Eerste diamantkantoor in Suriname geopend

14
Eerste diamantkantoor in Suriname geopend

Afgelopen weekend is Glomac NV in Suriname geopend, een diamantkantoor welke zich specialiseert in de taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen. Het mogen taxeren van diamanten is een hooggespecialiseerd beroep dat internationale ervaring van minimaal 5 jaar vereist bij een van de wereldwijde Diamond Traders. Glomac NV beschikt over een taxateur en twee diamantslijpers; zij zijn allen Surinamer of uit de Surinaamse diaspora en hebben hun specialistisch vakopleiding in België, de USA en Israel genoten. Het bedrijf is daarmee uniek in Suriname.

Bij de opening waren aanwezig vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de Minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, de Minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en de Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en andere zakenrelaties. Minister Welzijn feliciteerde Glomac om de gewaagde stap te maken en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten.

Tot de edelstenen waarmee Glomac zal werken behoren diamanten, maar ook gekleurde steentjes zoals saffieren, robijnen en smaragden die in het binnenland gevonden worden. De dienstverlening die Glomac aan haar klanten biedt, is het vaststellen van de waarde van de edelstenen. De klant kan besluiten, de stenen te verkopen aan het bedrijf, die deze vervolgens verwerkt tot bijvoorbeeld een sieraad. De sieraden worden gemerkt onder het merk “G”.

Legale export van de stenen, oftewel internationale verkoop, is nog niet mogelijk totdat Suriname is toegetreden als lid van de World Diamond Council. Een dergelijk lidmaatschap stelt Glomac, en anderen, in staat om diamanten te verhandelen op de zwaar gereguleerde diamantbeurzen in de wereld, waarvan de bekendste zijn Tel Aviv, New York, Dubai en Antwerpen.

14 REACTIES

 1. Su gefeliciteerd met de nieuwe venture.De concessie gebieden liggen in Bergen en bovenloop van de rivieren.Gelukkig is Kwik niet nodig om deze stenen te winnem. Verder heb je geen water nodig om de edelstenen tevinden. Wel moeten illegale brazilianen buiten gehouden worden.

  Wat is er met de Indiaase onderneming gebeurd die datzelfde werk Wilde doen? Wie zijn de aandeelhouderd van deze ondernemingn?

  Kunnen de toeristen de sieraden uitvoeten?


  Maak melding

 2. Tunggak, tang loekoe nomo!!!! Ik pies in mijn broek van het lachen. Deze idioten kunnen niet eens een paaltje in de grond slaan en dan gaan ze een diamanten onderneming houden in su. En idd , van wie is dit bedrijf of mogen het niet weten. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 3. @Kolibri
  Op Waterkant heeft rond november toch een artikel gestaan over een Surinaamse (stro?) man die in Antwerpen besprekingen was gaan voeren over de handel in diamanten.
  De namen zullen dus wel bekend zijn.


  Maak melding

 4. Ik zag een program; Edelstenen liggen veel in uitgemijnde bauxiet mijnen. En daar heeft Su wel wat van. Maw, edelstenen gaan samen met bauxiet. Tenminste sommigen; Dacht Saffraan!


  Maak melding

 5. Alle politieke graaiers waren aanwezig om een inschatting te maken hoe zij zichzelf zo snel mogelijk kunnen verrijken met diamanten. Een nieuwe bron om verder te gaan met roven en stelen.


  Maak melding

 6. Al jaren worden “diamantjes” door mensen van GMD gevonden in het binnenland !
  De canadees Kenbrink voerde ze illegaal ook uit !!
  Als het maar geen kantoor is van de geheime dienst van Israel !!, onder mom van diamant slijperij !!


  Maak melding

 7. ‘Bij de opening waren aanwezig vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de Minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, de Minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en de Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en andere zakenrelaties. Minister Welzijn feliciteerde Glomac om de gewaagde stap te maken en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten’.

  Wie waren als eerste erbij!?
  Natuurlijk, de ndp boeven van het eerste uur.;
  Soso poppenkast vertoon!
  Zo kennen we het verhaal van de opening van staats cassave bedrijf…zoveel tamtam en heden,,de tragische einde van staats cassave bedrijf.


  Maak melding

 8. Sang : Pastor Misiekaba was er ook bij !!!
  Daarmee is alles gezegd !!
  De religieuze leider van de “boeven bende ” !!!
  Wie heeft de mining-conssies gekregen: de kinderen/stiefkinderen van Bouta en Ingrid haar neven en de
  boevenbende van NDP !!:
  Boerenveen en Abrahams !! Daarom was hij in het binnenland !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.