Meerderheid Surinaams parlement wordt dubbel vergoed

26

PARAMARIBO, 21 feb – De meeste leden van het parlement krijgen dubbele lonen uitgekeerd. Behalve de ‘vergoeding’ van het parlement, wordt maandelijks ook een salaris ontvangen. Het gaat in alle gevallen om betaling voor een overheidsbaan. Volgens parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gaat het om één en dertig parlementariërs. NDP-fractieleider André Misiekaba wil dat er paal en perk aan gesteld wordt.

De overheid wordt zo kaal geplukt. En dat ook door politici die het vaker dan niet hebben over verspilling. “Wanneer u geld ontvangt waarvoor u niet gewerkt hebt, heeft u geen wetgeving nodig. Het heeft te maken met uw inborst”, zei Misiekaba in het parlement. Wetgeving om het dubbel pakken tegen te gaan, moet volgens de oppositie gemakkelijk in te voeren zijn. De NDP heeft de meeste zetels in het parlement.

Het gaat in de meeste gevallen om loonuitkeringen waar geen prestatie tegenover staat. De dames en heren hebben het zogezegd te druk met hun parlementaire werk. Over de onterechte dubbele inkomens wordt al jaren gediscussieerd. Tot maatregelen komt het maar niet. Vandaar dat ook deze keer Misiekaba niet serieus genomen wordt. Zijn argument dat mensen zelf moeten aanvoelen dat ze verkeerd handelen, slaat ook nergens op.

26 REACTIES

 1. Wanneer wordt het lijstje gepresenteerd.

  We weten ondertussen dat;
  Panday; NDP een Politie of kabinet van de President inkomen ontvangt naast diens DNA vergoeding
  Sapoen; ex PL een directeuren salaris, ex minister vergoeding ontvangt naast diens DNA vergoeding.
  Somohardjo: PL een ministers pensioen plus een DNA vergoeding ontvangt.

  Aub een heel volledig overzicht.


  Maak melding

 2. De zoveelste paarse kolder om al die oerdomme debiele idiote paarse zombies, wijs te maken dat er gewerkt en gedacht hierover wordt om hen te doen geloven hoe kuut paars goed de meest corrupte, religieuze , criminele partij, de nationale dieven party, het meent met land en volk. Opa taki, hoe debiel, idioot en dwaas moet men niet zijn als die paarse stinkende drol van ddb op dit forum, Parbo, dat deze paarse vorm van diefstal van het land door zal blijven gaan.


  Maak melding

 3. Als pitiko Misiekaba over inborst praat,moet hij eerst naar zichzelf kijken.Hij heeft zoveel blauwkops aangezet tot occupatie dat de grondeigenaren met lede ogen moesten toezien hoe van hun koeien djompo meti werd gemaakt en hun eigendom grond verloren ging.
  Het is een feit van algemeen bekendheid dat pitiko Masiekaba de aanzetter was.Sommige mensen zijn zo huichelachtig dat je niet aan ontkomt om hun een bijnaam te geven.
  Vandaag worden de toen geoccupeerde gronden onder zijn look a likes verdeelt.


  Maak melding

 4. Oom Ludwig van Abra Broki, psssst wij gaan voor nog 5 jaar opa. Nog een fijne dag gewenst. Ps vergeet je onderbroek niet te verschonen en je groene bek te poetsen met zeep.


  Maak melding

 5. Indien het land financieel-economisch gezien niet aan de bedelstaf was gebracht door de huidige machthebbers zou men zich hierover niet druk maken. Het is populistisch geraaskal. Ik ben er niet voor dat mensen “loon” ontvangen waarvoor ze niet hebben gewerkt. Maar ik nog meer tegen het tolereren van openlijke en onvoorstelbaar grove corruptie:
  OW&V, EBS, Carfesta, etc, etc. Waarom hoor ik de heer Misikeba nooit daarover? Nogmaals als je niet werkt moet je ook geen salaris willen ontvangen. Maar als men dat echt storend vindt regel dat dan op een goede manier. Dit lijkt teveel op een politieke campagne.


  Maak melding

 6. Podiumtaal van deze paapse dorpspastoor…pak liever de rovers Abrahams, Gopi, DDB, Doekhie en Abdoel, Bouva, Kilo’s- van Dijk en jezelf aan. Paarse staatskasrovers.


  Maak melding

 7. Parbo

  Oom Ludwig van Abra Broki, psssst wij gaan voor nog 5 jaar opa. Nog een fijne dag gewenst. Ps vergeet je onderbroek niet te verschonen en je groene bek te poetsen met zeep.

  Pssst??????????? ben je een manwijf of paarse homo?
  Van geen enkele ndp hoef ik een fijne dag gewenst te worden. Over onderbroek en groene bek gesproken, baas moes loeb jou dat a paarse tingi ka en a paarse stank uit je bek, mijlen ver te ruiken is. Parbo boi of manwijf, I go voeroe nanga ddb eng paarse schijt, gwe go prei nanga joe tingi bal.


  Maak melding

 8. Alle leden van Alibaba en zijn rovers party ontvangen dubbele salarissen,Chan ontv directeur Sal,just pol en parlementariër ,awarie koemawarie just the same,gajadief onder dir ow,jogi de geitendief hetzelfde,Sharman Sal v RGD + parlementariër ,kalloe de gluiperd ook een dubbele,twee anderen dito,allemaal abanies die het niet menen met het land,ludwig fu abra tingi gotro,heb jij j al verschoond vandaag .


  Maak melding

 9. Een illustratie tevens een typisch voorbeeld van misleiding door zand in de ogen strooien van de goed gelovigen. Dit mag dan ook beschouwd worden als de schone schijn van de NDP-fractieleider André Misiekaba. Slechts populistisch gewauwel. Zijn argument dat mensen zelf moeten aanvoelen dat ze verkeerd handelen getuigt niet van enige overtuiging, het is slechts gebakken lucht en slaat dan ook nergens op.

  Ik zal ik maar zeggen ,,Gij machtig ridder die twee goden dient, begin dan maar bij jezelf om jouw buitensporige beloning af te staan aan de minder bedeelden”.


  Maak melding

 10. Het is nooit anders geweest. Die lui zorgen goed voor zich zelf.wellicht ook hout en goud consessies. Daarom zal het nooi wat worden met dit land. De staat moetje zoveel mogelijk kaal plukken. Iedereen wil hier de politiek in om zosnel mogelijk rijk te worden. Er zullen nooit wetten aangenomen worden waar . No way.. wij slaven van Suriname. Het stem vee werkt voor ze. De kolonisator is weg. Zei hebben nu de posities ingenomen.


  Maak melding

 11. Volgens Misikaba gaat het om je inborst,daar het nu bij hem niet van toepassing is, maar toen die omstreden amnestiewet snel ingevoerd moest worden, had meneertje geen probleem met zijn inborst.


  Maak melding

 12. Laat ze lekker mantel zorg doen ,vooral de stront zakken van de naschoolse opvang van NDP .
  Hooghart en Henk Herrenberg en August Boldewijn en Kabinet van President ook luilakken en vreters dat kunnen ze


  Maak melding

 13. Mie See Ke Ba de awarie domrie belazerd zelf God door achter een moordenaar, drugscrimineel, staatskas leeg roven, enz.

  wie houdt wie voor de gek?

  de dief roept:” houdt de dief!”

  Hoe diep kan je vallen als geestelijke leider van een kerk.

  Hoeveel heeft de ndp, ddb, gangsters allemaal al geroofd. zie Abraham, OW, helikopters, Sardjoe die niet voor de schade van die zijn zandboot verrichte aan de brug, Mercedez Benz auto winkel, ddb en wijdenbosch smeergelden van Ballast Nedam voor de buggen, goudroof van de Surinaamse bank, enz.

  Sari Tori

  Sranansma Oe Wiki No!

  Time4Chan(ge)!
  Yes We Can!
  Suriname First
  Yes We Do!
  Sranan(sma) Sa Wini!

  Oe Bondroe!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Aan praten hebben we niets. Gewoon nu eens eindelijk een wet indienen en aannemen. Wat mij betreft mogen DNA leden evenveel verdienen als een minister, zolang zij hun werk correct uitvoeren.


  Maak melding

 15. ashinwa het volk van coronie wilde jou stem helemaal niet horen, daarom werd jou stem weg gedrukt.

  dus je hebt in deze bende niks te zoeken..

  loop weg..


  Maak melding

 16. bepaalde mensen op deze forum hebben een persoonlijke vete waardoor de ware boodschap niet goed tot zijn recht komt en dit is niet de 1ste keer. idioten.

  vhp zegt uit een rijdende trein geen beslissingen gooien ook al is het fout…… hallo imbeciel die gasten verdienen zoveel dat geen hond aan dood zal gaan en als ze verhongeren wil ik uit mijn eigen zak elke dag brood voor hun kopen.

  je moet bij je zelf beginnen voordat je de burger iets kan opleggen en de regerende partijen met de wijzende vinger kan aanwijzen.

  in de wet is opgenomen als je zelf de wet overtreed moet je bij de wet geen hulp zoeken.

  VHP je moet je eigen leden in het parlement met een dubbele of 4 dubbele salaris aan pakken anders je mond dicht houden over hoe slecht het in Suriname gaat imbecielen.


  Maak melding

 17. Als de wekgevers geen maatregels treft dan zijn beide schuldig. Werkgevers als werknemers.
  De slechte handelingen van de politici zijn helemaal niet goed te praten en is ook strafbaar. De vraag is wie moet de klacht indienen bij de politie? Zo niet is het de plicht van de PG om in te grijpen met alle gevolgen van dien.

  Het volk heeft het recht om met een petitie de PG op te roepen om stappen te ondernemen als deze ook nalaat te handelen. Waar blijft de geweldige vakbondsleiders? en de politieke partij voorzitters /leiders????????
  SCHURKEN EN BOEVEN allemaal of zo je wilt SCHAAMTELOZE POLITICI.


  Maak melding

 18. #flyer, zou niet anders! herzenloze koekebakker! onderkruipsel.
  zie je reactie tegemoet meiske. Jij ruikt je direktoirr reeds lang!
  Achterbakse huichelaar.


  Maak melding

 19. Het is bijna niet te geloven wat hier wordt beweerd: dubbele salarissen voor parlementariërs. Er kan misschien meer aandacht komen voor het onderwerp integriteit in het parlement? Misschien dat nadenken over wat integer gedrag is,helpt om ingesleten gewoontes ter discussie te stellen. Om tot de conclusie te komen dat dubbele salarissen – als deze informatie juist is – niet integer zijn (tenzij het wettelijk zo is geregeld).
  Verder: wat wordt er weer met modder gegooid in de reacties. Die opa maakt het ook wel wat bont met zijn reactie. Kan het wat beleefder naar elkaar toe? Iets meer waardering krijgen voor de verschillen van mensen? Juist door verschillen te waarderen, ontstaat kracht. Nu worden hier verschillen in denken van mensen neergesabeld. Jammer, want ook opa heeft goede ideeën al komen ze misschien wat verminkt uit zijn pen. Respect… dat is hier nodig. Respect voor elkaars standpunten. Respect dat mensen de moeite nemen om hun visie te geven. Omgekeerd ook: schrijf het nou even wat minder agressief op. Maakt het leuker en aantrekkelijker voor de lezer. Hoop dit volgende week wat meer in de reacties terug te zien. Niemand zit op het boze oog te wachten, zoals een Marrokaanse me vanavond uitlegde. Positief denken en doen werkt echt beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.