zo 25 feb 2018 12:59
post thumbnail

Internationale certificering goudmijn van Newmont Suriname

2

PARAMARIBO, 7 feb – Newmont Suriname heeft haar goudmijn te Merian internationaal laten certificeren. Dit meldt het bedrijf. De mijn in het Paamaka-gebied, in het oosten van Suriname, heeft een volledig certificeringsproces ondergaan volgens de International Cyanide Management Code, ICMC. Newmont ziet de certifiering als een belangrijke mijlpaal.

De gehele productielijn van het bedrijf is onderzocht. De doorlichting geschiedde door externe onafhankelijke deskundigen. “De ICMC is een vrijwillig certificeringsprogramma van derden. Deze certificering betekent dat Merian de beste werkwijzen heeft uitgevoerd wat betreft aankopen, transport, verwerking, opslag en recycling van cyanide”, meldt Johan van Huyssteen, directeur van Merian.

Moederbedrijf Newmont Mining Corporation behoorde in 2005 tot de eerste ondertekenaars van de ICMC. Sindsdien eist Newmont Mining Corporation van al haar filialen dat die worden gecertificeerd. De certificering van de Merian-mijn heeft onlangs plaatsgevonden. Volgens het eindverslag voldoet de mijn aan alle voorschriften van het ICMC. Met de aanleg van de mijn is in 2014 een aanvang gemaakt.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
22 Reacties | Plaats Reactie

  1. O,ja en? wie is de eigenaar van deze goudmijn?
    De ndp en bouta of bouta alleen !?

    woensdag 7 februari 2018 om 19:49 uur.
  2. Lawmang Ray je lijd aan de Bouterse syndroom. Verlos jezelf door van de Wijdenbosch brug af te springen. Gwe mi boi. Djompo

    woensdag 7 februari 2018 om 23:13 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com