof vuil. Op deze dag zullen 170 plus landen over de hele wereld bidden voor Suriname. De hoop is natuurlijke dat de gebeden verhoord worden en dat er inderdaad een positieve keer komt in het land.(FOTO: “Het Goddelijk geschenk” is een kunstwerk geschilderd door zr. Alice Pomstra van de Hervormde Gemeente Lelydorp)

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. Zinloos om voor een land als Suriname te bidden met een criminele bende aan het roer, moet je daar nog energie en tijd in steken voor een stelletje volksverlakkeraars die het totaal niet menen met het volk? En alleen maar met zich zelf bezig zijn?


  Maak melding

 2. Bidden is erg belangrijk. Het Onze vader omvat alles wat een mens nodig heeft en zou moeten doen om God te behagen en niet een sterfelijk mens.

  1Onze Vader, die in de hemelen zijt;
  Uw naam worde geheiligd. Helaas wordt en is wereldwijd de Naam van God niet geheiligd op vele plaatsen op Aarde.
  2Uw koninkrijk kome.
  3Uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde. Het merendeel van de mensheid wil geen Koninkrijk van Gerechtigheid en ook niet dat God’s wil geschiede op Aarde.
  4Geef ons heden ons dagelijks brood. De Aarde en al wat leeft daarboven, daarop en daaronder heeft haar voedsel te danken aan God, de Vader.
  5En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren.
  6En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want uw is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen.


  Maak melding

 3. wat voor ka ollo is dit nou weer? werken moeten ze en niet bidden met ka ollo. Bidden brengt geen ontwikkeling en economische vooruitgang. werken werken en werken dat heeft suriname nodig!!! weer een andere ka


  Maak melding

 4. Over in het gehele land is er sprake van het vereren van duivels, beelden en mensen. Opa aksi Hoezo. Oma taki, simpel kijk naar de vruchten van degenen die denken God te dienen. Te beginnen bij de hoogste top van dit land, kijk naar zijn aanhangers en overduidelijk zijn de paarse verdorven vruchten. Alles wat God heeft verboden overtreden ddb en duivelse trawanten, maar ook oerdomme debiele idioten als Parbo. Hoe meer deze domme aanhangers voor ddb en zijn paarse roverheid bidden, des te erger verwordt het.


  Maak melding

 5. Het is toch ALGEMEEN bekend in Suriname dat Mavis Noordwijk sedert 25 december 2017 naar Europa vertrokken is om Suriname te promoten i.v.m. Wereldgebedsdag 2018. Ze is vooral in Zwitserland en Duitsland bezig geweest en tussendoor is ze even in Wi Egi Kirki in Amsterdam z.o. geweest om het lied dat ze speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd heeft ten gehore te brengen.Zaterdag 17 februari is ze gezond en wel terug gekeerd in Suriname.


  Maak melding

 6. LEEST DE BIJBEL GOED,DAN WEET JE DAT ZINLOOS IS..
  ‘T PROBLEEM IS DE REGERING…Bidden voor de zieken is anders dan bidden voor deze regering ,de regering die is vervloekt sari tori..


  Maak melding

 7. Criminele bende ? Sorry hoor maar niet
  Ik ga ervan uit dat jij in Nederland woont
  En daar zijn ze wat betreft ministers en premier heilig ?
  Het grote belasting paradijs wat oogluikend wordt toegelaten ministers die liegen en aftreden overal heb je dat man


  Maak melding

 8. “Dat Christus Jezus naar de wereld gekomen is ,om de zondaren zalig te maken”

  Voorwaar,Ik zeg u,wat gij op aarde bindt,zal gebonden zijn in de hemel,en al wat gij op aarde ontbindt ,zal ontbonden zijn in de hemel.


  Maak melding

 9. Is at alleen in Suriname ?? Ik dacht wereldwijd
  Niet te kortzichtig denken man
  Vs met de wapens en een gekke president
  Nederland met het belasting ontduik systeem en de vele gevallen van kindermisbruik moet ik nog meer noemen


  Maak melding

 10. Ben ik helemaal eens …..verlos ons van satan..jorkas …bakroes en de libas die suriname uitzuigen…leeg plunderen en vast houden en laat los in naam van de almachtige Jezus Christus


  Maak melding

 11. Laten wij allemaal bidden dat de oplichters in suriname en daar buiten gauw uitgeroeid worden z o dat het eerlijke bevolking oven 50jaar toch een eerlijke leven kan lijden.


  Maak melding

 12. Bidden zal niet meer helpen, daarvoor is ons land teveel afgegleden.Wat er moet gebeuren is dat de loslopende bedriegers,leugenaars,moordenaars,rovers moeten aanpakken.Voer de doodstraf weer in!


  Maak melding

 13. Elke ndper is de oorzaak van het geestelijk en moreel verval dat verder om zich heen zal grijpen zolang ddb en duivelse trawanten worden aanbeden. Mochten die paarse idioten waar Parbo de koploper is wederom krijsen in 2020.ieja baja dan wat, neks no fout , we ga wee voo vijf didibri jaren, dan is SurZimbahaiti een realiteit. Nu al zijn er duizenden paars verworden domme ndper’s bezig met het zoeken naar wat eten in de vuilnisbakken, vuilnisbelten en afvalplaatsen op zoek naar spullen die ze misschien nog kunnen gebruiken, net als in 1983-1987. Tiende handse kapotte spullen zoals, autobanden, oud vuil papier om hun paars stinkende billen te vergen, bestaande uit oude boeken of schriften, fiets en bromfiets karkassen. Autokarkassen om in te slapen, oude gescheurde kledingstukken, kapot meubilair om gestolen dieren uit het dierentuin of van de buurt te koken, oude roestige tonnen en potten en pannen om regen water op te vangen, oude elektrische apparaten, afgedane schroot en bouwmaterialen. Voor menig corrupte ndper die nog naar Torarica of gratis kan gaan vreten in de vele casino’s, waar ddb en co. een aandeel in hebben zal men weer naar de frontdesk moeten gaan om te vragen naar toiletpapier als men naar de wc wil gaan. Parbo zal daar zeker flink misbruik van gaan maken, totdat de dame of heer van de desk zal ontdekken dat hij het gewoon steeld. Zo zijn ndper’s van aard, roven, stelen, liegen, bedriegen, moorden, misdadig van aard zoals hun hoofman, ddb aka, didibri foe Surzimbahaiti.


  Maak melding

 14. Ze moeten ook bidden voor Nederland waar onder leiding van de Varkens Vampiers Demonen en de Cresil Diablos Abbadon de Bolle en z’n LaTina en 3 kleine vampiertjes Akalia, Ahalia en Azalia nooit hun organen zullen moeten afstaan. Integendeel, ze zullen de eersten zijn voor wie organen gereserveerd worden. Misschien wel jou organen.


  Maak melding

 15. Jesse je laat in ieder geval zien dat je houder een poging gedaan hebben om je op te voeden ,dat is jammerlijk mislukt ,dat is niet de schuld van je ouders , maar de vrienden die kreeg .
  Je kunt wel zien dat je niet verder komt dan de achterdeur,en als je iets leest moet je het goed lezen,indien mogelijk
  Sari Torie


  Maak melding

 16. Hhaaahhaaaa Hhaaahhaaaa hhaaaaa. Hhiiiii Hhiiiii. Yahoo yahoooooooo. Bidden voor succes. . Voor wat en waarvoor. Jullie zijn gek. Ga werken hard werken met zijn allen voor een beter leven..
  En @Rob
  Wat heeft het politieke klimaat buiten Suriname te maken dat mensen lachend reageren dat er voor Suriname gebeden moet worden.

  Tjee


  Maak melding

 17. Aldus bidden ze:

  Oh Lord, this country is sick, its people are sick, the rulers are sick. Lord please have mercy with this country. Save it Lord, save it. You can do it. Give the rulers brains to lead the people to Thee, oh Lord. Give the people brains to vote for the right party, oh Lord. Dear Lord bring prosperity to this sick nation. Give the people the purpose that they may serve you Lord. Don’t abandon them Lord, like Ye have done so far. Don’t test them Lord. Make life easy for them Lord.Have mercy Lord. Only your mercy can save this sick and corrupt people, oh Lord. Be merciful Lord. Thy name is Mercy. Be true to your merciful Nature oh Lord. Save them Lord, save them. Halleluja. Amen.


  Maak melding

 18. Ik ga hier niet aan meedoen. Zinloos en zonde van de tijd. Met zo een criminele regering en een volk met een saka fasi mentaliteit mag je bidden tot je een ons weegt, het gaat niet helpen. Laat God zich met andere zaken bezighouden.


  Maak melding

 19. Wat een infantiele/hypocriete gedoe, er is bij de goden net zoveel verdeeldheid als bij de mensen. De vraag is, als er oorlog is tussen al die goden onderling, welke is de ware god die voor welzijn en geluk kan zorgen? Ieder z’n ding, pure tijdverspilling. Satan is de heerser van de wereld , daarom is het moeilijk om rationeel te denken.


  Maak melding

 20. Hadden ze beter een ander thema gekozen
  Je kan beter voor de mensen bidden dat hun denken vernieuwd wordt, want zonder dat kunnen zij geen milieu veranderen.


  Maak melding

 21. Ik begrijp niet zo goed waarom jullie mijn reactie eruit hebben gegooid op 24 februari maar nogmaals bidden voor de goden van de onderdrukkers brengt ons negers van Suriname weer in slavernij zoals 300 Jr geleden negers van Suriname bidden jullie voor verlossing van de ziel van jullie eigen overleden voor ouders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.