Servische minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Suriname

21
Eerste dienstreis minister Pollack-Beighle (BuZa)

PARAMARIBO, 11 feb – De minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Servië, Ivica Daĉić, heeft een ééndaags officieel bezoek gebracht aan Suriname. Daĉić is ook plaatsvervangend premier. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Tijdens het bezoek waren er onder meer ontmoetingen met president Desiré Bouterse en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.

Onder meer zijn de vriendschappelijke banden tussen de beide landen aangehaald. Deze samenwerking is gestoeld op principes van wederzijds respect en voordeel. Daĉić en Pollack-Beighle hebben een raamwerk besproken voor nauwere samenwerking op enkele beleidsgebieden. Er zijn drie overeenkomsten getekend voor Vriendschap en Samenwerking, afschaffing van visa en een Memorandum of Understanding voor politieke overleg tussen de respectieve ministeries van Buitenlandse Zaken.

Ook is een ‘Road Map’ ondertekend waarin de samenwerkingsgebieden zijn uitgewerkt. Tijdens deze gelegenheid hebben de ministers van Handel Industrie & Toerisme, Binnenlandse Zaken, Landbouw, Veeteelt & Visserij en vertegenwoordigers van de Ministeries van Defensie en Natuurlijke Hupbronnen hun prioriteitsgebieden belicht. Daĉić bracht ook een beleefdheidsbezoek aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Suriname heeft onlangs de erkenning ingetrokken van Kosovo, dat door Servië als eigen gebiedsdeel wordt aangemerkt.

21 REACTIES

 1. In plaats van Nederland, blijven die paarse idiote marionetten olv de allergrootste aanbeden misdadiger sinds 1980, wiens zonen verworden criminelen zijn, diplomatische betrekkingen aan gaan met landen waar leiders hun eigen volk onderdrukken en verarmen. Daarnaast kent men de taal noch de cultuur. Hoe hypocriet zijn al deze domme paarse marionetten, waarvan Parbo de koploper is, die spreken en denken in het Nederlands. Oma taki, heel veel oerdomme ndpers willen naar Nederland emigreren. Opa taki, allemaal paarse lafbekken die samen met boef ddb het land moeten helpen opbouwen, in plaats van dat ze roven, stelen, moorden en in de drugshandel gaan. Neks no fout, hoe meer je een ndper op wijst dat ddb het paars kut doet, des te harder krijsen die oerdomme paarse stommelingen, met Parbo aan top, soso lobi, we ga weer vo vijf paarse poepjaren.


  Maak melding

 2. In plaats van Nederland, blijven die paarse idiote marionetten olv de allergrootste aanbeden misdadiger sinds 1980, wiens zonen verworden criminelen zijn, diplomatische betrekkingen aan gaan met landen waar leiders hun eigen volk onderdrukken en verarmen. Daarnaast kent men de taal noch de cultuur. Hoe hypocriet zijn al deze domme paarse marionetten, waarvan Parbo de koploper is, die spreken en denken in het Nederlands. Oma taki, heel veel oerdomme ndpers willen naar Nederland emigreren. Opa taki, allemaal paarse lafbekken die samen met boef ddb het land moeten helpen opbouwen, in plaats van dat ze roven, stelen, moorden en in de drugshandel gaan. Neks no fout, hoe meer je een ndper op wijst dat ddb het paars kuut doet, des te harder krijsen die oerdomme paarse stommelingen, met Parbo aan top, soso lobi, we ga weer vo vijf paarse poepjaren.


  Maak melding

 3. Internationaal wordt Kosovo door de meeste Landen als volwaardig en zelfstandig land erkent. “GROOTMACHT” Suriname trekt die erkenning in. Ik vraag mij af hoeveel leningen Suriname als worst zijn voorgehouden om tot dit besluit te komen. Waanzin ten top. De vraag is zal de bevolking van deze samenwerking profiteren? Het antwoord is even kort als voorspelbaar ; NEE . De Turken hebben al een machtsbasis gevormd met de vele overbodige casino’s. Wat zullen de Serviërs het land brengen ? In elk geval geen voorspoed voor de bevolking.


  Maak melding

 4. Deze Serviers hebben genocide gepleegd op de Moslims in Kosovo (de Kosovaarse Haulocaust) !!
  Het is een schande dat Suriname gaat samenwerken met de Serviers !!, de massa moordenaars !Wat zeggen Abdoel en Sapoen van deze samenwerking ?? We gaan weer de “bekende drugsbenden” uit oost-Europa binnen halen !!
  Servie is zelf een arm land, ze pinaren als ratten, leven ook van illegale wapenhandel aan personen in West Europa !!
  Soort zoekt soort soort, denk ik. SLM gaat nu vliegen op Servie !!
  Wordt het tijd dat IsDB zijn hulp aan Suriname gaat stop zetten?
  Als ik zo naar de foto van Yiliz min van Buitenlands zaken krijg, dan vraag ik mij af “wat voor “fatoe Todo Mamma” zit daar zo onder uitgezakkt ??
  A No Mie tak so: maar grote delen van de bevolingk zeggen dit .


  Maak melding

 5. Servië staat internationaal helemaal niet goed aangeschreven vooral met de misdaden en armoede in dat land. Vraag mij stellig af wat voor voordeel Suriname aan Servië heeft. Geen visa voor Servië is nog meer ellende over je heen roepen.


  Maak melding

 6. Hoe betrouwbaar is de Surinaamse regering voor internationale samenwerking vandaag?! Een jaar geleden wordt Kosovo erkend als onafhankelijke staat en nu NEE.
  Ivica Dacic is de leider van Slobodan Milošovic politiek partij SRS
  In voormalig Joegoslavië zijn meer 300.000
  Mensen vermoord onder de leiding van Miloševič waar Ivica Dacic ook een medewerker was van.
  Het belangrijkste is om betrouwbaar te zijn im internationale samenwerking Surinaamse regering heeft op deze manier een potje van gemaakt Kosovo is een onafhankelijke staat en zo blijft


  Maak melding

 7. Suri zoek ze wel op he , die goeie staats hoofde , nu nog die gek er bij uit Korea die raket gek , dan kunnen ze met ze allen een ewigheid om de aarde vliegen .dan word het in Suri vanzelf beter ha hha ha ha


  Maak melding

 8. Moslim moordenaars bezoeken een land waar ook moorden plaats gevonden heeft. Dat deze neonazi’s toegelaten worden is zeker een schande voor het hele Surinaamse volk. Is de banden met kosovo in opdracht van Servië verbroken door su. Hoeveel positief economische inbreng heeft dit gehad.
  Zijn de zakken gevuld.

  Schande.

  Tjee


  Maak melding

 9. Weer de banden aangeknoopt met een land geregeerd door moordenaars en armoe-zaaiers.Bekend om oost-europese criminelen !
  A poeirie e go exporteer hila-hila nanga “diplomatieke post “, .


  Maak melding

 10. Als reactie op het intrekken van de erkenning van Kosovo zeker. Als Kosovo meer biedt worden de overeenkomsten met Servië binnenkort opgezegd en wordt Kosovo weer erkent.

  Het Surinaamse buitenlandse beleid : De hoogste bieder wint


  Maak melding

 11. Dat Venezuela op bezoek geweest is wordt door NII breeduit gemeten.

  Dat Servië geweest is wordt breeduit gemeld door NII

  Dat er door meneer Merkus iets onbelangrijks overhandigd word aan een staand lijk wordt door NII uitvoerig gepubliceerd.

  Dat drie Braziliaanse ministers op bezoek geweest zijn word wel gemeld maar zonder functie en vermelding van hun namen. Wat was hun doel werd even min bekend gemaakt.

  Dat er nog geen begrotingsbehandeling heeft plaats gevonden omdat de regering nog niet gereed is met haar huiswerk wordt verzwegen.

  Wel vreemd om buiten het parlement om geruchten te horen dat Staatsolie bij moet springen en dat er niet gemelde cashflow van uit IAM Gold komt en dat via leveranciers en niet meer solide banken geld gezocht wordt als alternatief voor de $ 75.000.000 die via loan sharke Oppenheimer verwacht werd.

  Vreemd dat de president zijn gezicht alleen in een soort wassen-beelden, geregisseerde omgeving laat zien.

  Opvallend dat hij als een soort wassen-beeld in de verte staart.


  Maak melding

 12. Parbo,

  je taalgebruik geeft duidelijk aan dat je bent opgegroeit in het smerigste riool wat bestaat. Bij gebrek aan kennis en hersencapaciteit verval je structureel in a-sociaal gedrag en draag je niks bij. VARKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Parbo

  Ludwig je kan het niet laten he, stalkende stuk stront dat je rondloopt.

  Zo is het oerdomme paarse kloter, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten, joe soso lobi didibri dongkaw.


  Maak melding

 14. @Parbo … STUK STRONT DAT RONDLOOPT …. G.TL…R van de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … wat je Oom Ludwig verwijt … ben je zelf tot de aller hoogste graad !!!!! Je bent voer voor lawman datra’s !!!!!!


  Maak melding

 15. Die serbiese minister zal geschokt zijn door zoveel moskeen te zien in Suriname. Die foto van mister bobo van buitenlandse zaken is heel indrukwekkend. Soso ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.