Surinaamse leerkrachten protesteren bij begrafenis collega

58
Rekenrally voor meer plezier in rekenen op school

PARAMARIBO, 22 feb – Bij de begrafenis van Lucille Wills, leerkracht van de Sint Aloysius basisschool, zal een protestactie worden gevoerd. Volgens de deelnemende vakbonden moet het een ‘signaal naar de gemeenschap’ zijn. “Handen af van leerkrachten”, zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Associatie van Leerkrachten in Suriname, Als, en lerarenvakbond BvL. Wills bezweek aan de gevolgen van een hartaanval. Kort te voren was ze verwikkeld in een woordenwisseling.

Een ouder vond het nodig rekenschap te vragen over de bejegening van een pupil. Het moet er nogal hevig aan toe zijn gegaan. De vakbonden vinden het erg genoeg om leerkrachten op te roepen tot een protest bij de school, wanneer het lijk van Wills er langs komt. “De actie moet de gemeenschap er van bewust maken dat we als vakbond niet tolereren dat onze leerkrachten worden aangevallen”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname.

Incidenten waarbij leerlingen of ouders leerkrachten te lijf gaan, nemen toe. Onlangs nog werd in de media breed uitgemeten hoe een ouder een onderwijzeres er van langs gaf. Het gebeurde met dezelfde houten meetlat waarmee de leerkracht eerder het kind kastijdde. De vakbonden pleiten voor communicatie tussen ouders en leerkrachten. Geweld en gebulder kunnen nooit in het voordeel zijn van het onderwijs en het kind zelf.

58 REACTIES

 1. Heden 2018, hoeveelste millenium. Wist niet dat leerkrachten de koters nog met stokken en latten aanvielen! Puur machtsmisbruik. Verschrikkelijk.
  Rest in peace.


  Maak melding

 2. Dit soort ouders die verhaal komen halen op school, zijn meestal ongeschoold, en komen uit getho,s, waarbij ze gefrustreerd zijn, omdat hun levensverwachtingen uitzichtloos zíjn.


  Maak melding

 3. In een verworden misdaadstaat waar oerdomme debiele dwaze idiote ndper’s, sa ddb e mek deng ka dee nanga dee, een onberechte aanbeden duivelse misdadiger de macht heeft, is dit slechts een van de gevolgen. Maar ook in de jaren tachtig en daarna heeft deze duivelse zoon ddb voor gezorgd dat familieleden, vrienden en kennissen elkaars vijanden zijn geworden. Anno 2018 zien oma en opa alle ndper’s als hun vijanden, familie of niet. Ndper’s de laagste soort van mensen die misdadigers aanbidden zijn te beklagen dankzij hun oerdomme paarse stemkeuze.

  Hoe zal de toekomst er daadwerkelijk uitgaan zien na 2020, na nog vijf paarse jaren van misdadig, crimineel, corrupt wanbeleid? Simpel. SURIZIMBAHAITI.


  Maak melding

 4. Hallo Ludwig van Abrabroki, vermoeiend die zielige Bouterse fans oa Parbo, RobG , Paraman etc. In iedere discussie wordt kolonialisme, slavernij, imperialisme, kapitalisme en zionisme bijgehaald. Allemaal achterhaald. We leven in 2018 en handel er ook naar. Amnestie is niets anders dan over de zwarte blz van de surinaamse geschiedenis heen springen. Feit blijft er zijn moorden gepleegd. In een fatsoenlijke democratie kan dit niet ongestraft blijven ! Status Quo van het land is dat het overal anarchie heerst. Mensen denken nu dat misdaad loont, immers de president is er ook mee weggekomen.

  Bouterse moet snel plaatsmaken voor iemand anders.


  Maak melding

 5. De hele familie van huize Ludwig haten het doen en laten van de gehele ndp regering en zijn verdoemde dwaze debiele idiote verworden paarse na didibri-sma partij zombies.


  Maak melding

 6. De religieuze, criminele politieke Nationale DOMMEN partij in zijn totaliteit, is net als de verloren religieuze sekte van wijlen J. Jones die in Guyana het gros der sekteleden de dood in joeg. Willens en weten dronken deze dommen de gifbeker. Zo zal het ook na 2020 vergaan met als die soso lobi didibri paarse na DODEN partij sekteleden, als ze wederom oerdom dwaas, debiel idioot moedwillig, zoals de allergrootste paarse idioot op dit forum, Parbo, hun stem geven aan de allergrootse misdadiger die sinds 1980 land en volk paars misdadig aan het misdadig vergiftigen is. Stree de foe stree, krijsen en huilen de ongeneeslijke zieke ddb besmetee ndpers, a wiens wi e ka, soso lobi we gaan weer vo vijf, aldus Parbo ( Poepende Aartsdomme Redeloze Bouta Opportunist).


  Maak melding

 7. Leerkrachten horen kinderen niet te slaan……punt uit!!! Vanzelfsprekend gaan ouders om rekenschap komen vragen als ze te horen krijgen dat hun kind is geslagen door een leerkracht!!!


  Maak melding

 8. Noem een fatsoenlijke democratisch land, waar er geen corruptie, criminaliteit of uitbuiting van een volk of zogenaamde minderheden is?
  Democratie is een statement bedacht door machthebbers om te verdelen en te heersen. Dus demoniseren.


  Maak melding

 9. Voor deze docent R.i.p. Het is verschrikkelijk wat haar is overkomen.
  Ik kan mij niet voorstellen dat de Katiebo om kinderen te slaan op sommige scholen hier nog gehanteerd wordt. En sommigen hun mond nog open doen over de slavernij. Slaven kregen ook een flink pakslaag als zij niet deden wat hun gezag zei.Dit fenomeen zal nooit ophouden. Sommige kinderen worden vreselijk mishandeld ook door hun ouders. Normaal praten hoort er niet meer bij.Het is de taak van de docenten om de ouders te informeren over het ongewenstgedrag van een kind op school.
  Het slaan van kinderen op scholen moet nu strafbaar zijn. De ouders moeten meer betrokken worden. Er moet onderzoek gedaan worden waar het ongewenst gedrag vandaan komt. Dat scholieren docenten te lijf gaan vraagt zeker om een andere aanpak. Stel een
  Concierge in om de heet hoofden in toon te houden. Ongeschoolde ouders heropvoeden.
  De ouders die acties ondernemen om op de vuist te gaan met docenten op de tv in beeld brengen zodat de hele bevolking kan zien wat voor uitschot ze zijn. Sarie Torie


  Maak melding

 10. Klopt,leerkrachten behoren niet te slaan, maar gestraft moet er wel worden.Laten de ouders die zo een gedrag vertonen,bij wet, een agressie cursus volgen.
  Het beste zou zijn hun in het openbaar te bladeren.
  Stel je voor, honderden ouders elke Zondag,op het pleintje tegenover het presidentieel paleis,die LIFE strafwerk maken:ik mag niet agressief zijn,tegen de leerkrachten die mijn kind opvoed.


  Maak melding

 11. Velen hebben een land zien teloor gaan in één generatie.Al het onmogelijk is in een tijd bestek van enkele decennia gebeurd.
  Na school hosselen de kinderen zodat hun ouders benzine kunnen betalen en de ouders verwachten dat ze het uitmuntend gaan doen op school omdat de ouders zelf niets gebakken hebben in de schoolbanken.De kinderen kunnen ook niets aan doen dat ze de “intelligentie” van de ouders geërfd hebben.


  Maak melding

 12. kronto
  Opvoeden doen de ouders. En zeker niet met een stuk hout.
  Wat rest voor die zogenaamde leerkrachten; Is het vormen van een pupil. En daarbij moet deze zijn of haar, want meestal is het haar – en geloof mij, haar eigen kroost zou ze niet durven te slaan/mishandelen -, haar handen thuis houden.
  Leerkrachten moeten dan op jouw plein. De ouders zijn de overheid, geen zikkepit verantwoording verschuldigd.


  Maak melding

 13. Warang boroe,
  Er is al een wetgeving om de leerkrachten die slaan,aan te pakken,maar er is niets om hen te beschermen.
  Als je kind,een x aantal uren van huis is om getraind te worden,dan is de trainer of leerkracht op dat moment,de opvoeder van jouw kind,punt uit.
  Het kind heeft zich te onderwerpen aan het gezag/school.


  Maak melding

 14. Dan moeten de kinderen niet geslagen worden op school.
  Kinderen hebben ook recht op spreken.
  En ouders voed uw kind goed op respect en weder respect.


  Maak melding

 15. kronto
  Dan hebben wij een patstelling. In mijn optiek, zijn ‘Trainers’ vormingsdeskundigen, en geen opvoeders. Geen beest moet het in zijn hoofd halen, voor mijn kind op te voeden. Ik voed mijn kind op, hoe ik dat voor ogen hebt.
  En wanneer jij jouw met ziel en zaligheid aan jouw taken kwijt, heb je geen bescherming nodig!


  Maak melding

 16. Meneer van Abra broki. Ik vind u een domme hypocriete gans. Toen het goed ging heeft u op ndp gestemd en degelijk van geprofiteerd. Uw uitspraken zegt genoeg over uw persoonlijkeheid en hoe ontwetend u bent. Dat u ndp,ers zo grof kan bejegenen spant de kroon.


  Maak melding

 17. En opvoeden, kan je als ouder en moet je als ouder, ook maar tot het kind dertien jaar. Dan is het jong volwassen, en heb je dat te Respecteren. En hem zijn ruimte verschaffen.


  Maak melding

 18. …dan moeten de ouders van de kinderen het voorbeeld geven en een aanklacht tegen de leerkracht indienen en laat de politie het afhandelen.Je kan als ouders onmogelijk recht in eigen handen nemen en aan street justice doen!
  Dat wil gewoon zeggen dat je als ouders niet beter bent dan de leerkracht ter sprake!
  Pot verwijt de ketel….


  Maak melding

 19. Ja hallo he; ik kom niet uit de getho’s, abra broki, flora of welke achtergestelde buurt dan ook. Evenmin ben ik ongeschoold en hoor zeer zeker niet tot de groep a-socialen. Maar als ik in het artikel lees “Het gebeurde met dezelfde houten meetlat waarmee de leerkracht eerder het kind kastijdde“, dan slaan bij mij de stoppen door. Valies kan me nog meer vertellen met die hondensnuit van ‘m, maar niemand heeft het recht mijn kind te kastijden met wat dan ook. Laat dat wel duidelijk zijn bij het onderwijzend personeel. Je frustraties reageer je maar bij de beleidsmakers van Suriname af en je blijft Gvd af van mijn kind


  Maak melding

 20. ray
  Ouders zijn in eerste lijn tot de straat veroordeeld. En in elke sitiatie, een warm hart voor de rechtstaat, zal ik persoonlijk, ‘street justice’ toepassen!


  Maak melding

 21. De tegenpartij,
  Perfect verwoord.
  Ik ben bijna een jaar lang door onderwijzer Weissenbroek mishandeld op deze Aloysiusschool.
  Ik vertelde maar niets aan mijn oma; wat zou ze kunnen doen.
  Ik zat in de derde klas (in 1964 dacht ik).
  Hij kon rustig zijn gang gaan, omdat het hoofd, een pater, in de winter naar Nederland was gegaan en zijn been had gebroken tijdens het fietsen in de sneeuw.
  Ik ben het volledig met je eens.
  Poten thuis houden!
  Ik hoop dat deze man nog leeft en de zwaarste vorm van kanker heeft. In die gotro voor de school kan hij niet meer verdrinken, die is nu gedempt.
  Ik ben geen vechter, maar als hij nu nog zou leven zal hij in de 80 zijn en ik 61. Nu zou ik hem graag willen tegenkomen
  Aan het eind van het jaar wilde hij niet dat ik naar de vierde klas ging, maar naar de tweede.
  Toen ik vertrok naar Nederland in 1964 plaatste mijn moeder mij gewoon in de vierde klas.
  Ik was niet slimmer, noch dommer dan de rest van de klas.
  Alleen met godsdienst liep ik ver voor.


  Maak melding

 22. Oom Ludwig van Abra Broki, inderdaad wij gaan voor nog 5 jaar. 2020 wordt ons jaar en wederom zullen jullie groene zombies met lege handen staan. De surinaamse bevolking is niet gek. Ook zij weten dat de regering te maken heeft met lage grondstofprijzen en dat dit directe impact heeft op de economie. Maar goed een cognitieve laag vlieger zoals jij begrijpt dat toch niet. Deze materie is voor jouw te hoog gegrepen. Beste man zie het positief in, ook na 2020 mag je je dagen vullen hier op waterkant. Het houd je van de straat zullen we maar zeggen.


  Maak melding

 23. Je dient jezelf te leren kennen en weten wat de juiste norm is van goed opgevoed zijn.Zodra je zo een norm aan neemt en het verder uitbreid naar ge gezin en familie dan ben je als familie gerespecteerd en wel opgevoed.
  Ik geef in dat geval geen goed voorbeeld aan mijn kind,als ik de leerkracht te lijf gaan omdat die mijn kind zou hebben geslagen. Wat ik wel zou doen,is een onderzoek laten instellen en er eventueel zorgen dat die betreffende leerkracht nooit meer voor de klas staat.
  Hiermee heb ik mijn kind en de maatschappij behoed voor agressie.


  Maak melding

 24. @Pico,
  Loek boeng oen sabi makandra.
  Jantje weijsenbroek ging in 1965 naar Curacao, nadat ik 2 jaar les van hem had gehad.
  Idd was het een onderwijzer die altijd jeuk had aan z’n handen om leerlingen met een dikke bruinhart lat op hun billen te geven. Die frater die jij bedoelt was frater Appolinaris. Die kreeg altijd een tent in z’n broek als hij met die mooie juf van de 4e klas stond te praten. Die juf had ook heel veel aandacht van andere onderwijzers zoals weisenbroek, Radhe, How A Sjoe en meester van Lierop.
  Ohhh dus joe sabi meester Weisenbroek toe; hij kon heel goed tekenen.


  Maak melding

 25. De tegenpartij
  haha, Ik was nog een groentje. Van tenten wist ik nog niets.
  Ja de naam Radhe komt me nog bekend voor. Weisenbroek zag hem over de gang lopen/rennen en riep dan:
  hij heeft zeker weer geen salaris ontvangen.
  Misschien weet je dat een kleine domme koelie zijn tas per ongeluk in de sloot had gegooid.
  Dat was ik.
  Ik had twee vrienden van Chinese komaf.
  Een zei tegen mij: je gaat naar Holland. Ik zei nee, ik ga naar Nederland. Wist ik veel


  Maak melding

 26. Het is niet je “katte-pis” om leerlingen van het binnenland die wonen op Ephram Zegen, Sunny Point,Nw Zorgweg ,Latour,Texas en andere buurten waar dit soort mensen die op Misiekaba,Brunswijk,Bep-aanhangers en Tigribarba wonen onderwijs te geven !!
  Ze storen zich niet aan god of gebod ,steeds vieze vuile taal naar elkaar toe en naar de de leerkrachten !! En zeer racistisch ook is hun gedrag !!Iedere keer komen ouders verhaal halen of je wordt gemolesteerrd door groepen jeugdigen uit deze gemeenschap !!! So-so seks torie dem e-takki, nanga “koeboela-dansie” !!
  A No Mie tak so, het zijn leerkrachten die dit allemaal meemaken en slapeloze nachten hiervan krijgen, zoals Bouta hen dat had toegewenst !!!


  Maak melding

 27. Feit is dat er zeker niet geslagen mag worden.
  Leraren zijn wel degelijk medeopvoeders.
  Maar ik sluit zeker niet uit, dat t kind zeer waarschijnlijk respectloos heeft gehandeld naar de leerkracht.

  Ouders voedt niet alleen uw kind op, maar tuchtiging waar nodig. Zelfs de bijbel geeft dit duidelijk aan.

  R.I.P beste leerkracht.


  Maak melding

 28. De tegenpartij komt zeker rechtstreeks uit de hemel.
  Weet u hoeveel mannen en vrouwen uit de achterstand gebieden de top van de maatschappelijke ladder bereikt hebben?. Zowel in Suriname als buiten Suriname.


  Maak melding

 29. @ Pico en @ Tegenpartij,
  Ik zal geen namen noemen, maar dat gebeurde op alle scholen!! Helaas als je thuis vertelde dat je voor broek had gekregen, dan zwaaide er ook wat thuis voor je ! Daarom verzwegen we alles!!
  Er zijn ook fraters geweest “die je tussen hun benen klemden”,om bekende redenenen (je voelde het topje van de tent tegen je bil) ! Eigenlijk zou het Bisdom ,om vergiffenis en vergeving aan de slachtoffer moeten vragen !!


  Maak melding

 30. A-N0-Mie
  Ik heb die ervaring(en) niet
  Mijn oma zou het aan haar zonen zeggen en dan zou de pleuris uitbreken denk ik
  Wat de fraters betreft;
  in de eerste klas had ik er een. Lieve aardige man
  die van de zesde klas ook (al had ik geen les van hem)
  De enige keer dat ik met hem sprak, kan ik mij herinneren,
  is dat hij mij kwam feliciteren toen ik jarig was (of hij kwam voor een koekje, hahaha)


  Maak melding

 31. President Boutere bedankt. Regering bedankt. Het volk staat als 1 blok achter deze regering. Alle zegen en kracht toegewenst aan de president en de regering, omdat zij in deze lastige tijd het land weer probeert op te bouwen. Natuurlijk weten we dat er vanuit de oppositie tegen wordt gewerkt al dan niet in opdracht van de ex kolonisator.

  WIJ GAAN VOOR NOG 5


  Maak melding

 32. Neen @Juan.
  Ik kom niet uit de hemel.
  Met mijn posting wilde ik alleen maar ageren op de reacties van overige forumleden die er van uitgaan dat ouders die verhaal halen op onderwijskrachten die aggresief gedrag vertonen jegens hun kinderen, ongeschoolde ouders zijn en uit achterstandswijken komen. Met jouw stelling ben ik het helemaal eens.


  Maak melding

 33. Wills bezweek aan de gevolgen van een hartaanval. Kort te voren was ze verwikkeld in een woordenwisseling.

  Een ouder vond het nodig rekenschap te vragen over de bejegening van een pupil. Het moet er nogal hevig aan toe zijn gegaan. De vakbonden vinden het erg genoeg om leerkrachten op te roepen tot een protest bij de school, wanneer het lijk van Wills er langs komt.

  Niet genoeg info over dit trieste gebeuren om een ongenuanceerde mening over te kunnen geven.

  Twee partijen, ouder aan de ene kan met zijn kind en aan de andere kant leerkracht met het kind. Kind mag van de ouder zijn en die is met de opvoeding en verzorging enz bezig, leerkracht is ook met opvoedig en onderwijszaken enz bezig.

  Beide spelen hierin een rol. Het kind is het middel en er wordt door beide aan gewerkt dat hij/zij opgroeit enz en zich handhaaft in de maatschappij.

  Mag de ouder met de leerkracht gaan discussiëren en omgekeerd op een zeer felle manier. Ik denk dat de emoties bij beide partijen een rol in hebben gespeeld. samenloop van omstandigheden, het tijdstip en het moment.

  De vraag die ook speelt hoe moeten dit soort zaken worden aangepakt:
  – moet de leerling verhaal gaan halen bij de leerkracht of zich eerst tot de leiding van de school richten?

  Hoe moeten leerkrachten omgaan met zaken die niet goed zijn voor het kind en zijn opvoeding, middel van bestaan, enz.

  Wat is het opleidingsniveau van de ouder en weet die wel hoe hij/zij als er problemen zijn met hun kind op school en de leerkracht, leerling tot anderen leerlingen, enz?

  Vele zaken waarover de ouders ook moeten weten hoe te handelen. Als de juiste informatie, richtlijnen gegeven wordt van de overheid of het ministerie van Onderwijs naar de ouders moeten de ouders ook volgens deze richtlijnen handelen. Zoals het ernaar uit ziet heeft de ouder het verhaal van zijn kind blindelings aangenomen en stond er achter. De leerkracht stond ook achter zijn handeling en of voelde zich beledigd of ander omstandigheden, waardoor het uit de hand is gelopen.

  Waar twee kijven hebben beiden schuld , maar er kan ook gezegd worden er is pas sprake van schuld tot de rechtbank een met een vonnis komt. Feit is dat er meerdere slachtoffers zijn, oa het kind, de overledene, de ouder, enz, enz.

  De politie, overheid ea die bij de zaak betrokken zijn zullen er meer over weten en ermee bezig zijn.

  Het onderwijs en overheid moeten wel zaken duidelijk aan ouders moeten geven hoe te handelen als er zaken tussen leerkracht en kind volgens hen niet te recht zijn en hoe te handelen. Deze punten en zaken moeten goed door de school ook aan de ouders worden meegedeeld en of via schrift, radio informatie, teevee informatie, enz worden aangeboden. Hierdoor is men dan goed geïnformeerd.

  Wat er ook bij gezegd moet worden is dat er ook niets bekend is over de gezondheidssituatie van de leerkracht en of er ook om een bepaalde tijd keuringen nodig zijn. Wanneer deze voor het laatst bij zijn huisarts is geweest en hoe was het gesteld met hem?

  Te veel zaken die nader onder de loep moeten worden genomen en ook zaken hoe men de samenleving goed informeert als er zaken tussen leerlingen en leerkrachten niet goed zijn.

  Genoeg stof om aan ouders mee te delen. Werk aan de winkel voor de overheid, beleidsmakers oa Jozefzoon, enz.

  Een ding is duidelijk welke les kan men hieruit leren? Eens maar nooit weer!

  Sari Tori.

  Als het kalf verdronken is dempt men de put.

  Sterkte aan de familie van de leerkracht ea.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 34. Er is totaal geen lat of hand in deze kwestie aan te pas gekomen die juffrouw heeft die jongen NIET aangeraakt zijn moeder had hem normen en waarden bij moeten brengen van huis uit, maar doordat het haar niet is gelukt zat hij op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. En moeder is Psycholoog van beroep en nu!!!


  Maak melding

 35. Parbo

  Oom Ludwig van Abra Broki, inderdaad wij gaan voor nog 5 jaar. 2020 wordt ons jaar en wederom zullen jullie groene zombies met lege handen staan. De PAARSE OERDOMME surinaamse bevolking is niet gek, WEL MISDADIG DDB BEZETEN.Ook zij weten, BLIKSEMSGOED ZONDER HET TE WILLEN HOREN dat de regering te maken heeft met lage grondstofprijzen en dat dit directe impact heeft op de economie, EN IN HUN ZAKKEN. Maar goed een cognitieve laag vlieger zoals jij begrijpt dat toch niet, ZAL NOOIT BEGRIJPEN WAAROM IDIOTEN ALS JIJ, EEN ONBERECHTE MISDADIGER EN ZIJN CRIMINELE BENDE AANBIDDEN EN GELOVEN. Deze materie is voor jouw te hoog gegrepen, ONBEGRIJPELIJK HOOG, HOE MEN ONDANKS DE PAARS VERDOEMDE FEOTEN, ZO OERDOM KAN ZIJN. Beste man zie het positief in, DE PAARSE LEUGEN EN MISLEIDING ZAL EEN HARDE REALITEIT WORDEN. ook na 2020 mag je je dagen vullen hier op waterkant. Het houd je van de straat zullen we maar zeggen. WANNEER DE NOOD HET HOOGST WORDT ENDE NOODTOESTAND WORDT AFGEKONDIGD ZULLEN VELE PAARSVERSLAAFDE DDB AANBIDDERS DE JAREN TACHTIG ZEVENMALEN ERGER ERVAREN, ALS STARF EN LES VOOR HUN PAARS VERSLAAFDE GEAARDHEID EN DOMKOPPIG BESLUIT….WI KA WE VO VIJF


  Maak melding

 36. correctie: genuanceerde mening i.pv. ongenuanceerd mening.

  Niet genoeg info over dit trieste gebeuren om een genuanceerde mening over te kunnen geven

  Twee partijen, ouder aan de ene kant met zijn kind en aan de andere kant leerkracht met het kind. Kind mag van de ouder zijn en die is met de opvoeding en verzorging enz bezig, leerkracht is ook met opvoeding en onderwijszaken enz bezig.

  – moet de ouder direct verhaal gaan halen bij de leerkracht van de school of zich eerst tot de leiding van de school richten om het verhaal te horen van de leerkracht? De juiste richtlijn moet gevolgd worden.


  Maak melding

 37. @Warang boroe
  Wie is dan beter ,wie is dan de verstandige als jij als ouder het recht in handen neemt en zelf rechter gaat spelen?
  Ik begrijp de surinamers niet.,De politie is er maar niemand stapt naar de politie met zijn klachten.Pas als de situatie erger wordt dan geven we af op de politie.


  Maak melding

 38. Credietbeoordelaar Moody’s heeft de status van Suriname verlaagd en waarschuwt investeerders voor hoge risico’s als zij beleggen in schuldpapier van de Surinaamse overheid. De firma hanteert bovendien een negatief vooruitzicht, wat inhoudt dat een verdere verlaging in de nabije toekomst waarschijnlijk is

  De kredietbeoordelaar gaat ervan uit dat de situatie zal stabiliseren, maar een snelle verbetering zit er volgens de kredietbeoordelaar niet in omdat de regering niet in staat lijkt structurele hervormingen door te voeren.

  @Parbo

  Echtwaar Parbo?De vraag is of Suriname na 5 jaren zal bestaan want intussen zal je baasje ons in de afgrond doen storten! En je baasje laat me niet lachen, hij is een crimineel!! Hij is een moordenaar!!
  Jij moet de laatste zijn die praten moet.Je baasje is geen voorbeeldfiguur,hell no…


  Maak melding

 39. De Surinaamse Maatschappij is ook niet een maatschappij van normen en waarden, goed gedrag, criminele leiders, Neks No Fout, opvoeders, ouders, geestelijken enz die het juiste voorbeeld geven. Ook de financiele, economische en sociale situatie, slechte programma’s op de teevee, boekegedrag en dat soort voorbeelden op mobiele telefoons, enz spelen een rol.

  Het hek is sinds 25 februari 1980 van de dam, ja?!, wat verwacht je dan van mensen die het moeilijk hebben door armoede, niet genoeg verdienen, hopeloos zijn, enz.

  slecht voorbeeld, doet volgen.

  Suriname heeft mensen, leiders die een goed gedrag hebben en kunnen geven.

  Time4Change!


  Maak melding

 40. Ray iedere kent zijn of haar helden en Bouterse is onze held. De revolutie was een bittere noodzaak. Zoals bij iedere revolutie vallen er slachttoffers. Gezien de omvang van de operatie kunnen we stellen dat er minimaal stachttoffers zijn gevallen. Ik noem ze geen slachttoffers maar landverraders. Ze waren alles behalve onschuldig.


  Maak melding

 41. Een leerkracht mag een kind niet te lijf gaan met een stok of bruinhart lat. Er zijn speciale maatregels waarvan een leerkracht gebruik van kan maken ik dit soort gevallen. Een schorsing en een uitnodiging sturen naar de ouders van het kind en zo kunnen ouders en leerkracht op een volwassen in gesprek gaan. En wie zegt nou dat de leerkracht als gevolg van de ruzie is komen te overlijden. Misschien had de beste Mr of Mw al klachten en heeft het zelf nooit geconstateerd. komt tegenwoordig vaker voor dat mensen in suriname, ten gevolgen van een hartaanval komen te overlijden en hebben de symptomen nooit kunnen constateren.


  Maak melding

 42. Het enige dat constant is in het leven,is verandering. Soms komt het gewoon uit de lucht vallen,zoals de afschaffing van de slavernij,de onafhankelijkheid, de revolutie en straks weer iets nieuws.


  Maak melding

 43. Parbo,
  Normaliter reageer ik niet op je, omdat je altijd alleen aan het schelden bent.
  Jij en Rob zitten in hetzelfde kamp, maar hij houdt het (bijna) altijd netjes.
  Je laatste posting was net.
  Je zegt dat de revolutie nodig was. Ik wil dit niet bestrijden.
  Dat er doden vallen, wil ik ook niet bestrijden. Zelf de nabestaanden van deze overledenen staan aan de kant van Bouterse.
  Maar puur kijken naar het beleid en de positie die Su nu bekleed (de rating), het niveau van onderwijs, gezondheidszorg, inkomen, criminaliteit enz kan je onmogelijk spreken van een regering die een voldoende scoort. Je zal dit ontkennen, omdat jij wellicht een mooie positie/boterham aan overhoudt. Maar iedereen en ook jij weet wel beter
  Het is een grote zooi.


  Maak melding

 44. Waarom hadden de stront zakken van NDP geen staatsgreep gepleegd toen de kolonisten nog daar waren tot 1975 .

  Met een smoesje van vakbond voor militairen was het begonnen Palu en Bruma PNR stonden ook op de voorste rij in 1980 .

  In brand steken van Politie Buro aan de waterkant en 25 februari 2018 feest daar vieren .

  Dat is de vloek en Koenoe van NDP ga de geesten kijken aan de waterkant vrouw loop in witte kleren zonder voeten in de avond uren ook omgeving Fort Zeelandia

  De kolonisten hadden trein laten rijden van Paramaribo naar Brokkobaka van BoBo Bouterse .

  Bouterse heeft de landkaart van Suriname in 1780 gemaakt .

  De kolonisten zijn weg laat Bouterse en de rest van NDP Katoen en Cacao planten en exporteren

  De Schepen zijn groot genoeg om meer lading mee te nemen voor NDP ,vroeger waren dat zeil Schepen .

  Racist Libo van SRS Radio NDP houd niet van Greolen heb je het nog niet door Limbo .

  Draai wat nummers van Papa Twauwtje Limbo vanSRS Radio voor NDP Mensen .


  Maak melding

 45. Waren Henk Aaron en Pa Lachmon van Nieuw Front niet wettig gekozen voor de Stront Staatsgreep .

  Bo Bo Bouterse is alleen Wettig gekozen in 1980 en 2010

  Vraag Henk Herrenberg wat Revolutie betekend .

  NDP heeft Cocaine Industrie in Suriname op gezet ,zie nu maar de zwervers en rovers ,zie leeftijd 24 tot 38 jaar NDP geboorte jaar .


  Maak melding

 46. Begrijpend lezen blijkt ook deze keer weer heel moeilijk voor sommige reageerders. Er staat (juist opgemerkt door Kaatje) dat e.e.a. in navolging van een woordenwisseling gebeurde, en het “vermeende” slaan met een meetlat iemand anders betrof! Sommige reageerders doen nu net of het een alledaags gebeuren is, dat leerkrachten de leerlingen er van langs geven. Er zullen altijd excessen zijn, waarbij een leerkracht te ver gaat, dat is nooit goed te praten want een leerkracht dient zich professioneel op te stellen. Anderzijds is het een feit dat steeds meer ouders van tegenwoordig het heft in eigen handen nemen en blind gaan in wat hun kind vertelt en vervolgens verbaal en fysiek verhaal gaan halen.
  Vaak ook nog waar anderen (leerlingen) getuige van zijn.
  “ mijn kind doet zoiets niet” is, (tegen beter weten) een veelgehoorde reactie van ouders.
  Verder is het wel zo verstandig dat wanneer er iets mis gaat op school, de leerkracht z.s.m. contact op neemt met de ouder(s) om een eventueel “incident” aan te kaarten en duidelijkheid te verschaffen.
  Ik wens de nabestaanden veel sterkte met het verlies van hun familielid en collega.


  Maak melding

 47. kaatje@
  Wanneer je jouw kind richt, lees: opvoed naar jouw inzicht, en de leerkracht en de buitenwacht vindt het nodig, dingens op te zwepen, dan gaat een kind naar probleemschool ja; Zeker wanneer door “wettelijke instanties”, jouw geen keuze wordt gelaten! De groeten ja! Die vlieger, hoe jij dat brengt, gaat niet altijd op. Je bent vergeven!


  Maak melding

 48. warang boroe:

  Vooropgesteld dat u uw kind/kinderen wel naar eer en geweten een goede opvoeding geef, met de juiste normen en waarden!
  Ik mag aannemen dat u met “ probleemschool” een school bedoeld die ingericht is voor het
  speciaal onderwijs?
  Kinderen doorverwijzen naar het speciaal onderwijs gaat zomaar niet vanzelf, er moeten gegronde redenen zijn, het kan zijn dat ze een aangeboren belemmering hebben in sociaal (emotioneel) opzicht of bijv. een hechtingsstoornis etc.etc. In sommige gevallen is het (helaas) terug te voeren op het ontbreken van sociale vaardigheden, normen en waarden van huis uit! Opvoeden (mèt de juiste waarden en normen) moet thuis gebeuren, onderricht op school! Helaas is het zo dat de leerkracht van tegenwoordig steeds meer opvoedkundig bezig moet zijn om sommige leerlingen in het gareel te krijgen!


  Maak melding

 49. astaman@ Je kan mij nog meer vertellen. Woon niet in een droomwereld. Talking Reality.
  Kom me niet vragen wat die namen van die instellingen zijn; Heb ze niet verzonnen. Voor mij zijn het in dit land waar ik leef aan de noordzee, neem aan jij ook, vernietigingskampen. En kom jij en niemand mij praten over maden en wormen. Ben de paus niet. Doei ( je doet aan als een safri poe; maar bij kom je niet klaar; Dus..)


  Maak melding

 50. Parbo
  President Boutere bedankt. Regering bedankt. Het volk staat als 1 blok achter deze regering. Alle zegen en kracht toegewenst aan de president en de regering, omdat zij in deze lastige tijd het land weer probeert op te bouwen. Natuurlijk weten we dat er vanuit de oppositie tegen wordt gewerkt al dan niet in opdracht van de ex kolonisator.

  WIJ GAAN VOOR NOG 5
  ******************************************************************
  @Parbo … Onderkruiper … denk je weer in genade genomen te worden door die Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse.
  DMMDDB heeft je toch een HOND weggejaaid van het kabinet en van Ocer. You to greedy !!!!! fo daarom !!!!!!!!!!!

  @ RobG … je bedankt de Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar … Desiré Delano Bouterse … voor de vernietiging en vermoorden van eerbare burgers. Wat voor BEEST ben je … zelf in het wild zouden de dieren je niet als “carnivoor ” willen accepteren.

  @ RobG … er is geen redding meer mogelijk .. . dresi no de fu betre yu!

  @ Rob G … je wilt ons ook doen geloven dat je kunt tellen van 1 { éen } tot 5 {vijf }. In 2020 gaan wij voor het OPSLUITEN van die Bandieten uit de Nationale Dieven Partij … dus watch out !!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.