‘Afrika-parodie’ carnavalsvereniging valt verkeerd

29
'Afrika-parodie' carnavalsvereniging valt verkeerd

De carnavalsvereniging Sjeesköttels betreurt de ophef die ze hebben veroorzaakt met hun ‘Afrika-parodie’. In twee carnavalsoptochten waren de deelnemers van de loopgroep zwart geschminkt en beeldden zij als ‘black-face’ zwarte Afrikaanse inboorlingen uit(FOTO). Dat leidde tot negatieve reacties op sociale media.

“Rasicten”, “wagelijk”, “wit superieur denken” en “stelletje eencellige organismen”, waren enkele reacties die de Sjeesköttels over zich heen kregen. Anderen namen het juist op voor de carnavalisten en vonden de reacties van hun tegenstanders schromelijk overdreven.

Volgens RTV Oost hebben de Sjeesköttels in een verklaring laten weten alle ophef te betreuren. “Het is natuurlijk nooit onze intentie geweest om een groep of individu te beledigen. We hebben er geen seconde bij stilgestaan dat het thema en de uitvoering ervan als racistisch zou kunnen worden opgevat. Het enige wat wij willen is op een gezellige manier carnaval vieren. Het is jammer dat het zo is gegaan” aldus de vereniging tegen de omroep.


29 REACTIES

 1. Wij zijn al zwart; maar als ander ( blanke ) zich zwart schminkt voelen we gediscrimineerd. Maar als we kans krijgen, gaan we over de blanke vrouwen heen, en omgekeerd !!! Dit noem ik nou puur gelul in de ruimte,als men hieraan ergert, dan un tikkie un kaolo bondru dan un hari a ka dang !!!!! Wij zijn gast hier, het is niet onze land dus gewoon smoel dicht houden en zich aanpassen volgens
  plaatselijke wet en gewoonten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. ik ben hier geen gast anders had ik niet zoveel belasting hoeven betalen. nu betaal ik en moet/mag ik mijn snuit open doen.
  racistisch. en men moet ophouden om eerst de andere hartgrondig te beledigen en daarna sorry te zeggen. denk eerst na.
  hebben wij ook iets te zeggen over minister Halbe Zijlstra? een voorbeeldfiguur voor Nederland? wit of zwart? vergissing? dom? Als het een domme vergissing is moet je deze dan herhalen?


  Maak melding

 3. @ Dre

  Ook de mensen die hier geboren zijn moetenbelasting betalen, wij mogen ook onze snuit over alles en nog wat zeggen binnen het toelaatbare. Ook wij mogen kritiek hebben over het beleid wat er in de tweede kamer gevoerd wordt.
  Alleen hebben die badgasten en geld verslindende minister niks aan onze boodschap, ze zitten daar en wij zijn maar het
  domme volk als overal op de wereld !!!!!


  Maak melding

 4. @ dre,
  Minister Zeilstra is een schoolvoorbeeld “van waarde en normen” van Nederlanders die door allochtonen overgenomen zouden moeten worden. Dat noemen we pas aanpassing !!Wat hebben ze niet allemaal uitgespookt in Indonesie,Zuid-afrika en in Suriname tijdens de slavernij ??
  Dat waren en zijn “hun waarden en normen” .
  En wel van een Christelijke Partij leider!!! Kent hij wel de 10-geboden ??Als een surinaamse topper of een Moslim
  dit had gedaan dan zou men een Jihad ontketenen tegen deze groepen !!Wat zegt van Straaj ,de vos ,van SGP hiervan ???


  Maak melding

 5. Je gekwetst voelen is nieuwe hobby in Nederland…Een nieuw verdienmodel van overgevoelige subsidieslurpvers. Aandacht verzekerd.

  Vooral van een heel klein deel van de “Afro-Surinamers”


  Maak melding

 6. Begon me al af te vragen of de blakaman niet over iets in de carnaval gestruikeld is.Hahaha.De blakaman neemt alle legale en illegale middelen te baat om in Europa te geraken.Dus zal de discriminatie wel meevallen.
  In Sur.zijn de blakamans collectief gefaald en de schuld daar van zijn…. inderdaad de Hindoestanen.Zie maar Hooghart.


  Maak melding

 7. Eigenlijk is het nu tijd om de wereld te laten zien dat wij trots moeten zijn op onze kleur,ras en toekomstige Levenswijze,als de ware Hebro’s, the children of these most high God.
  Toneel spelen is de aard van de witte man.Via dit soort feestjes pretenderen zij volmaakt te zijn.
  Black is beauty do black man be yourself


  Maak melding

 8. Christendom is een fabrikage van de blanke, daarmee regeren zij de wereld en houden zij mensen mentaal in slavernij. Dus ook de blanken zitten in een mentale slavernij.
  De blakamang die als heerser van de creatie is aangesteld heeft het verpest,en wat doet een goede liefhebbende vader met zijn ongehoorzame kinderen die niet willen luisteren.


  Maak melding

 9. Zelfs als het Carnaval is zien sommige “zwarte mensen” racistische dingen…….volgens mij zijn deze “zwarte mensen” zwaar aan de drugs……vandaar dat ze aldoor dingen zien!!!


  Maak melding

 10. When i was born, i was black;
  When i grew up, i was black;
  When i go to the sun, i am black;
  When i am afraid, i am black;
  When i am ill, i am black;
  When i die, i am black.

  Compared to you my white friend:

  When you are born, you are pink;
  When you grow up, you are white;
  When you go to the sun, you’ll become red;
  When you are cold, you are blue;
  When you are afraid, you are green;
  When you are ill; you are yellow;
  When you die, you will be gray.

  So my white friend:
  HOW CAN YOU CALL ME A COLORFUL PERSON?


  Maak melding

 11. Daar gaan we weer met de Emo reacties op waterkant. waar in het stuk staat te lezen dat gekleurde mensen ( Medelanders )deze reacties op sociale media hebben geplaatst?
  Allemaal aannames .Jammer hoor .

  Gelukkig heeft mijn opvoeding me niet geleefd om me zelf in een slachtoffer rol te plaatsen.


  Maak melding

 12. Ik zou deze gasten vragen om volgend jaar met Afrikaanse kotto’s te gaan lopen.

  Mensen verzieken gewoon hun geest en ik weet dat velen gewoon thuis zitten met grote problemen, omdat zij alleen maar ellende zien en niets positief.


  Maak melding

 13. Soso law-sanni !
  Laat men wat nuttigs gaan doen !!
  Verdrijf Bouta, dan pas hebben jullie wat gedaan !!
  A pikien-ingie-boi e lafoe nanga alla deng “todo-prasoro-partijtjes” !!
  Hebben de Surinamers dat niet door ?? Vooral de NPS !!!
  Door verraad van de achterban van NPS aan V-7 t.b.v NDP , hebben ze maar 2 zelels !! Deng na ben wanni wang Hindoestaan als president, terwijl indetijd de VHP, Pengel die niet gekozen was, toch binnen heeft gebracht !!
  Ik zie al aankomen dat NPS met “wortel en tak” in 2020 uitgeroeid zal worden !!! Mie e-sarie-foe a torie disie !!!
  Is er niemand die de gelederen kan laten sluiten bij de NPS ?? Waar zijn al de slimmerikken als “Kroesoe” ??


  Maak melding

 14. Wel wel wel! MJ schminkte zich ook wit en we noemen hem the King of Pop. Is net carnaval.

  Kronto,
  Het geloof in Jesus is oorspronkelijk een joodse beweging. Flavius Josephus, het NT en andere bronnen bevestigen dat. Dat zijn feitelijkheden.
  Een jood was zeker in het jaar 0 een bruine man en geen blanke man. Een God die de mens naar zijn beeld en gelijkenis heeft geschapen is niet bezig met je huidskleur.
  Dat heeft jou medemens je toebedeelt! Doe daar zelf wat aan zonder racistisch te worden.


  Maak melding

 15. Jacco, bepaalde gekleurde mensen zijn bewust van hun identiteit beroofd, en deze mensen zijn wederom op zoek naar hun identiteit.
  De blanke, die in hoofdlijnen,hun eigen identiteit niet kennen,zijn niet op zoek,omdat de overheersers hen hebben geleerd dat ze superieur zijn.
  Beide rassen zitten in dezelfde doedoe,en ze zullen er beiden uitkomen,want wanneer de waarheid over de mensheid bekend zal worden,is het een new balkgame.


  Maak melding

 16. De zandloper,vandaag boven morgen onderin.
  Het enige dat constant is,is verandering.
  Dus mensen,de aarde heeft een grote opknapbeurt nodig, onze politieke leiders zijn de veroorzaker dus ook niet in staat gangbare zaken op te lossen.


  Maak melding

 17. Zo zie ja maar weer dat er een aantal hier zo stom zijn dat ze niet weten dat juist met carnaval alles maar dan ook alles op de hak genomen wordt, waarom zou zoiets als in het artikel een uitzondering moeten zijn, dan kun je ook van discriminatie spreken, waarom zij wel en wij niet, stelletje jankers


  Maak melding

 18. Na carnaval behoort er bezinning te komen. Protest is een verkregen recht,waarvan bepaalde groepen recent gebruik van kunnen maken.
  Vreemd dat er tijdens carnaval nooit mensen in het zwart rondlopen met lange baarden en een David ster.
  Bang!!


  Maak melding

 19. Ik ben benieuwd uit welke hoek de protesten komen.
  Als Surinamers hiertegen zouden protesteren, is het al helemaal om te lachen. Sinds wanneer identificeren zij zich met “zwarte Afrikaanse inboorlingen”, waarvan hier sprake is. Zelfs met Surinaamse inboorlingen identificeren zij zich niet.
  Het lijkt er steeds meer op dat sommigen aan hun frustratie alleen maar lucht kunnen geven door anderen steeds van racisme te beschuldigen.


  Maak melding

 20. Zelf in Suriname wordt er onderling gediscrimineerd rasisme is daar onderdeel van.
  Toevallig maakt dit deel uit van een verdeel en heers politiek, welke niet eens is bedacht door de blanken,maar het is hun tijd om deze illusie de baas te zijn.


  Maak melding

 21. Off topic:

  Zeilstra???
  De tot gisteren nog minister van Buitenlandse Zaken van Nederland heet Zijlstra.

  Het is een belediging voor alle families Zeilstra dat men hun familienaam in verband brengt met de leugenaar Halbe Zijlstra.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.