Haagse Holi Hangámá op vrijdag 2 maart

2
Haagse Holi Hangámá op vrijdag 2 maart

Op vrijdag 2 maart a.s. vieren meer dan een miljard mensen over de hele wereld het Holi(Phagwa)feest. In Den Haag wordt dit kleurrijke feest op een uitbundige wijze gevierd door Stichting Holi Samen, onder de noemer: Haagse Holi Hangámá of te wel Haagse Holi Spektakel.

Sedert de vestiging in Den Haag van grote groepen Hindoestanen uit Suriname, nu ruim 40 jaar geleden, wordt Holi ook in deze stad intens en uitbundig gevierd. Eerst gebeurde dit voornamelijk in huiselijke kring, later ook in het openbaar: in grote zalen, in de wijken, in de straten en op pleinen.

Ook dit jaar zal Holi in Den Haag groots worden gevierd in het Wijkpark Transvaal.(FOTO: Stichting Holi Samen)


2 REACTIES

 1. De Nederlandse Hindoes van Surinaamse afkomst dat het Hindoestaanse gedachten uitdraagt, belijden als ’t ware geen geloof/religie maar een Cultuur/Phagwa Spektakel gewoontis dat heilig wordt genoemd.

  Dit wordt gevierd doordat eens per jaar alle kaste bij elkaar kwamen. en met modder en een roodkleurstof werden beklad. Een traditie dat uit India is meegenomen door de Hindoes. Bekent als Hindoestanen.

  Zoals wij het nu meemaakt dan is iedereen op een moment Hindoes of Hindoestanen van verschillende pluimages. Dit is eigenlijk het streven naar een moderne Phagwa Spektakel.


  Maak melding

 2. Ik ga er ieder jaar naar toe, maar het nu behoorlijk koud in
  Hollanda. Tegen die tijd zal het weer iets lekkerder zijn, en dan zal het wel weer druk zijn als ieder jaar.

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.