VHP gaat kernen installeren in Frans-Guyana

20
VHP gaat kernen installeren in Frans-Guyana

De politiek partij VHP gaat enkele kernen installeren in Frans-Guyana voor de stemgerechtigde Surinamers die daar wonen. Een delegatie onder leiding van VHP-voorzitter Chan Santokhi was afgelopen weekend op oriëntatiebezoek aan het buurland van Suriname. De gemeenschappen met grote concentraties Surinamers te Manna, St. Laurent en Apatou werden aangedaan.

Uit gesprekken met de bewoners kon worden opgemaakt wat de gevoelens zijn over de huidige politiek-economische situatie in Suriname. Ook zijn er beleefdheidsbezoeken gebracht aan verschillende lokale autoriteiten met als hoogtepunt de ontvangst door de maire (burgemeester) van Apatou, Paul Dolianke die de delegatie een diner heeft aangeboden. Te St. Laurent heeft de delegatie een informeel gesprek gehad met John Samuel, die waarneemt als consul-geneeral voor Suriname te Frans-Guyana.

Vanuit de bezochte gemeenschappen, is de bereidwilligheid getoond om VHP kernen op te zetten, zegt de partij. Er zijn afspraken gemaakt met door de geïdentificeerde gemeenschapswerkers. Vanuit Suriname is deze trip gecoördineerd door de voetballer Ronny Aloema, die onlangs is toegetreden tot de VHP.

20 REACTIES

 1. Een paar malloten zich om hebben laten kopen voor een bosje knippa. De oranje olifant is tandenloos. Sowieso is een hindoestaanse president onacceptabel.


  Maak melding

 2. Misschien wordt het tijd voor een andere bevolkingsgroep zoals VHP om het land te besturen. Discriminatie is dus nog steeds aan de orde? Santokhi gebruikt tenminste zijn gezondverstand en deelt ons mee wat niet goed gaat hier in dit land. Bouta steekt zijn kop in het zand. Aan mooie woorden hebben wij niets. Pengel had ook zijn leus.Wees gerust alles komt terecht.
  Met alle respect wijlen deze man. Maar Suriname is tot nu toe geen welvarend land en holt nog harder achteruit. Een beetje realistisch denken kan geen kwaad.


  Maak melding

 3. De vleugels uitslaan en Surinamers overal waar dat mogelijk is te betrekken bij Suriname. De diaspora kan niet los gezien worden in een dynamische wereld.

  Leve:
  – de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – Chandrikaperkash Santokhi, Chan, CS)
  – de Surinamers,Oe Bondroe!
  – oppositie Partijen in Suriname,
  – een andere koers voor Suriname, Uw Zelf, Uw Nageslacht, De Republiek Suriname,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Sranansma Oe Wiki No?!

  Time4Change!

  Sranansma Oe Bondroe!

  Denkt U aan Uw Zelf, de toekomst van Uw Nageslacht, Een Beter Suriname, waarin Welvaart, Welzijn, veiligheid, Werkgelegenheid, hardwerkende Surinamers, Alles eerlijk delen, Weg met de criminaliteit, normen, waarden, respect, Opbouw, Eerbied voor het leven, mensenrechten, Rust en Vrede is voor iedere Surinamer. Een land om trots op te zijn.

  Surinamers moeten niet wachten dat anderen het voor ons gaan doen. Wij Zullen het zelf moeten doen.

  Sranan(Sma) Sa Wini!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. “Sowieso is een hindoestaanse president onacceptabel”. Deze stellingname wordt verder niet onderbouwd.
  Zelden zoiets achterlijks gelezen.
  De stellingname van deze persoon verbaast mij niet echt. Het is duidelijk dat die niet bepaald het buskruit heeft uitgevonden.


  Maak melding

 5. Dankzij de hindoestanen kunnen paars knettergekke idioten als Parbo, bouwmaterialen, wagens, rijst, groenten, vlees en vis kopen en eten. Het gros van al die Afrikaanse afstammelingen zitten liever te luieren op de hoeken van straten of werken zeven even bij pa Lanti. Een hindoestaanse president zou het veel beter doen dan een Afrikaanse, kijk maar naar Afrika, waar ze net als de baas van Parbo, tegenstanders vermoorden. Opa taki Parbo na wang mpp paars klote militie tapoe a forum disie


  Maak melding

 6. @Get a life
  Kan jij je kiesbaar stellen en kijken wat voor verbetering je voor het land en de bewoners kan brengen? Wees eerlijk Suriname kent enkel de van Afrikaanse afkomstige boeven bende. Desnoods een Chinees aan de macht als dit verbetering kan brengen in dit land. Die weten met geld om te gaan en de economie draaiende te houden. Het zijn zakelijke mensen. Deze regering denkt dat zij met geld kunnen omgaan wat echt niet zo is. Er zijn een handje vol mensen van Afrikaanse komaf die met geld weten om te gaan.Het zijn zij die een hoge school opleiding hebben genoten en grote winstgevende bedrijven hebben opgezet in Amerika. Take a look, than you no more.


  Maak melding

 7. Niet alle mensen met geld zijn geschikt om de politieke macht in habden te krijgen. Ze raken bijna allen in opspraak als gevolg van fraude, misbruiken van macht, belastingontwijking, verschaffen van financiële voordelen en voorinformatie aan ‘vrienden en kennissen ‘ uit het netwerk, omkoping, beinvloeding,etc.etc.Kortom dit soort mensen zijn het minst geschikt om politieke zeggenschap te geven. Een duidelijk voorbeeld zijn de vele VVD-ers in NL die continu in opspraak raken. Dus het lijkt me geen goed idee om dit soort mensen met een financiële-criminele-inslag politieke macht te geven.


  Maak melding

 8. Niet alle mensen met geld zijn geschikt om de politieke macht in handen te geven. Ze raken bijna allen in opspraak als gevolg van fraude, misbruiken van macht, belastingontwijking, verschaffen van financiële voordelen en voorinformatie aan ‘vrienden en kennissen ‘ uit het netwerk, omkoping, beinvloeding,etc.etc.Kortom dit soort mensen zijn het minst geschikt om politieke zeggenschap te geven. Een duidelijk voorbeeld zijn de vele VVD-ers in NL die continu in opspraak raken. Dus het lijkt me geen goed idee om dit soort mensen met een financiële-criminele-inslag politieke macht te geven.


  Maak melding

 9. RobG, maar een president die zichzelf amnestie heeft gegeven, bij verstek veroordeeld is voor drugshandel en verdacht wordt van meervoudig moord is zeker wel geschikt voor de functie. Met andere woorden lul niet zo dom.


  Maak melding

 10. Waarom denken de creolen dat Su alleen van hen is.
  Su zou beter af zijn zonder de creolen. Kijk maar naar de wereld waar hebben creolen succes.
  Weg met ze!!!


  Maak melding

 11. De VHP laat in dit stadium al blijken dat het menens is om Suriname een andere koers te laten varen. Het is nu aan het Surinaams volk om te laten blijken dat het nu menens is om veranderingen in het land teweeg te brengen. Dus daarom Sranamngmangs oen bondroe en zorg dat de paarse bende verleden tijd wordt. Een tip aan Palu: Sluit je aan bij de VHP dan komt het zeker goed met Suriname.


  Maak melding

 12. @Parbo en leg eens uit waarom een Hindoestaanse president voor jouw soort onacceptabel is ? Jouw soort heeft, ondanks dat zij sinds de jaren 70 het voor het zeggen hebben, van Suriname een onderontwikkeld land van gemaakt. Miljarden aan ontwikkelingshulp door Nederland is door jouw soort leiders in eigen broekzak verdwenen; al die zakkenvullers van Herrenberg, Aaron tot aan Venetiaan en de dictator Bouterse behoorden toe aan de negroïde ras. Dus kom hier geen lulverhaal ophangen dat een Hindoestaanse president onacceptabel is. Praat ook niet namens mij. Tenminste spreekt Santokhi nog goed Nederlands en Engels.


  Maak melding

 13. De meeste Hindoestanen zullen zich niet scharen achter Santokhi. Want zij zijn jaloers en afgunstig. Deze Hindoestanen zijn heel goed vertegenwoordigd bij de NDP. Velen hebben een baantje gekregen en blijven dus de NDP trouw. Hoe het verder met Suriname gaat zal hun een worst wezen. Bouterse heeft niet voor niets gekozen voor Ashwin Adhin. Hij is het lokkertje voor de Hindoe-stemmen.

  Surinamers Hindoe of niet ze kunnen niet kritisch en objectief oordelen want ze kunnen zelf niet tegen kritiek.


  Maak melding

 14. Alle creolen die overwegen VHP te stemmen raad ik aan eerst een kijkje te nemen op deze site en de commentaren. Die hindoes haten creolen maar komen wel slijmen voor een paar stemmen! Tot in het binnenland gaan ze stemmen zoeken van diezelfde die ze haten. Ga niet met ze in zee!


  Maak melding

 15. Mensen als “Sabieman” die kiezen dus een regering op basis van culturele achtergrond en niet op hun programma en het vermogen te realiseren.
  Zo zijn de meeste Surinamers kort gezegd Dom.


  Maak melding

 16. Dit racistisch gedoe moet een keer toch gaan ophouden.
  De tegenstelling Hindoestanie / Blakamang is funest om te komen tot het nut van het algemeen. Dit is slechts een kwestie van een mentaliteitsverandering. Het wordt nu dan ook tijd dat een hindoestaan het roer overneemt. Santhokie is dan ook de juiste man om een brug te slaan tussen de hindoestaan en de blakaman om Suriname zo gezamenlijk mogelijk en eendrachtig uit het slop te halen en tot grotere hoogten te brengen.

  De Hindoestanen zijn in principe constructief bezig en zijn harde werkers. Dit heeft de geschiedenis ook bewezen.
  De Baboeng van wel eer in het straatbeeld van Paramaribo met zijn houwer en met zijn boerikiewagie, de Mai met haar baskita met vis en groente bestaan in principe niet meer. Die zijn klein begonnen en plukken nu ook de vruchten. Hun kinderen en kindskinderen zijn nu ook voorbeeldige en welvarende Surinamers en zijn op vele maatschappelijke gebieden actief naar analogie van universitair geschoolden. Kijk naar het Surinaamse bedrijfsleven, de economen, de handel en industrie, de medische sector met artsen en chirurgen, de advocatuur en de notariskantoren.

  Voor diegene die dit niet willen of kunnen inzien of anders niet mee eens zijn en blijven hangen in hun vooroordelen en ongeloof, zeg ik maar, ga heen gij luiaard, ga tot de mier, zie zijn werken en wordt wijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.