Vertoning film ‘Wan Pipel’ in kunstgallery te Los Angeles

1
Vertoning film 'Wan Pipel' in kunstgallery te Los Angeles

In het kader van Black History Month vertoont de gerenommeerde Gallery Hauser & Wirth in Los Angeles(VS) op zaterdag 24 februari 2018 de Surinaams-Nederlandse coproductie ‘Wan Pipel’ van ontwerper-regisseur Pim de la Parra. Deze eenmalige presentatie van de film, voorzien van Engelse ondertiteling, vindt plaats op initiatief van de Amerikaanse kunstenares Ellen Gallagher, die woont en werkt in New York & Rotterdam.

“Vanuit zijn onafhankelijke geest, heeft Pim de la Parra bewust de complexe multiculturele samenleving van Suriname in beeld gebracht”, schrijft de gallery in de aankondiging. ‘Wan Pipel’ is een van de drie films die Gallagher hebben geinspireerd en beinvloed bij het schilderen van aquarellen rond het thema suikerriet en zeewier.

Het werk van Gallagher is te zien tijdens haar huidige tentoonstelling ACUCAR (Portugees voor ‘suiker’). De Gallery vertoont ook LA RUE CASES-NEGRES van ontwerpster-regisseur Euzhan Palcy (Martinique), een film uit 1983 die zich afspeelt in Martinique in de dertiger jaren. De derde film van dit ‘minifestival’ is ACUCAR (Brazilie, 2017) van de regisseurs Sergio Oliveira en Renata Pinheiro.

Bekijk ook:


1 REACTIE

  1. Een Nederlandse film met een grotendeels Surinaamse cast die zijn houdbaarheid al lang voorbij is, wordt na ruim een halve eeuw weer eens onder het stof vandaan gehaald om in de VS te worden vertoond. Zitten die Amerikanen daarop te wachten? Nou ja, omstreeks Srefidensie is hij, voor de anderhalve liefhebber, weer op tv vertoond. Leve de vooruitgang!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.