VHP vindt wekelijkse verhoging brandstofprijzen moordend

63
Oppositie Suriname eist terugdraaien verhoging brandstofprijs

PARAMARIBO, 18 feb – “De wekelijkse verhoging van brandstofprijzen in Suriname is moordend voor het volk. De verhoogde brandstofprijs zal absoluut doorwerken in bijna alle sectoren van onze economie en de handel”. Dat meldt de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP). De partij wil duidelijk zijn over de verhoging van de brandstofprijzen in Suriname: er kan voor de huidige regering geen sprake zijn van een vrijbrief om de brandstofprijzen op wekelijkse basis te verhogen.

De partij schrijft daarover:

“…Het wordt nu tijd dat de regering de government take verlaagt om de samenleving te beschermen. In de nieuwe prijsstructuur is de government take structureel aangepast naar een vast bedrag van 0,70 SRD per liter voor diesel, voor unleaded,1,30 en super unleaded 1,40. De vraag rijst of zulke drastische verhogingen voor de government take daadwerkelijk noodzakelijk zijn dat de regering meer geld uit onze zakken klopt. Dit is ronduit beschamend.

Volgens de regering is de verhoging in de prijs van brandstof het gevolg van aanpassing naar marktconforme prijzen die beïnvloed worden door twee factoren: de Centrale Bank valutakoers en de wereldmarktprijs voor brandstof. Voor de wereldmarktprijs van brandstof kan de partij misschien begrip opbrengen, maar voor de valutakoers helemaal niet.

De president heeft een aantal keren beloofd de valutakoers omlaag te brengen. Tot op heden is hij echter niet in staat geweest dat te doen, hij houdt zich niet aan zijn woord. Hierdoor gaat de regering de valutakoers niet omlaag kunnen brengen. Er is helemaal geen vertrouwen in deze regering. Suriname mist leiderschap.
De koopkracht is reeds kapot gemaakt, het volk is verarmd. Met de nieuwe verhoging van de brandstofprijzen wordt het volk nu dood gewurgd. Ik denk dat de regering met de verhoging aan de eisen van het IMF wil voldoen. Dezelfde verhoging van brandstofprijzen levert de staat miljoenen op, niemand weet wat er met het geld gebeurt. Er is geen transparantie.

De wekelijkse verhoging van de brandstofprijzen bezorgt het volk meer dan ooit slapeloze nachten. De wens van de president gaat nu in vervulling. Het volk voelt zich machteloos en in de steek gelaten door deze regering. In plaats van het volk te beschermen, laat de regering het volk meer geld betalen dan het fatsoenlijk is.

In de strijd tegen de verhoging van de brandstofprijs en andere verhogingen, is er ook een grote rol weggelegd voor de vakbonden en maatschappelijke groepen. We mogen niet meer aan de kantlijn staan en met lede ogen aanzien dat de regering de arme bevolking uitbuit.

De regering moet goed beseffen dat de bevolking wel degelijk druk op de ketel kan zetten! Ze moet niet vergeten dat het geduld van het volk een keer opraakt. De kruik gaat zo lang te water tot hij barst. En de kruik gaat in 2020 onherroepelijk barsten, als de regering haar wanbeleid voortzet.
De VHP zal altijd blijven opkomen voor het arme volk en samen met maatschappelijke groepen strijden tegen het wanbeleid en het onrecht, gepleegd door deze regering….”

63 REACTIES

 1. Als het land overgaat op de dollar of euro zal je minder van zulke problemen krijgen.

  Suriname is niet in staat een eigen munt op koers te hebben en te houden… opnieuw beginnen en opbouwen met een stabiele munt en een eerlijke regering.

  Dit laatste zal erg moeilijk zijn.


  Maak melding

 2. De VHP moet zich uitspreken over een eventuele samenwerking met de NDP na de verkiezingen.

  Uit peilingen blijkt dat VHP en de NDP nek aan nek gaan.

  Ps het paarse gelul dat burgers bewuster om moeten gaan met brandstof raakt kant nog wal. RobG en Parbo komt u er maar in.


  Maak melding

 3. Waar is “Mughabe-face Hooghart Ronald” nu ?? Ik hoor zijn stem niet meer als CLO voorman (ook niet als NPS-Redi Musu); recentelijk is hij weer blij gemaakt met een “dik betaalde” functie als bejaarde bij het Pensioenfonds voor Overheidspersoneel !!
  Wanneer gaat hij in het openbaar zijn op nederlandse basis in Suriname behaalde diploma,s verbranden of inwisselen tegen diploma’s uit “Obiang Kondre” !!
  A No Mie tak so, maar het zijn de CLO-leden en het volk zegt en vraagt dit allemaal !!


  Maak melding

 4. Het Surinaams volk is zo slaafs en zo volgzaam dat niets hen op de been kan brengen. Zo volgzaam als een kudde schapen.
  Als de “lijder”zegt spring in het diepe dan springt 70 tot 80%
  Dus medelij hoef je niet voor deze springers op te brengen


  Maak melding

 5. In Zuid Afrika noemde de nieuwe president corruptie een kankergezwel, wat snel uitgebannen moest worden, en hier hebben ze een paars kankergezwel wat snel uigeroeid moet worden, voordat dit paarse virus nog meer schade aan dit land brengt.


  Maak melding

 6. Ha,ha, daar heb je hem/haar weer met onzin commentaar. Bigi Sma mist het vermogen om gefundeerd commentaar te geven. Het blijft bij hem/haar zo oppervlakkig. Het commentaar lijkt meer op goedkope proza uit de kringloopwinkels. Bigi Sma…..! Ook het commentaar leveren op waterkant moet je zien als een leerproces. Bij jou constateer ik geen vooruitgang.Het lijkt wel meer op dat jij aan het ‘maximum ‘ zit van je denk en analyse vermogen.Jij trapt lekker in de l u l – verhalen van Santokhi.

  Santokhi kan comeentaar leveren dat de benzine prijsverhogingen de massa wurgen.Maar de autoriteiten zien geen correlate / causaal verband tussen een verhoging van de benzine prijs en een afname van het autoverkeer/ afname van files. Het schijnt juist erger te worden met de files en opstoppingen.Van een drastische afname van het autogebruik is helemaal geen sprake. De autobestuurder kan het geld nog opbrengen om nutteloze rondjes in Paramaribo te rijden.

  Trouwens de overheid is geen autobezitters aan het pesten.Er is genoeg geld in het land maar niet bij de overheid.De inkomsten uit export vallen nog steeds niet mee. Het geld heeft de overheid o.a. nodig om het wegennet te onderhouden en om verkeersmeubilair te repareren/vernieuwen. Dit geld kan de overheid halen bij de burgers.


  Maak melding

 7. @ Bigi Sma,
  Als de lijder, Desie ,de volks pres. zegt jullie pappa na een “boerikie” dan zeggen alle NDP-ers, in koor” iea,iea,iea na so a de! Oeng pappa na boerikie !!
  Als hij zegt: mijn minister Agoe van LVV gaat een een partij stieren importen die zwanger(drachtig) zijn, dan schreeuwen
  de NDP-ers in Ocer: na so a de !! Onze veestapel gaat uitgebreid worden met zwangere(drachtige) stieren die binnenkort gaan kalveren !! Ingrid gaat ze zogen !!!,voor 5000,– per maand !!


  Maak melding

 8. De VHP praat maar doet niets. praatjes vullen geen gaatjes.
  Kijk naar andere landen die gaan de straat op en blijven vechten voor hun land. De rijken gaan met karen vol boodschappen aan de kassa van de supermarkt.
  Waar zijn al die moe gedoe gebleven en Misha en nog wat.


  Maak melding

 9. De regeringen Venetiaan hield bij lagere grondstoffen prijzen het land draaiende.
  Bouterse had een mooie erfenis gekregen en is er in geslaagd een puinhoop van te maken.

  De huidige regering zouden alle misstanden van de regeringen Venetiaan aanpakken en de halve VHP opsluiten. Bouterse zou een kruistocht beginnen tegen corruptie.

  Anno 2018 is nog niemand aangeklaagd terwijl de kasten uitpuilen van de CLAD rapporten die fraude en corruptie van de paarse kliek aantonen. Oa schoolmaaltijden, spoorlijn, carifeste, schoolboeken project etc etc…..

  RobG je slaat de plan volledig mis


  Maak melding

 10. Laten wij eerlijk zijn.Kijk dagelijks naar het straatbeeld. Er zijn meer auto’s dan wegen. Sommigen rijden in de duurste auto’s die een Amerikaan niet kan betalen. Wanneer er een ander beeld zich had voorgedaan minder privé auto’s en meer gebruik van het openbaar vervoer zullen de brandstofprijzen niet de pan uitrijzen.Er wordt veel geklaagd. Wanneer je laat zien waarmee je pronkt daniet wordt klakkeloos aangenomen dat je de benzine kan bekostigen. Dus de regering denkt die pakken wij het eerste aan.De heilige koe. De regering denkt van benzine dagelijks omhoog zal de autobezitters demotiveren hun auto thuis te laten. Dit werkt dus niet. Wegenbelasting is voor de wegen. Verkeerde aanpak van deze lobbes van een regering.VHP
  Geeft signalen af.


  Maak melding

 11. vhp jongens waar maken jullie je zo druk over,,,,de surinaamse bevolking met name met afrikaanse roots hebben hiervoor gekozen. niet alle creolen maar de meerderheid willen in stront en pis leven zelfs creperen van de honger zo lang een Hindostaan geen president van suriname wordt. tijdens het stemmen zeggen ze openlijk kijk naar mijn kroes haar ik ga op een kroes haar stemmen al geeft de VHP mij te vreten. al gaat suriname failliet wat het nu al is, al wordt suriname een roversland wat het nu ook al is. de NDP kiezers hebben hun doel bereikt jullie moeten hun feliciteren met hun misserige leven en het wordt nog erger.


  Maak melding

 12. @Sara je hebt gelijk.Moe is geen slapen en wachten tot de verkiezing nadert.Maisa die zit met vingers in haar neus en wacht ook op de verkiezing.Het zijn allemaal hetzelfde .Waardeloze gasten!!!Het gaat nooit goed komen met de aasgieren.


  Maak melding

 13. SPROOKJES-van-Paarse-HuisSlaaf-Robje-G :

  Government take bestaat om FILES te bestrijden, immers Onze Paarse Snelwegen zijn nog NIET afgebouwd, Onze Paarse Fly-overs zitten in de PIJPLIJN, Onze Paarse productie is NUL, Paarse Koers stabiel op 1 : 10, Onze 17.666 Volkswoningen zijn ONDERWEG, alleen de Paarse GELDPERSEN draaien nog !

  Advies van Paars : U hoeft niet meer te rijden !

  PS : Om de failliete Paarse zaak draaiende te houden worden ALLE STAATSAANDELEN, die jaarlijks nog wat opbrengen, VERKOCHT !

  STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!!


  Maak melding

 14. Het bovenstaande gepiept van de VHP is ondermaat van meelevendheid met de burgers die het echt moeilijk hebben De VHP is bezig het leed van de mensen te misbruiken voor eigen politieke gewint. Dit is puur propaganda van de eerste uur laf en onmenselijk.

  Net of ze in staat zijn binnen een wip en een zucht dit op te lossen. Dit wekt de misleider, dus we gaan vanaf nu de vhp uithangen. Zij zijn de verlosser van al onze problemen. Wel meneer de vhp voorzitter luister jij en je overige oppositie genoten hebben de kansen gehad en hebben het toen nooit goed afgemaakt.

  Volgens de geschiedenis zijn jullie de dupe van dit alles dat nu plaats vinden.
  Is altijd een vreetnapot bij jullie geweest en wat kom je nu vertellen dat jullie veranderd zijn? Een boef blijft een boef. Het zal onze laatste zorg zijn om weer in die tjepi van jullie te trappen.

  Dat geld wat jullie allemaal hebben gestolen van het volk kunnen jullie nu wel gaan gebruiken om de politiek vaarwel te zeggen. Zit niet meer te zaniken over de waardeloze geklets.
  WEG WEZEN MET JE GELUL.
  en de groetjes aan de geiten ??????


  Maak melding

 15. Surinamers zijn laf! Ze klagen maar acties ondernemen, ho maar!
  Heb ik nog meer te zeggen? Neen!

  Ik ben gestopt met het steunen van mijn familie in Suriname. Ze laten dit ook over hen heenkomen.
  Zitten als watjes bij elkaar, de ellendige situatie in Suriname te bespreken, maar ondernemen geen stappen om uit deze malaise te geraken.


  Maak melding

 16. @ darasingh,

  Je hebt volkomen gelijk. De meeste creolen en ‘marrons’ gaan echt niet stemmen op de VHP.
  Ze willen nooit een Surinamer van Aziatische komst als president. Laat ze maar lekker creperen, ik leef absoluut niet mee met dit soort mensen.

  Maar vergis je niet in de hindustanen die op NDP hebben gestemd. Deze hindustanen zijn nog dommer dan dom.
  Toen Bouterse kort voor de verkiezingen van 12015 bekendmaakte dat hij Ashwin Adhin tot vieze president zou benoemen, hebben zelfs hindustanen die eerst van plan waren op de VHP te stemmen, gestemd op de NDP.

  Wat stelt de vice-president nou voor in Suriname?
  Het is niets anders dan de hielen likken van de president in dit geval van Bouterse.

  Wie niet horen wil, moet maar voelen.


  Maak melding

 17. Misschien kan de Surinaamse regering de organen van Surinamers verkopen aan Pia Dijkstra. Surinamers gaan toch bij bosjes dood door de slechte gezondheidszorg.


  Maak melding

 18. De mensen die op VHP lijken moeten vertrouwen hebben in de eigen kunnen , zelfredzaamheid en eigen zelfvoorzienend econonie . Ze moeten de oude olifantenkar uit de museun halen en het weer te laten trekken door olifanten. Gras en hout zijn in overvloed in Su. neks no fout toch. Laat de mensen die op paarsen lijken met rust met hun eigen ondergang. wel sarie torie maar neks no fout.


  Maak melding

 19. Stree de foe stree oe no sa freed, want didibri ddb na oenoe fesimang, a wiens wi e ka dee nang dee, soso lobi a mang sa e meki wi ka. Ieja, we gaan in 2020 weer voor vijf, want awariedomries Mi E Sjie soso Ka Dubai en Stef Anus lee Meyje,mijn god heeft ons paarse domoren de president gegeven om ons voorspoedig te maken. Prijs didibri krijste Meyje publiekelijk op het podium, tijdens een paarse bermshow. Aileeluja krijsen oerdom paars bezeten ndper’s sa e ka nu, ddb is onze enige en grootse lijder van het land en zal ons lijden in een welvarende hel.
  Werkelijk is het een welvarende hel verworden, waar de misdaad als een woekerplant welig tiert. Zelfs Dino, Meriba en heel veel ndper’s zijn in de greep van de allergrootse misdadiger ddb. Wo ka moro, stem bakka 2020 weer voor vijf, paarse idioten met Parbo als oerdom paarsdom boegbeeld.


  Maak melding

 20. Elke ndper’s moet verantwoordelijk worden gehouden voor al deze paars vervloekte ddb gevolgen. Mi e tege alla ndper’s, familie of niet.


  Maak melding

 21. @ Darasingh,

  Met alle respect, maar Shankar is toch president van Suriname geweest? Er zijn toch twee hindostaanse vice-presidenten geweest? Laat een indiaan of een javaan of een volbloed chinees nu president worden van Suriname of een vrouw.


  Maak melding

 22. Koopt Pia Dijkstra organen?
  Goh, dat de meeste Surinamers slecht zijn in lezen laat
  staan dat ze de moeite om een wet grondig te bestuderen en pas dan hun mening te geven.

  Er zullen altijd mensen zijn die tegen het doneren van organen zijn, maar om te beweren dat Pia Dijkstra organen koopt, is wel heel erg ver gezocht.

  @ B. Waqoof,

  Wat is jouw mening over Indiërs die hun organen door chirurgen laten verwijderen voor een paar roepies.
  Deze Indiërs zijn zo arm dat ze alles doen om aan geld te komen om te kunnen leven.
  Ze worden bedonderd door chirurgen, want het meeste geld verdiend aan de organen verdwijnt wel ik hun zakken.


  Maak melding

 23. De Hindoestanen en Chinezen hebben het aan hun zelf te danken. Geen eenheid terwijl ze dagelijks beroofd en verkracht worden. Ik ken genoeg die op de NDP gestemd hebben.

  Karma is a Bitch….


  Maak melding

 24. @Jiyani,

  Pia Dijkstra heeft iets ergers geïntroduceerd: de staat mag voortaan je organen van je afpakken en om dat te voorkomen moet je officieel gaan protesteren door aan te geven dat je dat niet wil. Vergeet je dat, dan heb je pech.

  De Inca’s doodden mensen en offerden hun hart aan hun Goden. De chirurgen gaan nu mensen doden (mensen hebben nog hersenactiviteit terwijl hun organen worden weggesneden), hun orgaan afpakken tbv iemand die z’n natuurlijke dood niet kan accepteren.

  En elke arts die dat doet krijgt natuurlijk een bonus ervoor.

  Genezen met medicijnen is een ding. Genezen met organen van anderen is wat ze vroeger noemden: black magic, voodoo, witch craft.


  Maak melding

 25. @Jiyani,

  Pia Dijkstra heeft iets ergers geïntroduceerd: de staat mag voortaan je organen van je afpakken en om dat te voorkomen moet je officieel gaan protesteren door aan te geven dat je dat niet wil. Vergeet je dat, dan heb je pech.

  De Inca’s doodden mensen en offerden hun hart aan hun Goden. De chirurgen gaan nu mensen doden (mensen hebben nog hersenactiviteit terwijl hun organen worden weggesneden), hun orgaan afpakken tbv iemand die z’n natuurlijke dood niet kan accepteren.

  En elke arts die dat doet krijgt natuurlijk een bonus ervoor.

  Genezen met medicijnen is een ding. Genezen met organen van anderen is wat ze vroeger noemden: hekserij.


  Maak melding

 26. Dat Indërs en niet-Indiërs hun nier verkopen (omdat ze er 2 hebben, ze verkopen niet hun long, hart en lever) is hun eigen individuele keuze en is niet opgelegd door de staat. Ze doen dat veelal om te overleven. Van dit laatste is geen sprake in Nederland, waar iedereen een uitkering kan krijgen (tegen slavernij voorwaarden tegenwoordig).
  God verhoedde dat zo’n wet ooit in India komt, anders gaan er dagelijks vele cargo vluchten vanuit India naar het Westen vol geladen met organen.
  Tot voor kort verkocht India lijken (mensenbotten) aan de VS. Gelukkig is daar een einde aan gekomen. Ze verkopen ook miljoenen kikkers per jaar aan het buitenland. Blijkbaar lopen er veel menselijke reptielen in het Westen rond die dat nodig hebben.


  Maak melding

 27. Koos, jij verkoopt alleen maar onzin aan de leeghoofden, hersenlozen en de verstandelijk beperkten die in jou willen geloven. Venetiaan kon gretig profiteren van de Nederlandse ontwikkelingsgelden en andere internationale fondsen die gelden beschikbaar stelden. Daarnaast had het land ook inkomsten uit de export van bauxiet, aliminium en aluinaarde. Venetiaan kon regeren als een luis op een kaal hoofd.

  Deze informatie over de financiele bronnen ten tijde van de regering Venetiaan kan iedereen vinden op het internet. Jij nog de vele aanhangers van de oppositie kunnen deze informatiie niet wissen en of verbergen op het internet. De bevolking heeft toegang tot deze informatiebronnen die meester GOOGLE gratis aan een ieder presenteert.
  Koos, jij denkt nog steeds dat de bevolking van Suriname bestaat uit mensen die ongeletterd zijn.

  Darasingh en Jiyani, jullie denken nog steeds etnisch terwijl de de meerderheid van de Surinaamse bevolking deze fase van raciaal-politiek-denken reeds jaren is gepasseerd.

  De personen die nog steeds politiek raciaal denken zijn nog steeds niet geemancipeerd terwijl ruim de helft van de NDP aanhang bestaat uit mensen van Indiase afkomst. Deze NDP aanhang is geemancipeerd en denkt niet politiek-raciaal.Wat is jullie probleem om niet te emanciperen in de Surinaamse samenleving.?


  Maak melding

 28. RobG
  Je komt weer aardig om de hoek kijken. Je reacties doen mij denken aan de output van smeerpijp 7.
  Normaal is het “wat door het mondje komt gaat uit het kontje”.
  Niet de input is zo belangrijk maar de output daar wordt gemeten.
  De input zijn de vele SRD’s aan government take terwijl de output (besteding van de government take) geen ene reet voorstelt.
  Je verhaal dat het voor de infrastructuur is slaat de bekende plank mis.
  Ze moeten vervat nog betalen dus waar gaat de government take naartoe?
  Kennelijk jou infrastructuur die ze darmen noemen


  Maak melding

 29. Ondertussen te Abra Broki en omgeving. Burengerucht her en der, scheldkanonnades, gegil, gevloek, vuile bermtaal, geschreeuw, ironisch gelach, kinder geloei en gehuil jaar in jaar dag, onder dat oerdom paars volk. Bij omoe snesi krioelt het van ndper’s die koekeloerend elkaar gadeslaan, foe aksi wang swiet sani. Eeh stanga, e brad, e nefoe, e vrouw, e sisa, a nicht, heb je eeh wat voor me, om brood te kopen. Naast de grote vuilnis van de Chinese winkel spelen kinderen en vuil en zoekend naar wat eten. De bermen worden allang niet meer schoongemaakt en het wied staat bij menig ndper meters hoog, ook op het erf. Opmerkelijk is dat bij vnl Pae en Mahinder de bermen worden onderhouden. Verderop in de straat woont een fervente oerdomme ndper, die verslaafd is aan Parbo biri, zijn hele erf staat vol vieze hele en kapotte Parbo flessen en het stinkt er naar pis, bij het langslopen is het meters ver te ruiken. De buren hebben jaar in en jaar uit geprobeerd B.O.G. in te schakelen en de politie, en zonder resultaat. Deze oerdomme ndper is de oorzaak dat bijna iedereen van de Herman Steinbergstraat heeft gestemd op de criminele religieuze misdadige politieke ndp partij. Half verrotte na dagu partij vlaggen hangen in de bomen. Sinds jaar en dag gaat het achteruit met de buurt. Maar sinds 2010 is het veel erger geworden met al die ndper onder elkaar in de straten van Abrabroki.
  Sommigen vervloeken zichzelf om hun eigen domme keuze, fa stem tweemaal tapoe na dagu partij. Weer anderen, super idiote dwazen als Parbo, ontkennen elke achteruitgang en krijsen volslagen paars knettergek, we gaan in 2020 weer voor vijf. Dagelijks breken gevechten en bekvechten de oerdomme ndper’s onder elkaar, terwijl ze gewoon met potten en pannen de straten op moeten gaan richting boef ddb en co. voor verbetering. Oma en opa zuchten diep, dwaze oerdomme aanhangers zoals Parbo vernietigen het land. Ndper’s oe ma bigi pang pang.


  Maak melding

 30. Ik denk dat de regering geen keus heeft en moet doen wat het IMFhen op legt.De enorme schuld die de regering bij de banken heeft moet een keer terug betaald worden.Een sanering van de overheids uitgaven is een belangrijke factor naar herstel.Suriname is een land in ontwikkeling en heeft de potentie een rijk en welvarend land te worden.

  leo Snel Lid SP Nederland .


  Maak melding

 31. ddb, de ndp, de gangster en de paarse kakkerlakken hebben Suriname vernietigd.

  zie:
  – 25 Februari 1980,
  – 8 December 1982 moorden
  – MoiWana86 moorden,
  – 3 x skeer,
  – devaluatie van de Suriname en surinaamse dollar
  – lege winkelschappen,
  – geen visie, wel por visie,
  – zelfverrijking bij ddb, gezin, adviseurs,
  – heel grote armoede bij het Surinaamse Volk
  – heel grote criminaliteit in Suriname,
  – kwikvervuiling van in het milieu, water, riviervissen vol met kwik,
  -enz, enz, enz.

  Time4Chan(ge)!
  Yes We C(h)an(ge)!
  Sranansma Oe Bondroe

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 32. Waar is de vakbond? Zijn die ook verlamd?Ze maakten bij de eerste verhoging een lo ba bari.Elders zou men op straat komen.Het is een matter of time en men praat hierover niet meer. de illegale skalians op het stuwmeer zijn zometeen ook vergeten.Er word by the way ook niet meer over de zandafgravingen gesproken? Dat is nu verleden tijd.


  Maak melding

 33. Benzine prijs kan nog omhoog gaan,santhoki zegt iets dat hij zelf niet waar kan maken er is genoeg geld.regering mag van die mensen die kan missen meer vragen..waar is die wegenbelasting gebleven en vermogen belasting enz…


  Maak melding

 34. DEZE PAARSE HEERSERS, KUNNEN/MOETEN NIETS

  VRAGEN VAN “MENSEN DIE HET KUNNEN MISSEN “!

  MENSEN WILLEN GEEN GELD AAN DEZE PAARSE HEERSERS AFDRAGEN , DIE ALLE BELASTINGGELDEN ALLE RESERVES EN ALLE GOUD VAN SRANANMANS DOEN VERDAMPEN !

  PRODUCTIE LIGT STIL, STAATSSCHULD SKY HIGH, CORRUPTIE ALL OVER, OVERHEIDSUITGAVEN ELKE DAG TE HOOG, PAARSE HEERSERS DRUKKEN VOOR MILJARDEN AAN ONGEDEKT GELD !!!

  MENSEN VERDIENEN DOOR HARD WERKEN GELD, ONDANKS HET CORRUPTE BELEID VAN DE PAARSE HEERSERS !

  EERST ORDE, RECHTSSTAAT, RECHTSZEKERHEID TERUG(CORRUPTIE UITGEROEID !) , DAN BURGERS LASTIG VALLEN MET EXTRA BELASTINGEN !

  PS : NEKS BELASTING-VERHOGING of VERZWARING !
  PAARS MOET OPDONDEREN !


  Maak melding

 35. Mooi praten met die government take omlaag. Maar waar worden die ambtenaren salarissen dan van betaald? En als de VHP het straks voor het zeggen zou hebben. Gaan die dan al hun vriendjes bij de overheid ontslaan? Nee toch. Dus hoe gaan ze die dan straks betalen? Is 1 groot pot nat dit ding.


  Maak melding

 36. Maar goed. Wie is Koos. Het is 1 van de belangrijke reaguurders van waterkant. En hij doet dat al even. Profielschets op basis van zijn anti NDP gevoelens.
  Koos is een bakra. Hij heeft affiniteit met Suriname. Koos is waarschijnlijk als excuus bakra getrouwd met een Hindustaanse. Dat kun je ook opmaken uit eerdere opmerkingen. Koos is dus iemand die lekker in NL z’n rechten opeist. Maar ondertussen z’n frustraties loopt te uiten op WK. Hij kan niet anders. Hij weet dat zelfs Hindustanen hem niet moeten als bakra want hij zweet en eet kaas. Maar ze moeten wel want hij heeft een vast inkomen en pensioen. Precies dit is de Koos waar we mee te maken hebben. Iemand met een mening. Verder totaal irrelevant natuurlijk want Koos gaat de wereld niet veranderen maar hij is wel altijd irritant aanwezig.


  Maak melding

 37. Robles je bedoeld spookambtenaren. Bouterse heeft deze mensen geld betaald voor een paarse stem. Het eerstse wat de vhp moet doen als zij aan de macht komen is duizenden ambtenaren ontslaan. Genoeg werk in de technische en landbouw sector. Omscholen die gasten.


  Maak melding

 38. Robles wie is Koos ? Koos is de nachtmerrie van iedere NDP er. Knoop dat goed tussen je oren. Koos staat voor een rechtvaardig en eerlijk Suriname. Waarom ? Omdat Koos nog te veel belangen heeft in Suriname en hij nog om het land geeft. Ps Koos is een allias naam. Voor jouw geruststelling, Koos is black !


  Maak melding

 39. Bigi Sma, jouw econonische benadering van het benzine vraagstuk en andere sociaal-econonische vraagstukken m.b.t. Suriname dateren van eeuwen terug. Jouw benadering is en blijft simpel/primitief.

  Jouw hersenen maken geen ontwikkeling mee in opwaartse richting.Wie voor een dubbeltje geboren is zal nooit het niveau van een kwartje bereiken. Als ik over economische vraagstukken praat/discussieer dan weet ik waarover ik het heb. Ik ga mij niet bezighouden met een vraagstuk waarover ik geen ballen verstand van heb. Ik ben gecertificeerd om hierover mijn mening te geven. Jij niet…….! Jij moet je bezighouden met jouw specialiteit. Dat is roddel en achterklap.


  Maak melding

 40. RobG,

  kom dan eens uit de kast met die zgn kennis van je. Ik stel vast dat je niks weet, niks kunt, niks bent als behalve een zelfingenomen paranoïde, paars geindoctrineerde werkloze kneus uit de Bijlmer. Kom maar op met je economische kennis, ik nagel je muurvast in de hoek.


  Maak melding

 41. Aan vele reacties te zien wordt de keuze voor een nieuwe president nog steeds gemaakt aan de hand van afkomst of uiterlijke kenmerken.
  Er wordt niet gekeken naar kennis, kunde en het vermogen te realiseren van een kandidaat en zijn partij.

  Surinamers laten zich misleiden door niet realistisch te denken.

  Een beter Suriname is nog heel ver weg !


  Maak melding

 42. Ik lees hier de zin van de PAARSE huisslaaf Rob-G : “jouw econonische benadering van het benzine vraagstuk en andere sociaal-econonische vraagstukken”

  SRANAN heeft geen BENZINE-VRAAGSTUK !

  SRANAN heeft een CORRUPT PAARS REGIEM !

  PAARS VERDAMPT AL ONZE GELDEN, VALUTA EN OVERIGE BEZITTINGEN !

  PAARS BEDREIGT DE KRIJGSRAAD EN DE PROCUREUR-GENERAAL !

  PAARS HAAT SRANANMANS, STAATSSCHULD WORDT DOOR PAARSE-MAFFIA-LENINGEN ZO HOOG MOGELIJK OPGESCHROEFD !

  PRODUCTIE IS DOOR PAARS GEDAALD TOT 0,00 !

  KOERS STAAT NU 1 : 10 !

  Robje-G , huisslaafje van Opa Desi, HET VRAAGSTUK VAN SRANAN IS, HOE SNEL WORDEN DE PAARSE PAARSE EZELS (FAILLIETMAKERS VAN SRANAN) OPGEDONDERD !!


  Maak melding

 43. Parbo

  Jouw vrouw en kinderen zijn ook ndp ers. Daaag ludwig

  Wahahahahahaaha, no boi, Gode zij dank nooit van hun leven, noch kinderen. Wel te Abrabroki waar het krioelt van oerdomme paarse stommeling als jij, alleen schamen ze zich wanneer ze mij zien, want…………is liever hadden we geluisterd naar oom Ludwig voor alle deze paarse gevolgen vol kommer en kwel. Luister ook naar wat oom Vene had te zeggen over jullie misdadige moordenaar en drugsbaas, wiens zonen ook in zijn voetsporen zijn terechtgekomen. Deng trong bigi crimineel en sroto, zoals enkele domme ndper’s sa sroto na Santo Boma gevangenis.
  Oma en opa blijven hun kinderen en kleinkinderen dagelijks waarschuwen voor het paarse kwaad en zijn paars domme duivelse aanbidders, de ndper’s, die de misdaadvloek ddb, wie weet wederom voor vijf jaren een derde kans zullen geven, vanwege hun gewetenloze en schaamteloze oerdomme geaardheid.


  Maak melding

 44. @ RobG
  “Venetiaan kon gretig profiteren van de Nederlandse ontwikkelingsgelden en andere internationale fondsen die gelden beschikbaar stelden. Daarnaast had het land ook inkomsten uit de export van bauxiet, aliminium en aluinaarde. Venetiaan kon regeren als een luis op een kaal hoofd.
  Deze informatie over de financiele bronnen ten tijde van de regering Venetiaan kan iedereen vinden op het internet.”

  Ja beste RobG alles is te vinden ook voor u:
  Leest u aub:
  “Een Belaste Relatie 25 Jaar ontwikkelingssamenwerking Nederland – Suriname, 1975 – 2000 Interim rapport d.d. 10 januari 2003”. Hoefdraad had het ook van het internet geplukt en in de DNA gebruikt of misbruikt. U kunt het ook vinden op het Internet.

  >> Stoppen West Suriname project door Bouterse, Schade dfl. 500.000.000. Indien doorgegaan was het bauxiet daar ook in productie gegaan.

  >> Noodhulp die Bouterse verspilt heeft in 1980-1982 à dfl 500.000.000

  >> Vernietiging binnenland in binnenlandsconflict (Landbouwmaatschappijen Victoria, Phedra & Pattamacca) plus infrastructuur.

  >> Hulp aan de regering Wijdenbosch à dfl 900.000.000.

  U vergeet dat sinds 1980 Bouterse 23 jaar de bepalende politieke factor geweest is en gedocumenteerd het land in de afgrond gestort heeft door pakweg dfl 2.000.000.000 naar de schroothoop te brengen en enorme schulden te maken.
  U kunt vaststellen dat er anno 2000 niet zoveel verdragsmiddelen meer waren.
  >> Een druppel op de gloeiende plaat van ellende die Wijdenbosch heeft achtergelaten
  >> een marginaal bedrag in het kader van 10 jaar groei,
  >> een marginaal bedrag in het kader van de extra inkomsten uit goud en olie na 2010
  >> een marginaal bedrag in relatie tot de extra schulden groei en erger.

  Door het desastreuze beleid van Bouterse en Hoefdraad moet Suriname nu in 2 jaar evenveel aan haar nationale Schuld betalen dan het in 10 jaar Venetiaan van Nederland aan hulp kreeg.

  RobG weerlegt u het eens.


  Maak melding

 45. Bigi Sma, jouw vuil ga ik niet met afval bestrijden. Ik gebruik alleen maar mijn ” God given “ratio. De regering doet niets anders dan het zorgvuldig saneren van de Surinaamse economie. Als het economisch ook slecht gaat in Nederland gaat men ook over tot het saneren van de Nederlandse economie. Zelfs nu het economisch beter gaat met Nederland wordt er toch flink gesaneerd in o.a. de zorg en andere voorzieningen. Bigi Sma jij doet aan goedkope stemmingsmakerij. Jij snapt niets van de de economie. Wordt een keer politiek volwassen.


  Maak melding

 46. Robg@
  2018 het jaar van de waarheid ,slecht SLECHT,,,,de gene die echt geen verstand van economie hebben beginnen nu keihard te lachen ,want het gaat verschrikkelijk goed in Suriname, met de nadruk op verschrikkelijk,en dit zijn geen proza,dat je Surinamse en Nederlandse economie met elkaar wil vergelijken spande de kroon .
  Dan ben je een echte econoom


  Maak melding

 47. Haco, jij moet nog leren hoe je correct feedback moet geven. Er zit geen groei in jouw manier van oordelen. Het blijft maar bij goedkope gewauwel. Jij snapt de strekking van mijn verhaal niet. Ge leest van achter naar voren en niet omgekeerd. Geen wonder dat jouw commentaar wereldwijd een flinke flater slaat.


  Maak melding

 48. Robg@
  Jij heet Guus flaters,en dan ga je ook nog vertellen dat mijn commentaar wereldwijd een flinke flater slaat ,
  Je krijgt ook nog grootheids waanzin,nu heb je al zo vaak er van langs gekregen maar je blijft terug vallen dat vene overal de schuld van krijgt, jou baasje heeft het goed gedaan 2e Dubai diep zee havens enzv enzv je ben verstoken van alle realiteit zin


  Maak melding

 49. RobG
  Ik heb je laatste posting (maandag 15.07 uur gelezen en kwam er in de laatste regel achter dat je Bigi Sma, net als ik overigens, hoog acht.
  Je spreekt hem voortdurend aan met je, maar in de laatste zin met u. Toch netjes.
  (“Wordt een keer politiek volwassen.”)

  Wat het saneren betreft:
  natuurlijk kan saneren goed zijn.
  Kan.
  Maar als je saneert omdat je de inkomsten nodig hebt om gaten in de begroting te dichten die je voortdurend zelf maakt dan is het kolder.
  Saneren om de doelmatigheid te vergroten, om verspilling tegen te gaan, dat is goed.
  Het is te vergelijken met iemand die zegt: we geven teveel geld uit aan Bami, we komen iedere maand geld tekort. En vervolgens geven ze het geld uit aan nasi
  (ook lekker, maar toch)


  Maak melding

 50. Mensen maken jullie je niet zo druk om die zichzelf overschreeuwend opgezwollen blaaskaak met zijn semi -intellectuele wollige prietpraat, het zijn niet meer dan de stuiptrekkingen van een paarse rat met hoogmoedswaanzin, feiten komt hij niet mee, wel aannames voortkomend uit zijn paars geinfecteerde geest


  Maak melding

 51. Pico, ik heb waardering voor een ieder die constructief denkt over de sociale en economische problemen van Suriname. In het begin kon Bigi Sma inhoudelijk goed commentaar leveren maar naarmate de tijd verstreek werd de situatie anders. Bigi Sma liet zich emotioneel meeslepen door het gepeupel van de straathoek waardoor zijn of haar intellectuele kracht geen wortel kon schieten. Bigi Sma werd het product van de gepeupel waarmee hij / zij zich mee ging identificeren om aanvallen op de regering van Suriname te lanceren.Een fundamentele fout van de eerste orde. Je gaat toch niet waarde hechten aan o.a. de inhoudsloze gebrabbel van o.a. Johan en consorten.

  Het saneren van de regering zal vroeg of laat haar tot de beoogde resultaten leiden. Je moet er rekening mee houden dat de regering genoodzaakt is om constant te budgetteren binnen de begroting. Door het wegvallen of het minder worden van inkomsten is men genoodzaakt de ‘ kaasschaaf ‘ methode te hanteren om de lasten zo gelijk mogelijk te verdelen. De regering heeft oog voor de zwakkeren in de samenleving en deze groep tracht men zoveel mogelijk te ontzien. Ik vind het daarom ook redelijk dat de sterke schouders meer lasten moeten gaan dragen. Maar het zijn juist deze sterke schouders die moeite om hebben met het feit dat zij meer moeten gaan bijdragen. Deze sterke schouders zijn de vinden in de traditionele politieke partijen, de media,enz.

  Jojo, gij blijft volhouden om onwaarheden te verkondigen. O.a. het oliepalm project te Patamakka is door de binnenlandse oorlog ten gronde gegaan. Ook de grote bedragen die gij toeschrijft aan de regering van Jules Wijdenbosch zijn uit een duim gezogen.


  Maak melding

 52. @ RobG

  “Jojo, gij blijft volhouden om onwaarheden te verkondigen. O.a. het oliepalm project te Patamakka is door de binnenlandse oorlog ten gronde gegaan. Ook de grote bedragen die gij toeschrijft aan de regering van Jules Wijdenbosch zijn uit een duim gezogen.”

  Ik ben groot genoeg om een fout toe te geven:

  1 >> Ik heb niets anders gesteld dan dat Oliepalm door het binnenlandsconflict ten gronde gegaan zijn. Wie waren de partijen die het binnenlandsconflict uitvochten. Bouterse & Brunswijk. Zwart Wit gezien zonder hun geen binnenlands conflict.
  2 >> Ten aanzien van de steun aan Wijdenbosch uit de verdragsmiddel het benoemen van dfl 900.000.000 was fout. Tussen 1989 en 2000 is er bijna dfl 1.200.000.000 van de verdragsmiddelen naar Suriname gegaan. In die periode was er slechts 4 jaar een front regering die niet door Bouterse beïnvloed werd. De hulp die Wijdenbosch dus ontvangen heeft was substantieel.

  Wat ik door de juiste tabel te vinden in “Een Belaste Relatie 25 Jaar ontwikkelingssamenwerking Nederland – Suriname, 1975 – 2000” heb ik kunnen vinden dat er anno 2000 nog slechts dfl 575.000.000 aan verdragsmiddelen over waren en dat de rest dfl 400.000.000 gegarandeerde leningen waren.
  Beste RobG gedurende 2000 -2010 heeft Front nog slechts € 280.000.000 aan giften ontvangen de rest was op gegarandeerde lening of pariteit (om 1 te ontvangen zelf ook 1 bijleggen).

  Beste RobG een voorbeeld over leugenachtigheid:

  Dit weekend was er een paarsfeest in Coronie waar de afronding van een Paarse dijk gevierd werd. Niets is minder waar. Per 2010 waren alle dijken gedekt door verdrags- en pariteitsmiddelen. Bouterse en Co hebben met die middelen Waterkant gepimpt waardoor vertraging ontstaan is en door achterstallige betalingen de bouw gestaakt is door MNO Vervat. Bureau voor staatsschuld laat netjes zien dat er om de gaten te dichten pakweg € 40.000.000 incl provisies en verzekering geleend moest worden om het werk af te kunnen maken. Alleen aan provisie, fees en verzekering zijn miljoenen verspilt omdat er geld uit de Front projectfinanciering geroofd was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.