zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSteven Brunswijk wil stoppen met bijnaam 'Braboneger'

Steven Brunswijk wil stoppen met bijnaam ‘Braboneger’

-

Does Travel - naar Suriname

Comedian en entertainer Steven Brunswijk is al een tijdje bekend als ‘Braboneger’, en wil nu van deze (bij)naam af. Dat zei hij woensdagavond in de wekelijkse talkshow IepenUP van Omrop Fryslân. Zijn eerste filmpje onder de naam Braboneger was “Gewoon Betalen” en werd een hit op Dumpert met meer dan 500.000 views.

Maar volgens de omroep merkt de Surinaamse Brabander dat zowel zwarte als witte mensen problemen hebben met zijn artiestennaam. Hij wil graag voor eenheid zorgen onder mensen van verschillende rassen en denkt dat zijn naam die in de weg staat.

“Ik besef dat de naam problemen geeft. Daarom gaat die naam de komende jaren of dit jaar al verdwijnen. Niet omdat ik zwicht voor de groep die een probleem heeft met die naam, maar omdat ik een brug wil zijn tussen wit en zwart” aldus Brunswijk tegen Omrop Fryslân.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. He he Hij is wakker geworden!!!! Het werd tijd idioot. Alleen zie ik het verband niet met een brug tussen zwart en wit. Jou artiesten naam heeft hier niks mee te maken.


  Maak melding
 2. deze meneer die altijd zwarte mensen bashed gaat mij nu ene ka komen uitleggen…dit is de minst aangepaste Suri….gewoon cashen op de rug van zijn mede zwarten en nu de cashflow minder wordt wil hij een change…boehoehoe


  Maak melding
 3. Comedian ? Er valt weinig te lachen met deze man tenzij zijn humor soort je aanspreekt. Ik zag de spelshow :Slimste mens” waaraan hij deelnam. Voor de afwisseling kon men de nam van de show in ‘domste man’ veranderen. Werkelijk geen een vraag kon hij beantwoorden.


  Maak melding
 4. Dit is wat blaka kapot maakt tog.
  Echt weer zo een dagelijks komische vb.
  Dus nu hebben ook witte mensen r last van dus moet het veranderen.
  Big up dem legende’s
  Zalig Oom touw sing wan tune; Blaka man tori
  Bob Marley; three litle beer
  Lucy dube; war and crime
  En zalig sjano fu gabbing taki didi no bing mo dhi


  Maak melding
 5. Deze idioot,is een uitgesproken zwarte piet voorstaander,en Sylvana Simons hater.alleen om maar in de gunst te komen van de witte man,deze UNCLE TOM is gewoon niet gewilt bij de Surinamers,vanwege zijn domme gekozen naam,die niet van respect getuigt naar zijn mede landgenoten.


  Maak melding
 6. Zo,met deze stap verliest deze meneer al zijn witte supporters.,en volgers…..na een tijde hoort men niks meer van deze kortstondig omhoog gevallen WONNA BE “komiek !”.sjonge jonge gewoon de eer van jou /onze ras te grabbel gooien !


  Maak melding
 7. Typisch het voorbeeld van kortzichtigheid. Eerst doen en dan denken. Achteraf zien wat de gevolgen zijn.

  Als grote groepen Surinamers rationeel zouden zijn zou Suriname er anders uitzien. Geldt ook voor de afgelopen verkiezingen 25 mei 2010, 25 mei 2010. Ook voor de politici van politieke partijen. Als de huidige politici van politieke partijen van voor de verkiezingen 25 mei 2010 zaken goed had bekeken, over gesproken hadden, oorzaak en gevolg, zou de vlag er anders bij hangen voor Surinamers.

  Zie ook de kiezers, een ezel….

  Suriname een land met ongeveer 120.000 gezinnen en ze kunnen het niet runnen.

  Sarie History

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES