zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijControle op kinderverblijven in Suriname eindeloos sprookje?

Controle op kinderverblijven in Suriname eindeloos sprookje?

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 feb – Niet meer dan sprookjes en lippendienst. Zo kan de controle op kinderverblijven en –tehuizen in Suriname nog het best worden omschreven. Aan lippendienst geen tekort. Keer op keer zijn het kinderen zelf die de volwassen met de billen bloot doen staan. Deze keer zijn het drie seksueel misbruikte meisjes uit het kinderhuis Hoop voor Kinderen (!).

Hopeloos aan hun lot overgelaten, verkozen de drie tieners het ergens anders te zoeken. Wat en waar maakt achteraf bekeken niet zoveel meer uit. Het misbruik is in alle rust weer opgepakt na de ‘uitbraak’ van de drie. Een beschermingssysteem dat het faliekant laat afweten. De meisjes die intussen door de politie zijn achterhaald, zijn bikkelhard in hun oordeel. Geen van de drie wil terug naar Hoop voor Kinderen.

Voor het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is er werk aan de winkel. Er is al een onderzoek aangekondigd naar vermoedelijke misstanden in Hoop voor Kinderen.
“Het moet niet alleen de aandacht van het ministerie hebben, maar we moeten het integraal aanpakken. Justitie & Politie, Volksgezondheid en Onderwijs moeten ook in beeld komen”, zegt de hoogste functionaris op het ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Die namaak ‘VOLKSPRESIDENT MET ZIJN SOCIAAL CONTRACT MET HET VOLK”…laat zijn volk gewoon aan haar lot over…Massale baby-sterfte in het ziekenhuis….bejaarden die aan hun lot overgelaten worden en nu dit weer.


  Maak melding
 2. Parbo staat altijd met een djogo bij amsterdamse poortje bij platenzaak pico, altijd vraagt hij tabacca aan iedereen. Ik loop altijd om hem heen


  Maak melding
 3. Dat volwassenen met een zieke seksueel gefrustreerde geest jonge kinderen traumatiseren is het laagste wat je een
  onschuldig kind kan aan doen. Mensen die kinderen op de wereld zetten en ze dumpen in een kindertehuis zijn niet goed snik
  Er bestaat ook nog zo iets van je laten helpen afbinden die hap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES