za 17 feb 2018 23:54
post thumbnail

Architrackz pleit voor verdienmodel muziekindustrie Suriname

0

De Surinaams-Nederlandse producer Architrackz pleit voor een verdienmodel voor de Surinaamse muziekindustrie. Dwayne Meerzorg, zoals hij eigenlijk heet, vertoeft momenteel in Suriname om samen met Oom Ben van Mira Promotions te werken aan een muziekproject met Surinaamse/Antilliaanse artiesten. De hitproducer zegt wel een zekere vooruitgang in de Surinaamse popmuziek te hebben gemerkt. Dit vergeleken met acht jaar geleden. “Het wordt tijd dat men gaat begrijpen dat muziek maken naast hobby ook een business is en daar hoort een verdienmodel bij” aldus Meerzorg.

Opvallend bij de producties van Architrackz is de mix van de Kawinamuziek met hiphop of met trap; hij noemt het kawinatrap. Voorbeelden zijn ‘Op de Weg’ van Equalz en Emms,’ Flex Op Me Ex’ met Chivv en ‘Volgende Stap’ van Jayh. “Ik gebruik eigenlijk geluiden die op die muziek lijken, die haal ik uit een Timbaland of een Dr. Dre sample pack en dat gebruik ik dan in een track en dat klinkt gewoon tof” zei hij tegen puna.nl.

Naast de EP met Adje verschijnt dit jaar van de hitproducer ook nog een eigen EP op de markt. Architrackz wil graag zijn eigen muziek draaien in clubs en op festivals, zij hij onlangs tegen FunX. Daarom heeft hij besloten om een soort van DJ Khaled-achtige EP uit te brengen. De EP bevat eigen tracks met featurings van diverse grote artiesten. (Foto/Facebook Dwayne Meerzorg)

‘Op de Weg’ van Equalz:

<- klik hier om te reageren op dit bericht
0Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com