ABOP: ondernemen in Suriname net als ondernemen in Irak

24

PARAMARIBO, 9 feb – Ondernemen in Suriname is vergelijkbaar met ondernemen in Irak. Dit stelt de Algemene Bevrijdings & Ontwikkelingspartij, ABOP. Volgens de partij van Ronny Brunswijk is de reden bekend. Politieke partijen voeren sinds 1975 ‘dezelfde falende ontwikkelingsfilosofie’ uit. Het beleid is te veel gericht op wat de overheid kan doen. Ondernemers krijgen te weinig ruggensteun.

De oplossing is een uitdaging, maar ligt daarom niet minder voor de hand. “De overheid moet een goed ondernemersklimaat scheppen en de particuliere sector in staat stellen te investeren en zich te ontplooien. De vele belastingverhogende maatregelen waar wij nu mee geconfronteerd worden, zijn een expressie van die oude gefaalde ontwikkelingsfilosofie”, stelt de ABOP.

De governement take op brandstof wordt als voorbeeld aangehaald. “Een maatregel die vernietigend is voor alle dienst -en productiebedrijven in ons land, maar de overheidskas spekt.” Het roer moet dus snel worden omgegooid. “De situatie in ons land is zeer slecht, maar nog niet uitzichtloos. Het wetenschappelijk bureau van de ABOP weet dat Suriname nog steeds de potentie heeft om een rijk en zeer welvarende natie te worden”, aldus de ABOP, die al acht en twintig jaar mee gaat.

24 REACTIES

 1. Deze vernietigend beleid is veroorzaakt door Nederland, Pengel en Aaron. De kolonisator en de front partijen hebben het volk dom gehouden. Surinamers zijn hulp verslaafd. Neem nu vb aan Ray, Ludwig, Mul en Haco. Ze zijn allen rijp voor het gesticht. Ze kramen hier alleen rotzooi uit. Oprotten met hun anti surinaamse houding.


  Maak melding

 2. Een nogal merkwaardige vergelijking van de wetenschappers van de ABOP….
  Dat Suriname slechts 2 plaatsen boven Irak staat op de internationale ranglijst ‘Doing Business’, wil nog niet zeggen dat de situatie in beide landen met elkaar te vergelijken is. Irak bevindt zich in een omgeving waar er sprake is van constante oorlog(sdreiging), en kent interne conflicten die gepaard gaan met aanslagen en ander wapengeweld. Dan blijven investeerders uiteraard weg.
  Deze ellende kent Suriname gelukkig niet. Maar het land kampt wel met een economisch systeem, dat door hoge en constant wisselende koersen, investeren onaantrekkelijk maakt. Lees maar de berichten over de vele ondernemingen die het hoofd niet meer boven water konden houden.
  Daarnaast is er onduidelijkheid over de handhaving van regels, of soms zelfs het gebrek of juist een teveel aan regels. En tenslotte moet er eerst afgerekend worden met corruptie en vriendjespolitiek.
  Om in Irak de situatie te veranderen zijn geweren, bommen en granaten nodig. En die heb je daar blijkbaar genoeg.
  Om de situatie in Suriname te veranderen is slechts goed bestuur, adequaat beleid en economische rust nodig. Dit bereik je alleen met integere mensen, met kennis van zaken. Daar heeft het land helaas te weinig van. En als ze er zijn komen ze niet aan de bak, en vertrekken naar het buitenland.
  ABOP denkt met een software systeem een beter ondernemingsklimaat in Suriname te kunnen creëren. Dit kan misschien een onderdeel van de administratieve oplossing zijn. Maar met computer software verander je de mentaliteit van de burgers en politici helaas niet……


  Maak melding

 3. Pengel,

  Ik vraag me af of onderstaande ook door Ned. wordt veroorzaakt.
  09 Feb, 14:59
  foto

  Een 64-jarige vrouw is vannacht overvallen in haar woning te Latour door vier gemaskerde mannen. De vrouw werd wreed uit haar slaap gerukt.

  De criminelen waren gewapend. Starnieuws verneemt dat de indringers SRD 150 en een mobiele telefoon buitgemaakt hebben. Het slachtoffer is geschokt door de dramatische gebeurtenissen die zij moest ondergaan.

  De mannen waren gewapend. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.


  Maak melding

 4. Hee mister parbo als ik u/jou zo lees dan kan ik maar één conclusie trekken dat je a superdom bent of b.
  Je nooit een voet buiten Surimaribo hebt gezet en daarom geen idee hebt dat het Nederland geen reet kan schelen hoe het reilt en zeilt in jouw ‘prachtige” suriname waar jij en nog al die andere sukkels als domme makke schapen achter de grootste rund mekkeren


  Maak melding

 5. alles wat iemand doet , doet hij zelf niet dom lullen NDP HEEFT LANG GENOEG GEEN EEN MOER GEDAAN VOOR HET LAND EN VOLK ALLEEN BOEVERIJ , EN SIMONDS LUL DER ACHTER AAN WEG MET DIE HAP MET DIE OUDE BOEVEN .


  Maak melding

 6. Inmiddels heeft het wetenschappelijk buro van abob uitgerekend dat de kansen om dood te gaan even groot zijn, in Irak wordt je door een bomaanslag vermoord en in Suriname bij een beroving. Bravo aan de wetenschappers van abob. Hun achterban samen met bellie maken het waar.


  Maak melding

 7. Ai Parbo,
  Lees dit eens aandachtig. Boi wat kan je in de ruimte kletsen je klinkt als een leeg vat.

  „Om de enorm toegenomen stroom van cocaïne naar ons land te stuiten gaan we strategische posities innemen in de wereld. De samenwerking met de DEA is belangrijk omdat de organisatie over ongelooflijk veel kennis en ervaring beschikt. Het doel is upstream disruption, oftewel niet wachten tot de drugs in Nederland en België aankomen, maar al in de bronlanden tegenhouden”, legt Paulissen uit.

  NDP schept toch een klimaat van ondernemen door de handel in coke, Suriname skeer / bankroet, duidelijk niets in de weg te leggen. Kijk maar naar het verleden van prominente rijke leden van het NDP. Ja zelfs de zoon van de president bromt nu stilletjes in de bajas hier voor


  Maak melding

 8. Om de groeiende cocaïnehandel in Nederland een halt toe te roepen worden Nederlands rechercheurs ingezet in het buitenland. ,,Het doel is upstream disruption, oftewel niet wachten tot de drugs in Nederland en België aankomen, maar al in de bronlanden tegenhouden”, zegt Wilbert Paulissen, hoofd Landelijke Recherche, in een interview in De Telegraaf.

  Voor de nieuwe aanpak wordt onder meer samengewerkt met Spanje, Panama en Dubai. Met hulp van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst Drugs Enforcement Administration (DEA) gaat de recherche tevens in de Colombiaanse stad Cartagena aan de slag. ,,De bazen opereren er vaak en ook het verdiende vermogen zit hier. We moeten daarom onze positie in deze landen versterken”, legt Paulissen uit.

  In de afgelopen twee jaar werd niet eerder zoveel cocaïne in beslag genomen, schrijft de krant. 80.000 kilo in Nederland en België, met een straatwaarde van ruim vier miljard euro. De vangst is een fractie van wat er binnenkomt. ,,De kiloprijs is ondanks de vangsten gelijk gebleven. Dat betekent dat er genoeg is”, aldus Paulissen.

  =======================================

  Bouterse en Brunswijk moeten zich zorgen gaan maken. Nederland gaat buiten landsgrenzen achter coke producenten aan.


  Maak melding

 9. Parbo je lult uit je nek. Het is game over voor je baas. De man zit geissoleerd ergens op 2 hoog in Paramaribo met zijn flesje Johnny black en 2 gram coke. Bouterse kan niks betekenen voor Suriname in het buitenland. De staatskas is leeg en de koers ten opzichte van de US Dollar is ongekend hoog. Burgers kunnen nauwelijks rondkomen. In het stemhokje wordt er afgerekend.


  Maak melding

 10. Politiek heeft haar doel bereikt om de bevolking over te schakelen van zelfstandige ambacht naar ambtenaar. Daarom zijn er nu zeveel hamgambtenaren en bedelaars in Su. Neks no fout maar sarie tirie.


  Maak melding

 11. vergunningen van abop baasje zijn niet verlengd en opeens is ondernemen in suriname slecht waarom hebben jullie dit niet eerder en krachtiger naar voren gebracht. wie wil abop voor de gek gouden de burgers of hun zelf. het is allemaal 1 corrupte zooitje bij elkaar en de hardwerkende burgers maar pinaren creperen maar eigen schuldt dikke bult jullie hebben er zelf voor gekozen.


  Maak melding

 12. Het is gewoon chaos in su ,geen een deugt, jonge frisse kandidaten de kans geven en vine hun laten begeleiden, die had er tenminste wel kaas van gegeten ,derest gewoon met een vrachtschip richting rodezee laten dobberen. sari tori..vervuilers betalen nauwelijks belasting en dan willen ze regeren is van de wal na de sloot ,slaat echt nergens over,wanneer men wakker gaan worden is nog de vraag .


  Maak melding

 13. Als Geerlings-Simon Jogi minder dan een minuut gunt om zijn zegje te doen dan blijft alles klein in Sur.Van denken tot doen alles klein.
  In het Amerikaanse parlement heeft een mevrouw acht uren aan een gepraat zonder dat een schelle stem[van Geerlings]haar onderbrak.
  Zo zie je maar als je de ander de ruimte gunt,krijg je een groot land vol ondernemers.
  Maar let erop dat de ondernemers de rivieren niet vervuilen als de Flint.Anders heb je ook een heel ziek volk.


  Maak melding

 14. Vrij ondernemen doen ze toch al. Alleen niet in de noodzakelijke goederen.
  Brunswijk heeft spijt dat hij geen minister is geweest. Hij krijgt geen loon doorbetaald tot z’n dood met allerlei andere voordelen daarnaast.


  Maak melding

 15. Elke reactie die Parbo geeft, doet hij onder invloed van het paarse witte spul, dat ddb hem inspuit. Hij is verworden een paarse verslaafde ddb knettergekke debiele dwaas.


  Maak melding

 16. Het is weekend. Parbo is paars straal bezopen met een extra shot van het paars verderfelijk witte spul van zijn soso lobi baas, didibri


  Maak melding

 17. Brunswijk sedert wanneer heb jij een voet in Irak gezet?
  Zeker ergens de klok horen luiden. Want begrijpend lezen en schrijven is ver zoek bij jouw en je achterlijke achterban.
  Mee willen praten over iets, maar totaal geen verstand hebben waarover het allemaal gaat en dan een vergelijking maken. Niet te vroeg juichen Brunsie jo koe.


  Maak melding

 18. Fake news Waterkant u ne put neks fu doing busines lijst,dit is wat de west publiceert;

  Suriname anno 2018

  Elke Surinamer is meer dan 50 procent armer vergeleken met twee jaar geleden en elke sector van het land is in wanorde. Suriname presteert behoorlijk slecht op de internationale ranglijst voor makkelijk ondernemen (Doing Business), wij staan namelijk twee plaatsen voor op Irak. Dit betekent, dat ondernemen in Suriname even ingewikkeld is als ondernemen in een land waar een burgeroorlog heerst en waar regelmatig explosies plaatsvinden. Onze wetenschappers verwachten dat de situatie voorlopig niet zal verbeteren, omdat zij niet denken dat het huidige beleid zal veranderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.