Nationale Partij Suriname schrikt niet van opiniepeiling

25

PARAMARIBO, 16 feb – De Nationale Partij Suriname, NPS, is meer dan ooit vastberaden goede prestaties neer te zetten. De verkiezingen van 2020 zijn scherp in het vizier en niets zal daar de aandacht van afleiden. Dit zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland naar aanleiding van de recente opiniepeiling. Volgens de peiling van het Instituut voor Dienstverlening Onderzoek en Studiebegeleiding, komt de NPS op nog geen vijf procent uit.

Maar dit zegt niets op zich. “De peiling laat ook zien dat ruim vijftig procent van de kiezers niet zal stemmen of nog niet weet op wie zij zal stemmen. Er zijn mensen die weggaan bij de NDP, maar deze mensen kennen ook het rancuneus gedrag van die partij. Vele kiezers weten wel waar ze gaan, maar gaan het uit vrees daarom niet bekennen bij peilingen. Daar zijn de mogelijkheden voor de NPS”, zegt Rusland tegenover dagblad Suriname.

De NPS is in opmars en is niet te stuiten. “Wij gaan het veld in en praten met mensen die zeer positief zijn en de partij ondersteunen. De mensen geven ook aan voorzichtig te zijn omdat ze vaak of hun baan of andere zaak te doen hebben met de overheid en dat niet in gevaar willen brengen. Wij willen deze mensen vanwege de rancune niet aan de grote klok hangen. De rancune is groot”, aldus Rusland.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Alleen het feit dat al die oerdomme debiele dwaze idiote ndper’s houden van het paars corrupt wanbeleid olv van ddb en co. sa e mek deng ka dee nanga dee, en ze niet op straat willen protesteren of bij huize didibri met potten en pannen, moet al een somber paars teken zijn voor vele anti moordenaar aanhangers. Dat al die ezels tot nu toe, dwaze paars verworden domme zombies, ongeneeslijk paars verziekt zijn en helemaal geen verstand meer hebben om onderscheid te maken tussen wat nou goed of kwaad is, of wat waarheid of bedrog, is een paars voldongen feit.
  Opa en oma taki dat de duivelse bouta en zijn duivelse trawanten, een paars zwarte boek hebben geopend vol paars vervloekte doctrine, om nog meer mensen, paars demonisch te bezitten, middels hun paars vervloekte spreuken en leuzens vol paars verdoemde mislukte revo indoctrinatie en manipulatie. Neem bv. de paarse strontvlieg, Parbo, die alles wat de nationale demonen partij doet, paars stinkend kuut vindt. Oma taki, alle ndper’s die anno 2018 nog steeds hopen en ddb geloven, zijn paars ongeneeslijk dwaze knettergekke zombies, die het paars misdadig lijden dat ze te wachten staat na 2020, vol kommer en kwel, zevenmalen erger dan de mislukte revo periode verdienen. Neks no fout 1000X, krijst paarszieke domme buriki Parbo…we ga wee vo de 5.


  Maak melding

 2. Hoe lang moet dit nog zo doorgaan?? Praatjes vullen immers geen gaatjes en patriotisme kent de samenleving niet, doch alsmaar klagen en als beste stuurlui aan de kant blijven staan. Een volksopstand als remedie is ook geen optie want dit wordt in de kiem gesmoord, terwijl de angst over het volk blijft regeren. Maar angst kent ook grenzen bij personen die tot alles in staat zijn. Het zou de NDP alleen maar sieren indien zij het vertrouwen in DDB zouden opzeggen om erger te voorkomen, maar nee, er moet nog meer gevreten worden uit de grote ruif.

  Wie ooh wie zal er voor zorgen dat er een abrupte einde komt aan deze ellendige situatie.Wellicht zal de kruik eerst te water moeten gaan tot het barst en er dan bloed moet vloeien. Er is maar één dwaze persoon voor nodig waar het licht zal uitgaan en die zich patriot mag gaan noemen. Per slot van rekening is een ‘ hungary man an angry man’. .
  Keep this in mind. We zitten in dit opzicht ook op een tijdbom, want de rek is eruit. De verguizing van de Surinaamse samenleving heeft immers zijn grens bereikt.
  Mensen zitten met ongeloof, wanhoop en deprivatie gevoelens, terwijl de tegenstelling in de samenleving die reeds lang merkbaar zijn, verder blijven toenemen. Normen en waarden zijn reeds verloren gegaan. Wat vrijheid ooit was werd macht en daarmee ook misbruik van macht.
  Dit alles door en vanwege één ziekelijke narcistische man die verdeel- en heers politiek bedrijft en Suriname alsmaar in de ellende blijft storten.

  Waarom wachten op de verkiezing van 2020. Dit heeft geen zin, want in feite zal onbetrouwbare Dora van het OKB met haar verborgen agenda ook doen wat haar is opgedragen door DDB. Het zou anders ook broodverlies voor haar betekenen.


  Maak melding

 3. Laten ze hier het goede voorbeeld volgen van hetgeen zich nu in Zuid Afrika heeft voltrokken,:daar hadden nog net geen moordenaar en veroordeelde drugsdealer als president, maar wel een president die in 9 jaar tijd, de hele economie naar de verdoemenis heeft geholpen, met als gevolg een grote werkeloosheid, dankzij corruptieve handelingen, wat dus ook van toepassing is op deze moordenaar, het verschil is, dat ze daar tenminste nog moraal hebben in dat parlement om met een motie van wantrouwen te komen voor een afzettingsprocedure van Zuma, maar hier zijn er alleen maar jaknikkers in het parlement.
  Het effect van Zuma,s afzetting, is nu al zichtbaar, de munteenheid is gelijk in waarde gestegen, terwijl die moordenaar hier denkt, de koers te kunnen regelen, de koers zal alleen al beter gaan worden, als deze moordenaar ook van het toneel is verdwenen.


  Maak melding

 4. Vanaf de heer Gregory Rusland heeft overgenomen van de ex voorzitter Venetiaan is de partij aan het sukkelen. Dit is niet zijn schuld maar de schuld van El-Vene. Deze heeft gezorgd dat vele bekenden uit de partij zijn uitgetreden. Komt door zijn arrogante houding hij was een soort dictator in de partij. Dat hij van het toneel is verdwenen is bij nog steeds een raadsel.

  Venetiaan heeft de NPS misbruikt om zijn eigen doel te kunnen bereiken en K heeft gehad met de bevolking. Hij heeft zijn persoonlijkheid gecombineerd met zijn positie als president.

  Hij heeft mannen misbruikt zoals de regeringsadviseur Freddy Kruisland, ex president van het Hof, John von Niesewand en de ex minister van justitie en politie Chandrikapersad Santokhi. Om in de gunst te komen bij de nabestaanden en wijlen Henk Arron de man die hem tot president heeft gemaakt.


  Maak melding

 5. De nps, vhp, pl, da91 moeten na de verkiezingen gaan fuseren, het is niet handig dat te doen omdat hun verkiezingsprogramma dan in geding komen te staan bij de kiezers. Kijk maar wat voor puin hoop die pl bracht.
  De NDP is een grote partij maar in corruptieve zin, pas op voor die leba lokaas. Ze hebben alle tools om de verkiezingsoverwinning naar zich toe te trekken. Het wordt beslist geen bb+r maar erwten soep met worst. Succes


  Maak melding

 6. Zelfs een amoebe is van nature tienduizend malenwijzer dan alle ndper’s samen. Maar de domste van allemaal is niemand ander dan de paars verslaafde strontvlieg..Parbo.


  Maak melding

 7. Bouterse is niet geschikt om een president te zijn!
  Die man heeft geen scholing en daarom ook gaat het land naar de afgrond!
  Ik hoop dat 2020 ons een capable pres oplevert en geen zieke opa die het land totaal falliet maakt!
  Als opa desi zo door gaat gaat hy die verkijzing verliezen ja!
  Let op men gaat wraak nemen op de ndp want het volk heeft niet voor armoede gestemd! Ze zijn voor de gek gehouden door deze smerige moordenaar!


  Maak melding

 8. Geen woorden maar daden. De kiezer komt echt niet terug naar de NPS alleen omdat de NDP een puinhoop van maakt.
  De NPS laat zich te weinig zien. Af en toe een plichtmatige reactie van Rusland maar verder geen actie. De VHP is veel actiever en communiceert meer en beter met de burger.
  Rusland zit in zijn ivoren toren te wachten en te hopen dat de kiezer terugkeert naar de NPS. Dat zal niet gebeuren. De NPS heeft niets geleerd van het verleden en doet niets om de gunst van de kiezer terug te winnen.


  Maak melding

 9. Zolang er te veel toerisme is naar Suriname, zal die kloten bouterse verrijkt worden. Ik zeg: tijdelijk toerisme naar dit God gezegende land boycotten. Om die sukkel de grond in te krijgen. Dat is de enige manier.


  Maak melding

 10. Ik denk dat de NPS-ers nog steeds verkeren in een roes van de giftige dampen die verspreid worden door hun symbool de frambo. Het zit bij hen allen tussen de oren dat zij ” groot ” zijn.

  De frambo is al jaren gedoofd en zal niet herrijzen. Ook de brandstof die zij van de VHP krijgen zal niet genoeg zijn om het vlammetje aan te wakkeren. De basis van alle ellende in het land moet gezocht worden in de arrogantie die deze politieke partij jaar-in-jaar-uit heeft veroorzaakt.

  De mensen die nog steeds geloven in een NPS zijn het spoort bijster. Bij recente IDOS peilingen bleek dat de NPS niet meer als 5 % van de kiezers achter zich heeft staan. Er is maar een uitweg voor de NPS. Deze partij moet ” begraven ” worden.


  Maak melding

 11. @RobG

  U bent voor een Wetenschapper uitermate selectief of niet op de hoogte van statistiek.

  1 >> U vergeet dat er maar liefst 52% geen mening of ik stem niet heeft op gegeven. Of wel 4,4% op 48% die stelt wel te stemmen geeft een heel ander beeld namelijk pakweg 9% van het electoraat is de basis voor de NPS.
  2 >> U vergeet dat de lage uitslagen in een steekproef met slechts 1.000 deelnemers een heel grote afwijking kent van plus of min 3%. Ofwel de NPS zwerft bij dit onderzoek tussen 7,4% en 1,4%. Het laatste lijkt uitgesloten.
  3 >> U negeert dat de NDP (17 naar 12%) sterk gedaald is en dat de VHP met 12 naar 15% over haar heen gesprongen is.
  4 >> U negeert dat veel mensen bang zijn voor rancuneuze NDPers en dus niet hun ware stem laten horen.

  Deze Poll is een teken aan de wand. VHP + NPS gaan samen richting 45% van de kiezers. De NDP begrijpt reeds dat met 45% van de kiezers in de DNA 26 zetels gescoord worden.
  De NDP weet hoe een paar stemmen verschil veel kan betekenen en dat zij met een terug val naar pakweg 25% niets meer in te brengen zal hebben.

  Beste RobG. De NDP heeft 2 maal de Jongeren kaart en 2 maal de fraude kaart gespeelt. Nu zijn veel kiezers teleur gesteld de wegblijvers en terugkerende Hindoestanen gaan bepalen wat er uiterlijk op 25.05.2020 gaat gebeuren.


  Maak melding

 12. Jojo, gij maakt een grote ecologische validiteits denkfout door de poll aan te wenden om aan te tonen dat VHP + NPS richting de 45% van kiezers / 26 zetels koersen. Velen zien de aggregatie bias over het hoofd bij het presenteren van de bevindingen van een statisch onderzoek. De aggregatie bias ontstaat wanneer m.n. de tegenstanders voortijdige conclusies gaan trekken uit onderzoeksresultaten die verkregen zijn uit het onjuist aggregeren van essentiële informatie.

  Suriname heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een economische recessie. De slechte eigenschappen van deze economische recessie kan men via de media toeschrijven aan het beleid van de regering maar is dat in werkelijkheid ook zo? De oppositie zal natuurlijk haar uiterste best doen om kiezers te winnen door al het slechte toe te schrijven aan de regering. Maar dat wil nog niet zeggen dat de kiezers meeliften met het standpunt van de tegenstanders van de regering. Jojo gij bent heel vroeg aan het juichen.


  Maak melding

 13. De paarde vlag is inde arme buurten die kinderrijk zijn vervallen houten huizen kapotte straten met grote gaten. Er.oeten geen pakketten en geld gestuurd worden uot buitenland naar su . Da a volk o pina moro angrie o kirie ding sma moro dan kan volksopstand komen en paArse boeven wegjagen


  Maak melding

 14. De foto van dit artikel spreekt boekdelen.Het zijn letterlijk een stel arrogante schepsels. Zij laten de partij liever een pijnlijke overgang naar het hiernamaals ondergaan. Deze gasten staan niet open voor veranderingen door te breken met het conservatisme. Zij stevenen in 1920 af op een nieuwe grote nederlaag.


  Maak melding

 15. Juan
  Ook de politiek heeft haar karma.
  De politieke karma voor de NPS is de ondoordachte invoering van de onafhankelijkheid van Suriname. Wijlen minister-president Lubbers wilde Suriname behoeden voor verdere afgang. Lees het voorstel over de Gemenebest Relatie met Suriname. Wie heeft het getorpedeerd ?Vraag het maar aan de NPS.
  Men heeft verzwegen dat het plan inhield dat de Suriname via Nederland een verbinding met de EU waarbij de Surinamers de status van EU burgers zouden krijgen.
  Wie geniet vandaag van Nederland ,zijn het niet duizenden asielzoekers? Terwijl Suriname een verbintenis met Nederland heeft gehad van bijkans 4 eeuwen.

  Wil de NPS weer in het macht centrum komen, zullen ze bij de jeugd beginnen .De jeugd van vandaag is het volk vanmorgen.


  Maak melding

 16. Kwak kwak, ROBJE G,

  WE ZITTEN NU IN EEN PAARS FAILLISSEMENT !!!

  BABBEL DAAR MAAR OVER !

  PS : WEET U ZEKER DAT OPA DESI, VANNACHT, NIET

  WEER ENKELE MILJARDEN AAN SRD-BANKBILJETTEN

  BIJDRUKT ???

  NEKS NO FOUT, WE GAAN VOOR KOERS 1 : 15 !!!!!


  Maak melding

 17. @ RobG,

  Suriname leeft inderdaad een eeuw terug in de tijd. Dus je opmerking dat ze in 1920 regelrecht afstevenen naar een grote nederlaag is correct.
  Surinamers zijn niet gericht op de toekomst, maar kijken terug naar het verleden. Daarom zal Suriname ook nooit tot ontplooiing komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.