zo 25 feb 2018 13:00
post thumbnail

Eerste diamantkantoor in Suriname geopend

Afgelopen weekend is Glomac NV in Suriname geopend, een diamantkantoor welke zich specialiseert in de taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen. Het mogen taxeren van diamanten is een hooggespecialiseerd beroep dat internationale ervaring van minimaal 5 jaar vereist bij een van de wereldwijde Diamond Traders. Glomac NV beschikt over een taxateur en twee diamantslijpers; zij zijn allen Surinamer of uit de Surinaamse diaspora en hebben hun specialistisch vakopleiding in België, de USA en Israel genoten. Het bedrijf is daarmee uniek in Suriname.

Bij de opening waren aanwezig vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de Minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, de Minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en de Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en andere zakenrelaties. Minister Welzijn feliciteerde Glomac om de gewaagde stap te maken en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten.

Tot de edelstenen waarmee Glomac zal werken behoren diamanten, maar ook gekleurde steentjes zoals saffieren, robijnen en smaragden die in het binnenland gevonden worden. De dienstverlening die Glomac aan haar klanten biedt, is het vaststellen van de waarde van de edelstenen. De klant kan besluiten, de stenen te verkopen aan het bedrijf, die deze vervolgens verwerkt tot bijvoorbeeld een sieraad. De sieraden worden gemerkt onder het merk “G”.

Legale export van de stenen, oftewel internationale verkoop, is nog niet mogelijk totdat Suriname is toegetreden als lid van de World Diamond Council. Een dergelijk lidmaatschap stelt Glomac, en anderen, in staat om diamanten te verhandelen op de zwaar gereguleerde diamantbeurzen in de wereld, waarvan de bekendste zijn Tel Aviv, New York, Dubai en Antwerpen.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


14 Reacties | Plaats Reactie

 1. Su gefeliciteerd met de nieuwe venture.De concessie gebieden liggen in Bergen en bovenloop van de rivieren.Gelukkig is Kwik niet nodig om deze stenen te winnem. Verder heb je geen water nodig om de edelstenen tevinden. Wel moeten illegale brazilianen buiten gehouden worden.

  Wat is er met de Indiaase onderneming gebeurd die datzelfde werk Wilde doen? Wie zijn de aandeelhouderd van deze ondernemingn?

  Kunnen de toeristen de sieraden uitvoeten?

  dinsdag 6 februari 2018 om 01:06 uur.
 2. Tunggak, tang loekoe nomo!!!! Ik pies in mijn broek van het lachen. Deze idioten kunnen niet eens een paaltje in de grond slaan en dan gaan ze een diamanten onderneming houden in su. En idd , van wie is dit bedrijf of mogen het niet weten. Ik ben benieuwd.

  dinsdag 6 februari 2018 om 07:38 uur.
 3. Nu wachten op het eerste overval!!

  dinsdag 6 februari 2018 om 10:25 uur.
 4. @Kolibri
  Op Waterkant heeft rond november toch een artikel gestaan over een Surinaamse (stro?) man die in Antwerpen besprekingen was gaan voeren over de handel in diamanten.
  De namen zullen dus wel bekend zijn.

  dinsdag 6 februari 2018 om 10:45 uur.
 5. Ik zag een program; Edelstenen liggen veel in uitgemijnde bauxiet mijnen. En daar heeft Su wel wat van. Maw, edelstenen gaan samen met bauxiet. Tenminste sommigen; Dacht Saffraan!

  dinsdag 6 februari 2018 om 11:10 uur.
 6. Alle politieke graaiers waren aanwezig om een inschatting te maken hoe zij zichzelf zo snel mogelijk kunnen verrijken met diamanten. Een nieuwe bron om verder te gaan met roven en stelen.

  dinsdag 6 februari 2018 om 12:11 uur.
 7. Al jaren worden “diamantjes” door mensen van GMD gevonden in het binnenland !
  De canadees Kenbrink voerde ze illegaal ook uit !!
  Als het maar geen kantoor is van de geheime dienst van Israel !!, onder mom van diamant slijperij !!

  dinsdag 6 februari 2018 om 12:25 uur.
 8. Mijn manschappen kunnen elk moment de buit binnenhalen als ze met een pantserwagen op de stoep staan van Glomac.

  dinsdag 6 februari 2018 om 13:20 uur.
 9. ‘Bij de opening waren aanwezig vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de Minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, de Minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en de Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en andere zakenrelaties. Minister Welzijn feliciteerde Glomac om de gewaagde stap te maken en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten’.

  Wie waren als eerste erbij!?
  Natuurlijk, de ndp boeven van het eerste uur.;
  Soso poppenkast vertoon!
  Zo kennen we het verhaal van de opening van staats cassave bedrijf…zoveel tamtam en heden,,de tragische einde van staats cassave bedrijf.

  dinsdag 6 februari 2018 om 14:09 uur.
 10. Sang : Pastor Misiekaba was er ook bij !!!
  Daarmee is alles gezegd !!
  De religieuze leider van de “boeven bende ” !!!
  Wie heeft de mining-conssies gekregen: de kinderen/stiefkinderen van Bouta en Ingrid haar neven en de
  boevenbende van NDP !!:
  Boerenveen en Abrahams !! Daarom was hij in het binnenland !!

  dinsdag 6 februari 2018 om 15:38 uur.
 11. Ik ga een gratis bruine bonen kantoor openen voor de a.s. verkiezingen in 2020.

  woensdag 7 februari 2018 om 08:07 uur.
 12. de surinaamse minister van buitenlandse zaken en haar familie hebben dit bedrijf opgezet……hoe bedoel je vriendjes politiek…..ahahah

  woensdag 7 februari 2018 om 09:01 uur.
 13. Dus monopolie op de taxatie? Bij wie kan je terecht voor een second opinion?

  woensdag 7 februari 2018 om 11:20 uur.
 14. Diamant is een waardevol exportprodukt en kan de Surinaamse economie een boost geven. Heel goede ontwikkeling zeg.

  woensdag 7 februari 2018 om 11:52 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com