vr 23 mrt 2018 17:10
post thumbnail

Kinderen uit arme gezinnen gratis naar Black Panther

Bijna 300 kinderen uit gezinnen met lage inkomens konden vanmiddag gratis naar de nieuwste superheldenfilm Black Panther in Pathe Arena in Amsterdam-Zuidoost. Het initiatief kwam van Glenda van Duivenvoorde. Ze startte een crowdfundactie zodat de kinderen gratis naar de bios konden meldt AT5. De unieke film heeft een vrijwel volledig zwarte cast en crew en gaat over de eerste zwarte superheld die uit Afrika komt.

‘Het gaat erom dat die kinderen de kans krijgen om superhelden te zien die op hun lijken’, zegt Van Duivenvoorde tegen AT5. ‘Er spelen niet vaak veel donkere mensen in films. En als ze er dan in spelen gaan ze vaak snel uit de film of ze zijn vaak snel dood’, zegt één van de kijkers. ‘Ik vind het wel leuk dat er veel mensen van mijn kleur in zitten. Die zijn er niet veel in deze films’, zegt een ander tegen AT5.

Glenda name een voorbeeld aan de uit Harlem afkomstige Fredrick Joseph. Hij begon op social media de hashtag Black Panther Challenge. Op die manier wilde hij anderen aansporen om ook een crowdfundactie op te starten, zodat kinderen uit onder andere gezinnen met een laag inkomen ook de film konden zien.(Bron/Lees verder: AT5)

Update: Black Panther is vanaf 22 februari ook in TBL Cinemas in Suriname te zien.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


10 Reacties | Plaats Reactie

 1. @JZwartmans,

  Iets voor jou?

  zaterdag 17 februari 2018 om 20:05 uur.
 2. Wat kan het Westen eraan doen als Ghana geen films maakt met Afrikanen als superheld?

  zaterdag 17 februari 2018 om 20:30 uur.
 3. Blade Runner

  zaterdag 17 februari 2018 om 21:31 uur.
 4. Eigenlijk snap ik er geen reet meer van, loepen ze te bleren dat er geen juiste afspiegeling van de maatschappij wordt gegeven op de buis, in theaters en films en wat doen ze nu
  zelf

  zaterdag 17 februari 2018 om 23:04 uur.
 5. Één en al geweld volgens de trailer. Net wat de minder bedeelde kinderen nodig hebben.

  zondag 18 februari 2018 om 09:02 uur.
 6. Ik dacht dat Idi Amin dat al was.

  zondag 18 februari 2018 om 13:39 uur.
 7. Wat een “drama” maken de zwarte mensen toch van alles!!! Sporen jullie de Afrikaanse landen aan om ook “Black Movies” uit te brengen……dan hoeven jullie niet de huilen dat de “Witte Man” uit Hollywood dat niet wilt doen!!!

  zondag 18 februari 2018 om 14:25 uur.
 8. Aaiii baja. Ik hoop dat er een einde komt aan de armoe in de Bijlmer en ook elders in het land. Ik weet niet waar de bijlmertjes vandaan komen maar de meeste van hen leven nog steeds in armoe terwijl het land in bling bling is. Waar en wat is de oorzaak van deze ellende in de bijlmer. Ligt het aan de overheid of aan hun ouders . Laat het weten mensen van de Bijlmermeer: En Jullie kunnen daarover meer vertellen zodat anderen misschien jullie uit het slop kan trekken. Wel sarie torie van wat je nu daar ziet.

  zondag 18 februari 2018 om 14:30 uur.
 9. Armoede? Moeder loopt wel rond met weave van 600 euro.

  maandag 19 februari 2018 om 03:32 uur.
 10. Sarie torie dat Surinaamse kinderen naar de bioscoop moeten gaan om te leren om geweldadig te worden !!!!
  Geen wonder dat er zoveel roofovervallen gepleegd worden door personen die op de spelers in de film Black Panther lijken !!
  Nu ook in Commewijne dit soort roofovervallen !! Alleen Bouta weet van niets! Toen Font aan de macht was wist hij precies wat zelfs en hoe het in de slaapkamer van iedere burgerin Suriname het er toe ging !!
  Hij zou zijn schoen “in de mond minister Gilds stoppen”!!!

  maandag 19 februari 2018 om 10:36 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com