Santokhi over schuldpositie Suriname: we zijn verkocht

100
VHP delegatie bezoekt zondag markten Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Suriname is slaaf gemaakt van het internationale kapitaal. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, parlementariër en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP. Nadat het land vrijwel bankroet was, is Surinames zelfstandigheid verpand aan het IMF. Dat was in 2016. Daarna is de ene na de andere lening opgenomen bij internationale kredietverleners. Uiteindelijk is de buitenlandse schuld zo groot geworden, dat gesproken kan worden van een tijdbom.

Dat het niet goed gaat en er ook niet goed uitziet, kan moeilijk een ander aangewreven worden. “Dit antinationale beleid kwam niet van witte mannen in korte broek, wij zijn verkocht door onze eigen leiders”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het land zit onder meer vastgeketend aan een peperdure obligatieschuld. De rente alleen al bedraagt bijna vierhonderd miljoen dollar per jaar.

Net zoveel geld had dus ingezet kunnen worden voor de eigen overleving en ontwikkeling. “Maar dat kan niet. De betaling aan het buitenlandse kapitaal heeft voorrang op verpleegsters, de politie, de ziekenhuizen en de dode baby’s”, aldus Santokhi. Ook schulden bij Surinaamse leveranciers en dienstverleners kunnen niet betaald worden. De politicus ziet het pas beter gaan als een capabele regering overneemt.

100 REACTIES

 1. Santhoki legt de vinger op de zere plek.
  De Ndp regering heeft het land naar de malle moer geholpen. De nieuwe regering kan niks anders dan herfinancieren van schulden evt saneringsvoorstellen doen bij schuldeisers. Verder zal het IMF programma moeten uitvoeren. Met andere woorden de broekriem zal verder aangehaald moeten worden.

  Laat Santhoki zich uitspreken over een evt samenwerking met het Ndp. De Vhp heeft niemand nog uitgesloten. Wel zo fair richting de kiezer.


  Maak melding

 2. @ Santokhi,

  We hebben tot 2020 de tijd om Suriname te transformeren naar een 2e Dubai, maak je niet druk, het komt wel goed.
  In 2020 gaan wij van de ABOP het land overnemen en dan wordt Suriname nog welvarender dan Dubai.


  Maak melding

 3. Hee marron of je bent in trance of je hebt nooit een voet buiten Surimaribo gezet om de vergelijking met Dubai te trekken wat een zielig zootje is het toch hij jullie. Ten eerste is het land bankroet en zelf de srd de Surinaamse munteenheid stelt nergens in de wereld iets voor Keep on dreaming en ga weer lekker luieren in je hangmat ergens in het binnenland


  Maak melding

 4. Onderwijl worden de pittige salarissen van het kabinet van de president en zijn vrouw doodleuk doorbetaald en ook van de nietsnutten in het DNA.
  Dokson zegt
  De Skalians halen kwik uit het water
  Daarna
  De Skalians doen onderzoek naar kwik in het water
  Terwijl het paard sterft groeit het gras welig in de tuin bij de NDP en de president


  Maak melding

 5. Allemaal onverstandige kortzichtige nonsense. ..
  De Chinezen zijn nu de lachende 3e..en de miljardairs van Su…achterlijke domme mensen. …inclusief santoki. Wat gaat hij nog doen de Hidoestanen bevoorraadden.
  Acht…..zo doorzichtig. .net als Abop..de mensen die het bedrog van deze groepen niet zien ..zijn treurig dom.
  Wat er moet gebeuren is alle partijen stelsel in de macht centrum. .zo heb je evenwicht.


  Maak melding

 6. ddb en gangsters zijn zeer zware criminelen samen met heel grote delen van de zwakzinnige, domme paarse kakkerlakken. Zie maar de armoede en misdaad die in Suriname weelderig tiert sinds 25 Februari 1980, 8 december 1982, Moiwana 86 moorden, de gewijzigde amnestiewet 2012, 3 x skeer van Suriname, geen valuta, enz.

  Criminelen voor misdaden tegen de menselijkheid, misdaden en strafbare zaken horen in een democratische rechtsstaat met een grondwet, Trias Politica, wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht en Internationale Verdragen, die hoger zijn dan de grondwet van een land, cq mensenrechten door de rechtbank/krijgsraad veroordeeld te worden en in de gevangenis opgesloten te worden.
  Niemand staat in een democratische rechtsstaat boven de grondwet en Internationale Verdragen.

  Zo is het en niet anders!

  Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Volk Van Suriname, Surinamers Oe Wiki No?!

  Time4Chan(ge)!

  Sranansma Oe Bondroe en denken jullie aan uw leven en van uw nageslacht.

  Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk. U bepaalt en u bent de macht.

  Chandrikaperkash Santokhi (CS, Chan) is op dit moment de enige en beste persoon die de volgende president van de republiek Suriname kan worden en de kar kan trekken en samen met andere oppositiepartijen en andere actoren, enz. de republiek Suriname en de Surinamers een andere en betere koers kan geven.

  Chandrikaperkash Santokhi (Chan, CS)4President!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. “Dit antinationale beleid kwam niet van witte mannen in korte broek, wij zijn verkocht door onze eigen leiders”, zegt Santokhi.
  Oma en opa zugtoe. Werkelijk hebben ddb en duivelse criminele trawanten vloek op vloek voor land en volk gebracht. De oerdomme debiele idiote dwaze ndpers zijn nog meer vervloekt, want ze hebben de grootste vloek sinds 1980 willens en wetens tot tweemaal toe gekozen, didibri foe verworden Suribabwe, sa ooktoe e mek deng njang kakkalaka. De moord-, misdaad, drugs, roof,zelmoord paarse vloek heerst in geheel het land en velen raken besmet met het paars misdadige virus. Het is de allemaal de schuld van al die verarmde knettergel verliefde ddb ndper’s, waarvan Parbo koploper is op dit forum, die in 2020, tapoe ai, tapoe jesi, blindelings wederom gaan krijsen, we ga wee voo veif. Deze oerdom tot in hun botten zijnde paarse stommelingen zijn verantwoordelijk voor al deze paarse kwaadaardige gevolgen en verdienen het om deze paarse kwade lasten te dragen. Opa en oma blijven erbij, ddb en alle ndper’s zijn vervloekt.

  Surinamers in België houden sinds 3 februari een inzamelingsactie voor Huize Ashiana, want de vervloekte ndp regering is ook weer de oorzaak van alles wat verkeerd gaat met de natie.


  Maak melding

 8. Graag mijn reactie. Er moet een sociale vangnet komen voor de allerarmsten. En begonnen worden met het opzetten van de medische zorg als het opleiden van artsen en apothekers.om te beginnen met een ambassade in Jezuralem dit is dat we ons betwist gebied terug moeten krijgen. Isreal kan helpen dit op de agenda te krijgen. Het dat het gebied vol zit met diamanten .


  Maak melding

 9. Santhoki en de VHP moeten zich uitspreken over een eventuele samenwerking met de NDP !! Waarom houd men zich stil op de achtergrond. Straks is een stem op de VHP ook een stem op het NDP.


  Maak melding

 10. Opa Ludwig van Abrabroki, heb je je luier al vol gescheten ouwe gek. Neem een duik in de Corantijn en begin de haat van je af te wassen. En vergeet je bek niet te spoelen met zeep.


  Maak melding

 11. Baba Chan moet leren om elkaar te accepteren en vooral elkaar te respecteren. Als Baba Chan een echte surinamer is dan moet hij weten wat Suriname is. Suriname is alle culturen bijelkaar met behoud van eigen achtergronden ( taal,kunst,traditie ,cultuur en zeden en gewoonten) en ieder met elkaar respecteren en met elkaar kunnen omgaan en ieder heeft een eigen plek in suriname. En als Baba Chan dit weet, moet hij niet gaan mopperen en klagen over de andere broeders en zusters van Suriname. Want hij weet dat die broeders en zusters een cultuur hebben die gericht is in heden en niet naar de toekomst. Alles wat verdient is , wordt direct verbrast en als het niet genoeg is dan wordt vreemdgeld geleend. En de zakenlieden die op Baba Chan en paee Somo lijken profiteren ervan. neks no fout . Ik raad Baba Chan om zijn tijd maar te besteden aan het voorbereiden de komende Holi Phagwa feest met voedsel in overvloed voor alle surinamers. anders sari torie


  Maak melding

 12. Dit is niet iets nieuws, dit is al jaren zo. JAREN! Makkelijk om de huidige regering de schuld te geven terwijl ze het ook maar hebben mee gekregen van hun voorgangers. Economisch heeft suriname geen stabieliteit en dat komt puur omdat men eerder aan zichzelf denkt dan aan de weder opbouw van het land. Nogmaals ditgaat al jaren zo door. Het is niet iets nieuws.


  Maak melding

 13. Inderdaad,wat is nog eigendom van Suriname!?
  Met elke lening verkoopt bouta de moer een stukje van Suriname!
  Waarom zet hij zijn trouwe fans niet in de uitverkoop?!
  Pfffff….laat maar ,geen enkel ander land zou graag met de oerdomme,luie ndpers willen zitten en ze verzorgen!!


  Maak melding

 14. Santokhi en de rest van zijn partij in de nationale assemblee zijn medeplichtig aan al die negatieve resultaten wat hij nu naar voren brengt. De regering is verantwoord verschuldigd aan de nationale assemblee en niet omgekeerd. Ziet hij dit nu pas in of heeft hij het nog niet door?

  In plaats dat deze zich bezig houdt met s’ landsbelang zat men te lullen om de regering naar huis te sturen of de regering te torpederen. De oppositie is gevalt en beschuldigt anderen.

  Nu pas begrijp ik Santokhi waarom hij zoveel kletst over de diaspora in Nederland. Omdat deze groep hindoestanen een Stichting Chan Santokhi Foundation Nederland hebben opgericht om de vhp bij de verkiezing financieel te steunen.

  Hij praat ook over verkopen van ons land aan de IMF maar zegt niet dat hij bezig is van Suriname een Hindoes staat te maken.
  Srananman un no sribi deze man Santokhi vormt een gevaar voor dit land, bezig met dingen dat hij niet zou kunnen bezweren. Zogenaamd hij is met iedereen bezig maar na de uitslag van de verkiezing zullen we het merken. of dit werkelijk de bedoeling is geweest.

  ex president Ronald Venetiaan de ex president van het Hof, John von Niesewand en de ex minister van justitie en politie Chandrikapersad Santokhi. Hebben gemaakt dat dit land vandaag de dag gebukt gaat onder een slepende rechtszaak dat z’n weerga niet kent.

  Gewoon tijd verspilling al die jaren, de nationale assemblee kan haar werk niet goed verrichten. Steeds maar geconfronteerd met 8 december 1982. en dit gaat nog een aantal jaren voortduren.


  Maak melding

 15. Bij bepaalde reacties zakt mijn rok tot aan mijn enkels.

  Moega tappu schrijft dat hij Baba Chan aanraadt om zijn tijd maar te besteden aan het voorbereiden de komende Holi Phagwa feest met voedsel in overvloed voor alle surinamers. anders sari torie.

  Dit is toch je reinste kolder. Santokhi is niet verplicht om voor eten en drinken te zorgen voor alle Surinamers.

  MindOverMatter schrijft het volgende: “Dit is niet iets nieuws, dit is al jaren zo. JAREN! Makkelijk om de huidige regering de schuld te geven terwijl ze het ook maar hebben mee gekregen van hun voorgangers.

  M.a.w. je mag slechte dingen doen omdat anderen het ook voor je gedaan hebben. Door deze reactie geeft deze persoon aan te staan achter de huidige regering.

  Alle andere regeringen zijn ook corrupt geweest en hebben zich geld toegeëigend dat voor het volk was bestemd.
  Maar Bouterse I en II spannen wel duidelijk de kroon.

  Wat er ook beweerd wordt is dat je je slecht mag gedragen omdat anderen zich voor jou slecht hebben gedragen.
  Nu begrijp ik waarom er elke dag 1 of meer roofovervallen plaatsvinden in Suriname.

  Het is niet goed voorbeeld doet volgen, maar juist slecht voorbeeld doet volgen, volgens MindOverMatter.
  Ik hoop van harte dat hij/zij geen kinderen heeft. Er zou veel schorten aan de opvoeding van deze kinderen.


  Maak melding

 16. HET STAATS-FAILLISSEMENT is door DEZE CORRUPTE EN VISIE-LOZE REGERING VEROORZAAKT !
  NIET DOOR EERDERE !

  ALLEEN NDP-gelieerde regeringen hebben onze staatskas vrijwel LEEG achtergelaten !

  Alleen deze NDP-regering heeft nadat de staatskas was LEEG-GEROMMELD (VEEL TE HOGE ONNODIGE STAATSUITGAVEN), enkele MILJARDEN aan ONGEDEKT GELD gedrukt !

  VANDAAR ONS HUIDIGE FAILLISSEMENT, heeft NIETS MET VORIGE REGERINGEN te maken !

  PS : VENE HEEFT DE GEHELE SCHULD die regering BOSJE-BOUTA had achtergelaten, AFBETAALD en heeft aan BOUTA, RESERVES OVERHANDIGD BIJ ZIJN AFTREDEN !

  DUS PAARSE YO-KOEIEN, STEM EENS WAT ANDERS, ALLES EN IEDEREEN IS BETER DAN DEZE FINANCIELE FROMMELAARS !

  A VOLK NO DE NA TERI NA A NDP-Clan !


  Maak melding

 17. De van moorverdachte Drugscrimineel zal nooit,never, nunca, noitie bezuinigen op zijn Daltons KKabinet.

  Jaarlijks slokt dit KKabinet enkele honderden miljoenen srd`s op terwijl de bevolking wegkwijnt in bittere armoede.

  Wanneer zullen de Surinamers wakker worden.


  Maak melding

 18. @ J. Zwartmans,

  Men zegt dat een oude bok weleens een groen blaadje lust.
  Hahahahahaa.

  Kijken mag, vooral als mijn rok spontaan tot aan mijn enkels zou zakken.


  Maak melding

 19. Santhoki moet de allerlaatste die het heeft over “we zijn verkocht”. Een ieder weet aan wie hij (Santhoki) Suriname wilde verkopen. Tegelijkertijd staat hij op een kans te wachten om met zijn RACISTISCHE VHP – Vieze Hoop Poep samen te gaan werken met KRANKZINNIGEN als Somo en Lonnie. Als hij dat een alternatief vindt, dan moet hij echt PRETTIG GESTOORD zijn.

  Een LAFAARD bij uitstek als Santhoki die de wil van het volk naast zich neerlegt (zie verkiezingsuitslag mei 2015 o.a.) en zichzelf TEGELIJKERTIJD “democraat” noemt, heeft het HELEMAAL niet in de vingers om een land te leiden, maar wel om een land te laten LIJDEN.

  Nog steeds is zijn HARDNEKKIGE VHP – Vieze Hoop Poep, dezelfde “KOELIE partij” gebleven na bijna ACHT jaar twee regeringen van Bouterse, alsof Suriname ALLEEN MAAR uit Koelie’s bestaat.

  SURINAMERS met het HART op de juiste PLEK mogen deze ONVERVALSTE RACIST en zijn VHP – Vieze Hoop Poep, nimmer de mogelijkheid geven om aan de macht te komen in Suriname. Daar is SURINAME een TE MOOI land voor. De VHP – Vieze Hoop Poep, heeft onder de regeringen onder Bouterse, alleen maar SABOTAGE op SABOTAGE gepleegd en NIETS anders.

  Of men nou in een Coalitie of Oppositie zit: de KIEZER heeft jou gekozen om het LAND SURINAME op te bouwen, maar nimmer om te fungeren als één of andere SABOTEUR. vooral waar het een land in ONTWIKKELING betreft.

  Als deze SMERIGE RACIST aan de macht zou komen, hetgeen VOLLEDIG UITGESLOTEN dient te worden, dan heeft SURINAME een GIGANTISCH PROBLEEM.

  Z´n VHP – Vieze Hoop Poep heeft deze RACIST niet op orde na haast acht jaar Bouterse. Hoe zou hij SURINAME op orde kunnen krijgen dan. NEVER!

  SURINAMERS mogen nooit en te nimmer welke RACIST dan ook aan de macht laten. Deze PURE RACIST Santhoki, HELEMAAL NOOIT en te NIMMER.


  Maak melding

 20. Als iedereen er zo over denkt zal de psychische druk overgaan tot financiële vooruitgang. Alleen zie en hoor ik alleen maar klaagzang. En het woordje Slaaf wordt heel makkelijk en snel tevoorschijn gehaald.


  Maak melding

 21. tanneke@ Ga jij maar lekker liggen rotten, in een hotel in lekker warm dubai, waar niet onwaarschijnlijk, honderden arme sloebers uit azie aan gewerkt hebben, en hun leven hebben gelaten. Rioolratten als jouw, willen wij niet in ons geliefd land. per saldo kom je met je eigen potje mayonaise. geen droog brood aan jouw te verdienen.
  Suriname heeft toerisme nodig, maar dan wel anders dan onmensen uit Holland.


  Maak melding

 22. Als PAARS YO KOE-regiem benoem je DRIE tot VIJFDUIZEND extra/nieuwe AMBTENAREN, terwijl iedereen in het land, op at moment weet, dat er al TENMINSTE twintigduizend ambtenaren TEVEEL ZIJN !

  JE benoemt deze OVERTOLLIGE AMBTENAREN alleen maar als STEMVEE, om de VERKIEZINGEN TE WINNEN !

  MOMENTEEL zijn wij BANKROET door oa de VEEL te hoge OVERHEIDSUITGAVEN (waaronder de veel te hoge SALARISKOSTEN) !

  Nu ben je echter, als YO-KOE-REGIEM, BANG OM HET OVERHEIDSAPPARAAT TE SANEREN ! (er komen weer verkiezingen, toch!)

  DUS BLIJVEN DE OVERHEIDSUITGAVEN, ELKE DAG EN ELKE MAAND, VEEL TE HOOG ! (INKOMSTEN NO DE !)

  SRANAN BLIJFT OM DIE YO-KOE-REDENEN LANGDURIG IN STAAT VAN FAILLISSEMENT !

  NEKS NO FOUT !!!!!


  Maak melding

 23. Het is triest voor woorden dat ons Suriname, door bepaalde Surinamers naar zijn grootje wordt geholpen.Dat Su failliet is en tot een derde wereld land behoort is voor een ieder duidelijk. Suriname is al jaren onafhankelijk verklaard, heeft miljarden aan ontwikkelingshulp verbrast.Het jammer dat er nu overal gebedeld wordt om geld leningen die wij niet terug kunnen betalen en ook onze nazaten niet. Bordo de Hond, blaast met een bladblazer geld in zijn dorp om te laten zien hoe rijk hij is.Jongen rijk ben je niet. Alles aan goud om je pikzwarte nek en vingers, heb je onrechtmatig verworven. Dit is diefstal.Je vertoningen is het volk te misleiden.De kokosnootboom in met jouw. Shame on you


  Maak melding

 24. Parbo
  Opa Ludwig van Abrabroki, heb je je luier al vol gescheten ouwe gek. Neem een duik in de Corantijn en begin de haat van je af te wassen. En vergeet je bek niet te spoelen met zeep.

  donderdag 15 februari 2018 om 14:29 uur.
  *******************************************************************
  @ Parbo … mislukt product van je vaders g.n.t spier … je ouders … wilden je te vondeling leggen. Ze zagen al bij de geboorte dat je de grootste mislukkeling zou worden.

  Dankzij … Opa Ludwig van Abrabroki … leef je nog … mislukt product.

  De parlementariërs en mini-sters van de Nationale Dieven Partij … incluis @Parbo … moeten in het openbaar { Fort Zeelandia … { Bakka Foto }… gelyncht worden.

  Ik zaai geen haat … ons geliefd land Suriname … moet alleen verlost worden van de Nationale Dieven Partij o.l.v de Dursgveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse.

  @ Parbo …. andermaal …. wie kaatst moet de bal verwachten !!!!!


  Maak melding

 25. marron@ jij zit op een kluitje gratis Surinaamse lucht te happen, gesupsidieert. Ga je ontwikkeling brengen. Een schande voor mijn land zijn jullie. je hept land in Afrika gehad, ga daar je roes uitslapen. bek houwe over alles wat mijn dierbaar land Suriname aangaat. apegat.


  Maak melding

 26. beste klaas@ Mijn persoon, waar ik vandaan kom en waar ik ga, moet jouw en jouw soort, geen pang pang aangaan. Wij hebben met jullie reeds lang afgedaan, maar jullie blijven je aanbemoeien. Omdat jullie Hollanders van nergens komen, en nergens gaan. Kontewater zijn jullie. Praat mij over onbeschoftheid; de boel bij elkaar liegen is jullie ding. bek houwe joh; Opkankeren. Moordenaars.


  Maak melding

 27. Uria@
  Discussie op hoog niveau, jou Suriname gaat ergens naar nergens,en over liegen gesproken ,daar jullie geen last van toch, 2 Nlf, voor 1 sfl .
  1 euro 10 are waar is de tijd gebleven


  Maak melding

 28. Uria @
  Welke andere toeristen buiten die Hollanders weten Suriname te vinden en surinets,jou geliefde Suriname was in de 60 Roger jaren een van de rijkste zuid Amerikaanse landen ,wat denk jij wat er zins die tijd is gebeurd met jou geliefde Suriname mag ik een teiltje .
  Groetjes


  Maak melding

 29. Haco@ Die trauma, die ziekte van 400 jaar brute onderdanigheid, gaat je niet in je koude kleren zitten. Ook de nederlandse taal is ons niet gegunt, en tergt onze eigen ik, onze jeje. Alhoewel ik graag praat over de Surinaamse taal, een aap mies botrie taal, dat nu steeds meer aftrek heeft in Europa zelf; Omdat het wel sjeu heeft. Het is niet doods. En die taal ken ik en praat ik.
  Met Suriname komt het vanzelf goed. Omdat God daar altijd is.


  Maak melding

 30. Parbo

  Opa Ludwig van Abrabroki, heb je je luier al vol gescheten ouwe gek. Neem een duik in de Corantijn en begin de haat van je af te wassen. En vergeet je bek niet te spoelen met zeep.

  Zo, zie wat de oerdomme paarse idioot, berucht als paars knettergekke Parbo is overkomen, hihi, deze opa draagt dagelijks een paarse luier die hij stinkend vol schijt met ddb shit die hij dagelijks eet. Dagelijks neemt hij samen met al die paars arm verworden drugsverslaafden en zwervers een duik in het fontein bij Telesur. Gulzig badend, drinkt hij en slikt deze hersenloze knettergekke ddb aanbidders het stinkend vuil water. Na zo’n bad komt deze paars leuterende dwaas op waterkant verder zijn paarse stank verspreiden vol oerdomme schizofrene reacties als we ga wee vo vijf en neks no fout, duivel bouta blijft na 2020 aan de macht.
  Oma en opa taki, Ludtie, overduidelijk is Parbo paars ddb krankzinnig ziek en hoort thuis te spelen op de paarse berm met paarse knikkers, tussen al die stinkende loslopende paars verarmde honden aldaar. Ai, Parbo njang dringi didibri paarse ka en pis.


  Maak melding

 31. HUP HUB EEN PARBO !

  Opa DDB , OPPER-REDI MUSU heeft in nauw overleg en met advies van de Ned Mil Inl Dienst een STAATSGREEP IN SRANAN GEPLEEGD !

  A BIRI DRAI PARBO ENG EDE !!!!!

  PS : Vandaar die Haat van DDB tegen het Volk, ik heb jullie FAILLIET gemaakt ! Ik ga binnenkort WEER wat Ongedekte Bankbiljetten bijdrukken, komt door de mondiale economische CRISIS ! IJABAJA !!!!!!

  OPPER REDI MUSU DDB, bedankt alsnog zijn koloniale compagnon, kolonel VALK, voor de door hem verleende diensten !


  Maak melding

 32. Hoe zal het jaar 2020 en de komende jaren daarna eruit zien voor Parbo en die debiele ndper’s?

  De verdeeldheid onder de vele paars verworden oerdomme ndper ’s is zodanig gestegen, dat velen elkaar niet meer vertrouwen. Ook de paarse rioolratten en marionetten binnen de grootse criminele religieuze politieke partij, de nationale drugs, demonen, debiele partij, vertrouwen elkaar voor geen koperen cent. Hun grote soso lobi didibri misleider van de gehele natie laat ook zijn dwaze domme aanhangers aan hun lot over. Met het aanblijven van deze duivelse zoon der misdaad, lijden met de dag nog meer paarse domkoppen vol misdadige kommer en kwel. De politie laat pertinent van zich afweten en verschijnt sporadisch bij elke vorm van misdadige gebeurtenissen. Er zijn weinig politieauto’s, weinig ambulances, weinig geneesmiddelen. Er is een grote schaarste op komst. De koersen voor vreemde valuta, lijken een parallel te tonen als in 1990. Misdaad op misdaad, begaan het gros der gewetenloze paarse debiele aanhangers, waaronder vele familieleden van Parbo zich bevinden, na hun eerste dronk Parbo, worden ze paarsdom stomdronken. Te Abra Broki en omgeving geldt de wet van de sterkste. Veel ndper’ s beroven hun eigen ndp mangs en familie van alles wat los of vastzit. Drugsgebruik, vechtpartijen, diefstal, roof, moord, bedreigingen, vandalisme en geweld zijn aan de orde van de dag. Veel paarse zuiplappen als Parbo, hangen rond of staan op de hoeken van de straten te koekeloeren wie ze zullen beroven of aanranden. Heel veel kleine kinderen van het gros der paars verarmde dwaze ndper’s lopen rond in Adam’s en Eva’s gewaad. Vies, stinkend zittend of rennend in de kapotte straten of op de met straat wied begroeide bermen. Het stinkt tientallen meters her en der van de niet opgeruimde afval. Wanneer een ndp propaganda wagen langsrijdt wordt die van alle kanten bekogeld door jong en oude gefrustreerde ndper’s, gevolgd door een grove scheldkanonnade, Bouta, Parbo oe mpp. Op de vele vuile afval hopen zoeken enkele zwervers naar wat eten of drinken uit half gevulde Parbo flessen. De paarse verloedering is overal te zien, te horen en te voelen, de paarse dreiging beroofd te worden is altijd aanwezig, ook bij en tussen al die verarmde paarse debiele dwaze zombies die slaapwandelend uitzichtloos staren naar de hemel in de hoop dat er paars eten en drinken zullen vallen. Paars gekrijs en wroegend gehuil vol vieze scheldwoorden en verwensingen zijn aan de orde van de dag. Het is als in de vele Afrikaanse dorpen verworden, al die plaatsen waar al die paarse verarmde ellendelingen wonen en samen komen. Alleen als men van de buurt is kan men nog in zo’n paarse hel van een samenleving wonen en komen. Onrust, onvrede en armoede, is wat ddb en co. land en volk hebben gebracht en toch blijven al deze paarse ezels en paars klote volk de straten niet opgaan om thuis bij hun misleider met potten en pannen te demonstreren, want Stef Anus Meyje en Misjieleeka Dubai, blijven vals profeteren dat god die duivel ddb daar heeft gezet en dat niemand hem kan weghalen anders worden ze ddb vervloekt.

  Oma taki, ze zijn het zonder te weten al ddb vervloekte mislukkelingen paria’s met Parbo als koploper. Opa taki, Parbo na wang mpp lwa ndper sa e dede gwe gi didibri. Eng tongtong lai ddb pisi.


  Maak melding

 33. -De meeste mensen die zich echte NDPérs noemen hebben een zieke geest gekregen, dit dankzij hun vader Bouterse.

  Bouterse heeft veel beloofd, maar heeft zijn zonen en dochters verwaarloosd en ze diep teleurgesteld met::::fraude, drugs, corruptie, oplichterijen en vooral alle leugens die vertelt worden.
  Ook niet te vergeten hoe Bouterse het land Suriname nationaal en internationaal zwart op de kaart heeft gezet met drugs en schulden die niet betaald worden.

  NDPérs heel veel succes, maar die ellende is heel erg in Suriname.


  Maak melding

 34. ddb en gangsters hebben bewust voor gekozen om de republiek Suriname failliet te maken. Hierdoor kon hij de Surinamers afhankelijkaken van hem. Hierdoor pobeert hij zijn vege lijf te redden. Een groot deel van de zwakbegaafde Surinamers zijn nu verslaafd of slaaf van ddb geworden. ddb heeft het kolonialisme weer tot stand gebracht in Suriname in de 21ste eeuw. Ze moeten hem baas, maza, pikin ingie booiyka foe kaSeeWieNietKa noemen.

  Het kolonialisme heerst momenteel in Suriname.en de slavernij vindt weer plaatst onder leiding van ddb en gangsters. ddb en gangsters leven in grote weelde en het Surinaamse volk is straat arm en loopt als een zombie rondt,wachten op de redding, die niet komt. ddb heeft ze in zijn macht en doet met hen wat hij wilt.

  Een trotse Volk Dat gestreden heeft voor onderdrukking, slavernij, contractarbeid, vernedering, voor vrijheid streed,
  Sarie torie.

  Sranansma Oe Wiki No?!
  Opo Kondreman Oe Opo, Sranan Gron De Karie Oe!
  Was Ope TaTa Co Mo Po
  Wi Moe Setie Kondre Boeng.
  Stree Def Stree!
  Wi No Sa Frede

  Sranansma Oe Bondroe!
  Time4Change!
  Yes We Can!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 35. @ Jiyani

  Fijn dat je het goed en sportief hebt opgevat, een geintje moet, kunnen ; en dat heb je helemaal begrepen !
  Ik vraag me af, wat een jong geit lust.

  Jacko


  Maak melding

 36. Opa taki, het zijn didibri bouta en al die oerdomme debiele dwaze idioten van een ndper’s die de oorzaak zijn van alles wat geestelijk mis gaat met de gehele natie, sinds 25 februari 1980.

  Amos- 7 Pas maar op! Want jullie rechtspraak is onrechtvaardig! Alle rechtvaardigheid is verdwenen. Want jullie haten de mensen die eerlijke rechtspraak willen. Jullie haten mensen die de waarheid spreken. 11 Jullie zijn slecht voor de arme mensen. Jullie dwingen hen om veel belasting aan jullie te betalen. 12 Want Ik weet alle slechte dingen die jullie hebben gedaan. Jullie bedreigen eerlijke mensen. Jullie laten je omkopen. Jullie doen niets voor de arme mensen. 13 Wie verstandig is, houdt er zijn mond over. Het is te gevaarlijk om er iets van te zeggen.
  15 Haat het kwaad, en doe het goede. Spreek eerlijk recht. Op alle pleinen zal verdriet zijn. In alle straten zullen de mensen huilen! In alle wijngaarden zal worden getreurd en gehuild wanneer Ik kom om jullie te straffen, zegt de Heer.
  .20 Het zal een dag van diepe duisternis zijn, en geen dag van licht! Het zal donker zijn, zonder één enkel straaltje licht.
  24 Wees liever eerlijk en rechtvaardig. Zorg voor eerlijke rechtspraak, rechtspraak waarop de mensen kunnen vertrouwen zoals je vertrouwt op een beek die nooit droogstaat.


  Maak melding

 37. Jiyani en JZwartmans.
  Ik vind dit niet leuk. Ik denk dat ik jaloers ben.

  Meneer Santoki
  Ik ben het vaak met u eens. Dit keer niet helemaal.
  Met name de laatste zin:
  “De politicus ziet het pas beter gaan als een capabele regering overneemt”

  Ik ben nu een boek aan het lezen en de volgende zinnen spreken voor zich. Terwijl ik het lees, hoor ik op de achtergrond muziek van Roberto Carlos en drink ik (ik ben weer begonnen met drinken) whisky.. (ik drink te veel en wordt wellicht melancholisch)

  “De politiek is vaak een toevluchtsoord voor middelmatige of mislukte artiesten. Daar komen ze vooruit en vergaren macht, waarmee ze gewichtig kunnen doen en bovenal zich kunnen wreken op hen die met arbeid en talent bereikt hebben wat zij nooit, in de verste verte niet hebben bereikt, terwijl ze met het gezicht van een offerlam verklaren dat allemaal te doen in dienst van het vaderland Bron: het labyrint der geesten. Blz 399
  Dit boek is het vierde boek uit een cyclus van het Kerkhof der Vergeten Boeken .
  Eind 2017 vertaald in het Nederlands. De schrijver is Carlos Ruiz Safon. Voor mij de allerbeste aller tijden


  Maak melding

 38. @ Pico

  Pico dat denk ik ook no spang, het is gewoon om het druk van de ketel te verlichten meer niet !
  Is beter dan lopen schelden, en mensen te beledigen.
  No spang het is geen intimiteit hoor, na soso fatu !

  Jacko


  Maak melding

 39. Wat heeft VHP gedaan voor Suriname? Zij hadden de kans evenals NPS om die rioolratten achter slot en grendel te krijgen, maar nee! Eigen belang zoals derest dat nu ook doet. Dus Chan no pley ekte mang. Baas waterfall waarschuwt


  Maak melding

 40. No spang.
  Bouterse zegt er is heel veel goud in Suriname en ze hebben heel veel olie gevonden. Suriname is steenrijk.

  Santokhi is bezeten door buitenlandse machten die Suriname kapot willen maken. Maar Bouterse is bezig met plannen en begroten. Er zijn al specialisten ingeschakeld.

  Blijf hoop houden. Gado heeft Bouterse gestuurd.

  Ie aa ie aa ie aa


  Maak melding

 41. Bouta heeft het land falliet gemaakt dat is een feit!
  De waarheid moet gezegd worden!
  Dus gaan jullie front rustig ondersteunen nu want anders wo kaaaaa moro!
  Tijdens front koers 1 op 2.8. Nu 1 op bijna 8 voor de dollar
  Me bar joe!


  Maak melding

 42. Bouta na wang strateeg !! sref-srefie !!
  Hij lacht zich krom met al die “Todo Prasoro Partijen” die toch geen zetel zullen behalen !!
  Bouta heeft al een nieuwe Redi Musu kern de BEP weer bij gekregen ,eerder de Javaanse Kern (HVB) van sapoen en Mustadja(oom van Meriba),ook eerder Doe van de Judas Carl! en de Redi- Musu’s van NPS,VHP en SPA !
  Uitslag in 2020: NDP 30 tot 34 zetels !!! De Javanen heeft hij al binnen (onbetrouwbaar sedert Iding Soemita) !! Zijn zoon hetzelfde,Somo ook uit hetzelfde hout gesneden !!


  Maak melding

 43. Ludig wat lul je over Oma en Opa, ouwe gek. We leven in 2018. Get a life en kom uit je grot. Het ndp is ook voor jouw. Bouterse is ook jouw president. Heb geloof in suriname. Jouw anti sranang houd leid nergens toe.


  Maak melding

 44. Ludwig je bent beneveld door de groene stront van de front regering. Je stelt geen flikker voor. Suriname staat nog steeds achter deze regering. Wij gaan voor nog 5 jaar.


  Maak melding

 45. Wij leven in 2018, wake up ! Opa Bouta FAILLIET UN SEGI KONDRE !

  A PAARSE YO-KOE (KAW NA YU) E DRUK ONGEDEKT MONNIE TE A VOLK E SRIBI !!!!!

  PS : ANTI-PAARS = YU LOBI SRANAN !
  PAARS NA FAILLISSEMENT FU KONDRE !!!


  Maak melding

 46. Goedkope podiumtaal van Santokhi. Hij durft alleen niet te zeggen hoe hij de economische problemen denkt op te lossen. Hoogste tijd dat de Vereniging van Economisten in Suriname Santokhi gaat braden met zijn denkwijze.


  Maak melding

 47. Voor 2020 leeft opa desi niet meer!
  Laat bouta jullie vertellen wat voor ziekte hy heeft!
  Na karma ey nak mie opa dus de fiets rustig!
  Wie wil nog meer frauderen?


  Maak melding

 48. HET IS TRIEST ALS JE LEEST…. SILOS WORDT WEER O.K.B VOORZITTER…TRIEST EN NOGMAALS….TRIEST …. JAMMER VOOR SU….MANIPULATIE..FRAUDE..ALLES DAT OP SILOS LIJKT ….SCHANDE…..


  Maak melding

 49. Als wij van de ABOP het land overnemen gaan wij een verplicht assimilatiewet invoeren. Zijn we van dat etnisch gezwetst af. Kijk maar naar Brazilië daar is ook iedereen gemixt.


  Maak melding

 50. dat de Su staat failliet is ,is een feit . het overgrote deel van de Suri’s hebben voor deze regering gekozen . dat is ook een feit en nu moeten ze op hun blaren zitten .
  waarschijnlijk gaat het nog niet zo slecht in Su want niemand gaat de straat op om de regering naar huis te sturen .
  de Surneds helpen de regering ook een handje door pakketten en geld te sturen voor hun familie .

  ik vrees dat in 2020 weer aan de macht komt .


  Maak melding

 51. RobG
  Jij die pretendeert econoom te zijn durft wederom zoiets stoms uit te kraaien.
  Is het niet de VES die steeds roept dat Suriname de verkeerde kant opgaat met hun leenbeleid en het verhogen van de wettelijke kredietplafond.

  Je hebt het over economen maar werkelijk daar hoor jij zeker niet bij want je kletst alles bij elkaar wat fout is dat het goed is voor Suriname.Man man kijk toch in de spiegel en vraag jezelf af “moet ik ophouden mij als econoom voor te doen”


  Maak melding

 52. @ Rocky
  Het is geen verwijt aan jou, maar
  Dit is wat de Surinamer maakt dat hij Surinamer is.
  Een lethargische houding.
  Opgeven voor dat ze beginnen.
  De tegenstander helpen door te roepen: het gaat toch niet lukken.


  Maak melding

 53. Beste mensen
  Ik zie hier op dit forum dagelijks de discriminerende opmerkingen over en weer gaan.
  Het word tijd dat we volwassen worden en de hand uitsteken naar elkaar in plaats van vingerwijzen en schelden.
  Allen wonen hier in dit mooie land en we hebben elkaar hard nodig om iets moois te maken van het mooiste land op deze planeet.
  Maar zolang we doorgaan als we nu doen met het denken in etnische hokjes zal de toestand niet veranderen
  We moeten heel snel uit onze hokjes komen en gaan begrijpen dat we allemaal Surinamers zijn.
  Over 2 jaar bepalen jullie allemaal over waar het met Suriname naar toe gaat.
  Discussieer hier veel over met elkaar en met respect voor elkaar en lees ook eens de verkiezings programma’s dat helpt bij het maken van een goede keuze


  Maak melding

 54. RobG

  “Hoogste tijd dat de Vereniging van Economisten in Suriname Santokhi gaat braden met zijn denkwijze.”

  De VES braad Bouterse en zijn regering die nu al 6 weken bezig is een begroting te repareren die zelfs door de NDP bij grof vuil geplaatst is.


  Maak melding

 55. dinsdag 13 april 2010
  Verkoop van Staatsolie verkeerde visie
  Staatsolie en Telesur zijn waarschijnlijk de best draaiende staatsbedrijven die op tijd dividenden aan de aandeelhouder afdragen.
  Door de winsten van Staatsolie heeft Suriname de klappen van de wereld recessie aardig kunnen opvangen. Laten we niet vergeten dat de bauxiet industrie door de recessie in moeilijkheden is geraakt en Billiton binnenkort uit Suriname vertrekt.
  Op 8 april jl. werd de jaarrekening 2009 van Staatsolie op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders goedgekeurd.
  Dr. Gregory Rusland, Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, vertegenwoordigde de aandeelhouder, de Republiek Suriname, op deze vergadering.

  Op deze vergadering van de aandeelhouders van Staatsolie kwam het volgende naar voren.
  De bruto omzet over 2009 bedroeg US $ 425 miljoen en de winst vóór belastingen bedroeg US $ 181 miljoen.
  Aan de staatskas wordt over het boekjaar 2009 US $ 124 miljoen bijgedragen, waarvan US $ 58 miljoen als dividend en US $ 66 miljoen in de vorm van diverse belastingen.
  De investeringen bedoegen US $135 miljoen, waarvan US $ 58 miljoen voor de exploratie en productie ontwikkeling en US $ 44 miljoen voor diverse downstream projecten, waarvan het Raffinaderij Expansie project.
  We moeten verder begrijpen dat deze investeringen geheel uit eigen middelen zijn gefinancierd.

  We weten ook dat Staatolie voorbereidingen treft voor de productie van bio fuel. Hiervoor worden in Wageningen voorbereidingen getroffen voor een grote suikerriet teelt.

  Staatsolie heeft in de afgelopen 10 jaren meer dan US $ 1 miljard afgedragen aan de aandeelhouder, de staat Suriname.

  Om te bedenken dat de NDP regering Wijdenbosch in 1999 dit bedrijf wilde verkopen voor US $ 60 miljoen.
  Het hele bedrijf zou voor US $ 60 miljoen worden verkocht in 1999 terwijl de winst vóór belastingen in 2009 US $ 181 miljoen bedroeg?
  Wat voor economische visie heeft de NDP?

  In 1999 was de staatskas door het verkwistend financieel en monetair beleid van de NDP Regering Wijdenbosch leeg. De monetaire deviezen en goud voorraden waren gewoon gestolen van het volk van Suriname.
  Ambtenaren salarissen konden vanaf 1997 niet worden betaald en de drukpers van de Centrale Bank werkte overuren om ongedekt waardeloos geld in omloop te brengen.
  Op een gegeven moment zat die regering financieel met de rug tegen de muur en besloot men Staatsolie te verkopen voor US $ 60 miljoen.
  Die US $ 60 miljoen zou slechts genoeg zijn om 2 maanden importen te dekken.
  Dus in 2 maanden zou het volk van Suriname met enkele vaten zoutvlees en bokking de gehele opbrengsten van de verkoop van Staatsolie hebben geconsumeerd.

  De vraag wordt wederom gesteld: welke economische visie heeft de NDP?

  Ir. Hugo Coleridge is jarenlang President Commissaris van Staatsolie geweest en hij bekleedde die functie toen de NDP regering Wijdenbosch in 1998 met plannen kwam om Staatsolie te verkopen.
  Uit onvrede met dat beleid bedankte hij als President Commissaris en daarna werd wijlen Ir. Eric Tjon Kie Sim aangesteld om met de verkoop plannen door te gaan.
  Eddie Jarap, toenmalig algemeen direkteur van Staatsolie, was het natuurlijk ook niet eens met de verkoop van dit bedrijf en werd onterecht ontslagen.
  Hij stapte naar de rechter en de rechter draaide het ontslag terug.
  De bond van Staatsolie kwam ook in verzet tegen de verkoop plannen en toen het hele volk van Suriname in mei 1999 in opstand kwam tegen de NDP regering Wijdenbosch, stonden de leden van de vakbond van Staatsolie in de frontlinie.

  Overigens bracht Desi Bouterse, die inmiddels was ontslagen door President Wijdenbosch als adviseur van staat, in mei 1999 zijn eigen NDPers op straat tegen zijn eigen NDP regering.
  Dat was de reden dat wijlen Henri Wormer 2 keer heeft bedank als lid van de NDP. Hij haalde hiervoor publiekelijk het feit aan dat de NDP voorzitter mensen op straat bracht tegen zijn eigen NDP regering.
  Op welke plaats staat Jules Wijdenbosch op de NDP lijst vandaag?

  Staatsolie geen wapenfeit van de NDP.
  Olie werd in de 60er jaren in Suriname gevonden en alle olie boringen werden gepleegd door Ir. Hugo Coleridge, de enige man die olie boringen in Suriname verrichtte.

  Deze feiten tonen aan dat de NDP een economisch desastreuze visie voor Suriname heeft.
  Geen enkel verhaal over de participatie van de jeugd, dat de jeugd zich aangetrokken voelt tot de NDP of gunstige IDOS peilingen kunnen deze desastreuze economische visie camoufleren.
  We vragen ons af als de IDOS vraagstellers ooit aan de ondervraagden hebben gevraagd als ze het eens zijn met de verkoop van Staatsolie.
  Of waarom ze degenen die Staatsolie willen verkopen goede leiders vinden.

  Nu begrijpen de jongeren van Suriname waarom de NDP nooit over haar verleden wilt praten.
  Het is alsof de partij gisteren is opgericht, terwijl ze een berg aan misdaden tegen dit volk te verbergen heeft.
  Met zegt vaak dat er in het verleden en in de revolutie fouten zijn gemaakt.
  De verkoop van Staatsolie zou geen fout zijn, het zou een economische misdaad tegen het volk van Suriname zijn.
  De jongeren van Suriname moeten dwars door de paarse rookwolk heen kijken en de desastreuze economische visie van de NDP ontdekken.
  Hopelijk doen ze dat vóór 25 mei 2010.

  Bron Nieuws Archief: Verkoop van Staatsolie verkeerde visie, 13 april 2010


  Maak melding

 56. voorheen waren het de Hollanders die voor uitbuiters werden uitgemaakt . de waarde van de sfl was wel 1 op nfl 2 .

  nu worden de Suri’s uitgebuit door hun eigen soort en de waarde van hun srd is 9,30 voor 1 euro .

  Bouterse weet hoe hij ze moet bewerken en zijn verkiezingskas is goed gevuld ,spang spang .
  Bouterse heeft in het verleden gezegd , moh broko NPS en het is ook gebeurd .het overgrote deel van de NPS-ers zijn overgestapt naar de NDP.
  de enige die Bouterse nog in de weg kan staan is de VHP .
  we moeten ook niet vergeten dat het hindoestaanse bevolkingsdeel de grootste is in Su . men zal zich niet meer laten belazeren door Parmessar,Abdoel ,Adhin en Pahlad .VHP moet ook alleen de verkiezing ingaan . Sheriff is ook bezig te hervormen want nu zie je dat ook andere bevolkingsgroepen deel uitmaken van het bestuur of zich aansluiten bij de VHP.
  misschien is het tijd dat er een President komt van Aziatische afkomst . deze groep heeft laten zien wat ze hebben bereikt sinds 1873 en iedere Suri weet dat .

  Feit is wel dat de NDP schade zal oplopen bij de nieuwe verkiezingen vanwege het gevoerde beleid en grote corruptie schandalen die in de doofpot verdwijnen .


  Maak melding

 57. Bigi Sma, jij maakt je net als Santokhi schuldig aan goedkope retoriek. Dat heb je meestal met mensen die last hebben van een beperkte hersenactiviteit. Zij die last hebben van een beperkte hersenactiviteit pretenderen het beter te weten door telkens weer minder deskundige personen na te praten. Bigi Sma ik heb je nooit betrapt op het verkondigen van je eigen standpunten. Jij interpreteert de realiteit anders. Het uitgavenbeleid waarover de VES over hamert heeft helemaal niets met de bestedingen van de overheid te maken.

  De VES heeft moeite met de uitgaven van de overheid t.b.v. een zeer onproductieve sector, namelijk de ambtenarij. Ruim 10% van de bevolking is ambtenaar in dienst van de overheid. Het overheidsapparaat slokt een groot deel van het Nationaal Inkomen op waardoor andere sectoren die wel voor een gigantische productie kunnen zorgen niet die aandacht krijgen die zij verdienen. Ook de VHP, NPD, PL en Abop draaien het hoofd weg voor deze problematiek.

  Als de regering de begroting niet rond kan krijgen heeft dat zijn / haar oorzaken. De oorzaak is voor het deskundig volk duidelijk. Daar hoef je als leek niet vijf tot zes jaren aan een Hogeschool of Universiteit voor te studeren. Met een kleine dosis gezond verstand kan je de problematiek die ten grondslag ligt aan de Surinaamse economie doorgronden. Santokhi en Jojo kunnen vertellen wat zij willen, maar het deskundig publiek trapt er niet in.


  Maak melding

 58. Schuldenpositie ?????

  NoNo, WIJ ZIJN SKAAKMAT !

  De PAARSE Yo-KOEIEN HEBBEN SRANAN FAILLIET GEMAAKT !

  De Paarse CORRUPTE ELITE, KAN NU NOG ALLEEN MAAR ONZE BEZITTINGEN VERKOPEN/VERPANDEN !

  VANNACHT WORDEN WELLICHT WEER MILJARDEN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN BIJ-GEDRUKT !

  NEKS NO FOUT, HOOFDDOEL VAN PAARS BLIJFT

  OPA DESI MAG NIET DE BAJES IN !!!!!


  Maak melding

 59. Parbo

  Ludig wat lul je over Oma en Opa, ouwe gek. We leven in 2018. Get a life en kom uit je grot. Het ndp is ook voor jouw. Bouterse is ook jouw president. Heb geloof in suriname. Jouw anti sranang houd leid nergens toe.
  donderdag 15 februari 2018 om 23:41 uur.
  Anno 2018 valt niets meer te verbergen, maar oerdomme stommelingen zoals jij de grootste bent op dit forum zijn ddb bezeten paarse klootzakken, die al acht jaren hopen en geloven in zijn paars bedrog sinds 1980.
  Nooit van mijn leven zal ik een onberechte moordenaar, drugsbaas, staatskasrover en misdadiger geloven. Alleen Stommelingen doen dat twee maal of meer.
  Parbo

  Ludwig je bent beneveld door de groene stront van de front regering. Je stelt geen flikker voor. Suriname staat nog steeds achter deze regering. Wij gaan voor nog 5 jaar.
  donderdag 15 februari 2018 om 23:52 uur.
  Beneveld of niet, jij stelt wel een kont likker en flikker voor. Niet Suriname, maar oerdomme stomme debiele dwaze ndper’ s, zoals jij, staan achter deze corrupte regering geleidt door drugsbazen, moordenaars en bankrovers sa e meki a heri dong aanhang njang soso ka. Alleen verslaafde paarse ddb coke snuivers zoals jij, paars beneveld door de ddb drugsdemonen krijsen, we ga wee vo vijf, a wiens wi e ka, soso lobi a didibri fasi.

  Parbo
  Ludwig de jorka’s en liba’s lachen je uit ouwe gek. Whahaaaaa
  donderdag 15 februari 2018 om 23:54 uur.
  Je bedoeld dat de gehele wereld al die oerdomme ddb bezeten zombies, waarvan jij hier koploper bent uitlachen. Een van moordenaar, drugsbaas en volksverlakker aanbidden, wiens zonen zijn als hun pa. Jullie hebben geen eerlijk geweten en kennen geen schande zoals jullie duivelse baas. Joe mang taki sa joe wani, maar zoals oma en opa hun kleinkinderen en kinderen dagelijks voorhouden, wees altijd eerlijk en oprecht, kan van jullie verdorven criminele afgod ddb, zijn trawanten en het gros der paarse oerdomme verworden debiele idiote zombies, waar jij de grootste bent, niet worden gezegd of verwacht. Aan de vruchten herkent men de boom en de vruchten van alles wat met de grootse corrupte vervloekte partij na didibri partij, de mpp ndp, te maken heeft, zijn puur slecht van aard, want het kwade soort zoekt het kwade soort, en door te stemmen op een misdadiger, wiens zonen ook verworden misdadigers zijn.

  Parbo, erg is geen hoop meer nma 2020 voor jullie bende ndp stommelingen, dan gekooid en geslacht te worden door jullie eigen misleider.


  Maak melding

 60. RobG,

  hetzelfde deskundige publiek hier op het forum, trappen ook niet in dat paarse, geindoctrineerde, paranoïde geleuter van jou. Die 10% ambtenaren zijn door jouw criminele, corrupte megalomane volksmenner in dienst genomen als hersenloos klap en stemvee, in ruil voor een lauwe soft en een bak oud vreten. Labiele kneus.!!!!


  Maak melding

 61. ” Dat het niet goed gaat en er ook niet goed uitziet, kan moeilijk een ander aangewreven worden. “Dit antinationale beleid kwam niet van witte mannen in korte broek, wij zijn verkocht door onze eigen leiders”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het land zit onder meer vastgeketend aan een peperdure obligatieschuld. De rente alleen al bedraagt bijna vierhonderd miljoen dollar per jaar.”

  Hoe lang moet dit nog zo doorgaan?? Praatjes vullen immers geen gaatjes en patriotisme kent de samenleving niet, doch alsmaar klagen en als beste stuurlui aan de kant blijven staan. Een volksopstand als remedie is ook geen optie want dit wordt in de kiem gesmoord, terwijl de angst over het volk blijft regeren. En angst kent ook zijn grenzen bij personen die tot alles in staat zijn. Het zou de NDP alleen maar sieren indien zij het vertrouwen in DDB zouden opzeggen om erger te voorkomen, maar nee, er moet nog meer gevreten worden uit de grote ruif.

  Wie ooh wie zal er voor zorgen dat er een abrupte einde komt aan deze ellendige situatie.Wellicht zal de kruik eerst te water moeten gaan tot het barst en er dan bloed moet vloeien. Er is maar één dwaze persoon voor nodig waar het licht zal uitgaan en zich patriot mag gaan noemen. Per slot van rekening is een ‘ hungary man an angry man’ .Keep this in mind. We zitten in dit opzicht ook op een tijdbom, want de rek is eruit. De verguizing van de Surinaamse samenleving heeft zijn grens bereikt.


  Maak melding

 62. @ RobG

  “De VES heeft moeite met de uitgaven van de overheid t.b.v. een zeer onproductieve sector, namelijk de ambtenarij.”

  U bent een grappenmaker:

  >> VES & de NDP fractie & de oppositie stellen dat de begroting NIET REALISTISCH is, zowel qua inkomsten als uitgaven. Er wordt vast gesteld dat er niet in productiviteit geïnvesteerd wordt en dat er consumptief en zonder verantwoording geleend wordt.
  >> Staatsschuld is ondertussen de grootste post op de begroting met SRD 2.100.000.000 voor 2018. De post neemt toe.
  >> De ambtenarij is onder Bouterse met ongeveer 25% toegenomen beste RobG

  “Als de regering de begroting niet rond kan krijgen heeft dat zijn / haar oorzaken. De oorzaak is voor het deskundig volk duidelijk.”

  Maakt u aub duidelijk wat de oorzaken zijn. U geeft nooit oorzaken anders dan Venetiaan terwijl die juist de economie uit het dal gehaald heeftm forse groei gerealiseerd heeft en een solide fundament voor Bouterse achter gelaten heeft.

  Je hoeft niet deskundig te zijn dat Bouterse alles gesloopt heeft, roofbouw pleegt en goed is in het bouwen van een schulden berg. Even de heel trieste score van de afgelopen dagen in deze familie:

  >> Iemand overleden die in 2009 nog een kans op een enigszins normaal leven gehad had.
  >> Ziekenhuis rekening voor een ander familielid van bijna SRD 15.000.

  Beste RobG hier staan op het net vlies Skype beelden van verroeste ziekenhuis bedden in het AZ. Het is niet omdat men niet wil of kan maar omdat er geen middelen meer zijn. Suriname is qua medische zorg op het niveau Tanzania / Mozambique aan gekomen

  “Santokhi en Jojo kunnen vertellen wat zij willen, maar het deskundig publiek trapt er niet in.”

  Welk deskundig publiek RobG. Zelfs in Latour draait men bij.

  RobG
  Polls zijn geen verkiezingen echter het is een teken aan de wand rekening houdend met de foutmarge zijn VHP en NDP ondertussen even groot volgens IDOS. Dat betekend dat ze of beide ongeveer 12 zetels halen of beide ongeveer 20. U kent ongetwijfeld de perversiteit van het Surinaamse kiesstelsel. Er is niet veel deskundigheid nodig om te zien welke kant het op gaat.


  Maak melding

 63. Het is zo grappig. Er is een website waar je oude kranten van Suriname kan lezen. Alles wat hierboven staat heeft al eens in de Surinaamse krant gestaan. Je lacht je een bult man.


  Maak melding

 64. Jojo, gij weet feiten te verdraaien. De NPS en haar adviseurs kijken niet naar de reële feiten. Ze zullen daarom gedicimeerd blijven tot een aanhang van 5% onder het electoraat.


  Maak melding

 65. EKTE PAARSE FEITEN :

  JARENLANG VEEL TE HOGE PAARSE STAATSUITGAVEN, ZONDER STIMULERING VAN PRODUCTIE !

  BENOEMEN VAN VIJFDUIZEND EXTRA-PAARSE-STEMVEE-AMBTENAREN !

  STAATSKAS LEEG-GEROMMELD DOOR HOGE PAARSE CORRUPTIE !

  S’NACHTS BIJDRUKKEN VAN MILJARDEN ONGEDEKTE-SRD-BANKBILJETTEN !

  PAARSE SABOTAGE OPENBAAR MINISTERIE EN RECHTERLIJKE MACHT !

  EINDRESULTAAT PAARS : STAATS-FAILLISSEMENT, KOERS 1 : 10 , DAGELIJKSE CORRUPTIE, DAGELIJKS ZWARE CRIMINALITEIT, MEGA-STAATSSCHULD , PRESIDENT DIE DOKT VOOR INTER-POL EN VOOR SANTO-BOMA !

  P.S. : STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!


  Maak melding

 66. Uria,
  Met exact de mensen zoals jij zal Suriname nooit groeien.
  De haat die je uitstraalt jegens Hollanders is gewoon ziekelijk.
  Je praat over 400 jaar slavernij alsof je er zelf bij bent geweest.
  Jij en ik hebben dit nooit meegemaakt en je moet eindelijk eens je grote bek daarover houden. Je bent gewoon een naprater en in mijn ogen iemand die helemaal niets voor Suriname kan betekenen. Ik kom 2 keer per jaar voor 3 maanden naar Suriname en laat meer geld achter dan jij in één jaar verdiend. Eikel die je bent..Ik wordt strontziek van figuren als jij die de Hollanders overal de schuld van geven maar zelf sinds 1975 geen klap hebben uitgevoerd. Alleen
  maar vragen en alles voor niets willen krijgen. Ga lekker zo door met je Hollander haat, maar er komt een tijd dat jij die Hollanders hard nodig hebt. Ik kan me de tijd nog goed herinneren toen de Hollanders hier nog waren en ik zeg je dat de Surinamers het toen véél beter hadden dan nu.
  Steek deze reactie maar ergens waar de zon niet schijnt en wordt eindelijk eens volwassen.


  Maak melding

 67. Ik kom bij toeval op deze site. Kende waterkant niet. Maar voor verheffende en opbouwende reacties ben ik hier aan het verkeerde adres. Schelden, ruzie maken, de schuld aan de ander geven etc. Wat mij als Nederlander verbaast is dat zo’n groot land als Suriname niet welvarender kan worden. Veel emotie in de reacties maar ieder land kiest toch zijn eigen leiders? Kies de goede leiders. Politici die het land samen met het volk vooruit helpen. Ik hoop dat jullie dat een keer gaan doen. Er zit zoveel potentie in Suriname:wanneer komt dat er nou eens uit? Zo’n groot land!


  Maak melding

 68. santos. …..begin he huis af te staan die je gestolen heb. Want jij bent geen haar beter dan die asswhole die er nu zit. jullie zijn allemaal zakken vullerrs. En arrogantie is jullie spiegelbeeld. Geef suriname terug aan het volk vooooorrrr de onafhankelijkheid. Zij kunnen pas regeren. En jullie vieze luiaards moeten in het veld en in de mijnen gaan werken.
  Aso’s zijn alle parlementariërs


  Maak melding

 69. Tjaahh, wanneer houdt jullie PAARSE baasje op samen te werken met VUILE VIEZE WITTE buitenlandse INLICHTINGEN-DIENSTEN ?????????

  SRANANMANS E SRIBI !

  DE UITBUITING VIA DE SRANAN-MARIONETTEN GAAT NOG STEEDS DOOR !

  PS : WAAR DACHT U DAT DE PAARSE UITBUITERS HUN EURO’S EN US-DOLLARS HEBBEN GESTTALD/ VEILIG GESTELD ?????


  Maak melding

 70. chinchen,

  Vertel eens.Je maakt me nieuwsgierig.
  Op welke manier zitten die “vieze witte beesten” aan jullie land. Doe je zelf wat om “jou” land beter te maken of kun je alleen maar schelden.
  Het gaat sinds 1975 anders lekker met “jou” land.
  Je laat me lachen man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.