zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenMaatschappijAstrid Deira spreker op zesde Sophie Redmondlezing

Astrid Deira spreker op zesde Sophie Redmondlezing

-

- Advertisement -

Astrid Deira, de eerste vrouwelijke piloot bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is de spreker op de zesde dokter Sophie Redmondlezing. Deze wordt op zondag 18 maart 2018 bij Vereniging Ons Suriname in Amsterdam gehouden.

- Advertisement -

Deira’s passie om piloot te worden kwam door haar vader die bij de SLM heeft gewerkt. Ze begon bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij als administratief medewerkster. Al het geld dat ze verdiende spaarde ze om haar vliegbrevet te halen. Het kostte haar vijf jaar om dit te bereiken. In 2003 haalde zij het examen waarmee ze vliegtuigen van het type MD82 mocht besturen. Hierna werd ze co-piloot op grotere toestellen zoals de Airbus 340. In 2014 werd zij de eerste vrouwelijke Surinaamse piloot die de Boeing 737 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vliegt.

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken en is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

De lezing vorig jaar:3 REACTIES

  1. Er wordt dagelijks over de ellende hier in het land geschreven. Prachtig dat een vrouwelijke piloot uit onze Roots aan het woord komt. In Amerika zijn er veel vrouwelijke piloten met een donkere huidskleur. Suriname heeft er maar 1. Iets om trots op te zijn. Dankzij haar vader die het goede voorbeeld heeft gegeven en haar eigen wil en inzet. Mogen wij trots op zijn. Er zijn vaders die hun kinderen stimuleren om hoger op de maatschappelijke ladder te komen. Het leven bestaat niet alleen uit koek en sopie. Geef het goede voorbeeld als vader en je kroost zal in je voetsporen treden. Deira er zijn velen trots op je.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.