Surinaamse regeringspartij BEP gespleten na bestuursverkiezing

24

PARAMARIBO, 5 feb – Het is een voldongen feit. Wat voor de bestuursverkiezingen was voorspeld is bewaarheid. De partij voor Broederschap & Eenheid in de Politiek, BEP, is doormidden gereten. Afgewezen partijvoorzitter en parlementariër Celsius Waterberg bevestigt de splitsing. Het vertrouwen in zijn partijgenoten is gedaald naar het uiterste minimum.

De meerderheid die koos voor ex-parlementslid Ronnie Asabina zegt genoeg. “Als meer dan zestig procent van de partij mij liever ziet gaan dan komen, waarom zou ik er nog moeten komen? Ik weet niet wie de vrienden of vijanden zijn en ik heb mijn leven lief. Ik houd mezelf echt niet voor de gek”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Het betekent zoveel als een splisting tussen de partij en minstens één van haar parlementariërs.

De BEP heeft formeel twee leden in het parlment. Hoe de andere, Rudolf Zeeman, zich opstelt, is nog onduidelijk. De BEP sloot zich na de laatste parlementsverkiezingen bij de regeercoalitie van Desi Bouterse aan. Waterberg heeft zich sindsdien een bondgenoot door dik en dun getoond. Kennelijk is het grootste deel van de achterban er minder gelukkig mee. De nieuwe partijvoorzitter zegt dat de BEP in de coalitie blijft.

24 REACTIES

 1. @popo
  Zo is het en niet anders.
  Waterberg koppelt zijn verlies bij de verkiezingen niet aan zijn falen als partijvoorzitter. De partijleden zijn onbetrouwbaar volgens deze grapjas.
  Zelfreflectie is onbekend onder surinaamse politici


  Maak melding

 2. Heb eerder een gesprek gehad met deze Waterberg voordat hij in de coalitie zat, had geen goed woord over de Ndp, en al helemaal niet over die moordenaar, en zie nu zijn houding, nu hij in de coalitie zit, verdedigd dit wanbeleid met hand en tand, tot mijn grote verbazing,en met dit onbetrouwbare gedrag is hij bij veel aanhangers door de mand gevallen, en creěer je vijanden, en hem daarom niet meer lusten.


  Maak melding

 3. Met de toezegging van de nieuwe voorzitter om in de coalitie te blijven,tekend hij zijn eigen doodvonnis bij de verkiezingen in 2020, eindstand 0,0 zetels.


  Maak melding

 4. Elke politieke partij die samenwerkt met de duivel ddb is gedoemd gespleten te worden. Politieke dwazen zijn al dit soort politici die hun zielen hebben verkocht aan ddb, de duivelse zoon en paarse verderver die sinds 1980 de gehele natie in haar ontwikkeling achterhoudt. Vervloekt zijn moordenaars, maar ook allen, rijk en arm, jong en oud, geschoold en niet geschoold die deze vernietiger des vaderland aanbidden en vereren. Sinds 1987 worden deze paarse misleidende moordenaar en zijn duivelse trawanten op handen gedragen door afgodendienaars, de stinkend rijke corrupte dwaze ndp elite adviseurs en al die oerdomme debiele idiote paars verworden paria’s. Ndper’s zijn de ware ddb verdoemden geworden in geheel in doen en denken en werken. Opa taki leki Dino en Meriba volgen zijn blindelings ddb in zijn voetsporen op weg naar de verwording van de Suribabwaanse paarse hel, vol misdadige kommer en kwel die alle ndper’s meedogenloos verdienen voor hun oerdomme dwaze keuze, de duivel ddb dienen en aanbidden sa e meki heri volk ka.


  Maak melding

 5. Allen die de waarheid en gerechtigheid haten, zijn ndper’s, want willens en weten stemden ze en werken ze met de leugenaar en onrechtvaardige heerser, didibri. Wo ka.


  Maak melding

 6. wat is eigenlijk het probleem van waterberg? er is een verkiezing gehouden. wat is de essentie van een verkiezing? wat is het probleem? had er een aanwijzing gehouden moeten worden?
  waarom snappen “wij” eenvoudige dingen niet (zelfs wanneer wij een geneeskunde studie achter de rug hebben?)


  Maak melding

 7. Dit is het gevolg van verraad. Hij dacht altijd eerst aan zijn eigen ik en zak en de rest liet hij, net als in het verleden, zijn volk stikken ja hij heeft ze zelfs verkocht.
  Kan niet anders dat de wereld zulke mensen hun rekening presenteert.
  En de NDP en de president? Ja die komen ook aan de beurt.
  Hij wordt al geholpen in Cuba maar voor hoe lang?


  Maak melding

 8. Deze verrader Waterberg, de” Redi Musu” die over de rug van de V-7 kiezers, verraad heeft gepleegd door over te lopen naar de NDP coalitie ,moet liever zwijgen !!
  Laat hij ook het prceelland wat toebehoorde aan de landbouw-coop Kwatta, teruggeven !!
  Weer een onbetrouwbare “djoeka” afgestudeerd in Cuba !!
  One by one, Bouta e-brokko- dem- mars -foe-dem !!!
  A kil Bouta gersie van “top strateeg” !!
  O morro “todo-prasoro” partijen, hoe groter de winst in aantal zetels voor Bouta !!
  Rusje-land,wanneer begint jou campanje om NPS weer een plaats te laten krijgen van betekenis in de politiek?


  Maak melding

 9. Hoe haalt hij het in zijn hoofd zich verongelijkt van zijn Partij af te wenden en zijn eigen weg te gaan. Als ik de man in de DNA aanhoorde vroeg ik mij af hoe kon hij arts worden. De vraag is nog groter geworden.

  Beste meneer Waterberg bij verkiezingen krijgt men de kans voor een andere richting te kiezen dat is gebeurt omdat de ander aantrekkelijker was dan u. Nu de partijleden van verraad beschuldigen en in de DNA uw eigen gang gaan dat is VERRAAD.


  Maak melding

 10. Hoor de front kadavers blèren door de rimbloe. Wij hebben de ezels van BEP in onze zak. Wij gaan voor nog 5 jaar en Bouterse zal hoe dan ook herkozen worden. De waterkant kampeerders staan dan weer met lege handen.

  @Oom Ludwig van Abrabroki, je autisme speelt weer eens parten. Get a life vervelende kerel.


  Maak melding

 11. @ Parbo … Waterberg heeft nu alle tijd om zijn vrouw{en} te mishandelen … of wist je dat niet … dat Waterberg kampioen fong vrouw is … natuurlijk geleerd en afgekeken van de Nationale Dieven Partij. Misschien kun je hem een handje helpen … mislukt produkt van je vaders g.n.t. s…r !!!!!


  Maak melding

 12. de ndp en rovers moeten ophouden als mensen hen op wijzen dat goed is voor het land er politiek mee bedrijven en of verdeel en heers brengen.

  duurzame energie
  Velen hebben in de media en anders Suriname, de regering, dna enz erop gewezen hoe belangrijk duurzame energie is en voordelig is. Abraham moet niet op pokiegron politiek gaan bedrijven en zeggen dat andere politieke partijen het nog moeten laten blijken. Ook ik heb op wetenschappelijk en technologisch gebied mijn bijdrage hierin/hierover geleverd. Het is triest dat dit zo lang op zich zo laat wachten, ook gelet op nauwelijks enkele miljoenen us-dollars.

  Volk van Suriname laat ddb en gangsters inclusief de mensen in het bestuur van het land oa pokiegrond ea u geen zand in de ogen strooien. Het idee voor duurzame energie is niet van de ndp of gangsters. Ze hebben alleen toestemming verleent om het uit te voeren. Moet je die blaaskaken zien die met de eer willen strijken. Wat gebeurd is, is gewoon met staatsmiddelen en iedereen die de leiding heeft in het land is een dienaar van het land laat dat duidelijk zijn. Als ddb en gangsters enkele maandelijkse salarissen zouden inleveren zou het hele binnenland van stroom kunnen worden voorzien.

  de marrons moeten maar dom doen en geloven dat ddb gangsters ea hun redders zijn. De kennis is niet van hun. ddb heeft alleen het teken gegeven van uitvoering. Dat horen allen die een land leiden te doen. ddb en de rovers ea moeten leren in zien dat ze niet voor eigen belang daar zitten, maar voor het algemeen belang. Ze moeten gaan inzien dat ze dienaars zijn van het volk, ca marrons. Het geld is van het land, niet van ddb, gangsters ea.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. correctie
  Ze moeten gaan inzien dat ze dienaars zijn van het volk, cq marrons. Het geld is van het land, niet van ddb, gangsters ea.

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. @ Parbo
  “Hoor de front kadavers blèren door de rimbloe. Wij hebben de ezels van BEP in onze zak. Wij gaan voor nog 5 jaar en Bouterse zal hoe dan ook herkozen worden.”

  Je zult door je partner maar EZEL genoemd worden. Volgens mij zien alleen ezels andere ezels als partner. U maakt van de BEP nu echt de Bouterse Ezels Partij.

  Beste Parbo u weet toch dat er voor BEP leden alternatieven zijn. Iemand ezel noemen doet zelfs ezels om kijken naar een alternatieve stal


  Maak melding

 15. Parbo

  Je bent 1×24 uur ddb paars bedwelmd van het ddb virus. Blijf maar door paars witte poeder snuiven, knettergekke debiele ndper.


  Maak melding

 16. @ Passant,

  Het is geleend geld van de Islamitische bank voor dit project, dus een sigaar uit eigen doos wat terug betaald moet worden door eigen volk, dus die griezel van Abrahams moet niet doen overkomen, dat de Ndp de enige partij is, die dit kan verwezelijken, hij is zo doorzichtig deze rover, alleen maar om daar met de verkiezingen in vooruizicht van 2020 zetels te kunnen behalen, daarom gaan deze paarse ratten in 2019, nog meer dorpen voorzien van stroom.alleen moet dat volk goed beseffen, dat die paarse roversbende die rekening niet gaat betalen.


  Maak melding

 17. Waterberg heeft njang al gemaakt. Dus het maakt hem niets. Waterberg heeft zich rijkelijk gemaakt en de rest van leven al gesetteld achter de zg joekastemmers.


  Maak melding

 18. Ook geleend geld moet terug betaald worden. De Surinaamse burger moet dat doen en de republiek Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. De heer Waterberg is nu reeds enige tijd in de politiek en heeft veel reizen gemaakt. Maar hij heeft niets opgestoken van hoe het gaat in de democratie. Als je meedoet met een verkiezing dan is het niet gegarandeerd dat de uitslag winst voor jou zal betekenen. Hij zou zich moeten afvragen waarom zo’n groot deel van zijn partijgenoten hem de rug heeft toegekeerd. Hij beschuldigt wel op ernstige wijze zijn partijgenoten: “Ik weet niet wie vriend of vijand is en ik heb mijn leven lief”. Dus iemand die niet op je stemt is je vijand volgens deze parlementariër. Niet een enkel moment van zelfreflectie. Dit slaat toch alles! Helaas personifieert hij met dit standpunt het niveau van een groot deel van het DNA. Zijn opvatting zou zelf een RR-lid niet passen, maar zeker niet een lid van “het-hoogste-orgaan-van-staat”. Ik hoop dat Waterberg zich als arts anders gedraagt naar zijn cliënten toe dan de houding die hij nu heeft gedomstreerd. Heer Waterberg, shame on you


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.