Net afgebouwde zeedijk in Coronie ‘niet milieuvriendelijk’

17

PARAMARIBO, 19 feb – De net opgeleverde zeedijk in het district Coronie is niet milieuvriendelijk aangelegd. Dit zegt vicepresident Ashwin Adhin. Tijdens de opleveringsceremonie wees Adhin op de ‘fouten’ in de planning. Bij de start van het project door de laatste regering Venetiaan is geen rekening gehouden met het natuurlijke milieu. De doorvoer van zoetwater vanuit de Nannizwamp is gestremd.

Landbouwers krijgen zo nte kwampen met een gebrek aan vloeiwater. Daar is eerder al op gewezen tijdens de aanleg van de zeedijk. Tijdens een bijeenkomst van regeringspartij NDP na de ceremonie, zei Adhin dat er correcties komen. Dat is dan in de tweede fase. Er komen zodanige aanpassingen dat het zoetwater kan doorstromen naar de akkers. De zeedijk is aangelegd door de Nederlandse aannemer MNO Vervat.

De aanleg heeft ruim vijf en vijftig miljoen euro gekost. Een deel van de kosten is gedekt met de laatste restjes Nederlandse ontwikkelingshulp. MNO Vervat begon in 2008. Coronie behoort tot de meest door zeewater bedreigde gebieden van Suriname. Grote delen van het district zijn reeds door de zee verwoest. De regering Venetiaan heeft destijds het initiatief genomen om een eind te maken aan het provisorisch aanpakken van de dreiging.

17 REACTIES

 1. Als er fouten zijn gemaakt bij de bouw van de dijk is de aannemer/bouwbedrijf die het werk uitvoerde hiervoor verantwoordelijk.

  Die kon tijdens de bouw hierover worden aangesproken en ook na de bouw hierover kunnen worden aangesproken en moet die voor alle zaken die niet kloppen zoals afgesproken in het contract moeten betalen en of orde op zaken stellen.

  Het is van de ndp bekend dat ze geen verantwoordelijkheid over niets dat ze doen verantwoordelijkheid aan de samen levenig, het Surinaamse Volk, afleggen. Verantwoordelijk over hun daden moet in de DNA gebeuren.

  Zie:
  – hoe vaak ddb is in de DNA geweest,
  – scalians op het stuwmeer,
  – begroting 2017, 2018
  – paspoorten aan Chinezen,
  – criminaliteitsbestrijding,
  – enz, enz

  Sari Tori, om geen spijkers met koppen te slaan als zaken niet kloppen en de aannemer, uitvoerder van het werk niet aan te spreken en dat verwacht wordt dat die orde op zaken stelt. Adhin is ongeschikt voor zijn werk, gewoon een bange schoothondje van ddb. Met zulke mensen kan je nooit een oorlog winnen.

  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Bondroe massaal in de huidige oppositiepartijen en jaag deze nietsnutters van de ndp en hun coalitie weg. Alleen maar achteruitgang. Ben ik nu zo slim of bent u zo achterlijk.

  Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zie maar wie na 2x op ndp stemmen. Zie dan het verschil tussen een ezel en de paarse kakkerlakken die in heel grote armoede leven, op het pleintje flink met hun heupen schudden tijdens muziekbandjes.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Klinkt als een ontwerpfout en niet een bouwfout. Ik neem aan dat de aannemer niet de ontwerper is.
  Het ontwerp zal gemaakt zijn op basis van een eisenpakket dat opgesteld wordt door de opdrachtgever (lees de Surinaamse Overheid).
  Tenslotte mag ik hopen dat het ontwerp gecontroleerd wordt door bevoegd gezag (lees Surinaamse overheid).


  Maak melding

 3. het is zo waar nooit meer intrapen ndp kant het niet dus alles op somen en naar kijken zelf mijn kinderen heeft ndp door verarming ten top , het kan zo niet meer wij zijn mensen en geen dieren .


  Maak melding

 4. Alles wat de ndp regering doet is gedoemd te mislukken. De paarse aannemer heeft een deel van het geld gedokt en dit is het paarse resultaat van al die paarse beunhazen waar Parbo er een van is.


  Maak melding

 5. Adha dien moet zich full time op de knieen houden voor bouterse want afgezien die taak heeft deze nietsnut van geen enkele waarde. Jullie zijn 8 jaren aan de macht en nu lul je over fouten van anderen? Wanneer komt de clad onderzoek over de dijk in Commewijne madhertjod Adhien?


  Maak melding

 6. Parbo@
  Welke puinhoop, kun je dit uitleggen ?
  En leg dan ook uit wat bouta goed heeft gedaan de laatste 10 jaar.
  Moet je wel hoor anders word je serieus genomen.
  Ik zie je reactie te gemoed


  Maak melding

 7. PAARSE ADHIN ziet ze vliegen !

  ELKE Surinamer, behalve PAARSE Yo-Koeien, wist vanaf de aanvang van het project dat AANVULLENDE WERKEN NODIG ZOUDEN ZIJN, Ivm ZOETWATER-BEHEERSING !

  NDP heeft dit PROJECT, bedoeld als NOODZAKELIJKE VEILIGHEIDS-STAP, GEMANIPULEERD EN ZELFS DE HIERVOOR GERESERVEERDE GELDEN “LATEN VERDAMPEN” !

  VEILIGHEID VAN DE CORONIANEN IS DOOR ONVERANTWOORDELIJK PAARS GEDRAG,JAREN, ONNODIG OP HET SPEL GEZET !

  ADHIN WEET OOK DAT HIJ EN PAARS, TIJDENS DE LANGE PAARSE STAGNATIE, AL LANG GELDEN HADDEN MOETEN RESERVEREN VOOR HET VERVOLG-ZOETWATERPROJECT-CORONIE !

  HELAAS, IS PAARS MET FINANCIELE CHAOS en MET SRANAN-FAILLISSEMENT, BEZIG !

  DAAROM KOMT ADHIN, NAMENS OPA D en ALLE PAARSE “GELDVERDAMPERS” NU PAS BABBELEN OVER ADDITIONELE MAATREGELEN ivm ZOETWATER-TOELATING !

  HET GELD VOOR ADDITIONELE PLANNEN HAD AL LANG KLAAR MOETEN LIGGEN !

  MAAR HELAAS, HEEFT PAARS GEEN STAATS-BEGROTING, WAT WIJ THANS HEBBEN IS EEN PAARSE FAILLISSEMENTSSOEP !

  NIET EENS DE CONTRIBUTIE/BIJDRAGE aan de VERENIGDE NATIES KUNNEN DE PAARSE YO-KOEIEN OP TIJD VOLDOEN !

  PS : DOOR PAARS WANBELEID, (WEGMAKEN GERESERVEERDE GELDEN DIJKBOUW CORONIE !) IS DIJKBOUW, VOOR LANGERE TIJD GESTAAKT GEWEEST DOOR AANNEMER VERVAT, WEGENS WANBETALING !

  NU PAS (2018) GAAN PAARSE ADHIN EN BAAS B,
  N A D E N K E N OVER HET VERVOLGPROJECT !

  PAARS HOUDT VAN DE CORONIANEN,

  IIIIIIIIIIIJJJAAAATTTOOOCCCCHHHH !!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Wacht even : is dit wel waar jongens ?
  Die klojo heeft het over de zeewering van het district coronie en heeft hij bezwaar met het water van de nani zwamp . Laatstgenoemde zoet water zwamp ligt in het district nickerie en deze 2 districten zijn gescheiden door de nickerie rivier. Is het water van de nani zwamp over een lucht brug geweest ? De nickerie rivier zou in principe de afvoer naar de zee moeten dirigeren. Als er nog een andere nani zwamp ergens anders ligt , dan is onze vieze president ons uitleg te goed.
  Ik ben van mening ; als men een schuld wilt geven aan een ander ,dan moet je dat goed onderbouwen , en niet zomaar zeggen : het is venetiaan schuld , adin kent zijn eigen land niet eens.
  Trouwens de zeeweringen van nickerie en coronie zijn reeds betaald uit verdragsmiddelen toen het front aan de macht was.


  Maak melding

 9. Al is de leugen nog zo snel…..

  Dit soort zaken komen altijd weer boven water…..wat was de werkelijke begroting, wie heeft njang gemaakt en hoeveel njang gaat men nog maken bij de aanpassingen die nog moeten komen.

  Het verwonderd mij dat de regering Bouterse niet heeft ingegrepen tijdens de bouw…Adhin heeft het er zelf over “Daar is eerder al op gewezen tijdens de aanleg van de zeedijk. ”
  Mij een raadsel waarom ze een vinger wijzen naar Front als ze zelf die stommiteit niet hebben kunnen corrigeren. En die idioot Parbo gelooft nog steeds in sprookjes…


  Maak melding

 10. niet meer zeuren; er is ten minste 1 ding wat de venetiaans president goed heeft gedaan!!! er is weer zoetwater en er kan weer volop gehengeld worden in coronie langs de asfaltweg… bedenk wel dat het in 1996 was dat je nog goed kon vissen en volop vis was!!! er zal nu veel zondags gangers komen om een hengeltje uit te gooien en er zullen veel vruchten verkocht kunnen worden en dat is heel goed voor de plaatselijke economie, dus de bewoners van coronie zullen hun beste koopwaar ook op zondag moeten stallen!!! ik kom er zeker, als het dit jaar niet is dan wel in 2019, om in coronie weer zoetwatervissen te vangen…vooral de patakka!!! in 2001 was alles volop gelopen met zout zeewater….


  Maak melding

 11. CORONIE-KUST kan in elk geval niet meer TOTAAL wegspoelen !

  Binnenkort zal PAARS de CORONIAANSE zoetwater-

  huishouding in orde maken (het is al jaren bij iedereen

  bekend dat dit moest worden aangepakt) ! PAARS zal ook

  METEEN de door Opa Desi B beloofde 17.666 PAARSE

  VOLKSWONINGEN SLEUTEL-KLAAR AAN HET SRANAN-

  VOLK AFLEVEREN !

  PS :
  NEKS NO FOUT, HET GELD VOOR DE BOUW VAN DE CORONIEDAM , HAD PAARS ENKELE JAREN GEGIJZELD (GELEEND), ER WAREN ANDERE PRIORITEITEN, ZOALS KOSTEN PAARSE PRESIDENTIELE ZIEKENHUISDELEGATIE NAAR
  CUBA !!!


  Maak melding

 12. SCALIAN-VICE-PRESIDENT-ADHIN, VINDT CORONIE-DIJK

  MILIEU-ONVRIENDELIJK !

  PS : IS DE PROCUREUR-GENERAAL AL ONTSLAGEN DOOR DE PAARSE REGEERDERS ?????

  ZOU EEN ZEER MILIEU-ONVRIENDELIJKE DAAD ZIJN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.