Veel ‘migrantenpartijen’ dit jaar bij gemeenteraadsverkiezingen

21
Veel 'migrantenpartijen' dit jaar bij gemeenteraadsverkiezingen

Het aantal migrantenpartijen dat meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen is fors toegenomen ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs dertig gemeenten die volgens het CBS het hoogste percentage ‘niet-westerse allochtonen’ hebben.

Het grootste aanbod is er in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daar kan steeds uit vier partijen worden gekozen, al zijn dat niet overal dezelfde. Zo doet Rotterdams Turks Belang alleen in die gemeente mee. Hetzelfde geldt in Amsterdam voor Bij1 van Sylvana Simons. Ook in kleinere gemeenten met relatief veel inwoners met een migratieachtergrond zijn dit soort partijen opgericht.

Zo doen in Rijswijk Nederlandse Surinamers mee als ‘Partij Sociaal Cultureel Centrum’. Een andere nieuwe partij is WSTAV in Almere. Ricardo Esajas, campagneleider van de partij, wijst op de teleurstelling bij veel kiezers. “Zij voelen zich niet meer thuis bij de traditionele partijen, die krijgen daar te weinig zeggenschap”, zegt Esajas tegen de NOS.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Kleine partijen bereiken toch niets binnen de gemeente raad, wat ze willen is gewoon makkelijk geld gaan verdienen ! Op het politieke vlak worden ze gewoon genegeerd door de bestaande partijen, dus geen zeggenschap !!!!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Goh, laat ik die politiek beginners die zich niet gehoord voelen in Den Haag, dat geldt voor de meeste Nederlanders, waarom zou je daar een uitzondering op moeten zijn, alleen omdat je een lekker kleurtje hebt, denk niet dat dat helpt, je wordt gewoon weggeschoffeld door het “Kartel”.


  Maak melding

 3. Hollanders zijn de grootste racisten die rondlopen. Opkomst pvv en fvd is daar oa het bewijs van. Nog steeds worden allochtonen gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en worden ze behandeld als ze rangs burgers. Mijn advies is stem op een migrantenpartij.


  Maak melding

 4. Het beste voorbeeld van hoe allochtonen stelselmatig genegeerd worden is de talkshow De Wereld (van Mathijs Nieuwkerke) Draait Door.
  Hij heeft af en toe aloochtonen als gast, maar die dienen dan als voorbeeld voor andere allochtonen om helemaal te assimileren.
  Regelmatig zie je allerlei muzikale optredens van bandjes in z’n programma.
  Maar nooit is in al die jaren bijv. een Turkse of Surinaamse band bij hem te gast. Wil hij zeggen dan dat in de Turks-Nederlandsse gemeenschap of Surinaams-Nederlandse gemeenschap geen muziek wordt gemaakt? Of is hij en z’n programma slechts de spreekbuis van commercileel Nederland waarin allochtonen niets te vertellen hebben?
  En zo zijn er lego voorbeelden hoe allochtonen wordt verteld dat ze moeten assimileren (identiteitsloos moeten worden) om mee te tellen.
  Nederlanders tolerant? Zo het hen uitkomt! Zoals bij die Bolle met z’n LaTina en 3 minkukels Ahalia, Azalia en Akalia. Ze kunnen niet stuk, zelfs bij menige allochtoon niet. Assimilatie werkt door.


  Maak melding

 5. Stem op een gevangene. Laat ook een crimineel in de Tweede Kamer komen, zoals Willem Holleeder. Want de grotere criminelen lopen toch al rond in die gebouwen.
  Zo heb je een crimineel – de bodysnatcher – die daar rondloopt en iedereen van z’n organen wil beroven. Pas als je protesteert en dat nog officieel ook, wil deze criminele body snatcher misschien je organen met rust laten. Je bent nergens en voor niets meer veilg.


  Maak melding

 6. In een gemeente waar veel allochtonen wonen, maakt een migrantenpartij juist veel kans.
  Ik snap niet dat in Den Haag met heel veel hindostaaanse burgers geen migrantenpartij bestaat en in Amsterdam is Sylvan gelukkig actief. In Rotterdam gaan de Turken het goed doen. Maar weinig Turken zullen stemmen op de traditionele partijen.
  Maar de autochtone racisten in Rotterdam zijn sterk verenigd en hun doel is om de allochtonen te stoppen op te klimmen op de maatschappelijke ladder. Hun motto is: eerst wij, dan heel heel missschien ook zij.


  Maak melding

 7. @ Srefie dansie,
  Goed gezien !! De allochtoon wordt op de werkvloer weggekeken !!
  Sollicitanten worden op “naam” geselcteerd !!
  Kersenboom wel opgeroepen, Ram en Ali niet !! Alle 3 van dezelgde universiteit en disciline afgestudeerd !!!
  A-No-Mie tak so: maar dit is de realiteit !!
  Een Afro of donkergekleurde of bruintje wordt geweigerd door de patient om door zo een persoon behandeld te worden !!


  Maak melding

 8. @ Mané:En, als de migranten Nederland hebben overgenomen, hoe gaat Nederland dan worden? Zoals Turkije? Zoals Marokko? Zoals Suriname? Of als een mengsel van die landen?
  In Suriname is een mix van migranten niet echt een succesverhaal geworden, op één na het armste land van Zuid-Amerika. Nederland straks het armste land van Europa?

  Wat gaat er met de Nederlanders gebeuren? Mogen ze blijven en moeten ze voor de migranten gaan werken (zoals ze nu ook al doen) of moeten ze weg?

  De meerderheid van de migranten is moslim. Zal de sharia worden ingevoerd? Moet iedereen moslim worden of moet iedereen voor de moslims buigen?

  De Chinezen zeggen: Wees voorzichtig met wat je wenst, je wens zou uit kunnen komen.


  Maak melding

 9. @ Hans van den Broek,
  Dan gaan we op de scholen de “Kamasutra” invoeren, gesponseerd door Modi ! !
  Genoeg aanhangers van Modi in Den Haag, om de standjes voor te doen en bij te brengen aan de jeugd !!


  Maak melding

 10. Yernas Ramautarsing van FVD en tweede lijstrekker in Amsterdam heeft in een intervieuw in brandpunt dat er IQ verschillen tussen volkeren zijn doordat intelligentie erfelijk is en dat het iets is met ras. Dus als het zo is dan heeft Paee Somo gelijk dat mensen die op hem zelfvoorzienend, zelfredzaam en geen bedelaars zijn en dat ze overal neergepoot kunnen worden en ze redden het wel. Daarom zijn die mensen in suriname en in nederland in korte tijd weten aan te pssen aan de maatschappij waarbij ze zelfstandig, zelfvoorzienend,zelfredzaam leven in harmonie en geen last hebben van minderwaardigheidcomplex. Bijna alle immigranten komen het land binnen met sociaal kennis achterstand op de maatschappij en die acherstand moet ingehaald worden hetzij via scholing hetzij ambacht en niet via politiek . Sarie torie van de sociale gegrgatie en de mensen die op Paee Somo lijken doen daar niet mee. neks no fout


  Maak melding

 11. @Hans van den Broek,

  Dat hadden de Nederlanders zich moeyen afvragen toen ze andere volken aanviele, beroofden, vermoorden en onderwierpen.

  What you did is what you will get. Dat lijkt nu uit te komen.


  Maak melding

 12. Het ziet ernaar uit dat de Suri’s een hebie met zich meedragen om steeds met een vinger naar de Nederlanders te wijzen, terwijl je ook een vinger naar jezelf wijs. Wees onafhankelijk bouw je eigen toekomst op. Hou je eigen broek omhoog en niet steeds kakelen over het blaken ras. Wij zijn een onafhankelijk land, kregen miljarden ontwikkelingshulp die verbrast is en nog steeds hebben veel Suri”s zich nog steeds niet ontwikkeld in algemene zin. Zelfs op hoge leeftijd kan men iets aan zijn algemene ontwikkeling doen en zijn/haar visie verbreden. Wat ik steeds zie gebeuren is dat vele Suri”s blijven hangen aan de onderbroek van Nederland. Stoppen met trekken aan de onderbroek van Nederland. Laat los. Nederland blijft zich ontwikkelen en vooruitgang boeken. Jij nu.


  Maak melding

 13. Alle onderzoeken – zelfs van de regering – tonen aan dat allochtonen worden gediscrimineerd op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zelfs laatst nog in het Journaal geweest. Uitzendbureaus wordt uitdrukkelijk gevraagd geen Surinamers en Turken aan te nemen.
  De politiek weet dit al jaren en jaren en toch gebeurt er niets wat deze discriminatie aan banden legt. Geen wonder dat allochtonen geen vertrouwen meer hebben in de gevestigde politieke partijen.


  Maak melding

 14. @ Wiepa Riet: Je hebt helemaal gelijk. Kijk maar eens bij een bedrijf met een allochtone eigenaar. Turkse eigenaar, alleen maar Turken, Hindostaanse eigenaar, alleen maar Hindostanen, Marokkaanse eigenaar, alleen maar Marokkanen. Alleen bij Nederlandse bedrijven zie je alle ethniciteiten, kijk maar bij Albert Heijn bijvoorbeeld.

  Het is treurig, maar wat doe je er aan. Je kunt toch moeilijk iemand verplichten personeel aan te nemen waar hij niet mee denkt te kunnen opschieten?


  Maak melding

 15. @Hans van den Broek
  Ik raad iedereen af om voor een allochtone eigenaar te werken.
  Hun manier van leidinggeven dateert uit te tijd van Pieterz Coen.
  Allochtone toko’s zijn veel al familiebedrijven. Bij kleine Hollandse familiebedrijven is het ook vaak een wittemannen bolwerk. Deze mensen zoeken het liefst eerst in eigen kring.

  Bij Cor en Don werken wel veel autochtonen trouwens.


  Maak melding

 16. @ moksie metie,

  De meeste inwoners van Indonesië lijken op Somo en toch leven velen tegen de armoedegrens aan of zelfs daaronder.
  Waar is dan volgens jou de intelligentie erfelijkheid die jij toedicht aan indonesiërs/javanen gebleven?

  Intelligentie komt onder elk ‘ras’ voor. Dat intelligentie erfelijk is, is allang bekend.
  Maar er zijn omstandigheden waardoor iemand die wel over die erfelijke intelligentie beschikt, zich toch niet heeft kunnen ontwikkelen. Ook Indonesië heeft bedelaars. Dat heb ik zelf gezien.
  Je moet het niet mooier maken dan het is.


  Maak melding

 17. Hallo een ieder die hier heeft gereageerd

  @koos (De onkunde staalt af bij al die one issue partijen.) In almere gaat het om 1 issue partij wstav kan u kundigheid/stem om tot een mutiply issue partij uit te groeien alleen maar ambieren en van een ieder ander natuurlijk 🙂 Stem op/voor Wstav.

  @JZwartmans
  Kleine partijen bereiken toch niets binnen de gemeente raad, wat ze willen is gewoon makkelijk geld gaan verdienen ! Op het politieke vlak worden ze gewoon genegeerd door de bestaande partijen, dus geen zeggenschap !!!!! Sari tori Jacko Sommige kleine partijen doen het tot nu toe goed en hebben dat te danken aan een sterke en hechte achterban. (Stem op/voor Wstav.)

  In advanche bedankt voor een ieder zijn steun , volg wstav op de social media page’s and website

  Vriendelijk Groet,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.