dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameIDOS-peiling: meeste Surinaamse kiezers achter NDP of VHP

IDOS-peiling: meeste Surinaamse kiezers achter NDP of VHP

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – Tijdens een recente opiniepeiling blijkt de steun voor de NDP te zijn afgenomen. De partij van Desi Bouterse is vergeleken met twee jaar geleden qua aanhang geglipt van ruim zeventien naar ruim veertien procent. De VHP stijgt van twaalf naar vijftien procent. Samen is het nog niet eenderde van het totaal. De peiling is gehouden door het Instituut voor Dienstverlening Onderzoek en Studiebegeleiding, Idos. Duizend personen in Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie zijn geïnterviewd.

De keuze voor deze districten heeft te maken met de overweging dat het grootste deel van de bevolking in het kustgebied woont. Volgens de peling zou de Nationale Partij Suriname, NPS, de derde grootste partij zijn als er nu verkiezingen werden gehouden. De NPS haalt ruim vier procent. Opmerkelijk is wel dat ruim vijf en dertig procent van de geïnterviewden zegt niet te weten op welke partij te stemmen.

Ruim achttien procent zegt niet te zullen stemmen. De twijfelaars en de niet-stemmers maken samen dus ruim de helft uit. De regering en president Bouterse krijgen elk een vier van de meerderheid. Het betreft de vraag over de manier waarop Suriname wordt bestuurd. Surinamers die ouder zijn dan dertig jaar kiezen eerder voor de VHP Jongeren zijn eerder geneigd te stemmen voor de NDP.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Zoals ik al eerder had aangegeven Hofwijk en Neus kunnen zich beter aansluiten bij vb Nps of Vhp. Versnippering van stemmen speelt alleen Ndp in de kaart.

  Verbaasd me dat de Ndp nog zoveel stemmen krijgt.


  Maak melding
 2. IDOS-peiling …. kan voor Dora …. een graadmeter zijn … om modellen te bedenken … om te frauderen …. zodat de Nationale Dieven Partij …. weer aan de macht komt.

  Ik hoop dat de leiders van de Oppositionele Partijen op hun hoede zijn !!!!!!!! Oen dring dresi wakti siki !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. Nou Koos het verbaasd mij niks, die analfabeten beseffen niet eens wat zich allemaal afspeelt, bovendien bezitten ze geen normen en waarden, en zijn sociaal compleet afhankelijk van basis ziekte kaart en voedselpakketten, en een onderstandsuitkering.


  Maak melding
 4. Bouta sakasaka ouw las a verkiezing wreed!
  Met of zonder fraude de ndp gaat zwaar verliezen want opa desi heeft het te te te te te bont gemaakt armoe op hoog niveau!
  Is gewoon te erg de situatie hier nu kijk maar zelf hoeveel winkels overal van het land al gesloten zijn en er volgen nog meer dit door wanbeleid van ongeschoolde awari desi!


  Maak melding
 5. What the fc uk is i-dos. Klopt geen reet van het onderzoek. Echt sranang stylie. Van lik me vessie.ndp heeft nu 26 zetels , dan hadden ze toch minsten 50% van het electoraat. Het totaal % komt op 89%. Waar is , en op wie heeft die 11% gestemd? Waarom niet gewoon een lijstje met de percentages en daaraan gekoppeld de zetelverdeling. Dan kun je ook zien of op doe, spa da91, en de eventuele neus of we zijn moe, hebben gestemd, of dat ze naar ik aanneem met 0 zetels staan.Daar heeft het volk toch meer an.Daarom blijven die mensen in Tata. Daar hoef je niet eens naar school te zijn gegaan om die opiniepeilingen van ” die Hond” te snappen. Dit zijn geen kolonialen die t volk dom houden,maar hun eigen sort. Ik maak hierbij een 12e gebod: wie zn eigen volk dom houdt gaat branden in t Hellevuur!!


  Maak melding
 6. 35% weet niet op wie te stemmen en 18% gaat niet stemmen. Er is dus veel werk aan de winkel voor partij kanvassers en vrijwilligers.

  Een vier voor Bouterse en regering dat is men weet dat ze door Bouterse in de vernieling worden gedreven. Waarom stemmen ze niet op de oppositie?


  Maak melding
 7. Als Desi en zijn partij bij de volgende verkiezingen voldoende stemmen krijgen om met wie dan ook regeermacht te vergaren, dan moeten wij vrezen dat het Surinaams volk niets anders verdient dan ellende. Dat geldt EIGEN SCHULD DIKKE BULT.


  Maak melding
 8. Bouta 3 is nu al een feit.

  Tegen de tijd dat jongeren voor NDP kiezen is het zeer slecht gesteld met de toekomst van Suriname. Ze kiezen voor onrecht en corruptie. Het is overduidelijk dat dit de mentaliteit is van de NDP en van jong Suriname.


  Maak melding
 9. De anti Bouterse zitten gewoon te lullen en weten zeer of helemaal geen moer over Suriname. Waar zit Iwan Brave? iemand dat zoveel te lullen had over Suriname en een Bouterse. Het zal mijn laatste zorgt zijn om iemand op z’n uiterlijk te gaan beoordelen.

  Maisha Neus en Siebrano Pique hebben aangifte gedaan bij politie Keizerstraat voor bedreiging met de dood.
  Plotseling na maanden geprotesteerd te hebben gaat hij nu bij de politie zijn beklaagt doen. Precies hoe den Haag Ronny Brunswijk heeft misbruikt. Gaan ze met deze Pique ook doen.

  We zijn ook intussen moe geworden van die langa bere verhaal van Pique. Meelopers horen niet thuis in de rij van leiders. Je mag nu je vlag neerstrijken en de tent sluiten. Want men heeft jou aldoor. Gewoon tijd verspilling met dit soort figuren.

  De strijd gaat tussen Bouterse en Santokhi en dit maakt dat de kiezers op de traditionele wijze hun stem zullen gaan uitbrengen. Als dit zo mag zijn dan wordt het voor de NPS de genadeslag.

  Als men het op deze manier bekijkt dan maakt Santokhi geen schijn van kans.

  In dat opzicht zal Santokhi vele hindernissen moeten doorkruisen om van Bouterse te kunnen winnen. Geen allround man en arrogant of wegens zijn gespleten geestelijke karakter. Een deel van Bouterse voorstel heeft hij wel geaccepteerd en gedeeltelijk reeds uitgevoerd.
  maar dit is nog niet alles.


  Maak melding
 10. Het gevaar is nu niet Bouterse NDP maar de bevolking en met name de jongeren en de Hindoestanen. Zij steunen nog steeds wanbeleid.
  Mensen die niet kiezen, zomaar kiezen of kiezen voor populisme brengen Suriname nog dieper in de put.
  De meeste Surinamers hebben inderdaad een NDP-mentaliteit. Een beter Suriname is er dus nog lang niet.


  Maak melding
 11. Ik hoop dat deze peiling op de juiste wijze is uitgevoerd en geen valse getallen zijn gepresenteerd zoals de Nederlandse minister Halbe die halve waarheden en hele leugens verkondigde.


  Maak melding
 12. Jullie zitten maar af te geven op de NDP en haar aanhang. In mijn ogen moet dit voor de andere partijen een eye opener zijn om tot actie te komen en hun boodschap beter over te brengen.
  Hier zitten en de andere veroodelen kunnen we goed maar wat doe wij ( De andere politieke partijen) om het tij te keren? Wat doen al die wetenchappelijk bureau’s van al die andere partijen ? Zitten ze en kijken er naar?Advies aan NPS, VHP en anderen kom in actie. ga van deur tot deur. hou massa meetings. spotjes op tv. gebruik sociale media,Billboards om de massa ( jongeren ) te bereiken.
  Er is heel veel dat gebruikt kan worden.


  Maak melding
 13. Boni
  Jullie zitten maar af te geven op de NDP en haar aanhang. In mijn ogen moet dit voor de andere partijen een eye opener zijn om tot actie te komen en hun boodschap beter over te brengen.
  Hier zitten en de andere veroodelen kunnen we goed maar wat doe wij ( De andere politieke partijen) om het tij te keren? Wat doen al die wetenchappelijk bureau’s van al die andere partijen ? Zitten ze en kijken er naar?Advies aan NPS, VHP en anderen kom in actie. ga van deur tot deur. hou massa meetings. spotjes op tv. gebruik sociale media,Billboards om de massa ( jongeren ) te bereiken.
  Er is heel veel dat gebruikt kan worden.

  =============================================

  Ik begrijp je goede bedoelingen, vrees alleen dat massa meetings weinig gaat uithalen. Deze groep mensen zijn materialistisch ingesteld. Daar naast zijn ze gevoelig voor de hoogste bieder. De NDP maakt van deze groep kiezers spook ambtenaren. In ruil van een paarse stem komen ze op de loonlijst te staan van een staatsgeleerde onderneming. Daarna worden ze bedankt.

  Beangstigend is de versnippering van stemmen aan de kant van de oppositie. Er teveel partijen voor te weinig stemmen en NDP gaat daar gebruik van maken. Ego’s moeten aan de kant worden geschoven en partijen moeten fuseren. Daarnaast moet men samenwerking zoeken met de vakbonden en andere sociale partners.

  Zoals de kaarten liggen is Bouterse III een feit.


  Maak melding
 14. Dus het gros der dieharde paarse debiele dwaze ndper’s waarvan Parbo, de grootste is op dit forum, zullen in 2020 voor de derde keer paars krijsend stemmen, voor nog vijf jaren van onrust, onvrede en armoede. Do ka.


  Maak melding
 15. Allen,

  Bouterse heeft zijn kansen gehad en verspeeld.
  Het is nu tijd voor vernieuwing in Suriname, hierdoor zal het buitenland ook meer zaken gaan doen met Suriname en dus beter voor de Surinaamse economie.
  MAAR: wat gaat Bouterse doen als hij verliest, “staatsgreep”.
  SUCCES.


  Maak melding
 16. De domme masochistische paarse meute heeft nog niet genoeg ellende over zich heen gehad de afgelopen 7 jaar. Ze willen nog meer NDP ellende en nog dieper de put in geschopt worden door Bouterse. Neks no fout


  Maak melding
 17. Ma dan wat is het alternatief?
  Welke partij gaat enkel en alleen voor het landsbelang?

  ……………………………….ai, dus dat!

  Coalitie NDP / VHP
  Sherrif wordt Press
  Bouta wordt adviseur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES