zo 25 feb 2018 13:02
post thumbnail

Surinamers in grensgebied binnenkort visumvrij naar Frans Guyana

5

PARAMARIBO, 13 feb – Surinamers die wonen langs de Marowijnerivier mogen binnenkort visumvrij afreizen naar Frans Guyana. Dit meldt de Franse ambassade. Een zogenaamde grenskaart zal voldoende zijn om d egrens over te steken. Aan de voorbereiding en introductie wordt nu gewerkt. De invoering van de kaart komt op initiatief van de Fransen.

De bedoeling is meer ordening te brengen in het vrij chaotische grensverkeer tussen Suriname en Frans Guyana. “Het zal gemakkelijker zijn illegale bezoekers te identificeren, omdat ze geen grenskaart kunnen vertonen”, zegt de Franse ambassadeur Antoine Joly tegenover de Ware Tijd. De grens krijgt de komende tijd aanmerkelijk meer aandacht. Dit had de Franse president,Emmanuel Macron, al aangekondigd.

De ambassade in Paramaribo zal zich vooral bezighouden met belangen rond Frans Guyana. Surinamers zullen makkelijker een langdurig visum kunnen bemachtigen. Een verblijf van hooguit drie maanden op een visum is mogelijk, anders dan voorheen. Ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheidsfunctionarissen hebben hier de voorkeur. Ssport- en culturele organisaties hoeven niet meer te betalen voor een visum.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
55 Reacties | Plaats Reactie

 1. Oh ,please dat doen de surinamers allang zonder visum.Ze drijven handel aan de overkant zonder een visum en betalen ook geen belasting.Ze doen zaken met de fransen aan de overkant zonder eerst een visum aan te vragen!

  dinsdag 13 februari 2018 om 13:46 uur.
 2. Visa/versa; dat geldt ook voor de Fransen die dagelijks zonder visum de oversteek naar Suriname maken. Hopelijk komt er ook een goede veerverbinding .

  dinsdag 13 februari 2018 om 18:35 uur.
 3. Al het zo doorgaat in ons land zullen alle binnenlanders straks in Frans Guyana wonen.Het gaat totaal verkeerd met Nederlands Guyana (ons land) en met Spaans Guyana is het erger gesteld.De mensen daar hebben zo te lijden en hebben ook geen geld ,ondanks de export van aardolie,dat zij gaan stelen op de Antillen en Trinidad.

  dinsdag 13 februari 2018 om 19:21 uur.
 4. Zo hopen ze Lonka op te pakken, de tweede grootste misdadiger van het land, naast zijn misdadige meester Boutaka.

  dinsdag 13 februari 2018 om 20:14 uur.
 5. @ popo,

  Welk land bedoel je met Spaans Guyana? Venezuela???

  woensdag 14 februari 2018 om 10:09 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com