Parlementariër Gajadien: Suriname heeft al genoeg politieke partijen

20
Hofwijks ondersteunt protest actiegroep 'We Zijn Moe'

PARAMARIBO, 12 feb – Suriname heeft al meer dan genoeg politieke partijen. Dit stelt Asiskumar Gajadien, parlementariër en ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP. Het land kent al ruim dertig politieke partijen. Onder meer de activisten Curtis Hofwijks en Maisha Neus hebben elk een eigen partij aangekondigd. Er zijn veel betere alternatieven.

Zoals zich aansluiten bij de ‘steeds groeiende grote VHP-beweging’. “Elke burger is binnen ons democratisch bestel natuurlijk vrij een keus te maken of men via een eigen of bestaande politieke organisatie wil deelnemen aan de verkiezingen. Anderzijds is het zo dat wij in totaal al vier en dertig politieke partijen hebben. Voor een klein land als Suriname is dat extreem hoog”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname.

Het is uiterard niet de eerste keer dat uit sociale overwegingen politieke partijen worden opgericht. De vraag is wel of er kans van slagen is. De meeste kleine politieke behalen uiteindelijk geen zetels bij verkiezingen. “Zodra iemand ontevreden is in het land, richt die een nieuwe politieke partij op. Het is alleen maar versnippering van stemmen”, aldus Gajadien. Het gaat er nu om te bundelen tegen wat er nu is.

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. hahahahahaha Natuurlijk is dit de reactie van Gajadien.
  Had niet anders verwacht.
  Vele varkens maken de spoeling dun hahahahahaha.
  Toen het nog niet zeker was juigde hij het toe ,maar nu het een feit is doet hij het in zijn broek .
  Goed zo mevrouw Neus powerr.


  Maak melding

 2. Gajadien beseft onvoldoende, dat aansluiting geen optie behoeft te zijn, daar de Vhp in het verleden als partij ook matig gepresteerd heeft, en momenteel in de oppositie een papierentijger blijkt te zijn, hebben hun mond vol van het ombuigen van dit vernietigende beleid,maar doen niks, in andere landen zoals Venezuela en Brazilië zie je tenminste nog tegen acties van de oppositie, waar kajadien bang voor is, dat dit keer wel veel stemmen naar deze 2 activisten Curtes Hofwijks en Marion Neus zullen gaan, en de waardering zullen krijgen voor hun protesten, die meerdere mensen hebben aangesproken, en daar zullen zeker ook Vhper,s tussen zitten, en Hindoestanen die op de Ndp hadden gestemd, en nu het licht hebben gezien.


  Maak melding

 3. Is Gajadin aan het dementeren? De VHP is alles behalve democraties. Het is een partij van oude mannen die hindoestanen als stemvee gebruiken voor de verkiezingen. Kijk maar naar de oprichter die tot zijn dood voorzitter was. Mensen met nieuwe en progressieve ideen worden altijd uitgeknikkerd en ja knikkers worden beloond. Kijk maar naar al de partijden die uit de VHP zijn gekomen. Aktie Groep, HPP, BVD etc.


  Maak melding

 4. Het gros der deelnemende politieke partijen bestaat uit volksverlakkers, moordenaars, drugsbazen, staatskas rovers, leugenaars en verraders, met de koploper, de nationale debiele partij, waarvan Parbo een kawfoetoeboi is.


  Maak melding

 5. Het is tijd voor jong bloed weg met de oude rotten die er niks van bakken. Curtis jij hebt de meeste potentie. Goede argumenten om Suriname uit de slop te halen. Wij zijn moe.


  Maak melding

 6. Suriname moet net als Nederland is kiesdrempel invoeren. Natuurlijk heeft Gajadien gelijk het land heeft bizar veel partijen. Lachende derde is het NDP mark my words. Die stemmen van Hofwijks en Neus komen van de bestaande oppositiepartijen.

  NPS, VHP en DOE moeten ook fuseren tot 1 partij. Volgens mij is dat de oplossing. Maak 1 grote vuist richting paars.


  Maak melding

 7. Dit land heeft een vernietigende democratie. Wetten ontbreken een heleboel dingen moeten nog geregeld worden om een land op een democratische wijze te kunnen besturen. Als men het echt meent met dit land dan zal er zeker een coup moeten komen en tijdelijk het grondwet ter zijde leggen en bij de decreet het land regeren totdat er behoorlijke wetten zijn gemaakt.

  Op dit moment zit dit land in een zeer gevaarlijke zone met de Surinet. De meeste van deze mensen komen uit de Sociaal media in Nederland en dan komen ze hier de schaap uithangen. Niet wij slapen maar de regering en Bouterse slaapt.

  Wie kent nog het verhaal van de minister uit Turkije die een meetings zou hebben met zijn landgenoten (dubbele paspoort) wat heeft den Haag dan gedaan.

  In Suriname komen de mensen rommelen en als ’t te heet wordt gaan ze direct weer terug. Maar intussen zitten wij met de gebakken peren.
  Het gaat te makkelijk in dit land en er moet nu een stop eraan komen.

  Bouterse was des tijd een uitgeleende kracht toen hij die coup had gepleegd en toch hebben wij ons les nog niet geleert. Waar was Somohardjo (de idioot bevelhebber) is hij niet gevlucht naar Nederland? Nu zit hij hoog en droog het land te bedonderen.

  Bouterse wordt wakker jonge. Santokhi, Rusland, Brunsdwijk en Somohardjo op deze mensen hoeft je geen beroep te doen want het zijn deze zelfde landverraders dat ons in de schijterij hebben geplaats. .


  Maak melding

 8. Alhoewel Gajadien vaak loopt te zeuren, moet ik hem dit keer wel gelijk geven. Su heeft veels te veel politieke partijen. Maar is een etnische partij het antwoord, NOOIT niet. Ik hoop dat de nieuwe wet op politieke partijen, het meedoen van kleine politieke partijen aan de verkiezingen zal ontmoedigen.


  Maak melding

 9. Hallo. Gajadien hoeveel stukken grond heb je?
  Hoeveel buitenlandse rekeniningen heb je?
  Met het salaris van je, kan je dat nooit nooit legaal bekostigen!
  Tjoekkoe!
  Reageer hier maar eerst op!
  Ik heb meerdere vragen door heb!


  Maak melding

 10. Ha,ha,ha……! Gajadien praat namens Santokhi en Rusland van de NPS. De oude politiek doet pogingen om de nieuwkomers in de politiek te neutraliseren. Voor de nieuwkomers hebben zij marginale posities binnen hun kamp gereserveerd. Waarom plaatsen zij Curtis en Marsha niet als nummer 1 op de lijst van VHP en nummer 1 op de lijst van NPS? Nee dat zullen zij nooit doen. De oude politiek is erop uit om de krachten achter de nieuwe partijen te breken. Mijn standpunt is duidelijk. De oude politieke partijen zijn niet het alternatief voor Suriname. Het probleem van Suriname ligt niet aan het uitgavenbeleid van de huidige regering. Het ptoblerm is structureler van aard. De grote aantallen ambtenaren maken ruim 10% uit van de bevolking. Deze groep met al haar priviléges ontwrichten de Surinaamse economie.


  Maak melding

 11. Grote opruim beurt voor de kapitalisten die het land hebben leeg geplunderd ,hopelijk waait er een nieuwe wind ,en dit keer geen amateurs van de laagste rang in de politiek ,maar mensen met een goede bagage op alle vlakte


  Maak melding

 12. RobG, wie heeft er op het laatste moment vlak voor de laatste verkiezingen nog weer onnodig veel ambtenaren in dienst genomen, om nog maar meer stemmen te winnen?, val jij nu echt het beleid van je grote goeroe af?


  Maak melding

 13. Het moet niet zo zijn dat jan en alleman maar een politieke partij kan beginnen, het moet onderbouwd zijn, een nieuwe partij kan ,maar het moet een serieuze partij zijn, Maaar waar zijn die?
  Dan denk ik toch aan Surinamers die een Politieke opleiding
  hebben gedaan, je moet wel verstand hebben van zaken, en niet van laat ik maar eens een politieke Partij op gaan zetten.
  Misschien toch Surinamers uit Nederland, laat die mensen ook stemmen in Suriname.
  Er kan daardoor weleens een verassing uit komen


  Maak melding

 14. Als alle Surinamers die een kleur hebben, beginnen te beseffen,dat het hun melanine is, die hen bundelt dan kan deze verdeel en heers politiek een andere wending krijgen.
  Het komt neer op bewustwording van de laagste klasseuit de wereld bevolking, die ons niets anders heeft geleerd dan corruptie onderlinge haat e vernieteging van onze ziel.


  Maak melding

 15. Of men nu voor of tegen de VHP of Gajadien persoonlijk is maakt niet uit. Feit is dat het kleine Suriname teveel politieke partijen heeft. Dat veroorzaakt bij verkiezingen een te grote versnippering van stemmen. Het wordt op die manier vaak lastig om een stabiele coalitie regering te vormen. Bij de laatste verkiezing was dat min of meer anders door de historische overwinning van NDP.
  Het veel te grote ambtenaren bestand is uiteraard een probleem. Maar deze regering heeft ongeveer 5000 toegevoegd aan dat reeds (te) grote bestand. Waar het m.i. om gaat is dat we nog steeds (teveel) vriendjes politiek, dus nepotisme, favoritisme, patronage op grote schaal zien in Suriname. Een groot deel van de kiezers had gehoopt dat de huidige regering daaraan niet zou meedoen. Men is helaas echter bedrogen uitgekomen. Sterker nog het lijkt erop dat deze regering erop uit is om datgene wat niet goed was, slechter te maken.
  Voor mij mogen Neus en Hofwijks zelfstandig de verkiezingen in gaan, of het verstandig is zullen we na 2010 wel zien. Ik heb beide gezien en gehoord. Ze hebben misschien potentie maar ik zie in hun niet de redders van de hopeloze situatie waarin Suriname terecht is gekomen (zie het laatste voorbeeld vandaag van wanbetaling). Die situatie is niet door anderen veroorzaakt maar door deze regering met haar spilziek gedrag. Of je nu als individu, als bedrijf of als regering structureel boven je stand leeft, volgt de afrekening op termijn vast en zeker.


  Maak melding

 16. Gaja wil ook scoren en zakken vullen. Gaja wan wan okassie foe njan uit a patoe toe. Ja ja begrijpelijk!
  Gaja vergeet wel dat versnippering is de graadmeter van onvrede. Wat heb je structureel te presenteren om al deze stemmen te bundelen. Neks!
  Omdat je te lui bent om je huiswerk te maken en je alleen wil graaien uit die goud en olie pot.


  Maak melding

 17. Hello, ik had verwacht dat er vele namen n andere berichten omtrent onrechtmatige bezittingen zouden worden geplaatst. Maar Ja, corruptie, is ingeburgerd in suriname. Dus meesten zijn still. Want ook in commentaar schrijvende lezers families is er heel dat mis.bijv Vergunning door tjoekkoe. Yokohama parmessar heeft meer dan 50 casino’s in zuid amerika. Corruptie. Rijbewijs ook. Niet wachten in rij . Diplomas. Werk. Rechter.
  Politie verduistert . Ga zo maar door.


  Maak melding

 18. Zonder in te gaan op de vraag bij wie ze zich moeten aansluiten is het heel duidelijk dat zij zich moeten aansluiten. Ze moeten gewoon met die partij afspreken dat als ze meer dan x voorkeursstemmen krijgen zij in de DNA komen.
  Er zijn enkele opties waar ze zelf een overwogen keuze, in belang van het land en volk, moeten maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.