Diaspora Networks wil investeren in agrarische sector Suriname.

8
Diaspora Networks wil investeren in agrarische sector Suriname.

Voorzitter Heinz van Els van de in Europa gevestigde Diaspora Networks(l) begroet directeur Leeroy Jack(r) van Agrarische Ontwikkeling Binnenland bij het Ministerie van Regionale Ontwikkeling in Suriname. Het netwerk heeft bijzondere belangstelling om te investeren in de agrarische sector in Suriname.

De delegatie en het directoraat hebben potentiele samenwerkingen geïdentificeerd, onder meer op het gebied van biologische teelt van podosiri en aardvruchten. Een van de knelpunten die de Diaspora Networks heeft aangekaart, is de beschikbaarheid van landbouwgrond, maar het directoraat denkt dat er genoeg landbouwgrond in het binnenland kan vrijkomen als partijen een win-win relatie weten te bewerkstelligen met traditionele gezagsdragers.

De Diaspora Networks is een organisatie die zich beijvert om investeerders in de diaspora te verbinden met onder andere de Surinaamse Overheid.


8 REACTIES

 1. Beste @jepide,
  Oen loekoe boen!!!
  Diaspora Networks is een verlengstuk van het geboefte dat zich voordoet als de Surinaamse regering/overheid. Deze piraten gaan er bijvoorbaat vanuit dat onder de ‘diasporen’ een enorm potentieel bestaat aan ‘staatskas-sponsoren’. Deze gedachte wordt gevoed door de wetenschap dat jaarlijks honderden miljoenen (keiharde EURIES) worden overgemaakt door ‘diasporen’ naar familie in Suriname.
  De opzet van Diaspora Networks lijkt mij nogal doorzichtig. Immers, sinds o’tem yu jere taki blaka-mang e doe aan grootschalige agrarische activiteiten?
  Behoudens enkele diaspora-naïevelingen zoals RobG en Parbo, zal het zo een vaart niet lopen.
  Dus, jullie daar aan de Noordzee, wees op je hoede en investeer niet in een bodemloze ‘agrarische put’.


  Maak melding

 2. Dies na wan manierie foe kies grong kratis !! en daarna overdoen aan de Chinese kolonisator !!
  Wat is gebeurd met de 50 ha grond die Bouta had gegeven aan de “wakamangs” ??? Hebben ze 1-casavestok in de grond al gestopt ?
  Ik heb begrepen dat Chinezen bezig zijn te prospecten hoeveel winbare hout aanwezig is op dit terrein !!
  Geef liever de mensen van Latour en omgeving een stukje grond in het binnenland om landbouw te doen !!


  Maak melding

 3. @ DOE Bye

  Bedankt voor je tip maar ik Jacko Z ; was en ben niet, van plan in Su te investeren in welke vorm dan ook !
  Een projekt van een blaka is van tijdelijke aard, en zoals je het formuleert, sinds wanneer doet een blaka mang aan grootschallige landbouw ? Het enigste wat ze grootschallig kunnen is die andere bana planten en wegwezen, daar zijn ze goed in ! Die twee figuren wat je noemt hebben in NL gewoond en misschien nu nog, en zijn nu terug naar SU.
  En ze hebben nu een grote bek, tegen over hun vroegere brood heer, tenminste als ze in NL gewerkt hebben,

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Ik dacht dat ik ook diaspora was totdat ik beroofd was door 4 jeweetwelwat.

  Het is me geen cent waard en ben bezig me investering te verkopen, wat bijna nu onmogelijk blijkt te wezen.


  Maak melding

 5. Zonde van jullie tijd en geld alles gaat naar de chinezen die de president omkopen met wat dollars. Ik heb samen met anderen de verlaten suikerriet aanplant van staatsolie over te nemen, en cassavefabriek ook maar de corrupte machthebbers zijn in de zakken van de chinezen die ze zich met spiegels en kralen laten omkopen. De ka Min van LVV kan niet eens een paar ton groenten aan Curacao per week leveren.


  Maak melding

 6. De president zegt, dat het beter gaat met Suriname.. Hoe durft hij dat te zeggen? En het volk pit het maar. Als dat zo is vraag ik me af waarom er nog zoveel dozen naar Suriname verscheept worden. Ik weet wel zeker dat de president en zijn omgeving inderdaad niets merken van de crisis waarin ons land zich nu bevind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.