Regering Suriname niet voorbereid op verdedigen eigen begroting

22
Leeg parlement bij begrotingsbehandeling

PARAMARIBO, 18 feb – De regering blijkt niet voldoende voorbereid op het verdedigen van haar eigen begroting. Het gaat dan om de begroting voor het jaar 2018. Een begroting die was ingediend vorig jaar bleek de toets der kritiek niet te kunnen doorstaan. Het parlement is nog eens verzocht om meer tijd. Parlementariërs hadden om bepaalde documenten gevraagd. De regering heeft de overbruggingsperiode van enkele weken niet weten te benutten.

De documenten kunnen nog steeds niet gepresenteerd worden. Ook extra informatie, zoals data over bepaalde ontwikkelingen, konden niet aangeleverd worden. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons had nochtans tot midden januari respijt gegeven. Dit tot groot ongenoegen van vooral de oppositie. Die vond dat de regering genoeg tijd had gehad om zich voor te bereiden.

Maar de ingediende begroting leek wel gatenkaas. Het ene lek na het andere werd aangeduid door zelfs leden van de regeringsfractie. Uiteindelijk moest worden afgesproken dat extra informatie zou worden ingediend. De regering heeft ook dit niet voor elkaar weten te krijgen. Tijdens de vergadering waarop het zou moeten beginnen, kon ook de regeringsfractie de irritatie niet onder stoelen of banken steken. Het moest uiteindelijk toch wel, uitstel.

22 REACTIES

 1. Het wordt nu echt hoogtijd dat deze bejaarden plaats maken voor de jongere hooggeschoolde generatie. Daarom komt het land niet vooruit. Het is zwaar voor ze om de documenten in te leveren. Teveel gesjoemeld.


  Maak melding

 2. Het zijn gewoon doorgewinterde boeven die daar de dienst uitmaken. ZE hebben geen hart noch ziel. ZE hebben met z’n allen hard ervoor gevochten om aan de macht te komen met het ultieme doel, het land bekaaid aan hardwerkende mensen achter te laten, het is niet hun zorg, een begroting. ZE begroten wat ze kunnen maken en weten precies waar ze hun toevlucht na mei 2020 gaan nemen, met hoeveel goud en geld.


  Maak melding

 3. RobG / Parbo ????????????????????????????????????? meelopers van deze hersenloze, laaggeschoolde paarse Nationale Domoren Partij. ..DUIDELIJKE TAAL !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Is de JAARLIJKS aan de Verenigde Naties te betalen CONTRIBUTIE, NU WEL IN DE BAKBA-WINKRI-BEGROTING 2018 OPGENOMEN ?????

  OF is OPA DDB NOG STEEDS BOOS OP DE VN VANWEGE het VN-Amos WAKO-RAPPORT, uitgebracht na de DECEMBER-MASSAMOORD !

  SRANAN LIGT ECONOMISCH GEZIEN STIL, STABIEL MET EEN KOERS VAN 1 : 10 !

  VERJAAG DE PAARSE YO-KOEIEN !!!!!

  PS : BEGROTING NO DE ! SOSO OLLO OLLO DE !!!!!


  Maak melding

 5. Deze paarse bejaardenclub is niet opgewassen om financieel orde op zaken te stellen, de financiële chaos die ze zelf gecreëerd hebben, word hun nu te veel, en zoeken nu allerlei uitwegen om de begroting enigszinds geloofwaardig over te laten komen.


  Maak melding

 6. Na sa di ze weten precies 2020 met geld en goud te vertrekken naar afrika india brazili of china. Doorgwinterde criminelen en boeven zijndat stem ze weg


  Maak melding

 7. Weg met de vervloekte opa desi!
  Deze stront moordenaar doet met suriname hor!
  Bouta als u het land niet kan besturen geef dan het mandaat terug aan het volk jo sakasaka!
  Ie fuck a kondre baldadig up!


  Maak melding

 8. Om verwarring te voorkomen
  Laat desnoods een deskundige de gasten/Nederland- jantjes komt uitleggen wat men eigenlijk bedoeld met een begroting. De reacties laat duidelijk merken dat men het niet begrijpt en met onevenwichtige stommiteit naar voren treedt. Echt belachelijk

  op deze manier doorgaan wordt je nooit serieus aangenomen. De reactie zijn in schril contrast met wat men dus van de gasten verwacht wordt.

  Opzet of een stukje achterlijkheid van hoe het niet mag.
  Tenminste neem ik aan dat we hier te doen hebben met volwassenen? En niet met personen met haatgevoelens!!!!!!

  Dat de moderator/bemiddelaar het ook toelaat is onbegrijpelijk!!!
  Negatieve commentaar leveren is niet slecht maar wat is jou bijdrage aan de opbouw van dit land/Suriname?

  Ach misschien teveel gevraagd van de persoon dat geestelijk te lijden hebt maar soms kan emotionele ontlading tot inzicht leiden


  Maak melding

 9. Servie en Israel gaan de jaarlijkse contributie bij de Verenigde Naties, samen met China (i.v.m. Chinese jaar van de Hond) doneren aan Surinaame om dit te betalen !1


  Maak melding

 10. Geen respect voor de bevolking/kiezers.
  Voor de verkiezingen komen ze weer met bruine bonen en loze beloften. De meerderhied zal er weer intrappen.
  Dan kunnen ze nog 5 jaren plunderen.


  Maak melding

 11. De vraag is, wat nu?! Staatsobligaties en eigendommen waren de laatste strohalm; Wanneer dat nu verdampt onder de abnormale druk van het ambtenaren waterhoofd, dan wat nu?!
  Ten einde raad bij het matjok spel, restte de omoe snesie niks, dan vrouw en kinderen er bij in spelen!
  Wanneer Suriname genoodzaakt, het immateriële te gaan verpatsen, dan wordt het een ramp; Want dan is Su falliet.
  Een Goede Zondag allemaal. Gods Zegen!!


  Maak melding

 12. Wat een domme omperking van dat de overheid niet voorbereid op verdedigen van eigen begroting. In Su is nooit geleerd dat voorbereiden een halve werk is. In Su is geleerd van leven van dag tot dag en nooit geleerd om voor morgen te denken en te zorgen. Hou toch op met janken, klagen en mopperen. neks no fout met de overheid . Men moet dat gewoon accepteren . Het hoort bij de su mentaliteit . Maar dat is sari torie voor de suries die moeten leven van voedselpakketten . Geen paniek. want de suries die op paee somo en baboe chan lijken hebben nog voedsel in overvloed voor iedereen.


  Maak melding

 13. Zoals je wilt dat anderen je behandelen, behandel hen dan zoals jij behandeld wilt worden, oma taki. Opa? Ma waarom zo een opmerking. Oma, kijk wat een duivelse mens sinds 25 februari 1980 de gehele natie hebben aangedaan. Alles wat deze beesten van mensen sinds 1980, mens en dier hebben aangedaan zouden ze in het kwadraat moeten ervaren. Zoveel misdaden sinds 25 februari 1980 hebben deze duivelse mensen op hun geweten. Opa, soort geweten, ze hebben helemaal geen geweten en zijn duivels bezeten om hun naaste medemensen te onderdrukken en te verderven. Hoe zouden ze het vinden als nu de rollen omgekeerd zouden worden? Hoezee oma taki, lokoe noh als al die oerdomme debiele idiote dwaze paarse zombies, ddb en consorten gaan beroven, moorden etc, alles wat ze hen hebben aangedaan als Surinamers. Surinamers?? Opa bari lafu, sinds 1980 zijn er geen Surinamers meer, maar groepen van mensen die elkaar in naam van God en land hebben uitgebuit. Diezelfde Surinamers die gekozen zijn door Surinamers moorden, beroven, liegen en verderven elkaar op elk vlak, zowel geestelijk als materieel en de allergrootse leugenaars en moordenaars zijn die gewetenloze paarse beestmensen die oerdomme paarse idioten tweemaal de kans hebben gegeven om hen verder te verderven. Baja oma taki, zoals het er nu naar uitziet gaat men zeer woelige tijden tegemoet. Het wordt een waar politiek slagveld waar de huidige beestmensen zelfs over lijken zullen gaan. opa, ondertussen schijten en pissen al die verarmde na dedesma partij oerdomme beestaanhangers zich een ddb misdadige stinkend dodende buffel om te overleven. Onbegrijpelijk dat deze beestemens ddb zoveel oerdomme paars verworden zombies achter zich heeft staan. Het is vrij simpel, ook zij hebben helemaal geen geweten zoals hun misleider die de gehele natie doet lijden. Ze zijn oerdom en hun hersens zijn ingekropen als een maripa pit. Sarie torie, maar toch onoe bretei dat baas e tang poroe dong ka gi deng.


  Maak melding

 14. geen begroting, geen geld, geen toekomst, geen mooie vrouwen, geen , geen probleem , de suri is gewend met lege maag te slapen..

  zand er over..no spang, a no mie é lei, na joe probleem..

  loekoe san jo man doe..

  ik slaap onder alle omstandigheden heerlijk door, aldus onze lijder..


  Maak melding

 15. Waar slaat dit op dan.
  Wil je defineren als de betere denker of wat is de achterliggende gedachte bij het ingaan op hoe men zich uit.
  En niet op waarom men zich zo uit. Hoe kan je bouwen met mensen die het principe van opbouw niet onderbouwen niet of nauwelijks geleerd hebben.
  Dat een ander ONS steeds moet uitleggen hoe het wel moet….
  We hebben hersens toch…kunnen ook een boek pakken en hetgeen wat we wellicht (nog) niet onder de knie hebben in ieder geval begrijpen.
  Aan de reactie te zien worden op de verkeerde woorden gereageerd.
  Nou wil ik datra niet respectloos toespreken alleen toen ik het las had ik zoiets van…nee datra hier worden we beter van hahaha (neem het met een korreltje zout yere)
  Alsjeblieft surinamers laat je niet wegvagen.
  Sta op voor elkaar en ons land…voordat WIJ straks te gast zijn.

  Soso lobi en blessi krakti.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.