zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinameSantokhi over negeren parlement: dit is een gevaarlijke ontwikkeling

Santokhi over negeren parlement: dit is een gevaarlijke ontwikkeling

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 12 feb – “Dit is een zeer gevaarlijke ontwikkeling en hiermee worden het niveau en de status van het parlement als peiler van de democratie, ernstig ondermijnd.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De grootste oppositiepartij vindt dat de regering het parlement negeert. De begrotingsbehandeling wordt op de lange baan geschoven. Belangrijke besluiten worden elders genomen.

- Advertisement -

Het parlement wordt zo mooi buiten spel gezet. Vanuit het parlement zelf wordt het maar lijdzaam aangezien. “Helaas gedraagt de coalitiefractie in het parlement zich als verlengstuk van de eregring. Terwijl de begrotingsbehandeling al enkele maanden stilstaat, worden belangrijke ministeries beheerd zoals Volksgezondheid en Onderwijs beheerd door één persoon, wat totaal onverantwoord is”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Van regeren lijkt nog nauwelijks sprake. Van crisisbeheersing lijkt geen sprake. Over manieren om aan extra inkomsten, wordt gezwegen als het graf. Er zou meer bezuinigd moeten worden “Maar bezuinigen is niet de sterke kant van deze regering. Terwijl de crisis moet worden aangepakt, zien we dat de president al begonnen is met zijn verkiezingescampagne en intussen smacht het volk naar oplossingen”, aldus Santokhi.28 REACTIES

 1. Dit beleid zal in 2020 gewoon doorgaan, omdat de NDP in dat jaar opnieuw zal worden gekozen.
  Na het lezen van dit bericht in GFC nieuws is mijn vermoeden alleen maar versterkt, dat de NDP over 2 jaar wederom de macht in handen zal krijgen.

  Bouterse en regering scoren laag in IDOS-peiling

  Het cijfer 4, dat is het gemiddeld cijfer dat president Desi Bouterse en zijn regering krijgt voor het beleid. Dat blijkt uit een recent gehouden peiling van het onderzoeksbureau IDOS.

  In totaal zijn 1000 willekeurige burgers in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie door middel van een vragenlijst geïnterviewd.

  Verder blijkt dat de NDP van Bouterse nog geliefd is onder de Javanen, Creolen, Marrons en Inheemsen.(GFC)


  Maak melding

 2. De lijder van Suriname,bouta, heeft het te druk .Hij is bezig met zijn zelfverdediging strategie om niet gevangen genomen te worden en dora moet hem redden.
  Sinds 25 feb 1980 hebben wij geen werkende parlement,alles is voor de show met showman bouta als ceremonie master.


  Maak melding

 3. ‘Verder blijkt dat de NDP van Bouterse nog geliefd is onder de Javanen, Creolen, Marrons en Inheemsen.(GFC’)

  Bouta is geliefd onder de analfabeten.Hij houd ze zoet met
  alles gratis .


  Maak melding

 4. poppenkast:
  “Chan”, en met hem vele anderen, hebben dit al langer door hoor! Punt is dat er geen enkele ingang gevonden wordt om bedoelde instelling van het parlement (lees NDP) te doorbreken. Vechten tegen de bierkaai zoals dat in de volksmond wordt genoemd! Er zal toch echt een “cultuuromslag” moeten geschieden onder de bevolking, lange-termijndenken zodat de jeugd van Suriname niet tot in lengte van jaren geconfronteerd gaat worden met de spilzucht van de zittende (NDP) regering!


  Maak melding

 5. Chan moet niet klagen en mopperen want de hindoestanen hebben het slim gedaan. De meederheid van deze mensen hebben veel belang in het chaos en schaarste van land. In de chaos en schaarte verdienen de slimme hindoestanden( klein of groot) vermogen van het land en volk. Zie sadjoe, combe ,yoko ,mangli , cambio en kraboe en banta verkopers enz enz met hun florerende handel. Neks no fout. Daarom gaat de meederheid van de hindoestanen in 2020 ook weer op Baba en mie zie kaba stemmen. Ook de meerderheid van de mensen die op Paee somo lijken gaat ook op die twee personen stemmen. Want de mensen die op paee Somo lijken hebben ook belang bij voor hun warung en hun ambacht. Dada en mie zie kaba gaan in 2020 zeker weer winnen . En Chan en zijn vrienden mogen na die tijd ook weer klagen en mopperen neks no fout. het is goed voor de nieren.


  Maak melding

 6. Haaa,bananen republiek is het en zaL het ook blijven.Chan heefd de kans gekregen ,om suriname een andere koers te geven,dat heefd hij verzuimd. Wat hij goed kon was:algoe( ex offier van justitie)beschermen van fraude,aannemen van steekpenningen,,punwasie(ex pg)dronken achter het stuur,kilo,s cocaine in zijn kofferbak?????DOOFPOT??Allemaal letterlijk poppenkast,die politici,zie eens de debatten,en de meesten komen van het Anton de kom universiteit,,waar de vakken stelen en fraude verplicht zijn.Het volk heefd gekozen en zelfs tot 2 maal toe,dus,???????


  Maak melding

 7. Het land zit vol van die gedrogeerde oerdomme ndper’s waarvan Parbo de allergrootste paarse domoor is. We ga wee vo vijf in 2020, a wiens wi e go ka moro kakalakka onder de komende dictatuur, soso lobi a didibri criminele pleziertent.


  Maak melding

 8. @ Moengo tappu,

  Waarom moet Santokhi tevreden zijn met het feit dat hindustanen er wel bij varen met de chaos en schaarste die Suriname treffen.

  Je hebt een paar namen genoemd die aan de NDP zijn gelieerd. Santokhi kan daar niet blij mee zijn.
  Indien Santokhi bepaalde hindustanen in stinkende zaken de hand boven het hoofd heeft gehouden, dan heeft met een smak de deksel op z’n neus gekregen.
  Ik kan daar niet rouwig om zijn.

  Eerlijkheid duurt altijd het langst.


  Maak melding

 9. Iedereen weet dat het AZ in een betere buurt was opgezet.Een ziekenhuis in een rustige en heilzame omgeving.
  Als men nu aankomt bij het ziekenhuis,ziet men niets van het rustieke dat daar eens heerste.De straten rondom de ziekenhuizen,inderdaad zijn er twee ziekenhuizen daar,worden bevolkt door hosselaars.Ze hebben zelfs een paar armoedige dakjes opgezet om fruit te verkopen.Ik denk dat ze daar eerder coke verhandelen onder de dekking van het fruit.
  Sjofel geklede parkeer wachters die de bezoekers van de poli’s geld aftroggelen.De eens zo nette omgeving is vervallen alsof het aan de oever van de Congo rivier staat.
  Zo wil de ingi boi heel Sur.hebben.Een land vol wakamangs die wachten op pakketten en de anderen het stuipen op het lijf jagen.Als je durft een keertje de parkeer wachters niet te betalen dan hoor je scheldwoorden die ondanks je leeftijd nog niet eerder gehoord hebt.


  Maak melding

 10. Vind het best dat Chan enkele mensen heeft beschermd.Ook de huidig PG werd door Chan verdedigd.Want de persoon die het vertrouwen in de PG opzegde,miste elke moreel gezag daartoe.Je kan geen 16 jaar nog uit te zitten op je naam hebben en zeggen dat je PG niet vertrouwd.En daarnaast ziet de auditeur graag dat je nog 20 jaar in boma gaat.Met welk mond zeg je dan het vertrouwen in de PG op?Een rechtschapen iemand moet de ander altijd verdedigen tegen de misdadiger.


  Maak melding

 11. Er bestaat reeds langere tijd onvrede over de manier waarop het besluitvormingsproces in Suriname plaatsvindt.
  Er is geen enkele vorm van doordacht beleid of langere termijn planning. Nee er is geen plan. Suriname wordt van dag tot dag geregeerd door ongeschoolde, niet voldoende geschoolde en volkomen incompetente lieden. Waar is de vaderlandse liefde van deze regeerders die denken dat zij de grootaandeelhouders zijn van de BV Suriname en derhalve het land kunnen leiden zoals het ze uitkomt. Santhoki heeft een punt , maar ook hij is niet vlekkeloos en 100% clean als bv Venetiaan. Een groot deel van het volk kotste Vene uit. Hij was slap geen stoere loze praat als Bouterse. Hij was niet perfect maar wel goud eerlijk . Er was tenminste beleid. Wat moet er nog gebeuren dat de ogen van de kiezers open gaan en men beseft dat het op deze manier niet verder kan. Zijn er nog eerlijke vaderlandslievende Surinamers te vinden die de handen uit de mouw willen steken en zonder enige vorm van zelfverrijking willen werken voor het land. Ik GRUWEL nu reeds van de gedachte dat het regime Bouterse na 2020 wordt gecontinueerd.


  Maak melding

 12. Vleermuis:
  Zolang een groot gedeelte van de Suri bevolking zich een oor aan laat naaien en zich zoet laat houden met allerlei luchtfietserij en niet bereid is om ook maar enigszins op te komen voor de toekomst van hun kinderen (en henzelf) en etniciteit nog steeds de boventoon voert zal het schier onmogelijk zijn om iets te beginnen tegen het huidige “regiem”!
  Verder denk ik daarbij wel dat Santokhi zijn nek meer uit zal moeten gaan steken. (geldt trouwens voor het grootste gedeelte van de oppositie)


  Maak melding

 13. @ Vanity,

  Zie eerste reactie.
  Ik geloof pas dat de VHP gegroeid is indien de verkiezingen van 2020 worden gewonnen. Maar aangezien van Dijk-Silos weer is benoemd tot OKB-voorzitter, geloof ik eerder dat de NDP aan de macht zal blijven.

  Nog 2 jaar te gaan, de NDP is al bezig met verkiezingscampagne. Vooral daar waar stemmen zijn te vergaren zijn, worden drinkwater en elektra voorzieningen aangelegd.

  Volgens de IDOS peilingen is bij met name javanen, creolen, marrons en inheemsen Bouterse nog steeds
  geliefd.
  Waarschijnlijk zijn deze mensen tijdens Bouterse I en II al beloond. En wiens brood men eet, diens taal men spreekt.

  Onder de hindustanen is er geen eenheid. De rijke hindustanen hebben zich geschaard achter de NDP voor nog meer macht en geld.
  Ik ben dus pessimistisch als het gaat over de komende verkiezingen.


  Maak melding

 14. Chan, kletst uit zijn dikke nek. Vanaf het begin heeft president Bouterse aangegeven dat hij met de oppositie wil samenwerken om het land op te bouwen. De uitgereikte hand van de president heeft de oppositie gegenereerd. Als de oppositie met de regering wilde samenwerken hadden zij dit vanaf het begin gedaan. Een gemiste kans voor hen.

  De problematiek van Suriname ligt niet in het ongeremd uitgeven van geld door de overheid. Het grootste knelpunt zijn de grote aantallen ambtenaren die in omvang 10% van de bevolking uitmaken, Zijn vormen een zeer grote kostenpost voor het budget van de overheid. Het zou een gigantische winst voor het land opleveren als het ambtenarenkorps van de overheid teruggebracht kan worden tot 5000 mannen en vrouwen. Santokhi en zijn kompanen zouden met de overheid op constructieve wijze kunnen beraadslagen hoe men dit mega vraagstuk het best zou kunnen aanpakken. Nee, de heren van de draaikonten van de oppositie wenden het hoofd af voor deze vraagstukken. Zij hebben belang bij een grote ambtenarenkorps dat met rust gelaten dient te worden.


  Maak melding

 15. Gaan jullie moordenaar reet opvreten!
  deze ka fucking moordenaar heet het land naar de klote gebracht!
  Vandaag de dag pinaart de boel, de boel, de boel!
  un go njang bouta ing verlepte mars met een portie bruine bonen!


  Maak melding

 16. Bouterse en regering scoren laag in IDOS-peiling
  Het cijfer 4, dat is het gemiddeld cijfer dat president Desi Bouterse en zijn regering krijgt voor het beleid. Dat blijkt uit een recent gehouden peiling van het onderzoeksbureau IDOS.
  In totaal zijn 1000 willekeurige burgers in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie door middel van een vragenlijst geïnterviewd.

  Hoe serieus moeten wij de IDOS peilingen nemen??????
  IDOS … graag de vragenlijst publiceren !!!!!!!
  ********************************************************************
  ” Verder blijkt dat de NDP van Bouterse nog geliefd is onder de Javanen, Creolen, Marrons en Inheemsen “.(GFC)

  Verder blijkt … is dit een ” losse statement ” om de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … niet onaangenaam te stemmen ????????

  Verkiezingen binnen drie {3) – zes {6} maanden … dan houden alle voorspellingen op !!!!!

  DMDDB … have guts … toon de wereld dat je BALLEN hebt.


  Maak melding

 17. @ Robg … mislukt product van de Spinazie Universiteit … wat voor nonsens kraai je weer uit.

  Wie is de oorzaak dat het ambtenaren corps zo inmens groot is.

  Voor de verkiezing 2015 heeft de DMDDB – regering meer dan 10.000 mensen in dienst genomen. Idioot … wist je dat dan niet !!

  Misschien hebben ze je … tegen beter weten in … ergens geaccommodeerd. Ik hoop van harte … bij de vuil ophaal … want daar hoor je thuis.


  Maak melding

 18. @ RobG
  “De uitgereikte hand van de president heeft de oppositie gegenereerd”

  U zwetst er weer vrolijk op los. De president wijst alle hulp af. Aan het begin van deze regering heeft hij maatschappelijke consultaties gehouden! Nooit meer van dat Platform gehoord.

  De VHP heeft de MOU met Alcoa voor hem tegen het licht gehouden. De DNA heeft het overgenomen. Er is nog steeds geen antwoord.
  Etc., etc., etc.,

  “Het zou een gigantische winst voor het land opleveren als het ambtenarenkorps van de overheid teruggebracht kan worden tot 5000 mannen en vrouwen. “

  Beste RobG. Deze regering regeert ondertussen 7,5 jaar en heeft het aantal ambtenaren laten groeien van ruim 40.0000 naar ruim 50.000. Het aantal ontheffen directeuren dat met behoud van salaris thuis zit is enorm toegenomen. Waarom zijn ze niet ontslagen.

  Hoewel ambtenaren een probleem is zijn ze niet de probleempost op de begroting indien Bouterse gedaan had wat hij beloofde.
  Dan was de post ambtenaren ongeveer 30% lager geweest. Ofwel ongeveer SRD 800.000.000

  Een andere interessante post is het kabinet van de President dat door Bouterse na zijn aantreden 500% duurder werd. Halveer het, de pensionada’s die er zitten zijn al rijk genoeg en presteren niets omdat de roverheid nog steeds niet gesaneerd is.. Samen RobG SRD 1.000.000.000 door het putje omdat Bouterse niet regeert.

  Voeg daar aan toe het subsidiëren van Alcoa (brokopondo) met SRD 250.000.000/jaar en de explosie aan subsidies van oa. EBS en u kunt aan uw theewater voelen dat de door de oppositie aangereikte handen

  De critici en de oppositie hebben genoeghanden toegestoken. Alleen mijn hand had sinds 2011/2012 jaarlijks ruim SRD 750.000.000 kunnen besparen of opbrengen. Edoch de adviseurs van de President beloofden van alles maar ontvingen liever $ 1.000.000 vooraf dan $ 10.000.000 na verleende diensten. Het laatste is niet verwonderlijk omdat ze gelijktijdig het idee probeerden onder te brengen bij Chinese vrienden.

  RobG deze regering is onbetrouwbaar. Na het geven van een hand moet men zijn vingers tellen. Dat vinden nu zelfs al veel NDPers op Latour


  Maak melding

 19. @RobG, ik denk dat je gewoon lig te dromen in Nederland, dit terwijl de situatie anders is in Suriname. Je bent een echte NDPér door zaken om te draaien.

  Wanneer gaat men een debat houden over de begroting????== We leven nu in 2018 en de begroting van 2017 was ook al niet in orde. Nu kan men gewoon met geld smijten zonder dit te vermelden.

  @RobG, de oppositie heeft meermalen gevraagd voor een debat en deze wordt maar niet gehoord en jij praat over samenwerken??????

  Ik heb vele NDPérs van langs gegeven en monddood gemaakt in Suriname. Velen hebben echt een kort lontje en doen net als apen in een dierentuin. Als Bouterse zijn regering a zegt dan klopt het ook voor deze gasten. Triest.

  Ik heb met eigen ogen en oren kunnen ervaren wat voor ellende er in Suriname is. Het gaat echt niet goed in het land. Het zijn de toeristen en de familie in Nederland die het land nog draaiende houden.

  Vele arme mensen zijn zo lam geworden dat ze gewoon zonder na te denken voor een broodje bakkeljauw gewoon weer voor de NDP gaan stemmen.

  Het land is zo smerig en vies, kanalen, goten en overheidsgebouwen worden niet eens meer onderhouden. Zie ook de gebouwen van sommige ministers hoe ze eruit zien.

  Er is GEEN geld, maar Bouterse en co eten wel elke dag en komen niets te kort.
  Ze mogen vertrapt worden en door honden opgevreten worden.


  Maak melding

 20. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  De huidige oppositie politieke partijen en de vakbonden en andere actoren die voor een democratische rechtsstaat zijn, zijn sterk genoeg om de ddb, ndp en paarse kakkerlakken voorgoed uit het machtcentrum te laten verdwijnen.

  ddb en gang zijn bezig met hun enige eigen belang en het land Suriname en de Surinamers daar hebben ze lak aan. Zie maar de achteruitgang sinds 25 Februari 1980 en de heel grote armoede bij de bevolking en het hele land. Internationaal is Suriname bijna, wellicht veel armer dan Haïti.

  Sari Tory

  Sranansma Oe Wiki No?!, Sranansma Oe Bondroe voor een andere koers en een betere toekomst voor u en uw kinderen.

  Time4Chan(ge)!

  Chan4President

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Santhoki moet nu niet LULLEN. Als minister van justitie kon hij die drol die nu pleesident is hebben uitgeleverd aan Nederland. If ie kwekie snekie den trong boma, sotoe au kierie joe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.