Internationale certificering goudmijn van Newmont Suriname

2

PARAMARIBO, 7 feb – Newmont Suriname heeft haar goudmijn te Merian internationaal laten certificeren. Dit meldt het bedrijf. De mijn in het Paamaka-gebied, in het oosten van Suriname, heeft een volledig certificeringsproces ondergaan volgens de International Cyanide Management Code, ICMC. Newmont ziet de certifiering als een belangrijke mijlpaal.

De gehele productielijn van het bedrijf is onderzocht. De doorlichting geschiedde door externe onafhankelijke deskundigen. “De ICMC is een vrijwillig certificeringsprogramma van derden. Deze certificering betekent dat Merian de beste werkwijzen heeft uitgevoerd wat betreft aankopen, transport, verwerking, opslag en recycling van cyanide”, meldt Johan van Huyssteen, directeur van Merian.

Moederbedrijf Newmont Mining Corporation behoorde in 2005 tot de eerste ondertekenaars van de ICMC. Sindsdien eist Newmont Mining Corporation van al haar filialen dat die worden gecertificeerd. De certificering van de Merian-mijn heeft onlangs plaatsgevonden. Volgens het eindverslag voldoet de mijn aan alle voorschriften van het ICMC. Met de aanleg van de mijn is in 2014 een aanvang gemaakt.

Bekijk ook:


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.