‘Jungle Commando-achtige activiteiten’ bij brug in West Suriname

36
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO/WITAGRON, 23 feb – Surinaamse ondernemers en vrachtrijders hebben het geruime tijd moeten verduren. Een soort terugkeer naar de jaren tachtig, toen het Jungle Commando het voor het zeggen had in delen van Suriname. In Witagron, in West Suriname, leek het levensecht déjà vu. De plaatselijke brug over de Coppename werd er ‘beheerd’ door plaatselijke bewoners. Oversteken was ineens niet gratis meer.

Sowieso was het oversteken nergens in Suriname zo duur. “Truckhouders die over de brug wilden, werden afgeperst. Ze moesten per vrachtwagen vijftienhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijftig euro) betalen. Of er moest een vat brandstof worden afgestaan om doorgang te krijgen. De mensen hielden zich bezig met Jungle Commando-actige activiteiten”, zegt districtscommissaris Ludwig Mettendaf tegenover de Ware Tijd.

De tolactiviteiten van bewoners uit het plaatselijke Marrondorp worden als illegaal bestempeld. Intussen is ingegrepen. Bij de brug is een militaire post ingesteld. Volgens eerdere berichten hadden de dorpelingen een wegbarricade gelegd. Volgens hen was het om de brug te beschermen. Die zou kapot gereden worden door het vele vrachtverkeer. De groep voelde zich geroepen om een tolsysteem in te voeren, blijkt achteraf.

36 REACTIES

 1. Het was een goed idee,want met die inkomsten kon je kosten betalen voor onderhoud,en reparatie.Niet dat lanti voor alle kosten moeten opdraaien.


  Maak melding

 2. Armoe overal te merken.
  Armoede drijft mensen tot activiteiten die ze geld opleveren
  Tol heffing
  Stelen
  Overvallen
  Berovingen

  Zo meteen wordt het net Somalië waar gijzelaars alleen vrij komen door losgeld te betalen.


  Maak melding

 3. Je vraagt je af hoe ze op de ideeën komen.Ander mans grond occuperen.Alle parkeerplaatsen in de stad bezetten en de auto bezitter laten betalen voor het parkeren.
  Straks staan ze nog bij de Bosje brug geld te innen.


  Maak melding

 4. Voor een paar dagen hield ik mijn hart vast, niks van u vernomen. Dacht al dat oom Desi u een bezoekje had gebracht!
  Ondanks je sabbatical, Niks geleerd! Ai baja..


  Maak melding

 5. Stree de foe srtree a wiens wi e go ka moro nanga moro, krijsen oerdomme dwaze debiele idiote ndpers, met Parbo als koploper, we ga weer voe vijf in 2020. Opa taki, jaren tachtig perikelen zullen niet lang meer uitblijven met al die rovende boeven olv van de allergrootste boef, staatskas en bankrover ndp regering olv didibri. Wie weet worden enkele paarse ministers als in de jarentachtig bedreigd of gegijzeld door hun eigen bedrogen ndper’s wiens ogen en oren nu niet meer paars blind en doof zijn. Oma taki, dat waren revo wantoestanden alleen maar om een groep bedorven vervloekte coupplegers aan de macht te houden. Ook nu zien we hoe de paars vervloekte roverheid in samenwerking met de religieuze sekte van StefAnus Meyje en Misjiesosoka Dubai alles doen om het beestmens ddb aan de macht te houden. Opmerkelijk dat hoe meer deze paars verworden geldzuchtige awariedomries bidden voor hun geliefde moordenaar, des te meer wordt er gemoord, geroofd en moreel en geestelijk paars verval en normvervaging zijn schering en inslag, de paarse cultuur geworden om te overleven. Je naaste medemens in alle opzichten pijnegingen en bedriegen is waar de gehele vervloekte ddb roverheid, duivels goed in is. Opa taki, na joe mpp van hoofd tot voetzool.


  Maak melding

 6. Een groepje bende die tol systeem gaat invoeren.Al het geld gaat in hun zakken.Mooi idee van de bosbewoners om niet te werken en toch nog geld verdienen met illegale praktijken!!


  Maak melding

 7. a trong wan sakka-sakka kondre !! Overal als je wil parkeren n de stad komen de Djoeka’s op je af om je je laten betalen, met bedreiging en een scheldkannode , met voor alles wat vies en vuil is !!
  Geen enkele agent helpt de parkeerder !!!
  Vanaf “WELZIJN” ministers an J/P is geworden, is er nog meer onveiligheid en verloedering op te merken !!!
  Deze minister moet zo snel mogelijk de eer aan zich houden en opdonderen !!
  Tenminste durfde “Dora” de Djoeka criminele die zelfs bij J/P zijn doorgedrongen, bij name te noemen !!
  Ook onderzoeken of Misiekab niet achter deze boeven,baricadeurs,tolheffers staat zoals hij wilde ocupatie van andermans terreinen aanmoedigde in district Wanica!!
  A No Mie tak so: na dem sma die al vele malen de dupe zijn gerworden van de criminele achterban van Misiekaba,gevoed door Abdoel(de pseudo-econoom en de criminele achterban van ABOP en BEP !!!


  Maak melding

 8. BRUG gegijzeld ?????

  HEEL SRANAN PLUS BEVOLKING WORDT AL JAREN GEGIJZELD DOOR EEN PAARSE ELITE. DIE GELD EN VALUTA DOET VERDAMPEN, LENING-ZIEK IS, ONGEDEKTE MILJARDEN AAn BANKBILJETTEN DRUKT, CORRUPTIE TOEDEKT, DE PG GIJZELT en de RECHTERLIJKE MACHT BEDREIGT !

  SO WHAT IS NEW ?????????????????

  ALLE SRANANMANS WORDEN BOVENDIEN GEGIJZELD DOOR DE VOORTDURENDE DAGELIJKSE ZWARE CRIMINALITEIT !

  STRAAT NIET VEILIG, WERK NIET VEILIG, ZAAK/BEDRIJF NIET VEILIG, WONING NIET VEILIG DOOR DE MEGA-CRIMINALITEIT !

  DE PAARSE MACHTHEBBERS SLAPEN RUSTIG VERDER, BEWAAKT DOOR HUN SLAAFSE PAARSE BEVEILIGERS !!!!!


  Maak melding

 9. De wereld op haar kop. De pseudo intellectueel Bigi Sma probeert het crimineel-gedrag van rovers te rechtvaardigen. Wat is de volgende stap in zijn / haar denken? Kindermisbruik door hoerenlopers rechtvaardigen omdat door de crisis een wip bij een seksuele dienstverlener onbetaalbaar is geworden


  Maak melding

 10. Om een lang verhaal kort te houden, gaat het om de LBB-brug dan mag men dit gerust opblazen en met de korjaal de oversteek doen. Of de chinezen dit laten vervangen. Het zal mij niet verwonderen als dit een keertje instort.


  Maak melding

 11. @ RobG … mislukt product van je vaders g.n.t s…r !
  Kerel … je moet je schamen … jij moet de laatste … de aller … allerlaatste zijn … die … @ Bigi Sma … kwalificeert als zijnde een pseudo intellectueel. Look who is talking !!!!!!!!!!

  Je ouders hadden achteraf spijt dat ze je ter wereld gebracht hebben. Ze waren van plan je op een mierenhoop
  { Mira Nesi } te vondeling te leggen. @ Bigi Sma heeft dat met moeite voorkomen … dankzij … @ Bigi Sma … leef en beweeg je !!! History man …. nothing else !!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. RobG, er worden door Bigi Sma alleen wat mogelijkheden beschreven om aan geld of middelen te komen door mensen, die het water onderhand tot aan de lippen staat door het wanbeleid van DDB en consorten, nergens probeert hij?zij het te rechtvaardigen, dat maak jij met je verknipte geest er weer van, net als je daar op volgende aannam, Freud stelde het al , What’s in a Mens Mind, bij jou ie het wel duidelijk


  Maak melding

 13. Mul noemde je al RobG, je vader had zijn kwakje in het vuur moeten spuiten dan was het met een sisser afgelopen, wat ben jij een ontiegelijke oetlul man.


  Maak melding

 14. RobG,

  hoezo de wereld op zijn kop. 15 onschuldige en ongewapende landgenoten…MARTELEN / FOLTEREN / VERMINKEN / STANDRECHTELIJK VERMOORDEN. En vervolgens met zelfamnestie gekozen worden tot president met bovendien een vonnis van 11 jaar voor drugshandel en een strafeis van 20 jaar voor bovenvermelde misdaden. Je moet je kapot schamen om jezelf achter dit soort mensenrechtenschenders te scharen. ..Gevaarlijke gek!!!


  Maak melding

 15. Het feit is dat de NDP met 3% gezakt is in de peiling en de VHP met 3% gestegen is.

  Wanbeleid van Bouterse en co en zie wat het volk laat zien.

  Door corruptie gaat Bouterse zeker weer winnen, dit tenminste als hij nog leeft.


  Maak melding

 16. Ha,ha,ha, daar heb je hem weer die bekrompen en mopperende mul van VHP en NPS. Wat een hufter van een slappeling die rondloopt met een bek vol ijzeren en koperen tanden. Jouw soort moet men met epoctie besmeren en vervolgens beplakken met rattenhaar. Mul, jij wilt de indruk wekken alsof de horde meelopers voor wie jij het opneemt afstamt van de ” Gutmensch “. Je bent het spoor bijster, je bent al ver weg afgegleden van de realiteit.

  Johan, in jouw warhoofd is er sprake van wanbeleid door de regering. Jouw zweverige verstand is een speelbal geworden van Jojo en zijn valse informatie. Laat het duidelijk zijn. De regering in Suriname heeft nooit een wanbeleid gevoerd.
  Het ging van 2010 t/m 2012 heel goed met de Surinaamse economie. Medio 2010 kwam de klad in de ontwikkeling door een verlies aan inkomsten uit goud en olie. Vanaf 2012 namen de inkomsten van het land af met 60%. De regering was in een klap 60% van haar inkomsten kwijt. Dit is een heel ander verhaal dan de l u l verhalen die jullie maar graag rondbazuinen


  Maak melding

 17. @ RobG

  “Het ging van 2010 t/m 2012 heel goed met de Surinaamse economie. Medio 2010 kwam de klad in de ontwikkeling door een verlies aan inkomsten uit goud en olie. Vanaf 2012 namen de inkomsten van het land af met 60%.”

  U kakelt weer onzin. Het ging goed t/m 2012 en medio 2010 kwam de klad in de ontwikkelingen. U spreekt in tegenstellingen beste RobG. Het is goed dat de Olieprijzen en Goudprijzen op de wereld markt gedocumenteerd zijn en iedereen kan zien dat u onzin opschrijft. Iedereen met gezag heeft gewaarschuwd dat na pieken dalen komen. Hoefdraad heeft zelfs toegegeven dat er gerekend werd met tot $ 3.000 doorstijgende goudprijzen.
  De val in inkomsten was niet onverwacht en heel snel en niet heel lang. Het was even beroerd toen kortstondig de olieprijs echt in elkaar stortte. Echter dat was van heel korte duur.
  Bouterse heeft structureel van VEEL hogere grondstoffen prijzen genoten.
  Iedereen wist in 2011 dat Suralco zou vertrekken als de regering niet zou handelen.

  RobG ga eens weerleggen wat mijn Valse informatie is. U heeft nog nooit IETS weerlegt. Gaat u aub het NRC artikel omtrent Fraude door Bouterse en vrienden weerleggen.


  Maak melding

 18. @ RobG … mislukt product van d Spinazie Universiteit

  ” Het ging van 2010 t/m 2012 heel goed met de Surinaamse economie. Medio 2010 kwam de klad in de ontwikkeling door een verlies aan inkomsten uit goud en olie. Vanaf 2012 namen de inkomsten van het land af met 60%. De regering was in een klap 60% van haar inkomsten kwijt. Dit is een heel ander verhaal dan de l u l verhalen die jullie maar graag rondbazuinen .”
  ******************************************************************
  @ RobG … over welke ontwikkeling heb jij het! Ken je de betekenis van het woord ontwikkeling. Vanaf 2010 … kunnen wij in Suriname … spreken van economische groei?
  Economisch is het alleen maar bergafwaarts gegaan … wat LUL je kerel. De koers is met een paar honderd procent gestegen. Je weet toch wat die Moordenaar { wiens g.t je dagelijk moet likken } beloofd had over de koers.

  @ RobG ….. ontwikkeling in je ziekelijke geest betekent … STELEN … dat hebben jullie in de zgn revo periode en vanaf 2010 gedaan.

  ’s Lands kas is leeggeroofd … schulden kunnen niet betaald. Niks verlies van inkomsten uit goud en olie … dit is een drogreden die jullie van de Nationale Dieven Partij telkens gebruiken.

  @ RobG … jou besmeren met epoctie { wat het ook mag betekenen } en beplakken met rattenhaar … zou zonde van de tijd zijn. Jou soort verdient een standrechtelijke executie door de Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse … Himself !!!!


  Maak melding

 19. Erratum.jojo, een correctie. In mijn verhaal wil ik aangeven dat medio 2012 de klad kwam in de opbrengsten goud en olie.Omstreeks midden 2012 vielen de inkomsten van de staat met 60% terug.Medio 2010 was een type gout.


  Maak melding

 20. @ RobG … medio 2010 … was in geen enkel opzicht een type fout. Je bent dom no ….. !!!! Je hebt weer … LIK OP STUK … van master @Jojo gekregen. Je bent dus gewaarschuwd !!!!


  Maak melding

 21. Mul, Je bent een zeer grote fantast, een ongeloofwaardig schepsel. Tegenover jouw opgedikte fantasie verhalen plaats ik
  ( statistische) feiten neer.Deze feiten kan je ” minen ” uit serieuze bronnen op het internet.

  Ik geniet ervan als ik merk dat hetgeen ik schreef over de afname van de staatsinkonsten met 60%, een ontploffing veroorzaakt in jouw simpel ontwikkelde hersenen. Deze informatie kan jouw hoofd niet aan. Wat bennje toch een zielige figuur. Omdat ik de waarheid schreef wil je mij laten executeren. Ik heb niet eens een coup gepland om je vrouw tot mijn bezit te maken. Mul, jij bent ziek.


  Maak melding

 22. @ RobG … mislukt product van de Spinazie Universiteit … ik pretendeer niet ” wetenschapper ” te zijn … zoals jij … kontenlikker … hielenlikker … van de Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse.

  @ RobG … kerel … jij slaat konstant de plank mis.
  De statische gegevens die je van Internet plukt … kun je niet naar waarde schatten … daarom verdraai je bewust de feiten. Je bent een even grote draaikont … liegbeest … als die Moorddadige lijder van de Nationale Dieven Partij.

  @ RobG … mijn vrouw heeft niets van doen met p.d.f..l.n !


  Maak melding

 23. Robg@
  Massogitiesche onbenul,je krijgt continue op klote hier op de waterkant .
  Ik snap het wel ,je vind het fijn om geestelijk pijn gedaan te worden.
  Jij kan jou postings niemand pijn doen daar ben jij niet intelligent genoeg voor , je hebt het over statistische feiten ,ik heb ze nog niet gezien , feit is de hele agrarische sector naar de kloten laten gaan ,dus exportmiddelen, bodem schatten is maar voor korte duur,op is op.
  Feiten kom maar op met feiten , ik heb ze van jou nog niet behoort.feiten jij haald ze weg bij de fabeltjes.
  Maar je hebt gelijk Suriname kan aan al an verplichtingen voldoen ,leugenaar


  Maak melding

 24. Beste RobG

  “Omstreeks midden 2012 vielen de inkomsten van de staat met 60% terug.”

  In de piek periode voor Goud van medio 2011 t/m februari 2013 was de gemiddelde goudprijs $ 1.700 – $ 1.600
  Per februari 2013 stond goud nog op $ 1.600. In Augustus 2013 op $ 1.400 en daarna kan men stellen dat de goudprijs gemiddeld $ 1.275 opbracht.

  De Olie prijzen zijn eind 2015 door het IJs gezakt voor een periode van pakweg 9 maanden.

  Aangezien de productie kosten ongeveer $ 800 waren kan vastgesteld worden dat:

   De inkomsten reductie i.v.m. jaarrekening, winstneming etc. minimaal een jaar later plaats vind dan wat u stelt.
   De afname voor royalties ongeveer 20% bedraagt. Afname $ 1.600 – $ 1.275
   De afname voor winstbelasting 40% bedraagt. Afname bruto marge va $ 800 naar $ 475.
   De bijdragen uit loonbelasting, brandstof take is min of meer gelijk.

  Beste RobG indien Bouterse goed onderhandeld had met Newmont dan had Meriankreek reeds in 2014 gedraaid en bijgaan dragen aan de economie tegen een investering die 60% lager geweest zou zijn.
   Eerder inkomsten
   SRD 1.000.000.000 minder schuld tegen een rente van SRD 92.500.000/jaar.


  Maak melding

 25. Deze mensen kunnen en willen
  ook hard werken.
  Ik heb het zelf gezien maar de
  regering doet niks voor deze mensen.
  Alle Goudmijnen waar ze zouden kunnen
  werken zijn valselijk weggekaapt of
  aan alleen enkele ministers gegeven.

  NA DÈNG BIGI SOEMA EI DWINGIE
  DÈNG FOE LIEB WANG FOERMANG LIBIE


  Maak melding

 26. Vroeger had je een land Suriname.
  Een land die net als je voorkamer
  goed ingericht was en geen dieven
  in je huis die je spullen naar een
  andere woning brachten.

  Je kon er alles laten slingeren.
  Je kinderen (burgers van Suriname) speelden de hele dag in de kamer.
  Alles bleef in de woning.
  Niks ging de deur uit.

  Nu heeft de woning indringers en plunderaars.
  Het zijn de Turken met 30 Casino’s in Suriname die de hele woning nu aan het
  leegpompen zijn.

  Papa zit te pikkiespelen en heeft het
  nog niet door dat straks ook de meubels van de voorkamer meegenomen zullen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.