Nieuw boek van Gerard Spong en Peter R. de Vries

2
Nieuw boek van Gerard Spong en Peter R. de Vries

Advocaat Gerard Spong (71) en misdaadverslaggever Peter R. de Vries (61) hebben samen een boek geschreven. De twee schreven vanaf februari 2017 zes maanden lang wekelijks een brief over hun werk en persoonlijke leven. De brieven zijn nu gebundeld in het boek ‘PS Dit is vertrouwelijk’.

Al zo’n dertig jaar kruisen de in Suriname geboren advocaat Spong en verslaggever De Vries elkaars wegen. Allebei hebben ze hun kenmerkende, eigen stijl. Welbespraakt en uitgesproken, soms een tikkeltje provocerend, maar altijd op basis van feiten, kennis en ervaring.

Ze schrijven elkaar openhartig over hun werk, hun aanpak, hun belevenissen, hun twijfels. Er is sprake van wederzijds respect, zelfs van een zekere genegenheid, maar er zijn ook grote verschillen en ze botsen regelmatig. Want Spong verdedigt en De Vries klaagt aan. In dit boek geven beiden zich bloot.

Alle actuele en gevoelige onderwerpen uit het strafrecht en hun eigen praktijk passeren de revue in hun brieven. Waar ligt hun grens? Hoe reageren zij op bedreigingen? Waar liggen ze van wakker en hoe gaan zij om met hun emoties? (FOTO: Uitgeverij Balans)

2 REACTIES

  1. Die goeie man ramatarsing, heeft duidelijk geen idee wat er in Erwin de Vries om speelde, daarvoor moet je Kunstenaar zijn, maar bovenal Surinamer; geen namaak, geen negatieve shit. Ja ik heb mij in jouw vergist! Over Suriname moet jij voortaan maar lekker jouw bek houden. Kakkerlak.
    Ja hij zal daar boven wel een djonko voor jouw hebben; Eentje gedraaid van echte ‘SHIT’, stront ja! Mag je lekker zelf gaan oproken in de Hell! fu**king djang djang.


    Maak melding

  2. Niemand kan mij vertellen, als je het filmpje bekijkt, dat deze klijer, mij niet in het ootje heeft lopen nemen. Wat denkt dit beest, dat ik van gisteren ben?? Alleen omdat ik mijn groet heb gebracht voor een waar mens.
    Als je mij zo nodig wilt beschijten, je denkt dat je in die positie bent, noem mij tenminste bij naam, Uria. Verder heb ik geen ene shit met jouw, en ben jij mijn laatste zorg. Onmens.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.