Surinaamse huisartsen zien inkomen steeds meer verdampen

37
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 6 feb – De Vereniging van Medici in Suriname, VMS, terkt weer aan de bel. Binnen enkele weken tijd is het tweede keer. Was het eerder voor de medisch specialisten, nu wordt groot alarm geslagen voor de huisartsen. De geneesheren en -dames kunnen de gevolgen van de economische malaise nauwelijks meer aan. Hun inkomen verdampt in ijl tempo door inflatie en devaluatie.

De regering, vooral het Staatszieken Fonds, zal dus te hulp moeten schieten. Dit dan op ongeveer dezelfde manier zoals de roep van de specialisten is beantwoord. In een persbericht meldt de VMS dat de artsen een eind willen aan de “ontwaarding van hun inkomen en daardoor het verval van de huisartsenpraktijk.” Anders dan bij de (ziekenhuis)specialisten, hebben de huisartsen een praktijk te onderhouden.

Van het fonds wordt verwacht dat het afspraken en beloften nakomt. “Indien de overheid vindt dat zij ongelimiteerd en ongeconditioneerd alle medische voorzieningen ter beschikking wil stellen voor haar verzekerden, dan dient zij daar de fondsen voor op tafel te leggen en niet de aanbieder van diensten economisch te ‘wurgen’ en maatschappelijk te ‘liquideren’”, ztelt de VMS.

37 REACTIES

 1. Laat de kiezers in Suriname zien als je voor een domkop kiest als president van het land dan krijg je zulke problemen.Bouterse heeft geen verstand van economie en daarom gaat het zo slecht in Suriname.Voelt die idioot dat hij moet opstappen want het wordt erger in het land.Hij heeft het land al leeggeroofd en er komt geen eind aan.IK heb geen medelijden met die kiezers eigen schuld.


  Maak melding

 2. Nog steeds blijven het gros der paars verarmde dwaze ndper’s hun grote monden dicht houden. Het gros der ndper’s lijden no ka en komen helemaal niet meer uit met hun salaris dat in zeven jaar tijd met meer dan 300% is gedevalueerd. Gemoedelijk als zombies gaan ze nu door het leven om in 2020 weer te gaan stemmen voor vijf paarse jaren vol nog meer verdoemenis. Deng ka


  Maak melding

 3. Ook dit is weer kolder. Toen Front de scepter zwaaide schreven de huisartsen met een dubbele pen. En maar declareren. Die tijd is dus voorbij. Alles wordt 3 dubbel gecontroleerd.


  Maak melding

 4. @ lalator

  DDB hoeft geen verstand te hebben, dat moeten zijn adviseurs hebben, en die zijn nog stommer dan DDB zelf !
  Of ze doen alsof maar intussen, zitten ze hun eigen zak te vullen ( misschien met medeweten van DDB )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Parbo,

  wie heeft Abrahams 3x gecontroleerd??…..wie heeft Gopi 3x gecontroleerd??…wie heeft Dino 3x gecontroleerd??…rot toch op met je paarse hersenloze lulkoek…randdebiel!!!


  Maak melding

 6. parbo je bent heel slim, jammer dat je verstand in afrikaa is gebleven.., je ziende blind bent horen de doof

  kijk maar naar je soort genoten vooral in santo boma is er geen plaats meer voor een gewoon surinamer meer..

  als het zo door gaat de komende 2 jaren plus de nog 5 ,, dan is het land helemaal failliet..


  Maak melding

 7. De BASISZORGWET van OPA DESI is een DOODGEBOREN KIND, EEN PAARSE HALLUCINATIE !!!

  STRUCTURELE FINANCIERING NO DE ! STRUCTURELE FONDSEN NO DE !!!!!

  DUS ALLE BEVOLKINGSGROEPEN EN/OF BEROEPSGROEPEN, WORDEN DOOR PAARS AANGEWEZEN ALS BOOSDOENERS !

  PS : VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJEN TREKKEN HUN HANDEN VAN HET DEBACLE AF en DE WERKERS IN DE ZORG KUNNEN NIET EENS HUN LONEN OP TIJD KRIJGEN !

  PAARS FAILLIET UN KONDRE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Marcel het volk zal bepalen of het ndp weer mandaat krijgt om te regeren. Maar laat 1 ding duidelijk zijn, Bouterse geniet nog steeds steun onder de bevolking. Het gebral op wkn is een minderheid.


  Maak melding

 9. Goudreserve verdampt. spaargeld verdampt ,SRD verdampt, normen en waarde verdampt. projecten verdampt, economie verdampt, koopkracht verdrdampt, gezindsleven verdampt,switie sranang verdampt. Alles verdampt in Suriname. Hoe komt dat. Zou het misschien door global warming zijn of doot luie en domme volk. Sarie torie


  Maak melding

 10. De NASA doet nog steeds onderzoek naar het VERDAMPEN VAN ALLE GOUDSTAVEN VAN SRANAN !

  VOLGENS DE NASA KAN GOUD NIET VERDAMPEN, NASA ONDERZOEKT DIT SCHEIKUNDIGE WONDER !

  ALLEEN PAARSE YO-KOEIEN GELOVEN DAT OPA D NIETS WEET VAN DE VERDAMPTE GOUDVOORRAAD ! ,


  Maak melding

 11. De regering moet de huidige situatie gebruiken om orde op zaken te stellen.

  Stichting Staatsziekenfonds – Verzekeringsmaatschappij
  Ik snapt dat heel ding van de huisartsen en de specialisten niet meer. Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de medische zorgt is dit de Regering of SZF.

  De apothekers mogen we straks ook verwachten.
  Het is gewoon een chaotische toestand met de medische zorgt in dit land.

  Dit zijn de naweeën wat Holland voor ons hebben achtergelaten.
  Terwijl ze alles netjes in Nederland hebben geregeld en Suriname als een uitgesloofde broko pranasi hebben achtergelaten.

  Zijn deze de diaspora van Chandrikapersad Santokhi?
  Heeft Geen Missen!


  Maak melding

 12. Onafhankelijkheid is funest geweest voor het land.
  het motto vertrouwen op eigen kunnen, moet zijn vertrouwen in eigen zakken !!!!!

  Het land is naar de klote geholpen en zal nooit meer goed komen. Mark my words.


  Maak melding

 13. De armoede klopt aan de deur van de middenstand in Su.Hoeveel erger moet het worden voor het volk opstaat tegen deze misdadige kliek in de regering.


  Maak melding

 14. Regering en DNA bevestigen dat er een finanieel-economische crisis is. De bushouders moeten eigenlijk een tariefsverhoging van 40% ontvangen. Nu moeten ze voorlopig genoegen nemen met 25%. En dan nog kan de overheid zich niet stipt aan de afspraak houden.
  Toch zijn er die-hard aanhangers die nu in het geval van de huisartsen, het patroon van financieel wanbeleid van de overheid niet zien en niet erkennen.
  Zolang dit zo blijft zal er niets veranderen in switi Sranan. Als sommigen maar hun biertje kunnen drinken en hun seabob kunnen eten is het goed. De slachtoffers van het vernietigende beleid krijgen de schuld en de overheid en haar daartoe ingestelde instituties blijven de boel bij elkaar liegen.
  Het oude gezegde:”Liefde maakt blind” gaat helemaal op voor de aanhangers van deze regering. Dat Suriname gebukt gaat onder die liefde deert hun niet. Dat is kennelijk ware vaderlandsliefde : I love Su.???????


  Maak melding

 15. Beseffen de artsen nu eindelijk wat het gewone volk zal meemaken door dit wanbeleid van deze regering en de vorige regering.Beseft het volk nu ook dat het zijn eigen schuld is geweest dat het nu lijdt?


  Maak melding

 16. @Parbo

  Heb je toestemming gevraagd aan de sociale dienst om naar Su te gaan?
  Heb je al je formulieren ingevuld? Heb je voldaan aan je sollicitatieplicht?

  Ik denk met je mee. Het zou lullig zijn als je bij terugkomst wordt gekort en heel veel moet uitleggen alsof je een waardeloze pikin boi bent.


  Maak melding

 17. Allemaal mooi en waar.
  Maar wie komt er op voor de werkende loontrekker? Is hun koopkracht dan niet verder uitgehold?
  Als je een salaris hebt van 7.000 SRD per maand (bruto) dan kun je een hele grote stoot opvangen maar als je 1.400 SRD bruto per maand ontvangt kun je geen enkele stoot opvangen


  Maak melding

 18. Het beroep van arts is ook niet bedoeld om stinkend rijk te worden. Wie rijk wil worden door arts te worden heeft het verkeerde beroep gekozen.
  Arts wordt je wanneer je voor mensen wil zorgen. Je hoeft daarbij niet zelf te verhongeren, maar rijk willen worden met zo’n beroep is een teken van verachting voor dat beroep.


  Maak melding

 19. Ma hebbe se niewe gelt in Surinaam? Ik weet niet, hep niet gehoort van die niewe gelt. Want hoe kang dat die niewe gelt verdamp? Is tok niet gemaak van waater?


  Maak melding

 20. Het land gaat gebukt onder landverraders en loyalisten van de ex kolonisator. Deze malloten torpederen iedere ontwikkeling van het land. Iedere initiatief wordt afgekraakt. Nagegaan moet worden hoe zijn gefinancierd worden en hun organisatie structuur eruit ziet. Allen moeten vastgezet worden en tot staatsvijanden benoemd worden. De-kolonisatie proces moet versneld worden. Suriname is een jonge natie maar om vooruit te komen zal men volwassener moeten worden.


  Maak melding

 21. Parbo@
  Volwassener worden is uit jou woorden niet af te leiden ,om volwassen te worden hebt je hersens nodig ik vraag mij af waar die bij jou zitten. En hoe jong is jong, vertel het mij.


  Maak melding

 22. @ Parbo

  “Deze malloten torpederen iedere ontwikkeling van het land. Iedere initiatief wordt afgekraakt.”

  Beste Parbo

  Wat valt er te torpederen en af te krakken of te verraden. Volgens mij is de regering al 7 jaar zeer succesvol in:

   Veel beloven, weinig doen.
   Alles wat er was kapot te maken.
   Projecten te starten, feestje vieren om er daarna niets meer van terug te horen.
   De staatsschuld te laten exploderen tot boven elke norm.
   De relatie met iedereen te verzieken. Zelfs de NDP fractie stelt in de DNA nu serieus vervelende vragen.

  Beste Parbo kritiek is iets anders dan afkraken of torpederen. U vergeet dat de regering naar niemand luistert en dat Bouterse nu al ruim 7 jaar regeert De regering torpedeert zichzelf en verraad het volk en haar kiezers.

  Geeft u aub slecht een enkel geslaagd project aan van de regering Bouterse


  Maak melding

 23. @Parbo
  Allen moeten vastgezet worden en tot staatsvijanden benoemd worden……….

  Vragen: Wie gaat dat bepalen? De NDP? Het NDP volk?
  En mogen ze daar op de vlucht gemarteld en vermoord worden??


  Maak melding

 24. De HELE bevolking is GEDUPEERD en GERIPT door WANBELEID van OPA D en Clan !

  Op beroepsgroepen of loontrekkenden schelden of over hun terechte ACTIES klagen, is ONZIN !

  De OORZAAK LIGT HOOFDZAKELIJK BIJ DE PAARSE ELITE, die MEER DAN DRIE MILJARD, ONGEDEKTE Bankbiljetten heeft gedrukt !

  De EXTREME VERHOGINGEN van de Staatsuitgaven voor ordinaire nep-projecten en NIEUWE PAARSE AMBTENAREN, leveren ook een bijdrage aan het ontstaan van de FINANCIELE ELLENDE, WAARONDER HET VOLK LIJDT ! !

  Daar boven op komt de ONGEREMDE PAARSE CORRUPTIEMACHINE, die elk Paars PROJECT, VROEGTIJDIG DOET MISLUKKEN !

  MEGA-STAATSSCHULD, MEGA-LANGJARIGE-AFLOSSINGSVERPLICHTINGEN, ZWARE PAARSE DEVALUATIE !

  REELE KOOPKRACHT VAN HET GEHELE VOLK IS DOOR INTENS PAARS WANBELEID,met MEER DAN 50% GEDAALD !

  PS : Volgens PAARS hebben MARSMANNETJES SRANAN FAILLIET GEMAAKT !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.