NRC onderzoekt gevallen van corruptie in Suriname

88
NRC onderzoekt gevallen van corruptie in Suriname

Vandaag in NRC Handelsblad een uitgebreid artikel over corruptie in Suriname. Onder de titel ‘Suriname: een regering van dieven’ schrijft de krant dat de corruptie in Suriname nog nooit zo groot was. Goudconcessies, grondrechten en overheidsopdrachten gaan naar de kliek rond president Bouterse en zijn partij. Ook zijn familie profiteert aldus NRC.

De krant onderzocht een aantal gevallen van corruptie. Het gaat onder meer om verlening van goudconcessies, toewijzing van grondrechten en verstrekking van overheidsopdrachten, vaak ter waarde van miljoenen euro’s. Een van de namen die daarbij genoemd wordt is die van Ramon Abrahams, waar het magazine Parbode in 2013 al dit verhaal over schreef.

“Het is een maffiasysteem. Zo’n tien families hebben voor één à twee miljard euro geroofd” aldus hoogleraar sociale en ontwikkelingswetenschappen Marten Schalkwijk tegen de krant. Lees het uitgebreide artikel hier op NRC.nl.

88 REACTIES

 1. Een van de tien families woont in Groningen Nederland.
  Een andere familie woont in Parbo.

  Vandaar de constante verdediging van alles wat rot is.

  Dit gespuis ophangen aan de hoogste boom.


  Maak melding

 2. Suriname is sinds 25 februari 1980 in handen van coupplegers, mensen met misdaden tegen de menselijkheid, van een veroordeelde drugshandelaar en een kliek om hem heen, die zich zelf verrijkt hebben met verdragsmiddelen die bij de onafhankelijkheid van Suriname en Nederland was overeen gekomen, gelden die Suriname zelf verdiend heeft, goudopbrengsten, scalians die goud delven op het meer, enz, enz.

  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Bondroe en jagen jullie deze ndp-criminelen, misdadigers weg, die zichzelf schandalig verrijkt hebben. Uw heel grote armoede en ellende interesseren hun geen reet.

  Sranansma Oe Wiki No!?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Nu kijken welke media deze informatie wel overnemen. Welke durven en welke gelieerd zijn !!
  Deze criminelen moeten volledig geplukt worden en het land uitgejaagd worden.
  .
  Zgn is er een anti corruptie wet aangenomen maar die is BEWUST nog steeds niet gepubliceerd en de CLAD rapporten blijven ook in de la liggen. Onder tussen wordt het volk steeds vrder uitgenepen. Zure lementje!!.


  Maak melding

 4. Dit artikel past in een reeks van artikelen uit het dossier Suriname van NRC Handelsblad. Deze publicaties moeten wij met een korreltje zout nemen om er wat smaak aan te geven. Het is allemaal nep-nieuws. De grote man achter deze artikelen is de journalist Paul Haenen van NRC Handelsblad die bezig is met een vendetta tegen de huidige Surinaamse regering. De personen die hij aan het woord laat, o.a. Martin Schalkwijk hebben nauwe banden met de oppositie in Suriname.


  Maak melding

 5. Wahahahahahaha goed voor an die paars beroofde verarmde debiele dwaze idiote ndp paria’s die dagelijks een ddb paarse buffel schijten en pissen in hun broken hoe dagelijks rond te komen. Neks no fout, we gaan weer voor vijf, krijst lawmang Parbo. Opa taki, hij is zeerzeker paars corrupt bevoordeeld met staatsgelden, vandaar zijn over my dead body paars ddb verdediging op dit forum. Ondertussen huilen een op de tien fervent domme ndper’s, waai, woei, sniksnik van de honger en schuld van hun stemkeuze. Oma taki, ndp in zijn totaliteit, van misleider die het volk financieel pijnigt en verarmd tot de paars verslaafde ddb junk, zijn misdadig en slecht van aard. Want soort heeft soort gevonden. Opa taki, ndp is de Suribabwaanse drugsmaffia olv de allergrootste aanbeden drugscrimineel wiens zonen drugssmokkelaars en rovers zijn verworden, net als hihi. Parbo’s zonen.


  Maak melding

 6. Wahahahahahaha, goed voor al die paars beroofde verarmde debiele dwaze idiote ndp paria’s die dagelijks een ddb paarse buffel schijten en pissen in hun paars stinkende broeken hoe dagelijks rond te komen. Neks no fout, we gaan weer voor vijf, krijst lawmang Parbo. Opa taki, hij is zeer zeker paars corrupt bevoordeeld met staatsgelden, vandaar zijn over Parbo’s dead body paars ddb verdediging op dit forum. Ondertussen huilen negen van de tien fervent domme ndper’s, waai, woei, sniksnik van de honger en schuld van hun stemkeuze. Oma taki, ndp in zijn totaliteit, van misleider die het volk financieel pijnigt en verarmd tot de paars verslaafde ddb junk, zijn misdadig en slecht van aard. Want soort heeft soort gevonden. Opa taki, ndp is de Suribabwaanse drugsmaffia olv de allergrootste aanbeden drugscrimineel wiens zonen drugssmokkelaars en rovers zijn verworden, net als hihi. Parbo’ s zonen.


  Maak melding

 7. In een bijdrage lees ik de zin :
  “Dit artikel past in een reeks van artikelen uit het dossier Suriname van NRC Handelsblad” gevolgd door onzinnige beschuldigingen van een paarse pion !

  Steeds komt er geen inhoudelijke reactie van Paarse aanhangers, altijd is het medium niet goed of is de schrijver slecht !

  SRANAN gaat gebukt onder ZWARE Paarse CORRUPTIE !
  ALLE CLAD-rapporten worden in de la bewaard, het OM mag NIET VERVOLGEN !

  Nadat ALLE Geld (inclusief de gedrukte Ongedekte MILJARDEN SRD Bankbiljetten) , Reserves en de Goudvoorraden zijn WEGGEMAAKT door Paars, is de Paarse MEUTE bezig ALLE Gebouwen, Gronden, Bedrijfs-Aandelen etc TE VERKOPEN !

  ZIEKELIJKER kan het niet worden !

  Bij de DOWNGRADING van Sranan door internationale financiele rating-bureau’s kunt u ook zien dat Paarse aanhangers deze bureau’s van alles en nog wat betichten !

  Suriname moet WAKKER worden, het LAND is FAILLIET GEMAAKT door PAARS wanbeleid !
  PRODUCTIE is 0,0 en de Staatsschuld is Sky High !

  Paars WEIGERT de Corruptie te bestrijden, de Procureur-Generaal, wordt door de Paarse president, bedreigd met ONTSLAG !

  Ook de Anti-Corruptie-wet heeft Opa DDB, in zijn bureaula gegijzeld. Treedt niet in werking !

  Dus scheldt PAARS op iedereen die de ZWARE PAARSE CORRUPTIE aan de kaak stelt !

  STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !

  STOP STEALING PEOPLE’S HEALTH AND FOOD !!!


  Maak melding

 8. Deze K-administratie heb ik altijd getypeerd als de Cosa Nostra met aan het hoofd de van moord verdachte Drugscrimineel.

  Deze veroordeelde Drugscrimineel heeft een aantal Daltons onder zich.

  Steun Maisha massaal en dit zootje wordt opgeruimd.


  Maak melding

 9. @Pontutu
  Waarom is die “Anti corruptie wet” dan nog steeds niet afgekondigd, waarom zijn de bijbehorende organieke maatregelen en instituten nog niet actief, waarom liggen die stapel CLAD dossiers nog steeds in de la??
  .
  En most of all. Waarom durf jij je onzin niet onder je echte naam te plaatsen??!!


  Maak melding

 10. Desi bouterse zelf is de grootste rotzooi die su al jaren teistert!
  Zolang deze rommel aan de macht is komt het niet goed met su.
  Een militair met een multifunctionele diploma hoort in het bos thuis!
  Opgeruimd staat netjes!
  We moeten een capable pres hebben en geen rommel die op podiums danst etc.
  Belachelijk man!


  Maak melding

 11. Leve de revolutie! Al die couplplegers zijn nu miljonairs en papa bouta biljonair. En de paarse debielen blijven geloven dat de gouden kerst nog gaat komen.


  Maak melding

 12. Deze klootzakken als een bouterse en een abrahams moeten snel opgeruimd worden voordat het te laat is, dat er nog mensen zíjn die naar deze ongestudeerde honden opkijken.


  Maak melding

 13. Achteraf kijkt een Koe in zijn hol,als Nederland had ingegrepen in Suriname hadden wij deze ellende nooit zien voltrekken allemaal acheraf gepraat en eigenbelangen vrijstellen, uiteindelijk gaat het volk gebukt ten onder, door NDP zelf in de machtscentrum te kiezen nu ten aller spijt, dus wij Surinamers moeten het zelf moeten oplossen, niemand gaat het voor ons doen…en zullen na de verkiezing van 2020 alle ellendelingen ter verantwoording worden opgespoord…berechten en ophangen….


  Maak melding

 14. Suriname is altijd behoorlijk corrupt geweest, maar nu is het corrupter….. Nu dan het geld op is, worden er nog wat concesssies vergeven. Die zijn ook zo allemaal op. Wat hebben we dan nog over? Alleen nog wat mensen. Kunnen ze eindelijk zelf een slavenhandeltje beginnen. Dat schijnt, aldus hun eigen wetenschappers, een lucratieve handel te zijn geweest….. Dubai is toch in zicht. Sari tori.


  Maak melding

 15. Spijtig dat dit alles weer gebeurd.is er dan totaal niemand die hier iets aan wil ??…..iemand ???…..zoals altijd als je iets wil dan moet je het zelf doen….en ?


  Maak melding

 16. De nieuw partij Strei wil alle corrupte gevallen onderzoeken, de betrokkenen straffen en de verdwenen gelden terugvorderen.
  Op zich een goed plan, want dan is Suriname in één klap uit de ellende. Dus: corruptelingen, kom tot inkeer en geef de gestolen gelden vrijwillig terug. U krijgt hiervoor strafvermindering. De tijd is kort. Nog twee jaar en u wordt het slachtoffer van het zwaard van Damocles.


  Maak melding

 17. Mensen ik geloof hier niet alles van hoewel ik tegen de regering ben neem ik dit met een korrel zout . We weten allemaal dat de grootste dieven die allemaal vandaag aan de dag rijk zijn geworden door van de staat te stelen zitten in alle politieke partijen . Brunswijk ,Santhoki,Somo,Bouta, Gajadien,Jogi, Abrahams,en zo kunnen we v3rder. Grootste dieven partijen op een rij van de meest corruptieve naar de :

  VHP
  PL
  NDP
  ABOP

  Let op :deze partijen zijn slecht voor het land
  Het meeste is gebeurd onder venetiaan. Daar heeft VHP flink huis gehouden .
  Zodra een nederlandse krant iets over su schrijft betrap ik ze altijd op partijdigheid.
  Iedereen die de geschiedenis kent weet dat dit niet helemaal klopt.


  Maak melding

 18. Beseffen Desire en Ingrid Bouterse wel dat hun hetzelfde lot beschoren is als Ferdinand en Imelka Marcos en Nicolae en Elena Ceaușescu?
  Je kunt je nu een puissant rijk en luxueus leven veroorloven over de ruggen van het arme volk, om daarna internationaal af te gaan als een gieter.


  Maak melding

 19. Parbo
  @moderator graag actie ondernemen tegen ludwig van abrabroki

  zaterdag 24 februari 2018 om 02:29 uu
  ***************************************************************
  @ Moderator …. met respect … Ludwig van Abra Broki … staat voor … RECHT en WAARHEID.

  @ Parbo …. daarentegen staat voor … BEDROG, LEUGEN
  en CORRUPTIE.


  Maak melding

 20. Parbo,

  inhoudelijk reageren is niet je grootste kwaliteit. Die reikt niet verder dan paars geindoctrineerd schreeuwen, bleren, beledigen. Paranoïde dorpsidioot.


  Maak melding

 21. Parbo de waarheid en de feiten wil je niet zien dus dan zoek je hulp bij de moderator wat ben jij een kinderachtige zeurpiet zielig ventje pfffffff
  Laat me


  Maak melding

 22. Ook een beetje de schuld van Nederland…. Of willen ze hun vingers niet aan verbranden.

  Suriname is een onvolmaakt, onvoltooid, geschapen en helemaal aan zijn lot overgelaten product en teringzooi van Nederland.

  Dit had je al zien aan kunnen komen…. Gezien de soort mensen die het land zouden moeten “opbouwen”… Buiten dit feit zijn andere mensen die wel hard willen werken en willen opbouwen constant geterroriseerd door door luie vernietigers.

  En zolang er geen externe interruptie komt zal dit zo door blijven gaan. Men moet terug naar een systeem waarin het land, ook in eigen belang, gestuurd moet worden door een grotere macht.


  Maak melding

 23. Ik ben benieuwd wat Misie-KA-ba hierop te zeggen heeft.

  Ik zou een ieder adviseren het hele verhaal via NRC.nl te lezen. Triest wat er onder deze schoft Bouterse plaatst vind.
  Bouterse is het NIET waard om hem president te noemen.

  =Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.

  Nu moeten de NDPérs wakker worden en voor de spiegel gaan staan en beseffen dat Venetiaan een echte econoom was/is die het land Suriname goed begeleid heeft.

  =Waardeloze mensen die aan de macht zijn.


  Maak melding

 24. Niet alleen de corrupte ouders moet opgeruimd worden, maar ook de kinderen die wil straks rentenieren op gestolen geld van de Staat Suriname. Het moet tot aan de worstel opgeruimd worden. Ze zijn als de Ziekte K… die vanaf het wortel weg moet.


  Maak melding

 25. Nederland ziet met lede ogen aan dat ze niet kan en mag profiteren van alle rijkdom in Suriname, dus begint men nogmaals een offensief nu met vuilsmijterij jegens de leiding van het land.

  Suriname verdient honderden miljoenen euro’s en dollars aan het buitenland, echter is de participatie van Nederlandse bedrijven in deze bijna nihil.

  Net als voorheen met Indonesië ziet Nederland miljarden aan dollars (en guldens toen) door hun vingers wegglippen, onderwijl zij het voorheen voor het zeggen hadden.

  Ik zie alleen maar nijd vanaf de Nederlandse kant en ook vanuit de Nederlandse media, omdat men geen grip meer heeft op Suriname en men weet dat het aller beste nog moet komen.

  Zeer triest van Nederland en denk dat men eerder de corrupte bestuurders in Noord Brabant en Limburg moet gaan onderzoeken, dan zich bezig te houden met een land op een afstand van ca 8000 km.


  Maak melding

 26. De leugen tiert welig in het krantenartikel. Honderden mensen, doodgewone burgers hebben een goudconcessie aangevraagd en hebben die gekregen. Over deze personen hoor ik Martin van Schalkwijk geen woord zeggen. Dit zou natuurlijk zijn fantasie verhaal in NRC ontkrachten.


  Maak melding

 27. Het is de zoveelste poging om de democratish gekozen regering in kwaad daglicht te zetten. Nederland wil maar al te graag profiteren van de surinaamse rijkdommen echter hebben ze te maken met een regering die de-kolonisatie hoog op de agenda heeft staan. En dat steekt ze.
  De NDP regering moet nooit toestaan dat een nedetlandse ambassadeur voet zet in Paramaribo.


  Maak melding

 28. RobG de NRC is meer en meer een sensatie krant geworden. Een aantal maanden geleden hadden ze ook een verhaal verzonnen over de met hartfalen getroffen voetballer Abdelhak Nouri. Een eenzijdig verhaal dat de familie van Nouri geen antwoord kreeg van Ajax. Het was uit de duim gezogen.

  NRC moet zich schamen !


  Maak melding

 29. Gisteren in Nieuwsuur: Nederlandse regering verbiedt onderzoeksresultaten te publiceren van oorlogsmisdaden van Nederlandse leger in Afghanistan.


  Maak melding

 30. Manipulatie!!!

  De angel uit het verhaal halen, de focus verleggen, de boodschapper in diskrediet brengen en bestempelen als vijand, in je slachtofferrol kruipen en het koloniale paard van stal halen.

  Dat is jullie werkwijze.

  Als Moodys Suriname financieel positief had gepositioneerd, dan was het wereldnieuws in Suriname. Dan was het een topinstituut.
  Als NRC positief nieuws uit Suriname (iets wat tegenwoordig heel zeldzaam is) had gebracht, dan was NRC een topkrant.

  RobG, Parbo, Milton, Misikaba en consorten, geloven jullie wel in je eigen diarree?
  Alleen amoebe’s geloven nog in jullie verhalen.


  Maak melding

 31. Jaja, het betreft hier IN IEDER GEVAL SURINAMERS, zegt een Paarse Yo-Koe !

  jaja, een PAARS Surinaams Staatsfaillissement, Paarse Surinaamse Corruptie-boeven, Paarse Surinaamse DIEFKATTI’S en PAARSE HONGERLIJDERS !
  ALLEMAAL SURINAAMS !

  PS : STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!!!


  Maak melding

 32. Gisteren in NOS journaal Nederlandse regering verbiedt onderzoeksresultaten te publiceren van oorlogsmisdaden van Nederlandse leger in Afghanistan.


  Maak melding

 33. Parbo
  RobG de NRC is meer en meer een sensatie krant geworden. Een aantal maanden geleden hadden ze ook een verhaal verzonnen over de met hartfalen getroffen voetballer Abdelhak Nouri. Een eenzijdig verhaal dat de familie van Nouri geen antwoord kreeg van Ajax. Het was uit de duim gezogen.

  NRC moet zich schamen !
  ====

  Beste Parbo,

  Gelukkig krijg jij je informatie van brulaap Limbo.


  Maak melding

 34. milton
  Nederland ziet met lede ogen aan dat ze niet kan en mag profiteren van alle rijkdom in Suriname, dus begint men nogmaals een offensief nu met vuilsmijterij jegens de leiding van het land.

  Suriname verdient honderden miljoenen euro’s en dollars aan het buitenland, echter is de participatie van Nederlandse bedrijven in deze bijna nihil.

  =====

  Milton raakt in paniek. De Paarse beerput gaat open,

  Alleen de leden van de Paarse Roversbende deelt in de rijkdom van Suriname.

  Het gewone volk heeft van de honger geen ontlasting meer


  Maak melding

 35. CLAD is ZEKER OOK EIGENDOM VAN DE NRC of NEDERLAND !

  LEVE CARIFESTA-GEBOEFTE, LEVE NASCHOOLSE OPVANG SUBSIDIE GEBOEFTE, LEVE PAARSE ABRAKADAMSKi-OW-JAARBUDGET-GEBOEFTE,
  LEVE VOEDSELPAKKETTENGEBOEFTE, LEVE SNELTREINGEBOEFTE, LEVE SCHOOLBOEKEN-AANKOOP-GEBOEFTE, LEVE CASSAVE-FABRIEK-GEBOEFTE, LEVE EBS-GEBOEFTE, etct etc MORO E DORO !

  NIEMAND MAG HIEROVER BERICHTEN VOLGENS OPA DDB en HANDLANGERS !
  U ZIET HET FOUT, U MOET NIET BEMOEIEN, HET IS ONS PAARS FAILLISSEMENT !
  WIJ SURINAMERS HEBBEN SRANAN FAILLIET GEMAAKT, HET IS ONZE SURINAAMSE ZAAK :

  Het zijn ONZE Surinaamse HONGERIGEN, het zijn ONZE ZIEKEN die niet voldoende HULP KRIJGEN, en het zijn ONZE DOOR VIRUS OMGEKOMEN, LIEVE, Surinaamse BABY´S !!! NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding

 36. NRC-Handelsblad is een kwaliteitskrant.

  Telegraaf is een sensatiekrant.

  Nederland is een handelsland, met veel hoogopgeleide inwoners, heel goede productie en exportondernemingen, een top land als het om landbouw na USA de tweede land in de wereld, beschikken over allerlei zaden van planten, voedsel die veilig zijn bewaard als er eens een ramp in de wereld zou gebeuren om te zorgen dat er weer voedsel verbouwd kan worden, veeteelt, zee goede kwaliteit runderen, elektonicaondernemingen, Rotterdam de grootste zeehaven van E, was de grootste van de wereld, ingehaald door China, maar niet wat kennis betreft van transport en logistiek, ITC-automatisering, innovatie,enz gaat.

  De NRC-handelsblad wordt door alle goed opgeleide Nederlanders en buitenlanders gelezen. Een krant dat je moet lezen als je vooruit wilt komen, gaan en zijn als het om handelszaken en andere nieuws in Nederland en de wereld gaat.

  Het enige verwijt die ik Nederland kan maken dat zaken in Suriname nu zo zijn, is dat Kolonel Hans Valk een vuile rol gespeeld heeft bij de staatsgreep van 25 februari 1980.

  T.a.v. Suriname maak ik verwijten aan ex-president Venetiaan van de NPS, die vlak voor verkiezingen van 25 mei 2010 zo boos was op PL t.a.v. domeingronden dat die hem uit de het Nieuw Front zette en niet met hem wilde samenwerken. Hierdoor kreeg de ddb en gangsers NDP, paarse zwakzinnige kakkerlakken de kans om de rol over ten nemen in Suriname. El Somo zag de bui al hangen en had El Vene gewaarschuwd, maar deze was zo blind van woede en kon daardoor zaken niet meer helder zien en het juiste besluit nemen. Ook de kiezers die niet zijn gaan stemmen zijn hier schuldig aan, dat de vlag van Suriname nu halfstok hangt.

  Op grond van deze zaken en het bericht in NRC-handelsblad over Suriname hoop ik dat de ogen van Surinamers nu open gaan. Veel van dit nieuws is oud nieuws voor de oplettende en goed geïnformeerde Surinamers.

  Sranansma Oe wiki!
  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Bondroe!
  En sluit u aan bij de huidige oppositiepartijen: VHP, ABOP, PL en jaag ddb en ndp zo ver mogelijk weg uit het machtscentrum.

  Denk aan een andere koers en een beter leven voor u en uw kinderen, de toekomst van Suriname. Suriname is nu het armste land van de regio. Haïti en Guyana lachen Suriname uit.

  Sari Tori,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 37. Allen,

  Ik hoor corruptie links en rechts in Suriname,maar toch steeds weer stemmen om dezelfde mensen. hoe dan ?
  Wie gaat ingrijpen ?
  NEDERLAND ?

  SUCCES.


  Maak melding

 38. Parbo

  @moderator graag actie ondernemen tegen ludwig van Abrabroki

  Wahahaha, de waarheid is hard, maar waar, he oerdomme paars debiele idiote didibri zombie. Oma taki, wie eenmaal besmet zijn met het ddb paarse virus, zijn paars verworden aanhangers, van de onberechte moordenaar ddb, de bij verstek veroordeelde drugsbaas, wiens zoon voor drugssmokkel vastzit in de VS, een staatskas en bankrover ddb ( wiens half javaanse zoon voor roof vastzit in Santo Boma, een ddb leugenaar, misleider, geweldenaar en bedreiger. Opa taki, alle ndper’s zijn paars ddb bezeten van aard. Misdadig.
  Parbo boi, joe moes tjies wang bigi monie of wang paars osi, grong of wat dan ook foe baas, dat joe na ma sjie a leef in a werkelijkheid moro.


  Maak melding

 39. Sranansma Oe wiki!
  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Bondroe!
  En sluit u aan bij de huidige oppositiepartijen: VHP, ABOP, NPS, PL en jaag ddb en ndp zo ver mogelijk weg uit het machtscentrum.

  Denk aan een andere koers en een beter leven voor u en uw kinderen, de toekomst van Suriname. Suriname is nu het armste land van de regio. Haïti en Guyana lachen Suriname uit.

  Sari Tori,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 40. De titel van het artikel: ” Suriname, een regering van DIEVEN”… dekt de lading. @ Parbo … niks anti Suriname.
  Je bedoelt te zeggen: anti Nationale Dieven Partij.

  @ Parbo … de naakte waarheid moet gezegd. Blijven jullie met je VIEZE TENGELS af van ’s lands financiën !!!!!!!!!!


  Maak melding

 41. Het is bekend dat Martin sterk sympathiseert met enkele partijen van de oppositie. Hoe meer hij met de oppositie symphatiseert en omgaat des te ongeloofwaardiger worden zijn standpunten. In de sensatiekrant N.R.C. kon hij zijn frustraties botvieren. Het is een wetenschapper niet waardig om emotioneel te gaan blerren in de krant.

  Ik ben daarom ook benieuwd naar de reactie van Martin van Schalkwijk wanneer hij het artikel heeft gelezen.Hij krijgt vast een hartaanval. Daarna gaat natuurlijk bij hem de fase van ontkenning intreden.Zijn gedrag zal voorspelbaar zijn. Martin zal beweren dat N.R.C. zijn woorden heeft verdraaid en dat men er een dchepje bovenop heeft gedaan. Deze man is het niet waardig om nog docent te zijn aan de Anton De Kom universiteit.


  Maak melding

 42. Milton,

  Ik denk dat het een inside job is; waarschijnlijk heeft een corrupteling uit Suriname, NRC Next benaderd om negatief over Suriname te schrijven, terwijl onze eigen lokale VVD een superslecht imago heeft. Corruptie moet je in elk land bestrijden en tot een minimum beperken waardoor de samenleving weinig schade daarvan ondervindt.


  Maak melding

 43. Parbo
  Molenaar, verkiezingen zijn weer begonnen en de lakeien vanuit de Noordzee zijn anti Suriname campagne begonnen. Julllie zijn ziek.

  ===
  Een moordenaar en drugsdealer die Suriname leeg rooft en tot 2 keer wordt gekozen tot president…
  ====

  Wie is hier ziek?


  Maak melding

 44. PAARS GEBOEFETE, UN POT A MONNIE BAKKA !

  AL RUIM TWAALF MILJARD IS DOOR PAARS VERDAMPT !

  VANNACHT WORDEN WEER ENKELE MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD/BANKBILJETTEN BIJGEDRUKT !

  ALS GEVOLG VAN DOWNGRADING KREDIET-WAARDIGHEID, door MOODY´S ea , KAN PAARS BUITENLANDSE LENINGEN VERGETEN !

  AL DIE BUITENLANDERS JOKKEN !

  HELAAS IS ONZE ECONOMIE DOOR PAARS WANBELEID, STABIEL DOOD !

  PAARSE FUFURMANG, UN POT SRANAN MONNIE BAKKA NA INI A STAATSKAS !


  Maak melding

 45. De opening van de NRC krant is er, welk krant of media pakt dit op en ga de corruptie te lijf .
  Suriname Herald star nieuws waterkant en andere media haal de kent en wetens waardigheden waar je het krijgen kan en blijf niet aan de zijlijn staan .
  Nederland heeft er geen belang bij om te zwijgen en daar door NDP in het zadel te houden parbo ,robg Nederland wil niets meer deze corrupte bende te maken hebben.
  Zoek je heil maar bij de nieuwe koloniaalesator ,de huidig en de nieuwe zijn nog rotter dan die bakra,s.
  En wees er trots op dat die paarse het land en de bevolking aan de bedelstaf heeft geholpen .
  En let op mijn worden,de beerput gaat nog verder open, de storm zal aanzwellen tot een orkaan als ik jullie was, kruip terug onder die steen.
  De-kolonialiseren en democratie zijn in Suriname wereld vreemde woorden.
  Hoeveel kan je nog stelen van arme mensen de rek is er uit .
  Maar wees er trots op ,op dat failliete land


  Maak melding

 46. Robg
  Waar blijven de kritisch Suriname kranten ,om het NRC tegen te te spreken,of ze durven het niet ,of ze vinden het wel goed dat die NRC KRANT HET DOET, hoeven ze zelf geen verantwoording af te leggen bij die regering .
  Kan het zijn dat ze de kennis niet hebben.


  Maak melding

 47. Grappig dat er nog zoveel mensen zijn die denken dat Suriname iets heeft wat Nederland graag zou willen hebben. Alles wat Suriname heeft te bieden aan exportabele zaken kan men overal goedkoper en van betere kwaliteit krijgen. Goud heeft Nederland ook niet nodig, de kelders van de Nederlandse Bank liggen er vol mee en de cocaïne ziet men liever wegblijven.

  Was het maar waar dat het anders was, dan zou Nederland zich intensiever met Suriname bemoeien en zouden de Surinamers waarschijnlijk beter af zijn. Nu is men in Nederland totaal niet meer geïnteresseerd in wat daar gebeurd. Men volgt het hoogstens hoofdschuddend en is blij daar weg te zijn. Hopeloze zaak, laat maar!

  Suriname gaat zitten wachten op de verkiezingen van 2020 in de hoop dat Bouterse dan verslagen wordt. Zo werkt dat niet hoor! Als Bouterse nog leeft dan wint hij weer, wat er ook voor nodig is. De belangen zijn te groot, niet alleen voor Bouterse. De macht moet in de handen van de dieven blijven.

  Jammer Surinamers, jullie staan er alleen voor. Het zal de wereld een zorg zijn wat daar gebeurt en Moodys zegt dat je daar vooral weg moet blijven.


  Maak melding

 48. Parbo

  En maar blijven stalken en schelden. Hou aub de eer aan je zelf en neem een duik in de corantijn. Was de haat van je af vent.

  Hee Parbo, manwijf, wees een keertje eerlijk. Iwe is de grootste paarse imbeciele debiele idiote paarse stalker die zijn ogen en oren dichthoudt voor de waarheid en anderen, die anti paars zijn steeds uitmaakt voor F>>K^@$%^*(&&^$%#. Na joe dong paars nationale Dagu partij aanhanger.

  Over een gesproken, een nationale grove schande en paars schandaal is het om een moordenaar te aanbidden en te vereren. Alle mpp ndper’s hebben en het land schade en schande toegebracht en gegeven olv van joe mpp misleider, die mens, dier, vogels en vissen doet lijden.

  Natuurlijk haten wij alles wat te maken heeft met onrecht aan de naaste medemens, begaan door jullie didibri lijder en ook paars verworden ndp criminele aanhangers, zoals jij er een bent, moordenaar vereerder. En over een duik gesproken, de vele zelfmoordenaars zijn ndper’s.

  Vent??? je reacties zijn als dat van een paars limbo achtige loeber.

  Oma en opa e tang lafu alle dong reacties foe sma leki Parbo en andere paarse imbecielen op het forum. Oma libi aboi, hij moet er ook zijn. Zo kunnen we lezen wat er in hun paarse schijterige hoofden omgaat. Opa taki, iboi Parbo njang en dringi swiete a weekend disi joe mpp desiree poepoe pappa en tingi pisi.


  Maak melding

 49. Djoeka Joe,
  Je stelt de vraag terwijl je het antwoord weet:
  zich gedeisd houden.

  Bouterse is slim genoeg, hij houdt zijn vijanden dicht bij zich. Zo kan hij ze in de gaten houden en sturen.

  Milton,
  Suriname is bakken met geld aan het verdienen in de handel met het buitenland.
  Nederland ziet al die miljarden in Suriname die ze niet kan krijgen.
  Ja, hoor nijd vanuit Nederland.

  Daarom gaat het zo fantastisch met de economie van het land.
  Daarom de verlaagde rating,
  Daarom een begrotingstekort van 7%
  Daarom geen/ een gebrek medicijnen
  Daarom een torenhoge inflatie.
  Daarom een forse daling van de wisselkoers de afgelopen jaren.

  Hou op met onzin uit te kramen.
  Het gaat beroerd met het land. Los van de kleur.
  Ik wil om de discussie zuiver te houden geen uitspraak doen of het ligt aan de daling van opbrengsten uit delfstoffen of door corruptie of door onkunde van ministers. Daar ging jouw posting immers niet over.
  Als jij echter van mening bent dat het geweldig gaat, of binnen nu en vijf jaar geweldig zal gaan, dan heb je een probleem.


  Maak melding

 50. NEKS NO FOUT, GEWOON DE PG en een anti-Corruptie-specialistenteam deze zaken, na grondig onderzoek laten weerleggen of bevestigen !

  Bij JUISTHEID verdenkingen gewoon de Corrupte Sranan BOEVEN vervolgen en opsluiten!
  Bij onjuistheid NRC-berichten, vragen om rectificatie etc !

  ZONDER justitiele onderzoeken te doen, moeten de Corrupte Paarse Politici en aanhang, een toontje lager zingen !

  PS : De resultaten van de reeds gehouden CLAD-onderzoeken, zijn ZEER VERONTRUSTEND ! Vandaar de Paarse paniek om een krantenartikel !


  Maak melding

 51. Wel opvallend dat dit verhaal verschijnt nadat een Belgische journalist Suriname heeft verlaten. Hij heeft z’n verhaaltje zeker verkocht aan de Belgische redacteur en eigenaar van de NRC.


  Maak melding

 52. Hoe zou Nederland moeten ingrijpen?
  Waarom heeft wijlen het lid Hindorie van de VHP Aron een cadeau gegeven.Waarom was Aron koppig geweest en niet naar Jagernath Lachmon geluisterd?
  Dit is de prijs van roem en eer die Aron wilde behalen.
  Er is geen weg terug, dus kop op mensen.


  Maak melding

 53. De criminele regering en zijn kontlikkers zullen het onderzoek van NRC ongetwijfeld weer plaatsen tegen het koloniale verleden. Zelfs een blinde en een dove kunnen zien en horen dat Suriname geleid wordt door een grote boevenbende. Deze bende zuigt het land helemaal leeg. En als dat te duidelijk in beeld komt, wordt er altijd gewezen naar een ander, vooral naar Nederland. NRC, ga zo door met onderzoeken!


  Maak melding

 54. @RobG

  Het NRC schrijft slechts over algemeen bekende dossiers en herhaalt vragen die in de DNA gesteld zijn, zoals omtrent Carifesta, of Tranquility NV dat afgekocht is om haar concessies in the area interest over te dragen aan IAM Gold, of de rare tussen holding NV 1 van de staat waar IAM gold stortingen doet zonder dat ze verantwoord worden, of Grasalco waar de royalties van IAM gold verdwijnen in de boeken van een staatsbedrijf.
  Beste RobG het NRC brengt alle schandalen van de afgelopen jaren in beeld en berekende de schade. Let wel zelfs de NDP heeft over meerdere van deze zaken vragen in de DNA gesteld. u bent duidelijk niet op de hoogte van hoe de vlag er bij staat en roept maar wat over bedrog.

  Luistert u liever naar de DNA waar ook de NDP stevige vragen stelt.


  Maak melding

 55. Haco, vorig jaar werd NRC Handelsblad door de Raad van de Journalistiek stevig op de vingers getikt na publicatie van een artikel met een suggestieve kop en een onjuist bericht. In dit artikel werd Selçuk Öztürk de voorzitter van de politieke partij DENK, zwaar beschuldigd. NRC werd o.a. verweten dat zij geen wederhoor hebben toegepast maar dat zij klakkeloos berichten overnamen van mensen die belang hadden om Selçuk Öztürk in diskrediet te brengen.

  In het geval van de beschuldigingen aan het adres van de Surinaamse regering kan je er gif op innemen dat de redactie van NRC geen wederhoor heeft toegepast. Het artikel hebben zij geschreven op basis van valse informatie met het oogmerk de Surinaamse regering met opzet te beschadigen.

  Jojo, de NRC zegt in naam een kwaliteitskrant te zijn maar in feite hebben wij te maken met een sensatiekrant. Het is toch bekend dat kwaliteitskranten in deze moderne tijd niet levensvatbaar zijn. Roddel, achterklap, valse beschuldigingen, insinuaties, en dergelijke verkopen goed. Nep nieuws is big business.Dit geldt ook voor jouw NRC.


  Maak melding

 56. RobG
  Blijf maar luisteren naar Bakanatori en blijf maar de west lezen en het grote sprookjes boek.
  Je blijft maar van horen zeggen etc. Hoe dom kun je zijn?
  Ga maar navragen wie het Matapi gebied op zijn naam heeft staan (500 hectare grond) dan kom je de naam tegen van een bloedbroeder van de president


  Maak melding

 57. Bigi Sma, ik laat mij niet negatief beïnvloeden door de media en door personen die persoonlijke en financiele belangen hebben bij de oppositie. De meeste grootgrondbezitters van Suriname zijn nog altijd te vinden binnen VHP, NPS, Abop en PL. Jullie draaien het hoofd weg voor deze feiten.Ik zou het trouwens niet weten wie de koning of keizer is van het Matapi gebied. Het blijft maar bij verdachtmakingen. Alleen de harde feiten blijven achterwege.


  Maak melding

 58. @Robje-G-Huisslaaf-Opa-Desi :

  GELDEN tbv uitbetaling KINDERBIJSLAG zijn na overboeking van Min Financien naar Min Sociale Zaken, VERDAMPT !

  GELDEN die de Belastingdienst heeft geind bij burgers en bedrijven zijn VERDAMPT !

  De Paarse president deelt het Volk via de gemanipuleerde Noord-Koreaans-Surinaamse Staatsnieuwsdienst mede, dat de KINDERBIJSLAGGELDEN en de VERDWENEN BELASTINGGELDEN “OP DE VLUCHT” ZIJN VERDWENEN !

  PG mag niet bemoeien, DNA-poppen zwijgen, Surinaamse kranten mogen niet bemoeien, Nederlandse kranten mogen zich hiermee helemaal niet inlaten !

  VOLK, blijft u rustig, de Pres is bezig met het totaal UITROEIEN van ALLE CORRUPTIE !

  WIJ ZIJN OP DE GOEDE WEG !!!!!

  PS : De PRES heeft de koers al naar beneden gefluisterd en de 17.666 Desire-volkswoningen zijn onderweg !


  Maak melding

 59. @ Rob G

  Jij wilt de waarheid niet zien.

  Je verdedigt alleen jouw idool.

  En net zoals elke NDPer alleen om Bouterse te verdedigen verdraai ook jij de feiten.


  Maak melding

 60. Het gekletst van sommige Surinamers:::de persoon die het bericht geplaatst heeft in de krant “Hans” heeft vele Surinaamse boeken geschreven voor het volk.

  In ieder geval staat zijn naam goed aangeschreven met al zijn boeken, maar dit kun je niet zeggen over een MOORDENAAR die Bouterse heet.


  Maak melding

 61. @Revo, ik ben gewoon principieel. Ik heb helemaal geen enkele belang om de oppositie te steunen. De valse informatie die men continu rondbazuint over de regering werkt averechts bij mij. Met de dag wordt de oppositie ongeloofwaardiger.


  Maak melding

 62. @ROBJE-DE-DESI-HUISSLAAF, niemand is bitter, de FEITEN ZIJN BITTER VOOR DE HELE PAARSE BENDE !

  Weet u trouwens waar het aankoopgeld is van het PAARSE Surinaamse Ambassadegebouw te PARIJS ???

  Op naam van WELKE PERSOON, BV of NV staat dit gebouw ?????

  Wie is de EIGENAAR of wie zijn de eigenaren van deze BV of NV ?????

  ROBJE, publiceer via Desi en Limbo ALLE bijbehorende officiele AKTEN en BETALINGEN !

  THAN YOU CAN TALK !

  PS : Slaafje, blijf af van de FLES STERKE AZIJN !!!


  Maak melding

 63. @RobG
  De leugen tiert welig in het krantenartikel. Honderden mensen, doodgewone burgers hebben een goudconcessie aangevraagd en hebben die gekregen.
  =========================
  Waarom staan er dan op die lijst die Bouterse aan de DNA gaf alleen maar namen van paarse maties en hun bedrijven??
  .
  Typisch paars. Zo maar iets leugenachtigs roepen en nooit met feiten en bewijs komen. Na 8 jaar geloven alleen de meest domme en opportunistische mensen nog in jullie onzin en leugens.
  Je kunt dan ook beter je mond houden.


  Maak melding

 64. @RobG

  Je geeft weer eens een bewust onvolledige weergave van de feiten. Het kranten artikel kun je vinden door te zoeken op: ” De zaken van Selçuk Öztürk “.
  Dan lees je dat hij heel slim een pand kocht voor 510.000 met een sociale bestemming en ondertussen met de, voor andere zaken veroordeelde, Van Rey geregeld had dat het bestemmingsplan 2 dagen later aangepast zou worden zodat het pand gelijk miljoenen waard was.
  Pas een half jaar later zegt hij dat hij stappen gaan ondernemen tegen het NRC. ( parool Selçuk Öztürk (Denk) neemt juridische stappen tegen NRC ) Echter sindsdien heeft niemand er meer iets van gehoord. Wie het artikel leest in de NRC begrijpt gelijk waarom. Er staat nml niets verkeerd in het artikel. Het somt slechts de feiten op. Zoals dat de panden verkocht zijn op basis van een taxatie betreffende een sociale bestemming en dat, wetende dat het bestemmingsplan aangepast zou worden, dit niet had mogen gebeuren.
  KORTOM NRC HEEFT EEN GOEDE ZAAK GEDAAN !
  Net als met dit artikel over de NDP en Bouterse. Goede journalisten onderzoeken en brengen misstanden aan het licht. Slechts journalisten schrijven op wat hun wordt voor gehouden, ook al is het evidente onzin en betreft het schaamteloze leugens.
  NRC is en blijft een kwaliteitskrant. De NDP is en blijft bagger.


  Maak melding

 65. @ RobG

  “Jojo, de NRC zegt in naam een kwaliteitskrant te zijn maar in feite hebben wij te maken met een sensatiekrant.”

  Beste RobG
  Ik weet uit de eerste hand met betrekking tot een uitermate brisante zaak dat NRC 100% terughoudend is als zij geen meerdere bronnen hebben of deskundigen. Ik weet dat zij al maanden Lasten onder dwang som van een staatsonderneming in handen hebben en in het huidige tijdsgewricht heel sensationele artikelen kunnen schrijven in het kader van vorige artikelen maar het niet doen.

  Het is redelijk normaal als je over Ozoturk schrijft dat je eens een keer aan het kortste eind trekt het is echter niet de praktijk. U maakt als het u uitkomt van een mug een olifant maar weerlegt helemaal niets van wat gepresenteerd wordt.

  Één van de aangehaalde punten was de Asfalt plant die voor de dubbele prijs overgenomen zou worden. Minister de Miranda beloofde dat de Zuid Amerikaanse agent van de producent langs zou komen en tekst en uitleg zou geven. Beste RobG op basis van de productspecificatie kon ik via Google wereldwijd de prijzen checken van dit materieel op veilingen. Raad eens. Veel prijzen waren 100% te hoog. Ondertussen blijft de regering antwoorden op DNA vragen schuldig.
  Alles wat het NRC aan kaart is vrij oud nieuws maar dan nu met een totaal telling van de Schade. Daarnaast voeren ze meerdere bronnen op zoals meneer Wong (voorzitter van de aannemers organisatie) die voor zijn leden uitlegde hoeveel men aan Abrahams moest afdragen.
  Ook wordt verwezen naar Ballast Nedam ofwel Geert W uit Vught en Rob A….s van Curacao die in de Rechtbank in Haarlem verklaart hebben. NII de verklaringen van Geert W en Rob A…s publiceren inplaats van fabels

  RobG u zwetst er weer op los.


  Maak melding

 66. Nederland had het land moeten verdelen, was de beste oplossing geweest voor Suriname.
  Geef de Aziaten west Suriname, waren we af van het gedonder met ………;……..


  Maak melding

 67. Ik wil mijn ogen zeker niet sluiten bij het geven van mijn reactie ,maar hoe makkelijk is het niet om maar weer over de grens van Nederland of Europa te kijken in plaats van de hand in eigen boezem te kijken hoe hier in Nederland me de corruptie aanpakt net of het hier zo geweldig goed gaat laat Suriname en de Surinamer zelf maar in actie komen daar hebben ze Deze krant niet nodig O wat waren we blij met de koloniën toen ….Katibo laat ons dat zelf oplossen .


  Maak melding

 68. Als het allemaal niet waar is zoals de paarse trollen beweren waarom verstrekt de regering dan geen info die het weerlegd. Waarom krijgen we geen overzicht van de echte eigenaren van de diverse concessies?? Waarom kon het dan dat er tot kort voor de instelling van de “Area’s of Interest” veel consessies nog even snel aan (toevalling !!??( paarse maties werden uitgegeven?? Hoe kan het dan dat Abrahams die failliet was binnen twee jaar schathemelrijk werd.
  En zo kan ik nog wel ff door gaan.
  Denken deze paarse trollen werkelijk dat het publiek hun ka nog geloofd??
  Eigenlijk zijn deze trollen zwaar medeschuldig aan alle ellende en moeten ook zij boeten voor de wandaden die ze goed praten.
  Ook zou het goed zijn als de moderator aangeeft als er veel posters zijn die hetzelfde IP adres gebruiken. Een simpel down load naar XLS en wat bewerkingen kan heel inzichtelijke resultaten opleveren.
  .
  Hoe het zij. Wie vandaag de dag nog durft beweren dat Bouterse en kliek het beste voor hebben met het land en kundig zijn uit twee wel heer grote leugens. Alleen iemand die totaal gewetenloos is en zelf profiteert is tot een dergelijk uitspraak instaat. De VOLKSVIJANDEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.