Buitenparlementaire politieke partijen in Suriname blijven hopen

16

PARAMARIBO, 9 feb – Politieke partijen die er tot nog toe niet in slaagden parlemenstzetels te behalen, geven niet op. Weliswaar zijn er critici die vinden dat het maar eens gedaan moet zijn. De selectie bij het toelaten tot de verkiezingen moet strenger. De kans op versnippering van stemmen wordt zo minder. Ook zal geen geld meer worden verspild. De kritiek is aan de ‘kleintjes’ verloren.

Het vuur en de ambitie zitten er meer dan ooit in. Bovendien heeft de Surinaamse samenleving er alle baat bij dat de democratie zo breed mogelijk beleefd wordt. “De geschiedenis heeft getoond dat organisaties met nieuwe ideeën juist verandering teweegbrengen en daar bis de oude gevestigde orde bang voor”. Zegt Dharm Mungra, partijvoorzitter van De Nieuwe Leeuw, tegenover de Ware Tijd.

Kennelijk moet het nieuwe nog aanslaan. Het is ook waarom niet zal worden opgegeven. Onder meer analist Hardeo Ramadhin vindt dat de kleine partijen moeten inpakken. Net zoals andere kleine partijen zal De Nieuwe Leeuw het bijltje er niet bij neerleggen. “Geef de nieuwe wind een kans en kies bewust. Het vergt tijd voordat men dat gaat beseffen, maar niets komt voor zijn tijd”, aldus Mungra.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Baja al die partijen gaan straks aansluiten bij het NDP. Die djoekas van BEP hebben zijn ook paars gekleurd even als sommige djampas van PL. Suriname heeft genoeg aan 1 partij en het NDP als niet etnisch gedreven partij voldoet daar ruimschoots aan.


  Maak melding

 2. Het domme, luie en laffe Surinaamse volk kiest liever voor een kleur en/of demente, fossiele zieke geest, drugsbaron en meervoudig moordenaar dan voor een partij met ideeen, visie en duidelijk programma. Vandaar dat het na 42 jaar onafhankelijkheid alleen maar stappen achteruit heeft gemaakt en nu anno 2018, financieel / economisch / maatschappelijk onderin het sociale ravijn ligt en terminaal aan het infuus bengelt. Deze primitieve cultuur zal nooit in staat zijn om zelfstandig te functioneren.


  Maak melding

 3. Die paarse NDP-maffia wordt gedreven door moord en slachtpartijen, uitbuiting, drugscriminaliteit, nepotisme en desastreus wanbeleid. Blijf ze lekker verdedigen met die ene diepgevroren hersencel van je. Kansloze kneus.


  Maak melding

 4. Politieke Partij voor Buitenechtelijke Kinderen??

  overigens de creoolse bevolking is slechts 15% van de totale bevolking maar maakt wel de dienst uit.


  Maak melding

 5. @Haco, ik ben inderdaad aan het buitenspelen, let wel met jouw vrouw. Ze heeft me belooft ook op het NDP te stemmen.
  Ze is nog voor het avondeten thuis. Daaaag Haco


  Maak melding

 6. Het probleem in Suriname is dat de politici zich niet kunnen onttrekken aan de maatschappelijke processen waar ze zelf deel van uitmaken. Alles in het land, alle maatschappelijke organisaties, alle instituten en uitvoerende en controlerende instanties zijn politiek gelieerd. Oplossingen, vooral de noodzakelijke drastische oplossingen, zullen uitblijven, omdat die ongetwijfeld gevolgen zullen hebben voor hun eigen belangen en die van hun directe omgeving. Wetten die worden uitgevaardigd zijn daarom alleen bedoeld als symboolpolitiek. De controle op uitvoering en handhaving zullen nooit echt van de grond komen. Dit is de simpele reden waarom het er somber uitziet voor de politieke situatie in Suriname.
  Daarnaast is de Surinaamse samenleving complexer dan zelfs heel veel politici door hebben. Daar maken sommigen weer dankbaar gebruik, of liever gezegd misbruik, van, voor eigen gewin.
  Het is daarom de vraag wat de nieuwkomers aan verandering in petto hebben. De verandering geldt niet alleen voor het politieke systeem, maar nog meer voor het bewustzijn bij alle Surinamers dat het allemaal anders moet. De bevolking moet bereid zijn af te stappen van het alleen zoeken naar directe en eigen bevrediging van behoeften, en bereid zijn te investeren in sociale verbetering op lange termijn. Om dit laatste te veranderen is veel meer nodig dan mooie woorden en politieke slogans.
  Daar zal de nieuwe lichting politici een hele vette kluif aan hebben….


  Maak melding

 7. @parbo heb je al je begravenis geregeld,want je hebt niet lang meer te gaan.Het lijkt alsof de tumor in je kop erger wordt en praat alleen maar poep.


  Maak melding

 8. Hoef draad leugen reparateur eerste klas en DDB komt niet meer in het parlement verschil hij is geen president meer het is niet te filmen . in 2018 alles op zijn kop dan moet de rechter , het maar doen hoor mensen .


  Maak melding

 9. Met Parbo zit het als volgt: Hij woont in Nederland en leeft daar van een uitkering. In feite is hij dus gewoon een bedelaar, een loser. Daar schaamt hij zich voor en hij ziet dat de werkende Nederlanders weinig respect voor hem hebben. Dat geeft hem gevoelens van minderwaardigheid.

  Als compensatie aanbidt hij Bouterse, de sterke man, die alles is en alles durft wat hij niet is en niet durft. Hij is als een klein hondje dat aan de lijn bij de baas zich sterk voelt en blaft naar alles en iedereen. Zijn provocaties zijn een compensatie voor zijn mislukte leven. Als daar op gereageerd wordt sterkt hem dat, want hij telt mee! Hoe bozer de reacties, hoe mooier hij dat vindt.

  Op de schrijfsels van Parbo is maar één goede reactie, negeren.


  Maak melding

 10. Surinamers hebben hun beroep in de ambacht ingeruild in de antenarij en in de politiek. Waar daar hoeven ze met weinig moeite en zekerheid geld verdienen. En dat wordt ook door de plotiek gefaciliteerd. Iedereen wil in de politiek om te kunnen profiteren van verdampte eigendommen van het land. Aaiii baja neks no fout maar sarie torie.


  Maak melding

 11. suriname en democratie wat een lachertje………….
  800 stemmen 1 zetel ………2500 stemmen 1 zetel is dat democratie.
  welke imbeciel in de De Nationale Assemblée wil dit niet veranderen. alleen hufters die de volk verneuken willen dit nep democratie niet veranderen.


  Maak melding

 12. Democratie en Suriname :

  Een stem voor een Amnestiewet die 100 % in strijd is met de Grondwet, levert een presidentiele stem op voor een prive-goudconcessie !

  Een presidentieel stelsel waarbij de Pres, in de nacht in het geheim, meer dan DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD bankbiljetten drukt !

  Een presidentieel stelsel waarbij de Pres, in de nacht en in het geheim, al Ons Zoetwater. al Ons Goud, al Ons Hout, al Onze Olie, aan bevriende landen of firma’s kan weggeven, kan doen VERDAMPEN ! Kleine MOU is voldoende !

  STOP THE SLAVERY IN SURINAM !!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.