Parlement wil uitleg over verlies stemrecht Suriname in VN

36
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 13 feb – In het parlement is van de regering uitleg gevraagd over de opschorting van Surinames stemrecht in de Verenigde Naties. Parlementariërs staken hun bezorgdheid niet onder stoelen of banken. De effecten van de bezuinigingen en geldkrapte waar Suriname mee kampt, laten ook internationaal sporen na. Suriname behoort tot acht lidlanden van de VN die niet kunnen voldoen.

Ook Venezuela en Equatoriaal-Guinee mogen niet meer stemmen. Volgens VN-woordvoerder Stéphane Dujarric gaat het om in totaal acht van de ruim honderd en negentig lidlstaten. De achterstand in de betaling van hun contributie is te hoog opgelopen. Parlementariërs wilden onmiddellijk uitleg van de regering. Onder meer Marinus Bee (ABOP) sprak van een ‘zeer ernstige’ ontwikkeling.

De regering zou het parlement moeten informeren over alle achterstanden bij internationale organisaties. Het is voor de eerste keer dat Suriname zijn stemrecht kwijt is. Deze sanctie geldt steeds als de contributie niet is betaald. “Een uitzondering is mogelijk als een land kan aantonen dat omstandigheden buiten de eigen invloedssfeer hebben bijgedragen aan het niet kunnen betalen”, zei Dujarric tijdens een persconferentie in New York. Vier landen hebben uitstel gekregen.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Hoefdraad wordt eens wakker. Ik heb al vele malen aangegeven dat er een zak met geld is dat direct beschikbaar is en gebruikt kan worden voor dit soort aangelegenheden.
  Waar? Ik heb dit ongeveer twee maanden geleden hier gepost naar aanleiding van een speech van jou! Nu moet het niet lastig meer zijn om het te vinden.
  Zijn de adviseurs zo dom?


  Maak melding

 2. Wanbeleid heeft tot wanbetaling geleid of is dit de nieuwe Surinaamse mentaliteit? Waar zijn we terecht gekomen?
  Is dit ons beloofd Dubai ? Waar is al het geld gebleven? Waar zijn de honderden miljoenen USD gebleven?


  Maak melding

 3. Popo,
  Maar als de schatkist helemaal leeg is, dan zullen banken omvallen. Immers zij hebben geld uitgeleend aan de Staat.
  Hiermee komt ook de dekking voor uitstaande schulden in het gedrang.( tegoeden van bedrijven en particulieren).
  Als bedrijven zien dat hun geld verdampt is, zullen zij ook hun verplichtingen niet nakomen.
  Ik heb nu al medelijden met tehuizen, ziekenhuizen enz.
  Extern betekent dit onder andere een verdere verslechtering van de wisselkoers. Oplopende inflatie.
  En stijging van rentetarieven wanneer de staat wederom gaat lenen in het buitenland.


  Maak melding

 4. Neem een voorbeeld aan het parlement in Nederland. Meteen handelen en degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, het veld laten ruimen. Surinamers toon daakracht.


  Maak melding

 5. We gaan voor een derde maal in 2020 wederom voor vijf, krijsen Parbo en al die oerdomme verarmde paarse debiele dwaze idiote paarse knettergekken. Opa taki, knettergek zijn al die ndper’s die anno 2018 nog geloven in ddb en duivelse trawanten. Oma taki, ongeneeslijk paars besmet met het dom makend misdadig paarse ddb virus. Ndper’s het domste volk van het land, zijn niet voor rede vatbaar, hoe groter het paars misdadig crimineel wanbeleid, des te harder krijsen ze als zombies, neks no fout, we ga weer vo vijf, zoals de allergrootste paarse debiele idioot op dit forum…Parbo


  Maak melding

 6. @Nasoade
  Alsjeblieft niet zeg.
  Hier is het erger, maar omdat
  1. we genoeg geld hebben raakt het ons minder
  2. het geen Suriname is tillen we er minder zwaar aan.

  Ik zal je wat voorbeelden geven van Nederland
  1. De staat bepaalt dat je organen na je dood van haar zijn.
  Niet van jou, niet van je schepper, nee van Pia Dijkstra en haar rovers . De nabestaanden kunnen de arts (proberen te) overtuigen dat ze toch de organen niet aan de wetenschap beschikbaar willen stellen.
  Daarna een ordinair gevecht want de arts houdt vol en de dode is dood, maar advocaten zullen gouden tijden tegemoet gaan.
  2. Kamerleden die op vakantie gaan, buiten het reces om.
  Barth,Jorritsma,Rombouts
  3. Burgemeesters die misbruik maken ban hun positie, krijgen een andere (hogere) post. te denken valt aan mevrouw Leemhuis? (de zaak Ceteco jaren ’90) .
  Jos van Rey
  Ik kan deze lijst veel langer maken.
  Maar het is zoals ik hierboven al schreef


  Maak melding

 7. Dit is echt een vervelende ontwikkeling. Men moet het zo zien; wanneer een zwerver loodrecht op ons afkomt voor een stukje droog brood te gaan bedelen, dan is men gauw geneig ons rug naar hun toe te keren.
  Zo zijn wij international op de wereld kaart aangeduid door de VN. Alleen op de wereld!!!
  Elk moment kan de schuld van de slm oplopen bij Schiphol en dan verliest suriname haar landings rechten…


  Maak melding

 8. @pico
  Het gaat hier om Nederland maar om de achterlijken in Suriname die niet kunnen denken want hun bovenkamer stinkt net als een ceptingtank. Hun handelen is prasieoso handelen. Hun eigen zakkenvuller vullen.
  Schandelijk. Oprotten die ellende hoopjes stront .


  Maak melding

 9. @ Bien.
  Twee opmerkingen
  1,. Ik neem aan dat het woord “niet” ontbreekt in je zin.
  2. Ik ben het met je eens dat het over Suriname gaat.
  Ik heb dit zelf ook vaak aangehaald.
  Mijn posting betreft dan ook slechts het door nasoade geopperde dat Suriname een voorbeeld moet nemen aan Nederland.
  Twee argumenten wil ik hiervoor aanvoeren
  1. Nederland is minder mooi dan je denkt.
  2. Een voorbeeld nemen, wil nog niet zeggen dat je het ook kan uitvoeren.
  Ik heb zo vaak naar Messi gekeken.


  Maak melding

 10. Pico(lo),

  in Nederland wordt een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, die onschuldige landgenoten martelde, folterde, verminkte en standrechtelijk vermoordde, niet tot 2x toe tot president met amnestie gekozen. Trouwens…nergens ter wereld, als behalve in een corrupte, criminele narco en paria land als Suriname.


  Maak melding

 11. Enerzijds staat Suriname als wanbetaler voor gek, anderzijds levert niet betalen geen besparing op maar kost het geld.
  Suriname verkoopt haar VN stem tegen betaling. Laats nog aan Japan. Dat levert meer op dan die $ 0,50 per Surinamer per jaar ($ 275.000 totaal) die lidmaatschap kost.

  Suriname heeft voor andere landen nu geen waarde meer, dus geen cadeautjes meer.

  Als Suriname gauw $ 117.000 betaalt mogen ze weer stemmen en komen de cadeautjes weer.

  De Surinaamse stem heeft waarde omdat hij net zo zwaar weegt als die van bijvoorbeeld Brazilië of die van de VS.


  Maak melding

 12. Facelook,
  Je was er zeker bij? In dat geval ben je net zo schuldig.
  Is het niet aan de rechter(s) om dit te bepalen.
  Of bepaal jij?
  Grammatica vind je lastig? In dat geval zou ik me onthouden van iedere vorm van reactie alhier. Je schrijft het met dubbel “c”.
  Aangezien je kinderlijke stupiditeit tot norm heb verheven zal ik je voor één keer tegemoet komen. Let wel één keer. Het is namelijk beneden mijn peil, mevrouw face knoflook


  Maak melding

 13. Picolul,

  de rechter heeft gesproken en de criminele massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE VEROORDEELD TOT 11 JAAR BAJES. Dus ken je geschiedenis, paars geindoctrineerde en paranoïde ,hersenloze garnaal. En jij hoeft mij niet tegemoet te komen, want ik bepaal zelf wat ik hier op een openbaar forum ventileer. Dus ik heb meer dan schijt aan jouw ongefundeerde en niet onderbouwde mening. Jij zit onder mijn schoenzolen. Laaggeschoolde kneus.!!!PUNT.


  Maak melding

 14. China is in ieder geval een aanhanger kwijt in de VN. Ze gaan met een deal komen: China betaalt de contributie en Suriname stemt altijd mee met de Chinezen.


  Maak melding

 15. Het oeverloos gezwam van de zgn oppositie kan me gestolen worden. De regering andere zaken aan haar hoofd. Waarom geld storten in de bodemloze put van de VN.


  Maak melding

 16. Tjaaaaaahhhh,

  WAAROM MOET SRANAN WEL GELD STORTEN IN DE

  BODEMLOZE-PRIVE-PUT VAN MENEER HOEFFIE ???

  EINDELOZE BETALINGEN VAN DAGGELDEN-HOEFFIE

  IN USA-DOLLARS !!!!!!

  PS : OVER DE BETALING VAN MILJOENEN USA-DOLLARS AAN ZOGENAAMDE MONETAIRE-CONSULTANTS, INGEHUURD DOOR HOEFFIE, ZULLEN WIJ MAAR ZWIJGEN !

  PAARS IS DE DOMHEID ZELVE ! PAARSE YO-KOEIEN !!


  Maak melding

 17. @ Parbo

  “Het oeverloos gezwam van de zgn oppositie kan me gestolen worden. De regering andere zaken aan haar hoofd. Waarom geld storten in de bodemloze put van de VN”

  Waarom gaat de regering dan nu snel betalen nu ze aangepakt worden.

  De andere zaken van de regering zij al die andere rekeningen die niet betaald zijn.


  Maak melding

 18. @ S.Hool: Tamelijk onnozele reactie. Elke organisatie moet ergens van betaald worden. Bij de VN betaalt elk lid naar draagkracht. Rijke landen tientallen miljoenen, arme landen zoals Suriname een paar honderdduizend.
  Ondanks dat heeft, ongeacht de grootte van de bijdrage, elk land hetzelfde stemrecht.

  Blijkbaar vind je het afpersing als je ergens voor moet betalen. Suriname kan ook haar lidmaatschap opzeggen, maar dat kost meer dan het oplevert. Er zitten wel domme mensen in de regering, maar zo dom nu ook weer niet.

  Suriname heeft een schuld van $ 800.000, dus meer dan drie jaar niet betaald. Slechte beurt, Suriname staat nu internationaal te kijk als een onbetrouwbaar land. Daar doe je dus geen zaken mee.

  Bedankt baas!


  Maak melding

 19. Ooh mie Buzie Gado. Wat onzien allemaal van de DNA. Ze moeten niet alleen maar schreeuwen en bla bla als een hond maar stuur de oorspronkelijke bewoner en de koloniste naar huis. Dan is alles opgelost. Wat zijn de Suries toch dommer dan boeriki. De dna moet geen vragen stellen over de opschorting maar ze moeten wel vragen om direct de achterstand te betalen anders komen de deurwaardetr met een dwangbewel. sari torie. Alleen maar woorden en geen daden en daarvan lachen paee somo en baba chan en ook de mensen die hen lijken zich krom onder genot van lekkere pejek en plaurie. keks no fout in u.


  Maak melding

 20. De Nationale Assemblee kan net zo goed worden afgeschaft.
  De regering reageert toch alleen maar wanneer het haar uitkomt en anders houdt ze haar waffel. Enig respect voor het parlement is er in de verste verte niet. Als parlementslid zou ik mij in de zak gescheten voelen.


  Maak melding

 21. Haco.
  Het initiatief hiertoe zal ik nooit en te nimmer als eerste kiezen.
  Echter als enig persoon meent dit wel te moeten doen jegens mij dan zal ik hem of haar van repliek dienen


  Maak melding

 22. “Tegen deze achtergrond, getroost Suriname zich alle inspanningen om aan haar contributie verplichtingen te voldoen. Er worden maatregelen getroffen teneinde de opschorting van het stemrecht ongedaan te maken”, aldus het ministerie van Buza.(GFC)

  Ze zullen weer gaan lenen tegen 9,25% bij één van de leden van het kabinet van de president die 50 miljoen US$ heeft aan staatsobligaties.
  Zo maakt hij zijn geld nog witter dan het al is.


  Maak melding

 23. Leuk,
  Pico is nu Pici geworden. De meervoudsvorm.
  Capucino Capucini

  Zoveel eer valt mij nu ten deel.
  Ik wil dan ook hierbij een ieder bedanken, want zonder hen had ik dit nooit bereikt.


  Maak melding

 24. Haco,
  Jazeker. En met de dag neig ik er meer naar.
  Mijn huis verkopen en dan lekker terug.
  Twee zaken houden mij nu nog op. Mijn zoon is 17
  en zal ik me niet vervelen?


  Maak melding

 25. DE VN CONTRIBUTIE IS ONDERWEG !!!!!

  De 17.666 DOOR BOUTA BELOOFDE VOLKSWONINGEN

  ZIJN OOK NOG STEEDS ONDERWEG !

  PS : VAST STAAT DAT DE HERSENEN VAN DE PAARSE ELITE, ONDERWEG, ZOEK ZIJN GERAAKT !

  PAARSE YO-KOEIEN, VETRE LUSU !!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Pico, je vertelt halve waarheden, er is niets van je lichaam na overlijden van de staat, je moet alleen aangeven bij leven dat je tegen bent , bovendien ook de nabestaanden hebben nog het een en ander te vertellen, dus vertel wel het hele verhaal.
  Ik heb al zoveel Surinamers horen zeggen, ik heb er de balen van in Nederland, ik wil best terug naar Su, maar altijd is er wel wat, wat ze tegenhoudt, of is het gewoon een kwestie van lef en de knoop doorhakken, wel praten maar doen?


  Maak melding

 27. @Johan
  Halve waarheden. Je laat je beetnemen. Als mijn posting de halve waarheid was dan hierbij de andere helft.
  Log in op mijn overheid.nl en dan kan je aangeven of je wel of geen donor wilt zijn. (FEIT)
  Vraag, kan iedereen dit?
  Als je dit niet doet, dan ben je donor. Dit is immers het verschil met voorheen. (FEIT) Daarom deze initiatiefwet van D’66. Dus je bent donor. Zijn je organen niet geschikt voor transplantatie dan worden ze ter beschikking gesteld aan de wetenschap voor onderzoek. (FEIT)
  Zo zag de wet eruit. De Tweede Kamer, die het recht van Amendement heeft, is hiermee akkoord gegaan met een nipte meerderheid. (FEIT)
  Daarna volgt de Eerste Kamer. Kamerleden hoefden niet het standpunt van hun partij te volgen, maar mochten hun eigen gevoel volgen.(FEIT) Enkele senatoren wilden perse in de wet opgenomen zien dat je geen donor bent, maar dat de arts de nabestaande(n) kon overtuigen.(FEIT)
  P.Dijkstra wilde dit perse niet. (FEIT) Reden, de eerste kamer heeft geen recht van Amendement.
  Het cruciale in het hele verhaal!!
  P.Dijkstra kwam met een handreiking. Voor mij het grote bedrog. Zij zegt:
  Iedereen is donor, mits je tijdens je leven hebt aangegeven dit niet te willen zijn. (FEIT)
  De nabestaanden hebben het laatste woord (haar handreiking). Wat wil dit zeggen?:
  Zij kunnen de arts overtuigen (succes hiermee) dat ze het toch niet willen. DIT WORDT HEEL LASTIG (mijn mening)
  Een paar scenario’s
  1. Twee of meer nabestaanden, die het onderling niet eens worden. Dan bepaalt de arts.
  2. Een nabestaande, die de arts niet kan overtuigen. De arts heeft het laatste woord.
  3. Een of meer nabestaanden hebben de arts overtuigd. Slechts dan heb je daadwerkelijk het laatste woord gehad.
  Situatie 1 en 2 zijn heel lastig (immers je bent waarschijnlijk door verdriet overmand en hebt geen zin in gevecht met een arts, ook niet met de hooggeschoolde arts). De arts zet zijn zin door en de weg staat open om dit aan te vechten. Ik wil je verwijzen naar publicaties over gevechten aangaande erfenissen.

  John, je bent naïef en gelooft zonder na te denken. Je gaat je gang maar. Ik lees veel, volg de discussies en denk na en laat me geen citroenen voor knollen verkopen.

  In deze posting laat ik de rol van zorgverzekeraars buiten beschouwing, omdat dit voorlopig speculeren is, maar hun belang, zijnde het belang van aandeelhouders moet je niet onderschatten.
  Ik heb me in mijn posting enkel en alleen op feiten gebaseerd.


  Maak melding

 28. DIE DOMME PAARSE BENDE WETEN NIET EENS DAT ZE CONTROBUTIE MOETEN BETALEN AAN DE VERENIGDE NATIES EN ANDERE ORGANISATIES WAAR SU LID VAN IS….SCHANDE…ZE ZIJN BEZIG HET LAND NAAR DE VERDOEMENIS TE BRENGEN ….JAMMER VOOR DE SURINAMERS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.