Nog geen besluit over aandelenverkoop Staat Suriname

21
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 19 feb – De regering is er nog niet uit. Er wordt nog even bekeken of en welke aandelen verkoacht zullen worden. Het betreft dan aandelen van de overheid in bedrijven. Ook de aandelen in operaties van multinational Newmont worden mogelijk verkocht. De regering wil met de opbrengsten uit de aandelenverkoop een deel van haar uitgaven dekken.

Om dezelfde reden wordt ook overwogen om enkele publieke panden van de hand te doen. Binnen de oppositie is vooral het laatste niet in goede aarde gevallen. De aandelen die mogelijk worden verkocht zitten in onder meer twee handelsbanken, de Hakrinbank en De Surinaamsche Bank. Ook de aandelen in verzekeringsmaatschappij Self Reliance worden mogelijk ten verkoop aangeboden.

Volgens de begroting die het minister van Financiën heeft ingediend, moet de aandelenverkoop ruim zevenhonderd en veertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen dollar) opbrengen. Staatsolie is de gedoodverfde kandidaat voor het overnemen van de ruim vier procent aan aandelen in de operaties van Newmont. Het bedrijf bezit al twintig procent.

21 REACTIES

 1. Het is publiek geheim dat duizenden hectaren bos al zijn verkocht aan China. Soso moro paarse ellende e go kong als die paarse stommelingen als Parbo in 2020, paars demonisch gedrongen weer voor vijf paarse jaren kommer en kwel met nog meer misdaden willen. Do ka.


  Maak melding

 2. Iedereen die NDP hadden gestemd hebben een zeer grote fout gemaakt. Dit gaat nog jaren merkbaar zijn.
  Herstel gaat jaren duren.
  Een beter Suriname is heel heel erg ver weg !


  Maak melding

 3. A sorie keba !!
  Bouta na wang “strateeg” sref-srefie !!!
  Coronie is al binnen voor NDP in 2020: de PALU en ABOP zijn al overgelopen !! De “stille kracht” de Pae’s via de javaanse commissaris ook .
  Al deze overlopers krijgen een baan bij de overheid of een stuk domeingrond !!
  NPS en PALU dede ke-ba in Coronie !!
  Met 32 0 34 zetels in 2020, verandert hij de grondwet en de president wordt voor zijn leven gekozen als President !! Met als opvolger cq waarnemer Ingrid !!
  De Redi-Musu’s van vooral NPS ,SPA en enkele VHP-ers,en PL (de stille kracht, volgens Max Havelaar) hebben hun moederpartij de dolksteek gegeven !!Deze partijen schijten nu een buffel !!
  Bouta lacht zich krom, met een Bue Label in zijn hand samen met zijn Scalianhouders en goudconsionarissen !!
  Intussen ligt Ronie op de loer om zich ook aan te sluiten bij Bouta !!
  Bouta krijgt binnen kort van ADEK een hon.causa Doctor’s titel als de grootste politieke “Strateeg” in Suriname !!


  Maak melding

 4. Wie o wie wil de slecht onderhouden/afbraakpanden die vol houtluizen zitten kopen.Alles maar verkopen om de Staatskas te spekken zal echt niet lukken, Het is water naar zee dragen.
  Weg met de NDP en hun aanhang.Suriname is failliet. Welke ezel gaat de Staatspanden kopen en wat moeten de kopers met deze panden.Een verzekeringsmaatschappij te koop aanbieden. Wie is de dupe? De verzekeringnemers. Dus met andere woorden de mensen die keurig verzekerd zijn voor huis en haard,gezondheid hun geld is naar de Filistijnen. Vreselijk.


  Maak melding

 5. @ Boeboe bit Sjorie:
  Wat je zegt is een waarheid als een koe !!
  Jammer dat de ezels (het grootste deel van de bevolking)dat
  niet inzien !! Straks gaan ze alleen ” djoempo metie ” kunnen eten !!
  Wie e pina no ka (behalve de seniele inner-circle) van opa
  Bouta, die nieteens de “kaboela” dans meer kan uitvoeren !!A No Mie tak so: maar a volk e see dem saniie diese overal in het land !!
  Misikaba-Dubai en Stef Anus e dansie wang kaboela-dans ook gie dem aanhangers foe dem !! Satan e-riegerie a kondre !!


  Maak melding

 6. Wie z,n gat verbrand moet op de blaren zitten,in coronie laat meen zien hoe men dat doet ,van surineds zegt men ,het zijn land verraders ?? De NDP HEEFT SURINAME BANKROET GEMAAKT EN WE LOPEN ALS BLINDE ER ACHTAAN ,jeugd echt verstand komt met de jaren, het is alleen verdomde jammer ,dat men er na jaren achter komt dat ze het verkeerd gedaan hebben.
  Ik wil niet degenerend zijn ,maar hoeveel geld heeft dat gekost ,het tekende deze mentaliteit Afrika hier komen we .
  En ze zijn er nog trots op ook.
  Sari Tori


  Maak melding

 7. Misschien is het beter als alles verkocht wordt, dan komt men tot het besef dat er niets meer over is,alles is dan op.
  Misschien zullen de mensen dan hun etnische afkomst vergeten en een partij oprichten voor alle Surinamers.
  Misschien als er dan geen geld is om elke dag te feesten en de vrouwen opstaan,en zich niet laten ompraten door mooie beloftes,maar zelf de hamer en spijkers pakken.
  Misschien, ja misschien kan er dan een nieuwe Suriname opbloeien.


  Maak melding

 8. Mooi verwoord Kronto.

  Het punt is dat men niet inziet dat verkoop van bezittingen de nood slechts tijdelijk ledigt.
  Je krijgt even een pak met geld, maar als het op is dan zit je weer met hetzelfde probleem.
  Een oud chinees spreekwoord luidt:
  “geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.”

  Ik wil daaraan toevoegen:
  slimme mensen vinden oplossingen, maar genieën vinden problemen!

  Helaas bergt de oude groep, die het nu voor het zeggen heeft, geen genieën onder zich.

  Hou op met het dichten van gaten in de begroting met incidentele inkomsten!


  Maak melding

 9. Deze zieke opa desi verdient echt de doodstraf!
  Laten we hopen dat deze moordenaar voor 2020 niet meer leeft!
  Hy heeft su naar de afgrond gebracht!
  Deze smerige opa desi weet heel goed dat zijn ndp aan het afbrokkelen is
  Met of zonder fraude front wint de komende verkiezing grandioos!
  Me bar joe opa desi gaat naar de hel sakasaka moordenaar!


  Maak melding

 10. MET “KRONTO” IN DE “EDE”,

  ZIJN AL ONZE STAATSAANDELEN “DEDE” !

  PAARSE VLOEK E KIRI A HERI KONDRE !!

  PS : DE VLOEK ALS GEVOLG VAN DE MASSAMOORD OP ONSCHULDIGE LANDGENOTEN, TREFT HELAAS HEEL SRANAN !


  Maak melding

 11. Wat heb je aan staatsaandelen als ze niets waard zijn. Privatisering is nu de enige kans om deze bedrijven gezond te maken,zonder overbodig en ondeskundig personeel.


  Maak melding

 12. Kunnen die paars debiele imbeciele dwaze ndp aanhangers niet inzien dat het land steeds verder de paarse hel aan het verworden is olv ddb en duivelse trawanten, waarvan Parbo als verworden knettergekke paarse demon steeds oerdom paarsziek het misdadig corrupt paars wanbeleid van zijn duivelse baas verdedigd. Opa taki, Parbo na wang mpp paarse militie idioot.


  Maak melding

 13. Deze vetklep praat altijd in termen van miljoenen dollars of euro’s om de Staatskas te spekken, de Staatskas is jullie portemonnee waarmee jullie je eigen bankrekening in het buitenland spekken. De ziekenhuizen behoren ook tot de Staat,Gezondheidszorg en de eerste levensbehoeften van ons volk daar wordt niet naar omgekeken. Volkswoningen? Er leven nog veel mensen in kleine gevaarlijke krotjes met hun kroost met alle ongedierte erom heen. Echtpaar met 5 kleine kinderen wacht nu al 5 jaar op een volkswoning. Er gebeurt verder niks.Deze mensonterende situaties zullen nooit opgelost worden. Ik begrijp wel dat mensen hulp zoeken bij 5 voor 12 om te overleven. En men praat over miljoenen.


  Maak melding

 14. Nieuwe manier om Staatsolie nu het weer wat meezit leeg te halen.

  Nu moet staatsolie een aandeel dat de staat ooit voor ongeveer $ 44.000.000 in handen kreeg voor zogenaamde marktprijs over nemen van de staat.

  Staatsolie gaat daarmee een acuut gat in de begroting dichten van pakweg SRD 700.000.000 zodat er weer wat problemen (ziekenhuizen) voor een paar maanden verdwijnen.

  Zou het niet verstandiger zijn van Staatsolie om de Schuld bij de staat a 9,25% te reduceren of nieuwe core business te creëren of wat harder te zoeken naar offshore olie of volwaardig deel te nemen in Ethanol projecten waardoor zij nog wat terug kan pakken van haar $ 40.000.000 afschrijving. Oid.


  Maak melding

 15. Deze idioot als minister van financiën vult alleen maar zijn zak.Alles wat deze man doet gaat verkeerd. Hij is de grootste boef samen met Bouterse van Suriname.Het volk is belazerd door Bouterse en deze waardeloze minister.Aftreden is de beste voor het land.Dat is mijn advies als inwoner van Suriname.Ik voelde de armoede dagelijks.Bouterse is de rijkste man van het land geworden in zijn periode als president.De Staatskas is leeggeroofd iedereen huilt in het land en hebben spijt dat ze zo een idioot hebben gekozen als president van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.