Kredietbeoordelaar waarschuwt investeerders voor Suriname

60
Kredietbeoordelaar waarschuwt investeerders voor Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de status van Suriname verlaagd en waarschuwt investeerders voor hoge risico’s als zij beleggen in schuldpapier van de Surinaamse overheid. De firma hanteert bovendien een negatief vooruitzicht, wat inhoudt dat een verdere verlaging in de nabije toekomst waarschijnlijk is. Dat meldt NU.nl.

Suriname zal snel maatregelen moeten treffen om de overheidsfinanciën op orde te brengen, anders dreigt het land nog meer moeite te krijgen om de rente en aflossingen op zijn groeiende staatsschuld te blijven voldoen, aldus Moody’s.

De kredietbeoordelaar gaat ervan uit dat de situatie zal stabiliseren, maar een snelle verbetering zit er volgens de kredietbeoordelaar niet in omdat de regering niet in staat lijkt structurele hervormingen door te voeren.(Bron/via: NU.nl)

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Als de oppotitie nu niets doet tegen deze wandbeleid van de regering en aanpak van de corrupte dan zal ook de totale oppotitie hun vertrouwen verliezen bij de bevolking. Oppotitie doe wat, wacht niet tot 2020 neem de voorbeelden van andere landen en laat de regering naar huis gaan, niets doen is geen optie. Hou de eer van oppotitie en rechtstaat hoog.


  Maak melding

 2. Ach nee.Dit is weer de schuld van Nederland.Dat land gunt de Suri’s de pakketten niet die de regering aan het volk verkoopt tegen gereduceerde prijzen.
  Door de pakketten ziet het volk niet dat het water hun tot de lippen is.Het wachten is op verzuipen.


  Maak melding

 3. Het was allemaal voorspelbaar met dit paarse geboefte die totaal niet weten een land te besturen, het land leegroven gaat hun beter af, en dan willen deze leeghoofden in 2020 nog 5 jaar erbij om hun karwei af te maken, dit alleen om de kop van die moordenaar te redden die blijkbaar belangrijker is dan het volk.


  Maak melding

 4. Suriname is een klein land met weinig experts en die experts die er zijn, daarvan is heel wat corrupt en de rest heeft geen trek in politieke baantjes.
  Dus goed beleid voeren zal heel moeilijk worden.


  Maak melding

 5. Yaiijsss ?! Dat is zeer pijnlijk. Alle bigi mofo van die schijt bekken Bouterse en hoefdraad ten einde?! Hadden zij in 2010 nog die krediet beoordelaars gecompliceerd, en nu ten spijt.
  Waar gaat ons land heen .?? Als bouterse gaat of wilt sterven betekent dat niet dat hij het hele volk meesleurt net als Jim jones in Guyana dat deed.
  Verdikkeme !! Tering !!! Met die NDP idioten . Ik heb geen woord meer om te vloeken , het begint op een sekte hol nou op te lijken .


  Maak melding

 6. Als ik Hoefdraad was zou ik nu mijn taken neerleggen , want als dit geen motie van onkunde is dan weet ik het niet meer.
  Wat een blamage, en maar vol blijven houden dat we op de goede weg zitten.


  Maak melding

 7. Nog 5000 ambtenaren zullen benoemd worden die als temvee met hun familie zullen optreden :ABOP,PALU,HVB en BEP Redi-musu’s !!
  Sranang au-ka om de salarissen te betalen;de belastingbetalers au kree lek te dem di na wang dede-osso !!
  Na dede foe Bouta nomo kan redde a kondre !!!
  Rusland pe joe de foe redde a kondre;Kroessoe pe joe de ???


  Maak melding

 8. Tide tamara wi dong lawmang ndpsma e stree moro vara, Follow the leader ( 2x vijf) ddb a wiens wi e ka, soso lobi a didibri mang disie. Wahahahahahahahaahhahaha tot Zimbabwe.
  WIe nog steeds Boefdraad en het paars corrupt misdadig wanbeleid geloven, zoals oerdomme fervente paarse strontvlieg Parbo, zijn oerdom tot in het bot. Ieja da wat dang, ikke ga weer voor 3 jaren vijf, a wiens a koers trong 20, 50, 100, 200, 300, 400, 500 of net als in het jaar 2000, 4.000sfl voor I U$. Neks no fout. het is allemaal de schuld van de opposite, de witte man, de redi moesoes, de staatsvijanden ieja, het is niet de schuld van onze grootste geliefde onschuldige onberechte moordenaar, drugsbaas en bankrover ddb en trawanten. No boi is schuld van et Front. Zo redeneren de ongeneeslijke paars verziekte verarmde oerdomme debiele dwaze idiote ndp zombies zoals Parbo. Ondertussen zitten vele ndper’s met hun handen in hun haren, hoe dagelijks te Abra Broki en wi Kontring te overleven. Ieja we hebt et egt moeilijk, ma eeh kijk noh…eeh Boefdraad en DDb hebt gezegd dat et is niet zo erg nog, want eeh ze kunne weer wat geld gaan lenen, enne eeh zo gaat de paarse roverheid on gratis weer eten, drinken en wat paarse lekkers geven als in de maand december, om een kerstbrood te kunne kopen. Is neks is fout, want et is nog niet zo erg, toch als in 1983 tot 1990? Et is zoals onze paarse propaganda maker op dit forum zegt, enen knettergekke ddb bezeten drol….Parbo…soso lobi a wanbeleid.


  Maak melding

 9. Ik mis RobG zijn mening
  RobG zal aangeven dat dit de schuld is van o.a.
  Nederland
  Alle rijke landen in de wereld
  De stijging van de wereldprijzen
  De geïmporteerde inflatie
  Het niet betalen van belasting door de rijke
  Door de Surineds
  etc etc


  Maak melding

 10. En de begroting 2018 moet nog worden goedgekeurd door het DNA.
  Waar haalt de coalitie de moed en het geld vandaan om zo een begrotingsvoorstel, zoals die er nu ligt, in te dienen?
  Ja zelfs Dubai 2 twijfelt aan haar eigen inbreng en de opgestelde begroting.
  Zij zullen heel veel water en wc papier nodig hebben want schijten zullen ze zeker


  Maak melding

 11. Dagoebal schreef gisteren..
  Raytje raytje veeg j reet goed schoon de schulden worden keurig afgelost, lees de opmerkingen van de buitenlandse financiële deskundigen,er is niets verkeerd aan lenen zolang j het geld maar goed benut,ga j reet vegen bij Donald Trump en de amerikanen die een buitenlandse schuld hebben van 2600 miljard ,opa van abra broki je wil meepraten maar aan de hand van jou schrijf morserij,kan ik uitmaken dat j geen verstand hebt van economie,ga twee liters palmboom kopen van 90% en zuip jezelf de verdoemenis in,van jou negatieve instelling hebben wij niets aan of spring na het nuttigen van de 2 liters palmboom in de oceaan

  Hahaha @Dagoebal,
  gisteren kakelde je als een kip zonder kop,vandaag krijg je een harde klap in je gezicht,dit noemen een wij Realiteit!
  Nogmaals mijn vraag aan jou….wie gaat de miljarden aan schulden betalen die zijn gemaakt door je baasje?!


  Maak melding

 12. VOLHARDEN ZAL ZIJN GEZICHTEN LATE ZIEN ER IS GEEN WEG TERUG EN GOD DOET DE REST JE BOUTA EN HOEFIE VAN DER LEEN SIMONS KRIJG JE GRATIS BIJ DEZE . SLAAP LEKKER VERDER GROETJES GOD ZIJ MET U DE KEER ZIJDE VAN DE MUNT EN DIE MENSEN DIE DOOD ZIJN , AMEN .


  Maak melding

 13. Ai.
  Opo kondre mang oeng opo,DESI eng kari oeng,want a boto
  Auw sungoe jepi no de Moro gie sweet sranang.
  Mi beng bar yoe loekoe boeng maar yoe no beng wang yere ete 5 dang PINA BAJ auw doro
  En dat spa now now.
  EEY sorry
  Sari tori
  Deng soort mang Disie,no mang drai kondre.
  So so foefoermang.


  Maak melding

 14. Niet eens de diaspora, di sji’f ding, gaan Su in deze pantomina kunnen bijstaan! Het wegvallen van de ‘dodehulp’ en het kelderen van goud en olie prijzen, zijn ons fataal geworden. De multinationals zouden zaken toch recht moeten trekken. Waar 2 handen mekaar wassen, worden ze beiden schoon.


  Maak melding

 15. Beste mensen DSB komt binnenkort in grote probleem, kan zijn betaling verplichtingen niet meer doen het is heel jammer dat de oppotitie, vakbeweging en de Surinaamse bevolking een zo terughoudend zijn met het treffen van maatregelen tegen de corrupte rgeringen en gokt op 2020.

  Er zijn nog heel wat Surinamers die geloven in paarse rovers party en makkelijk genaaid wil woorden door een pakket, (zoals coronie, brokopondo) mensen met lage IQ en slaven verleden


  Maak melding

 16. @ Poenette,

  Surinamers, van hoog tot laag, kunnen NIET met geld omgaan. Punt, uit!
  En als we niet meer kunnen betalen, lenen we toch gewoon? Stom, stommer, stomst! Maar de voorbeelden liggen voor het oprapen!


  Maak melding

 17. Misikaba hoort in de jungle Thuis in een boom banana te eten.
  De mang dies fuck a kondre up.
  Deze mensen Lopen achter een leider aan die nieteens geschoold is.
  Sranang mang?????
  DONG VOLK.
  Zo zie je maar weer,geld maak mensen des duivels.


  Maak melding

 18. Dit betekent dat ondanks goede vooruitzichten met betrekking tot toekomstige opbrengsten uit delfstoffen, Moody Suriname lager heeft gewaardeerd.
  Verder houdt dit in dat
  1. Als de heer Hoefdraad geld wilt lenen op buitenlandse markten hij een hogere rente zal moeten bieden, om beleggers ( zo je wilt speculanten) zo ver te krijgen dat zij beleggen in door de Staat uitgegeven schuldpapier.
  Ik heb hier ooit gezegd dat de rente die Su nu moet betalen van rond de 9% nu hoog lijkt, maar het wordt hoger.
  Ik kijk uit naar de volgende lening. Deze zal ten minste 15% bedragen.
  2. De SRD zal ondanks toegedane beloftes niet in waarde stijgen. Eerder in waarde afnemen.

  Aangezien onze adviseurs en onze politici het te druk hebben met , hmm tja dit weet ik niet, zal ik maar met wat voorstellen komen.
  Als de overheid niet heel snel met fiscale maatregelen komt zal het verder bergafwaarts gaan. En dan bedoel ik niet van
  de kleine man die geen stuiver verdient één of twee cent af te pakken.
  Het gaat niet! alleen om maatregelen in de sfeer van belastingverhoging op looninkomen (meneer Hoefdraad denk aan de A.Laffercurve), maar maatregelen die
  ontduiking en ontwijking (moreel verwerpelijk) tegengaan. Daarna maatregelen om het ontgaan (dit is legaal!) tegen te gaan.
  Naast fiscale maatregelen op looninkomen moeten er maatregelen op het gebied van vermogen en op het gebied van winsten worden genomen. Genoeg werk aan de winkel.
  Bovendien moet er op korte termijn wetgeving komen, om de zak met geld waar ik eerder over geschreven heb, maar geen maatregel van meneer Hoefdraad heb waargenomen, te effectueren.
  Alle instellingen die tot en met 2017 in het buitenland geld belegd hebben ( denk hierbij aan verzekeringsmaatschappijen, banken; maar ook vermogende Surinamers) worden verplicht om ten minste 25% van hun vermogen te beleggen in Surinaams schuldpapier.
  Moody heeft immers de rating voor de Surinaamse markt zelf niet verlaagd, allen op buitenlandse markten.

  Ach, het is allemaal te doen, maar politici hebben liever een dubbel salaris en doen vervolgens weinig tot niets.

  Jojo,
  Moody noemt iets, maar weidt hier verder niet over uit.
  Ik ben ook maar een mens en ben uit sensatiezucht benieuwd.

  Default history: At least one default event (on bonds and/or loans) has been recorded since 1983.


  Maak melding

 19. NDP fractieleider Misikaba zegt dat hij Moody’s niet serieus neemt. Vraag is welke weldenkende Surinamer hem nu nog serieus neemt. Zo een ratingsbureau heeft er geen enkel belang bij om een land onterecht een slechte rating te geven. Maar het probleem met NDP is dat men kennelijk geen enkele rating serieus neemt. Toen onder Venetiaan de economische groei ca. 7% bedroeg en elk halfjaar de ratings naar boven werden bijgesteld zei de huidige voorzitter van DNA dat die ratings niets zeiden. De stabiliteit waar alle min of meer objectieve waarnemers over spraken was toen ook niets volgens NDP. “We kunnen stabiliteit niet eten” was hun motto. Aanhangers die onvoldoende zijn toegerust om zelf een oordeel te kunnen vellen namen het voor zoete koek aan.

  @glenn
  De oppositie is bij de begrotingsbehandeling heel kritisch geweest. Mede daarom heeft de regering de begroting terug genomen. De coalitie beschikt in DNA over een riante meerderheid, daarom bepalen zijn wat er gebeurt. Naar mijn oordeel is de bevolking moe van de politiek, daarom gaan ze de straat niet op. Iedereen richt zich alleen op het eigen huishouden:”Kan ik morgen eten en m’n auto rijden”? dan is het o.k., zo denkt men helaas. Is dat verstandig? Nee, maar ik begrijp het wel. Want…..wie moeten ze vertrouwen?
  En vergeet niet, veel mensen hebben behoefte aan een charismatische leider. Men is politiek onvoldoende bewust om te gaan voor een “goede leider”. Zo lang dat niet wijzigt zullen we moeten leren leven met de Desi’s, Ronny’s, Paul Salam’s etc, etc.


  Maak melding

 20. Dit wordt vast gebruikt om de noord toestand uit te roepen want de blanke mannen komen Suriname binnenvallen.

  Bouterse heeft Suriname letterlijk naar de klote geholpen.


  Maak melding

 21. @FBI

  Pure onzin om naar aanleiding van deze down-rating te zeggen dat alle Surinamers van hoog tot laag niet met geld kunnen omgaan.
  Misschien is het tegendeel wel waar. Ik bewonder de mensen met een zeer kleine beurs dat ze toch erin slagen hun huishouden draaiende te houden.
  Die 51 DNA leden en de ministers vertegenwoordigen wel heel Suriname maar zij zijn niet heel Suriname. Respectloos is het om mensen die hun best doen zo weg te zetten. Terwijl zij er niets aan kunnen doen en gemiddeld misschien meer te lijden hebben van de slechte leiding van het land dan de doorsnee deelnemer aan dit forum.


  Maak melding

 22. Iedere koe van zondag had dat kunnen zien aankomen al kom je van de zondag school.Het volk heeft gekozen en zullen het gelach betalen.We gaan voor nog voor 5.En daarna is Dino aan de beurt om dit land verder te vernietigen.We schelden op die Hollanders maar wat wij doen met ons eigen land is triest.


  Maak melding

 23. Moodys is maar een bedrijf die analyses weet te trekken uit verkeerde data zie het laatste stukje van Moodys tijdens de crisis veel stof weinig realiteit in de beoordeling. ..het is wat voor waarde je er aan wil geven. ….volgens Moodys heeft China ook niet een betrouwbaar investeringsklimaat. …maar als je naar Amerika en Europa informeer dan is het helemaal top …..dus nogmaals BIG BULLSHIT


  Maak melding

 24. Als er ECHTE economen de zaken bekeken hebben en met dit oordeel komen, dan vlucht onze nationale kneus RobG, met het schaamrood op de paarse kaken als een kakkerlak onder een steen. En de verwachtingen voor de toekomst zien er nog rampzaliger uit. Maar de serial-killer DDB houdt zich bezig in Coronie om 10 mensen om te kopen. Wat een kansloos landje.


  Maak melding

 25. Hoe dom zijn Hoefdraad en Limbo door te jubelen dat Fitch van B- negatief naar B- stabiel gegaan zijn zonder eerst te kijken hoe de Fitch schaal en Moody schaal zich jegens elkaar gedragen.

  Als men dat eerst zou bekijken zouden ze weten dat Fitch Suriname met B- stabiel Suriname lager waardeert dan Moody’s met B-2 negatief. Pas als Moody’s negatief uitkomt en Suriname door glijdt naar B-3 stabiel staan de ratings gelijk.

  Limbo en Hoefdraad zijn het spoor 100% bijster


  Maak melding

 26. Moody’s hanteert een ander ratingsysteem dan andere kredietbeoordelaars. Zij willen met hun oordeel de Surinaamse regering onder druk te zetten om drastische maatregelen in de Surinaamse economie door te voeren. De Surinaamse regering gaat echter niet toegeven aan de verlangens van Moody’s omdat de regering zorgvuldige afwegingen moet maken. Bij Moody’s gaat het om de belangen van het groot kapitaal. Het groot kapitaal wil veel geld verdienen over de ruggen van de Surinamers terwijl de regering rekening heeft te houden met de belangen van vele groepen in de samenleving.Moody’s verlangt van de regering dat zij grote delen van het ambtenarenapparaat naar huis stuurt, dat overheidsdiensten worden opgeheven en ook worden afgestoten en dat burgers meer moeten gaan betalen voor voorzieningen. Het geld dat hierdoor vrijkomt kan worden aangewend om leningen te sluiten en af te lossen en daarnaast moet het ter beschikking worden gesteld aan het bedrijfsleven om investeringen te plegen. Bij Moody’s streven ze vooral naar een kleine overheidsapparaat voor landen om zoveel mogelijk te besparen op de lonen van ambtenaren,enz.enz. Het vrije kapitaal moet bij hen vooral de vrije ruimte krijgen.

  Ik denk dat Moody’s met haar oordeel voorbarig is geweest omdat de Surinaamse economie een lichte verbetering laat zien. Maar voor Moody’s gaat dit niet snel genoeg. De tegenstanders van de regering denken garen mee te spinnen met het ” oordeel ” van Moody’s.


  Maak melding

 27. Oma taki, hij denkt dat hij als paars verworden awariedomrie van ddb, zijn domme aanhangers dom kan houden. Opa, djaso na Abrabroko alla ndpsma e ka. Maar van ons krijgen geen enkele hulp, want oenoe warskow deng. De tien pittbulls bijten ze direct dood als ze de vruchten op het erf willen komen stelen. Mek deng dongkawsma leki Parbo kong, Tien maal Bello ai go biting mars tjiri.


  Maak melding

 28. Sranan zit in een B-STABIEL FAILLISSEMENT !

  HOOFDDOEL van PAARS IS NIET-ECONOMISCH !

  HOOFDDOEL IS HUN OPA D UIT DE GEVANGENIS TE HOUDEN !

  DAAROM GEEN BROODNODIGE INKRIMPING AMBTENAREN-BESTAND !

  DE FINANCIELE MOLENSTENEN tw TE GROOT AMBTENARENAPPARAAT EN TE HOGE LENING-AFLOSSINGEN, PLUS DE HOGE RENTE, VERNIETIGEN SRANAN EN HET VOLK !

  PAARSE MACHTHEBBERS BLIJVEN VASTHOUDEN AAN HUN ENE DOEL : OPA DESIE MAG DE BAJES NIET IN !

  INTERNATIONALE BANKWERELD HEEFT LAK AAN DIT DOMME EN ENIGE PAARSE DOEL ! ER KOMEN DOMWEG GEEN NIEUWE LENINGEN MEER LOS !

  SRANAN WORDT DOOR PAARS IN EEN STABIEL FAILLISSEMENT GEHOUDEN TBV PRIVE-DOELEINDEN VAN EEN PERSOON : OPA D, de onherroepelijk veroordeelde harddrugs-handelaar, tevens Hoofdverdachte van Massamoord !


  Maak melding

 29. Leden van de nationale assemblee en de ministers onderlijning van de president Bouterse, zijn gewoon bang van de alleen heerser. Die man heeft gewoon met s’ lansfinanciën gerommeld. Heel wat verkeerde mensen op posten benoemd en geregeld zonder de broodnodige kennis van zaken.

  Bouterse heeft een zeer slechte mentaliteit om critici om te kopen en niet goedkoop ook. Deze kan gewoon niet tegen verzet/commentaar dan ben je direct een vijand. Omkoperij komt alleen bij mensen voor met een zekere achterstand in handelen. Weet je wat het heeft betekend voor die man, om plotseling geconfronteerd te zijn met zoveel geld.

  Te nonchalant en een heel slechte financieel bewaker te zijn. En de schuld ligt gedeeltelijk ook bij die klote oppositie leden dat ook een korreltje meepikt. En doen net of.
  En toch probeert deze man op de koop toe onnozel over te komen bij het volk. Een financiële waanbeleid heeft gemaakt dat dit land kapot is gegaan. Dank zij die meneer alwetend D. Bouterse. Hoe je her keert of draait hij is de schuldige!

  De verhalen over de Suralco en anderen zijn flauwekul/bullshit gewoon geen kennis van zaken. En hebzucht of hebberigheid.
  De s’ lansfinanciën is een soort (krabbelton) sociale dienst voor Bouterse, families en vriendjes.

  En dan komt nog bij kijken een opgefokte bisschop dat collega bisschop mgr Karel Choennie heeft overgeslagen.
  Eigenbelang staat bij deze man op de eerste plaats van puimveehouders tot miljonair. Ik ga nog een stapje verder dat de kosten van Mr.Irwin Kanhai zeker door de staat wordt betaald.

  Het papkindje Santokhi hoort nog steeds bij een oppas te zijn. Hij doet niet onder voor de knopendraaier beide van gelijke veren. Bouterse heeft echt teleurgesteld.
  Blijkt overduidelijk dat hij een grote bluffer is maar in daden een sufferd. Het leven wordt bekroond met de dood Hallelujah God is liefde.

  Na Gado pot mi dya en no wan kwatta aap ne puru mi dya.

  Alles wat deze man aanraakt is gedoemd te mislukken!!!


  Maak melding

 30. Moody’s ”GELD STINKT NIET”Jullie lullen steeds kijk maar naar jullie eigen SHIT in jullie land kids kunnen niet meer veilig naar scoro.De kans is in de VS groot dat je kids op scoro dood geschoten wordt.


  Maak melding

 31. RobG,

  wat heb je nou helemaal gezegd…niks dus, een simpele, wollige samenvatting van wat overal te lezen is. En tot slot ga je nog denken ook over Moody’s. Doe dat nou niet, want je staat voor lul als jij gaat denken. Dat is reeds vele malen gebleken op dit forum.


  Maak melding

 32. Rob
  “Ik denk dat Moody’s met haar oordeel voorbarig is geweest omdat de Surinaamse economie een lichte verbetering laat zien
  Onjuist. Als je het rapport van Moody leest dan zul je zien dat wel degelijk rekening is gehouden, zoals ik hierboven al heb geschreven, met een toename in de opbrengsten uit delfstoffen.

  Daarnaast, maak je nog wat fouten.
  Dweilen met de kraan open. Als het ambtenarenapparaat niet wordt verkleind, haal je wel meer geld binnen, maar geef je dit direct weer uit, zonder dat hier productie tegenover staat. Door te saneren bij de overheid (zoals je recentelijk ook al schreef!) dring je het tekort op de begroting terug (Moody schat deze op 7%). Waardoor je minder hoeft te lenen en minder geld kwijt bent aan renteverplichtingen.
  Aangezien Moody Su een lager status heeft toegekend zullen beleggers een hogere vergoeding (rente) eisen.
  Su zal deze moeten geven! Het tekort op de begroting laat Su geen andere keuze . (behoudens de uitvlucht die ik hierboven heb beschreven)

  Suriname moet van het waterhoofd af.

  Verder lees ik van enkele ander forumleden dat Misiekeba en anderen geen waarde hechten aan rapporten van Misiekeba. Dat kan.
  Echter beleggers doen dit wel. De rente zal stijgen, de voorwaarden zullen strenger worden. Onderpand zal meer moeten worden.
  Dit doet me denken aan het boek van W. Shakespeare
  (volgens Nederlanders was hij geen Engelsman, maar een bakra, die eigenlijk Sjaak Spier heette. Grapje)
  “Merchant of Venice”. De gelduitlener (Shylock) eiste een pond van het vlees van de lener als hij zijn verplichtingen niet zou kunnen nakomen.


  Maak melding

 33. Allemaal de schuld van die boef die ze als president hebben.Die man heeft al onze reserves van 1.3 miljard USD gestolen en het land failliet gemaakt zo dat ze hun verplichtingen niet meer kunnen nakomen.Het is een schande voor het land.Het arme volk weet het niet beter en daarom kiezen ze voor deze boef en moordenaar om het land te besturen.We hebben een dom volk die makkelijk omgekocht wordt.Belfor heeft gelijk dat Bouterse het land vernietigd.Ik ga die koers omhoog krijgen al jaren zegt hij dat maar niemand geloofd die idioot en domkop.Hij heeft geen verstand van economie maar wel van wapens om te doden.


  Maak melding

 34. NDPérs die het altijd beter weten onder Boefdraad::::een stukje tekst

  =Ondanks alle bemoedigende toezeggingen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, blijft de kredietwaardigheid van Suriname afnemen. Het kredietbeoordelingsbureau Moody’s heeft zijn vooruitzichten voor Suriname verder omlaag gebracht, van B1 naar B2 negatief. De regering van Suriname krijgt over het algemeen een onstabiele, negatieve beoordeling.

  NDPérs die steeds de witteman van lang geeft:::::een stukje tekst.
  Deze Bouterse en co zijn WANBETALERS

  =Betalingsachterstand door de overheid aan het Nederlandse aannemingsbedrijf MNO Vervat zal de onderneming er niet van weerhouden een eventueel nieuwe opdracht te accepteren. Zeker als het gaat om de bouw van dijken in gebieden waar dat nodig is, zoals te Weg naar Zee. De aannemer is zich bewust van de moeilijke economische situatie waarin ons land verkeert en houdt daarmee rekening.


  Maak melding

 35. Ik ben net terug uit Suriname, ik zie grote auto’s voor de deur, grote paleizen. Ik zie wel degelijk dat Suriname aan het transformeren is naar een 2e Dubai . De wolkenkrabbers zie ik nog niet maar dat komt wel, en zie ook heel veel dames in een burka rond lopen. Ik geloof heilig in de woorden van Misikaba dat Suriname een 2e Dubai kan worden.


  Maak melding

 36. Slechts een wang uno one muskito is tienduizenden malen slimmer van nature dan alle ndper’s samen bij elkaar, met Parbo als de grootste paarse domoor.


  Maak melding

 37. @RobG

  “Moody’s verlangt van de regering dat zij grote delen van het ambtenarenapparaat naar huis stuurt, dat overheidsdiensten worden opgeheven en ook worden afgestoten en dat burgers meer moeten gaan betalen voor voorzieningen.”

  Beste RobG
  Ik zal niet zo snel conclusies trekken omtrent u mentale gesteldheid echter op basis van de ingevoegde tekst kom in bij BOARDERLINE voor U:

  1 >> Moody’s heeft geen rol in het geleiden of dwingen van regeringen tot bepaalde harde economische maatregelen.
  2 >> Moody’s heeft slechts tot haar taak op basis van alle haar beschikbare data te analyseren hoe kredietwaardig, ondernemingen, instituten en landen zijn. Daar voor worden ze betaald. Als zij slecht werk leveren verliezen ze aanzien en dus markt.
  3>> U verwijt Moody’s aan te sturen op Sanering van de Surinaamse overheid. Laat dat iets zijn dat ene RobG ook regelmatig als evangelie verkondigd omdat de overheid ondoelmatig is en wel met 80% afgebouwd zou kunnen worden volgens RobG . RobG zo de wind waait, waait jou jasje.

  Duidelijk is ondertussen dat Fitch Suriname met B- stabiel slechter beoordeeld dan Moody’s met B2 negatief


  Maak melding

 38. @Ray, u weet toch wel dat daggebal een domme zwarte is die geen kwaad woord over zijn bevolkingsgroep wenst te horen ? Liever stopt hij zijn kop in het zand dan kritiek te leveren op zijn holmaatje. Dit soort tuig zal nooit het lef hebben om iets voor het land te betekenen. Neen het is goed zo met figuren als Dagoebal die klakkeloos alles goed vinden. Zelf ben ik een boeroe maar ben zo klaar met een bevolkingsgroep die een te grote mond heeft en werkelijk denkt dat het goed gaat met het land.


  Maak melding

 39. Jojo, ik verwijs naar de volgende zinsnedes ” Suriname zal snel maatregelen moeten treffen om de overheidsfinanciën op orde te brengen, anders dreigt het land nog meer moeite te krijgen om de rente en aflossingen op zijn groeiende staatsschuld te blijven voldoen, aldus Moody’s.”

  Jojo gij kijkt met de ogen van een leek naar deze materie. Voor een ingewijde in deze complexe materie, dus mensen die dit soort vraagstukken vanuit een hoger kader benaderen is het duidelijk. Moody’s ziet graag dat de overheid gaat saneren en/of haar inkomsten gaat vergroten om de financiële positie van het land te verbeteren. De maatregelen die zij voor ogen hebben moet men ook niet los zien van de adviezen en of richtlijnen die door het IMF worden gegeven. U bent niet deskundig om een weloverwogen oordeel te geven over dit vraagstuk.


  Maak melding

 40. als, let wel als, de hoofd verdachte moordenaar werkelijk de ballen heeft ,, om de nood toestand uit te roepen.., dan zou dat heel goed uitkomen voor hem zelf..

  want dan krijg je de poppen aan het dansen..

  maar hij durft dat niet te doen, zo laf is hij..


  Maak melding

 41. @RobG

  “dus mensen die dit soort vraagstukken vanuit een hoger kader benaderen is het duidelijk. Moody’s ziet graag dat de overheid gaat saneren en/of haar inkomsten gaat vergroten om de financiële positie van het land te verbeteren.”

  Beste RobG
  Daar hoef je geen hoger denkkader voor in te zetten om te begrijpen wat Moody’s belangrijk vindt. Het is ook nodig dat de overheid gaat saneren ook u had zelfs extreme kaders voor die sanering.

  Helaas kan vastgesteld worden dat na 8 jaar Bouterse de Roverheid met 25% gegroeid is en niet is afgeslankt.
  Helaas kan vastgesteld worden dat er nog geen enkele VHPer aangeklaagd is voor fraude terwijl de belofte was de helft van de VHP op te sluiten.
  Helaas is er nog geen enkel CLAD rapport omtrent Carifesta, Naschoolse opvang, Asfalt plant, etc. behandeld.
  Helaas RobG kan niemand vast stellen dat de regering iets kan bijsturen of veranderen of herstellen


  Maak melding

 42. Ok Rob,
  Dus de overheid moet niet saneren.
  Ze moet op deze moet verder gaan.
  Alleen proberen om meer inkomsten te genereren en wel op basis van eventueel stijgende opbrengsten uit delfstoffen.
  Dit rammelt van alle kanten.

  Als je niet besluit om te saneren oftewel besluit om je uitgaven niet te verminderen zal je met een begrotingstekort blijven zitten. De gevolgen laat ik nu even verder buiten beschouwing.
  Om te voorkomen dat het tekort verder toeneemt zullen je inkomsten procentueel meer moeten stijgen dan de uitgaven.

  Hoe dan? Op basis waarvan?

  Hoe je het ook wendt of keert, er zal gesneden moeten worden in de uitgaven.
  Politici vinden dit lastig, omdat het hen niet populair maakt bij de kiezer.
  Gaat het om de kiezer of gaat het om de bevolking.
  Niemand van de regering zal zeggen dat het om de kiezer gaat. Het gaat om de bevolking roept men in koor.
  Ok, dan gaan we verder. Kan je zo door blijven gaan en
  de lasten leggen bij de jongeren.
  Zij zijn de dupe.
  Maar ach, laten we rustig door gaan en niet nadenken.
  De wal zal het schip wel keren


  Maak melding

 43. HET NDP-BEJAARDENHUIS, het NIETS PRESTERENDE Kabinet vd Pres, kan MORGEN WEGBEZUINIGD WORDEN !

  KOMT 500 MILJOEN VRIJ voor oa GEZONDHEIDSZORG, Bestrijding CRIMINALITEIT en BERECHTING CORRUPTE POLITICI !


  Maak melding

 44. Mama Mia,meneer Bouterse dagen zijn geteld.hij kan alleen nog redden door geld pers te gebruiken,en dat gaat hij doen mensen alert er wordt steeds nieuwe srd biljetten in omloop.sari Tori….😎


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.