Oppositie wil onderzoek corruptie regering Bouterse

23
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

PARAMARIBO, 21 feb – De justitie moet worden ingeschakeld om een reeks corruptiegevallen te onderzoeken. Dit stelt de oppositie in een motie. De motie is samen met vier andere ingediend tijdens de begrotingsdebatten. In de moties wordt het falend beleid van de regering Bouterse aangekaart. “Er zijn in het land vele schandalen geïdentificeerd, die een sterk profiel hebben van ernstige corruptie”, wordt aangehaald.

Genoemd worden het Ballast Nedam Schandaal, de Carifesta-uitgaven en de aankoop van een cassavefabriek. Ook corruptie en fraude rond de Naschoolse Opvang, de aankoop van generatoren voor energiebedrijf EBS en van het ambassadegebouw in Frankrijk komen op het lijstje voor. Volgens de oppositie gaat het om het verlies van honderden miljoenen dollars. Het geld had anders besteed kunnen worden.

Zoals aan de bestrijding van armoede. In een andere motie wordt de achteruitgang in de medische zorg aangehaald. Onder meer wordt gewezen op het gebrek aan medicamenten. Ziekenhuizen zijn niet in staat de dienstverlening te garanderen. Een motie heeft het over de ‘achtergestelde positie’ van het binnenland. Volgens de oppositie moeten Surinamers daar elektriciteit, water, onderwijs en gezondheidszorg ontberen.

23 REACTIES

 1. De Oppositie kan nog zoveel willen … nog zoveel vragen … antwoorden zullen uitblijven. Het is a waste of time.

  Wat mij persoonlijk betreft … na de verkiezing van 2020 … in het kielzog van de Drugsveroordeelde Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse … deze bandieten regering … zonder VORM van PROCES … levenslang opsluiten. Het klinkt misschien DICTATORIAAL … dat is het ook! Ik meen het van harte !!!!

  Het Surinaams volk lijdt teveel onder deze onverbeterlijke schurken !!!!!


  Maak melding

 2. De president mag dan veroordeeld zijn voor drugs handel en verdacht worden van op zijn minst 15 moorden[maar ik weet dat er nog veel meer zijn]corrupt is hij niet.
  Alles wat hij bezit,is hem als zoon van MANITOU door deze geschonken zonder er voor te werken.Daar van zijn alle NDPers getuigen van geweest.
  Een onderzoek mag tegen de president altijd komen.Hij vreest niets behalve Boma.


  Maak melding

 3. Oppositie moet een onderzoek laten in stellen bij OM, mag niet niet uit of de motie haalt of niet, daarnaast moet de corrupte families al het corrupte inkomsten terug betalen aan de staat en bestaft worden met een gevangenisstraf en mag nooit een overheid functie bekleden en heeft ook geen recht meer op eervol ontslag en pensioengeld. Ook de kinderen aanpakken die op rijkdommen van hun corrupte ouders bouwen. Corruptie mag nooit lonen


  Maak melding

 4. Als blijkt bij het onderzoek dat alle NPD kamerleden corrupt zijn dan moet z’n partij ontheven worden, want een criminele organisatie mag nooit een land regeren


  Maak melding

 5. Kan de oppositie geen aangifte doen van al de vermeende corruptie gevallen bij het OM of Parket??
  Wie van de ADEK afgestudeerden durven hierop een antwoord te geven? Ook zij die “lange messen dragen maar geen koks zijn” (betreft de Meesters in de Rechten afgestudeerd aan ADEK , bij deze !! ).


  Maak melding

 6. Die dag zal komen, vroeg of laat, zoals alles wat in het duister plaats vindt, aan het licht komt. Op die dag zullen heel veel rechtgeaarde Surinamers in en in buitenland blij zijn om te zien hoe deze vijanden van land en volk, didibri en duivelse trawanten, de werkelijke verdervers sinds 1980 door de mand zullen vallen en opgesloten zullen worden, met confiscatie van al het geen zij hebben gestolen van land en volk. Natuurlijk zullen deze beestmensen die nu aan de macht zijn over lijken gaan wanneer wie of wat zal besluiten dat er werk van zal worden gemaakt ongeacht maatschappelijke status. Natuurlijk zullen Oerdomme debiele verarmde idiote zombies, met oerdomme paarse stronvlieg Parbo als koploper, krijsend van frustratie, demonstreren en overgaan tot baldagheden, aangemoedigd door ddb en duivelse trawanten met Stef Anus Meyje en Mi e sjie soso ka Dubai in de voorhoede, zingend en prijzend hun duivels afgod ddb, soso lobi wi e prijze hem. het alnd is ddb misdadig vervloekt en ook al die ongeneeslijke ddb verziekte bezeten zombies, waarvan Parbo de allergrootste paars balkende ezel is op dit forum. Ikke ga weer fo vijf in 2020. Opa taki, ie kan go, ma mi no denki, joe didibri baas e mang hou ing zo lang vol tot 2020, joe mpp dong paars dagu.


  Maak melding

 7. De oppositie hadden beter hun huiswerk moeten doen voor de verkiezingen van 2010, dan had deze moordenaar nooit geen president kunnen worden, en zou dit volk veel ellende die hun nog jaren te wachten staat, bespaard zijn gebleven.


  Maak melding

 8. Oppositie mag nog zo veel willen om redenen zal dit niet gebeuren.
  Want overal zit de NDP personen te betalen en te geven om gehoorzaam te zijn aan de president ondanks dat ze weten dat dit de doodsteek zal zijn.
  Als een kudde schapen naar de slachtbank lopend blijven ze bleren “nog 5 en dan is alles over. Zo zij het”


  Maak melding

 9. Hoe lang nog moeten we een genoegen nemen met een onderzoek?!
  Bouta en de gehele coalitie hoort in de gevangenis te zitten!
  Het zijn corruptelingen,moordenaars,coupplegers,bankrovers en alles dat slecht te noemen is.Onze justitie systeem werkt niet,het is verlamd sinds 25 feb 1980.Op justitie hoeven we niet te rekenen. Ze stellen ons telkens teleur en deze keer zal het ook niet anders zijn.


  Maak melding

 10. Deze corrupte moordenaar, viert 25 februari gewoon weer zijn zogenaamde revolutie feestje, alsof die ordinaire couppleging een verrijking voor Suriname heeft opgeleverd.


  Maak melding

 11. Sabato Franse, beste is na de verkiezingen Bouterse over te dragen aan Nederland.
  Zelfde moet met Brunswijk gebeuren. Die mag gaan zitten Frankrijk. Suriname kan een berechting van die gasten niet aan.
  Daarnaast een deal sluiten met de VS dat ze
  na hun straf uitgeleverd worden aan de yanks. Probleem opgelost.


  Maak melding

 12. Bouterse heeft Suriname helemaal naar de kloten geholpen en het land failliet gemaakt en leeggeroofd.Laat het volk zien wat voor Satan ze in Suriname hebben als president van het land.Het is een schande dat het land niet aan zijn verplichtingen kan voldoen.Bouterse waar is die 1.3 miljard USD van het land.Je bent de grootste boef die Suriname ooit heeft gehad.Ons volk heeft voor de verkeerde leider gekozen en hebben spijt dat ze zo een idioot en domkop hebben gekozen als president.Ik hoop dat het volk ogen open gaat en andere leiders kiezen om het land te besturen.


  Maak melding

 13. De klote oppositieleden in de assemblee zitten op de loer totdat er van buiten gereageerd wordt dan komen zij in actie. De oppositieleden hebben een aantal namen genoemd in verband met frauduleuze handelingen of zo je wilt corruptiegevallen maar van hunzelf ontbreekt elk spoor. Hoe eerlijk is de dief?

  what about de teveel ontvangen aan dubbele salarissen?
  Als je de wereld wilt verbeteren dan zal je eerst bij jezelf moeten beginnen schurk.


  Maak melding

 14. onderzoek is al gedaan het wachten is aan de rechters eis 20 jaar bijverstek nederland 11 jaar er zijn nog mensen die helder denken en die hun werk goed doen zonder invloedig .


  Maak melding

 15. Elek keer als die foto van de duivel ddb verschijnt komen er trillingen en rillingen van afkeer. Hoe kunnen ndper’s op deze mens der verderf hun hoop stellen? Opa taki simpel, soort zoekt soort, ze hebben ook didibri allures, zoals didibri Parbo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.