Nieuwe technologie in onderwijs slaat ook aan in Suriname

3
Nieuwe technologie in onderwijs slaat ook aan in Suriname

Steeds meer universiteiten en hogescholen gaan over op lesmethodes met blended learning. Bij blended learning wordt er bij het lesgeven gebruikgemaakt van de afwisseling tussen online leermiddelen en face-to-facecontactmomenten. Met de implementatie van een innovatief digitaal leermiddel zet het onderwijs op de Anton de Kom Universiteit in Suriname een grote stap.

Op de Anton de Kom Universiteit is de nieuwe manier van lesgeven met veel lof ontvangen. Zowel de docenten als studenten zijn lyrisch over de mogelijkheden en voordelen die het nieuwe digitale platform, Edubook genaamd, hen brengt. De studenten kunnen zich waar en wanneer ze maar willen online voorbereiden op de colleges, zelfstandig opdrachten maken of de stof doornemen. Dit geeft hen meer vrijheid tijdens het leerproces en tijdens de lessen zijn ze actiever doordat ze geënthousiasmeerd raken.

De docenten hebben een veel betere kijk op prestaties, het leergedrag en het leerrendement van de studenten met het docentendashboard in het Edubook. Docente Widya Ganga-Matawlie, die in haar opleiding bedrijfskunde is begonnen met het Edubook, merkt dit ook op: ‘Je merkt dat de studenten er beduidend meer zin in hebben, ik heb weer volle klassen’ zegt ze in onderstaand filmpje:

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. Goed initiatief zo kunnen de studenten hun kennis,vaardigheden,visie verbreden.Wat een verademing. Dit stimuleert hun motivatie voor verdieping in de lesstof.


    Maak melding

  2. Sarie torie, knappe koppen in Suriname, helaas kunnen ze geen kant uit met deze regeringspartij….meer naar de afgrond dan snelle ontwikkelingen van het land,,,zonde de tijden jaren streven voorbij…de tijd staat stil in Suriname..moeite met salarissen te betalen…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.