VHP: Chinezen ‘goed geïntegreerd’ in Surinaamse samenleving

31

PARAMARIBO, 16 feb – De Chinese gemeenschap maakt zonder meer een belangrijk deel uit van de Surinaamse bevolking. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, naar aanleiding van het Chinese nieuwjaar of lentefeest. Chinezen bekleden verschillende functies in de samenleving. “Ze zijn goed geïntegreerd in onze samenleving, spelen niet alleen een grote rol in sociaal economische ontwikkeling, maar ook in de opbouw van de harmonieuze multiculturele samenleving in Suriname.”

In dit licht wordt de intrede van dit Chinees nieuwjaar, het Jaar van de Hond, bezien. De VHP hoopt dat “wij allen samen het Jaar van de Hond kunnen vieren en zodoende de eigenschappen van de hond samen waar maken in het belang van vrede, rechtvaardigheid, ontwikkeling, welvaart en welzijn, maar ook in het belang van de veiligheid voor de burgers van ons land.” Ook de samenwerking met China weegt mee.

De samenwerking met de Volksrepubliek vindt plaats op verschillende niveaus, politiek, parlementair, sociaaleconomisch en cultureel. “De relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China is een goede en vriendschappelijke relatie. De Volksrepubliek China is voor Suriname een belangrijke ontwikkelingspartner geworden. Vanuit wederzijds belang en wederzijds respect draagt de volksrepubliek China op verschillende manieren bij aan de nationale ontwikkeling van ons land.”, stelt de VHP.

31 REACTIES

 1. Aan alle ChinInSu wens ik een gelukkig Chinese nieuwjaar of lentefeest toe en ook aan alle Surinamers.

  Laat het jaar van de hond u geluk, welvaart en welzijn brengen.

  Leve het jaar van de Hond

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. In vergelijking met al die Afrikaanse afstammelingen, waar Santo Boma propvol van is, van het type Parbo zijn naast de chinezen, hindoestanen,javanen en vele moksi’s velen geslaagd in de maatschappij. Het gros der debiele paarse paria’s blijft oerdom en steevast geloven dat wang afrikanmang kan drai kondre. opa nanga opa sa de ooktoe moksi weten het beter, blakkamang e njang blakka mang en Parbomang e jens alla tra volk. Deng ooktoe e foeroe en lee leki deng soso lobi baas ddb.


  Maak melding

 3. Ludwig ouwe seniele gek zit je weer eens Marienburg. Je raakt maar niet uitgesproken over Parbo. Zoveel indruk heb ik gemaakt. Wat mij betreft ga je de hoogste boom in.


  Maak melding

 4. Volgens mij probeert Santokhie te zeggen dat steeds meer Suri’s de chinezen beginnen te accepteren als hun toekomstige heersers.
  Moet toegeven dat de chinees onvoorwaardelijk in het gat sprong dat de ingi boi veroorzaakte.Voor de nieuwe chinezen kwamen,konden de Suri’s nog heel vlot een blikje sardien of een rol wc papier verkopen.


  Maak melding

 5. Er wordt met twee maten gemeten binnen de VHP gelederen. Mahinder Jogi heeft een heel andere opvatting over de chinezen in Suriname/Surinaamse Chinezen.

  Een ding doet mij goed dat de Chinezen die hier zijn geboren en getogen voelen zich 100% Surinamers wat duidelijk verschil tussen de overige contractarbeiders. En worden nog met de nek bekeken. De Chinezen zijn de eerste contractarbeiders geweest en zijn geen last van niemand ook de verschillende regeringen niet.

  Als ze vandaag van een nationale vrije dag mag genieten dan is dit zeker op z’n plaats. En ook niet te vergelijken met de overige bevolking. De Chinezen zijn een schone voorbeeld voor velen dat zich Surinamers noemt maar van binnen andere gedachten koestert.


  Maak melding

 6. Parbo

  Ludwig ouwe seniele gek zit je weer eens Marienburg. Je raakt maar niet uitgesproken over Parbo. Zoveel indruk heb ik gemaakt. Wat mij betreft ga je de hoogste boom in.

  Nee hoor hihihi, paarse oerdomme ndp gek, het gaat mij alleen maar om je nog meer uit te lokken, om al die stront paarse oerdomme reacties die je in je lege paarse ezelachtige kop hebt. Soso lafu, al die oerdomme ndper’s met Parbo als koploper. Alle ndper’s zijn verworden ddb zombies en joe na moro bigi wang djasoe, met je paarse wartaal.


  Maak melding

 7. Ludwig, nee hoor hihihi, paarse oerdomme ndp gek, het gaat mij alleen maar om je nog meer uit te lokken, om al die stront paarse oerdomme reacties die je in je lege paarse ezelachtige kop hebt. Soso lafu, al die oerdomme ndper’s met Parbo als koploper. Alle ndper’s zijn verworden ddb zombies en joe na moro bigi wang djasoe, met je paarse wartaal.

  Want met stalken bereik je wel wat. Over oerdom gesproken. Wees een kerel en betrek Parbo niet in al je comments. Op deze manier zal ik je altijd van repliek dienen.


  Maak melding

 8. Oom Ludwig, Hindoestanen zijn net zo aartslui als de bevolkingsgroep waar u zo op afgeeft. Jawel mijnheertje in vroege tijden stonden hindoestanen bekend om hun werkethos nu zijn het de grootste boeven en drugscriminelen. Jawel hoor ontken het maar niet struisvogel !


  Maak melding

 9. Vraag aan Chandrika, hoeveel (Suri) Chinezen zijn lid van zijn zogenaamde multi-culti VHP partij ?

  Chan heeft een handje vol marrons ergens in het binnenland kunnen strikken om wat hij noemt kernen op te zetten, maar we zullen zien wat daarvan overblijft.


  Maak melding

 10. Wat niet is kan nog komen, gelet op de sociaal, financieel, economische situatie van het land.

  De
  Bekijk meer van Dagblad Suriname op Facebook

  E-mailadres of telefoonnummer

  Wachtwoord
  Aanmelden
  Account vergeten?
  of
  Nieuw account maken
  Niet nu
  Nederlands · Frysk · English (US) · Español · Português (Brasil)
  Privacy · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Jouw advertentievoorkeuren · Cookies ·
  Meer
  Facebook © 2018

  ·
  De Verenigde Hervormingspartij (VHP) onder leiding van Chandrikaperkash Santokhi (Chan, CS) is voor alle Surinamers en iedereen die een andere en betere koers voor Suriname en zich zelf, hun nageslacht wil kan zich maar beter aansluiten, om dit met andere oppositie politieke partijen te bundelen tegen ndp, ddb en gangsters die Suriname in de afgrond te recht heeft gebracht sinds 25 Februari 1980.

  zie:
  – staatsgreep,
  – 3 x skeer,
  – devaluatie van valuta,
  -lege winkelschappen,
  – ontwaarding Surinaamse gulden/Surinaamse dollar,
  – criminaliteit,
  – zelfverrijking van ddb, gezin, adviseurs,
  – heel grote armoede in het hele land,
  – contributie van UN niet kunnen betalen,
  enz, enz,

  Zie ook de paarse kakkerlakken die in luchtkastelen geloven en in heel grote armoede leven, bb met r, parbobier en op muziek met de heupen schudden op het plein en in heel grote armoede leven. Zelf de ezel die zich niet tweemaal aan dezelfde steen stoten is slimmer dan de paarse kakkerlakken. Paarse Kakkerlakken zijn zwakbegaafd.

  Sranansma Oe Wiki No?!

  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Bondroe! Denk aan de toekomst van U en uw kinderen en een beter Suriname, waarin Rust, Vrede, Veiligheid, Ontwikkeling, Vooruitgang, Welvaart En Welzijn is voor alle Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Chinezen hebben corruptie uitgevonden.Dus gaan zij ook niet op een paard wedden.In alle politieke partijen hebben ze hun mensen geplaatst en wie ook wint of verliest de chinese belangen worden altijd behartigd.


  Maak melding

 12. @Bigi bere brombere,
  Joe é jang ka ka boi.
  Lul maar wat je wil, ga op onderzoek uit en zie wie harddrugs in Su. heeft geïntroduceerd.
  Zie wie er allemaal in luxe gevangenissen in het buitenland uitrusten.


  Maak melding

 13. Parbo

  Want met stalken bereik je wel wat. Over oerdom gesproken. Wees een kerel en betrek Parbo niet in al je comments. Op deze manier zal ik je altijd van repliek dienen.

  Over kerel gesproken, haal die paarse poep uit je ogen en oren weg, zodat je weer kunt zien en horen om onderscheid te maken, paarsdom ddb bil likkende knulletje.


  Maak melding

 14. Allemaal podium talk/uitspraken van de VHP terwijl de spanningen tussen mama India en China verder oplopen. China heeft India deze week nog gewaarschuwd om zich afzijdig te houden van de politieke situatie op de Maladieven. De politieke spanningen op dit eiland nemen toe.

  India wil een nazaat/nakomeling van Indiase emigranten te hulp schieten om hem zijn machtspositie te laten behouden. China zal het echter niet dulden dat India haar macht op het eiland gaat demonstreren. Ik ben daarom benieuwd als de VHP zich nog lovend zal uitspreken als het tot een clash komt tussen India en China.

  Ik wens de Chinezen nog een uitstekend nieuwjaar met het jaar van de hond. Ik hoop ook dat honden in bepaalde delen van China niet meer als lekkernij beschouwd zullen worden.


  Maak melding

 15. @RobG: India wil een nazaat/nakomeling van Indiase emigranten te hulp schieten om hem zijn machtspositie te laten behouden.

  Vertel er dan ook bij dat China de halfbroer van die Indiase nazaat steunt.

  Je bent een meester in het weglaten van feiten die jou niet bevallen.


  Maak melding

 16. @RobG:
  India wil een nazaat/nakomeling van Indiase emigranten te hulp schieten om hem zijn machtspositie te laten behouden.

  Nee Rob, de macht is in de handen van de halbroer van deze oppositieleider, die lijdzaam moet toezien hoe zijn regerende halfbroer de ene wurgcontract na de andere met China sluit waarbij bij het niet kunnen nakomen van de zeer hoge leningen, Chinese (staats)bedrijven de bezitter worden van het land. Geen wonder dat hij dus hier een stokje voor wil steken.
  De regerende broer heeft het Hoog Gerechtsof omver geworpen vanwege een uitspraak van dit college dat hem niet beviel en heeft enkele rechters de gevangenis in geworpen. Zo’n figuur wordt dus door China gesteund. Soort zoekt soort.


  Maak melding

 17. De Chinezen klooien al eeuwen lang aan in Suriname en zijn niet meer weg te denken. Hun matjok die in de 70r jaren, een ware klokkenspel luidden aan de Gravenstraat, hun typische Creoro njang vroeger aan de keizerstraat. Omoe snesi die in zn oksel trui, een vooravond waka neemt aan de Domineestraat. Mooi is dat en voelt goed aan, al jaren dus.
  Dit is voor de djang djang, niet weggelegd. Sorry.
  Bijna kan je zeggen; De Chinees is de ekte Surinamer.


  Maak melding

 18. Bigi bere brombere

  Oom Ludwig, Hindoestanen zijn net zo aartslui als de bevolkingsgroep waar u zo op afgeeft. Jawel mijnheertje in vroege tijden stonden hindoestanen bekend om hun werkethos nu zijn het de grootste boeven en drugscriminelen. Jawel hoor ontken het maar niet struisvogel !

  Mis poes. Neem een voorbeeld aan Nickerie in vergelijking met Albina. Naast Paramaribo is Nickerie het district dat het meest belastingen betaald, terwijl Albina steeds gelden te kort komt, ondanks die rovers als Lon en Monie Hond die met geld smijten en daar als leiders worden aanbeden.
  Feit is ook dat 85% Afrikaans afstammelingen in Santo Boma zijn opgesloten en 95% het roven en stelen door dezelfde bevolkingsgroep wordt misdaan.


  Maak melding

 19. Santhokhi moet toch iets politiek correct vertellen op de chinese nieuwjaar. Feit is een ding de chinezen zijn hier gekomen om Suriname een nieuwe chineze kolonie te maken. En het lukt ze aardig goed door wat spiegels, kralen en door de eerste presidentiele hoer een paar laptops uit te delen die direct met de chinese inlichtingendiensten zijn verbonden. De pleesident neemt direct grof geld van ze door ze alles wat lost of vast zit te verkopen zoals staatsolie ethanol en Patamacca.


  Maak melding

 20. Zo geintegreerd dat sommigen zich schminken om te gaan roven. Mooi torie.

  In ieder geval heb je in een Aziatisch overheersend land minder criminaliteit en hongersnood en meer welvaart.

  Ramaphosa wil zwarten hun land teruggeven in Zuid Afrika maar is bang dat er Zimbabwaanse taferelen ontstaan!!! Zegt al genoeg.


  Maak melding

 21. Niets mis mee met Chinezen , mits het er niet te veel worden en daar ligt nu net het probleem, het zijn er zo veel, net sprinkhanen die in zwermen naar beneden komen na een poos als ze volgevreten zijn het land kaalgeplukt achterlaten, stel je de winkelstraten in Suriname maar eens voor zonder chinezen, alleen maar leegstand, maar het zijn “wel” de Surinamers die dit toelaten , zich door de chinezen de kaas van het brood laten eten, wie is er nu slim en wie is er nu stom of te lui, niet de chinees die 8 dagen p.w. 25 uur p.d. aan het werk is


  Maak melding

 22. Ludwig…

  mmmmmm….is het paars….laaggeschoold….hersencapaciteit van 1 diepvriesgarnaal…maatschappelijk kansloos…momenteel werkloos….vaste klant van de methadonbus….paranoïde en paars geindoctineerd???. Dan zijn er 2 kanshebbers, maar de grootste mislukte kneus met algemene stemmen is Parbo.!!!!, met RobG als runner-up.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.