PALU: regering helpt eigen zorgbeleid om zeep

7

PARAMARIBO, 19 feb – De regering helpt haar eigen zorgbeleid om zeep. Dit stelt de Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, PALU. Het tijdens de eerste regering Bouterse ingezette beleid, ligt op de intensive care. Dit ligt aan het ‘heen en weer’-beleid van de huidige regering. Een beleid dat de gedachtengang ondergraaft achter de Wet Nationale Basiszorgverzekering. Deze wet is in 2014 ingevoerd met de beste bedoelingen.

De bedoeling was een gebalanceerd, financieel gezond basiszorgpakket aan te bieden. De toezichthoudende Zorgraad laat een ander plaatje zien. De situatie is nu zelfs zo erg dat de raad een verhoging van de premie voorsteld van vijftig procent. Dat brengt het pakket nog meer buiten het bereik van de meeste Surinamers. Volgens de PALU heeft het allemaal te maken met het beleid van de huidige regering.

Het beleid dat in 2014 begon, had gewoon voortgezet moeten worden. In plaats daarvan worden reeds voorbereide staatsbesluiten maar niet geformaliseerd. Dat geldt ook de verdere verdieping, aanvulling en verbetering van de wet aan de hand van nieuwe staatsbesluiten. De verschuiving binnen de gezondheidszorg van curatieve naar preventieve zorg laat op zich wachten. De hoge prijs dient zich nu al aan.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Dat het zeer slecht gesteld is met onze gezondheidszorg hoeven wij niet onder stoelen en banken te verstoppen. Het is schrikbarend hoe mensen nodeloos sterven.
  Je moet elke dag bidden dat je niet ziek
  wordt je ben anders aan de Goden overgeleverd. De regering en trawanten moeten zich diep schamen voor hun waardeloze prestatie en presentatie. Kunnen ze niet inzien dat ze nu moeten oprotten. Het zijn alleen maar woorden en de daden blijven uit.De basisverzekering is voor iedereen bestemd. Een ieder heeft recht op medische hulp ookal ben je niet verzekerd. Wat een flauwekul beleid.


  Maak melding

 2. Willen jij en je familie doodgaan stem op de ndp. Je trekt zelf de strop om je eigen hals. De enige visie die ndp en cornuiten heeft is volksvernietiging.Begrafenissen
  zijn duur.Straks vinden wij nog gedumpte lijken langs de kant van de weg omdat de familie geen geld heeft om de begrafenis te betalen. De regering laat het ook afweten.
  Deze regering ziet zijn onderdanen als een nummer.


  Maak melding

 3. Ook al die paarse debiele na dong partij zombies, waggelen paars beschonken van ddb kommer en kwel, heen en weer. Ndp is overduidelijk een religieuze politieke partij, waar het gaat om het dienen en vereren een man, de allergrootste misdadiger sinds 1980. Palu leden zijn paarse verworden poepvliegen en parasieten om ddb heen.


  Maak melding

 4. NDP heeft SAMEN MET PALU, VRIJWEL ALLE BELEID OM ZEEP GEHOLPEN !

  Zie oa de PALU-NDP-SRANAN-VERNIETIGENDE- SCALIANS !

  OPZETTEN NIEUW ZORGSTELSEL ZONDER TOEKOMSTVISIE, MEERJARENBEGROTING, MEERJARENFINANCIERING en/of RESERVEFONDS IS OERDOM !

  SLOGAN NDP-YO-KOEIEN WAS : GRATIS ZORG VOOR

  OUDEREN EN DE JEUGD ! NEKS NO WORDE !!!

  NU PAS KOMT NDP-MINISTER PATRICK PENGEL er achter dat ZIEKTEKOSTEN NIET GEDEKT KUNNEN WORDEN via DE OPGEHAALDE PREMIES !

  HIJ EN PAARS GAAN DAAROM, midden in de Financiele Paarse CHAOS (STAATSBEGROTING NO DE ! ), EXTRA BELASTINGEN INVOEREN !

  EEN EKTE NDP-FATTOE !


  Maak melding

 5. Palu
  Als je wordt geschoren moet je stil zitten.
  Ja toen jullie in het darmkanaal verbleven van de president zaten jullie stil maar nu jullie in de baka djari poephuis zitten schreeuwen jullie moord en brand.
  Is tekenend voor jullie partij


  Maak melding

 6. Hieraan heeft de PALU ook aan gewerkt en toegestaan.

  Misiekaba wees ook op ambassades die als opvangcentrum fungeren voor politieke loyalisten die dik betaald krijgen, maar niet geschikt zijn voor het werk waarvoor ze in dienst zijn genomen. De fractieleider heeft er ook moeite mee dat aannemers die prulwerk hebben geleverd, toch weer in aanmerking komen voor staatsopdrachten. Evenzo hekelde hij dat sociale instellingen subsidie ontvangen en geen rekenschap geven van deze gelden, alsook talrijke politici inclusief assembleeleden die meerdere overheidssalarissen opstrijken zonder daartegenover prestaties te leveren.


  Maak melding

 7. De onafhankelijkheid is funest geweest. Waarom niet gefaseerd de onafhankelijkheid invoeren?
  Nationalisten die aversie hadden tegen Holland, hebben het land naar de klote geholpen !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.