Dienstperiode Surinaamse ambassadeurs wordt bij wet beperkt

8
Suriname op Algemene Vergadering Verenigde Naties

PARAMARIBO, 6 feb – Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Buza, wil afrekenen met het schier levenslang dienen van ambassadeurs. Surinaamse diplomaten moeten weten waar ze aan toe zijn. De praktijk van een jarenlange dienst op een en dezelfde post moet tot het verlden gaan horen. Onder meer zal een speciale wet worden ingevoerd.

De voorbereidingen zijn al ver gevorderd. “We hebben een wet in voorbereiding. In aanloop zegt de president dat we moeten reguleren, zodat mensen weten wanneer ze terug moeten komen. Het heeft doodgewoon met transparantie te maken en bezuiniging”, zei Pollack-Beighle in het STVS-journaal. Intussen is de daad bij het woord gevoegd. De meeste ambassadeurs zijn reeds terug geroepen.

Bekeken wordt hoe de vervanging het best kan geschieden. “Er komt een scherpere selectie. We moeten niet alleen naar ambassadeurs kijken maar ook de posten. We willen betere een positionering van Suriname, dus moeten de mensen precies weten aan welke portfolio ze moeten werken en wat de prioriteiten zijn van de regering. Dat is de richting die elke ambassade heeft te gaan”, aldus Pollack-Beighle.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Opo kondremang oeng opo sranang gron e kari oeng. Eindelijk iets zinnigs.
  Hoogtijd voor roulatie en een degelijke hoogwaardige portfolio met een universitair diploma. Iemand met een goed stel hersenen als ambassadeur. Geen soso boto in driedelig pak met stropdas.Een Ambassadeur zonder franjes. Sommigen zitten al 100 jaar op dezelfde post zichzelf te verrijken door niets te doen in het buitenland. Wel mooi weer spelen. De stoep wordt nu eindelijk schoongeveegd mie tata.


  Maak melding

 2. @ Prof.Misababoi
  met max. 4 zittingsperiodes … bedoel je toch niet … 4 x 5 jaar.
  Wat bepaalde figuren betreft zou 20 jaar parlementariër zijn grote Ramp voor ons geliefd Rep. Suriname betekenen.


  Maak melding

 3. Ik begrijp niet zo goed wat de doelstellingen voor onze ambassades zijn. Mijn inziens zou elke ambassadeur, afhankelijk van zijn of haar standplaats, minimaal twee vermogende investeerders binnen drie jaar na aanvang van zijn of haar dienst, naar Suriname moeten brengen.Een ambassade heeft vooral nut als het werk van de ambassadeur leidt tot tastbare ontwikkelingen in het land. Voor dit advies dat Suriname miljoenen en of miljarden kan opleveren, vraag ik geen vergoeding.


  Maak melding

 4. PAARSE MACHTHEBBERS, BEPERK DE

  LEENMOGELIJKHEDEN/LENINGPLAFOND VAN

  SRANAN IN DE GRONDWET !

  DAN KUNNEN PAARSE YO-KOEIEN ONS NIET MEER

  FAILLIET MAKEN DOOR MILJARDEN-AAN-ONGEDEKT-

  GELD TE DRUKKEN EN/OF DAGELIJKS LENINGEN

  SLUITEN VOOR LOPENDE CONSUMPTIEVE

  STAATSUITGAVEN !

  THAN YOU CAN TALK !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Ach, als je geen geld meer hebt Dan moet je bezuinigen.
  Een ambasadeut is een luisterpost.De belangrijkste landen krijgen de beste ambasadeut.Die kunnen de beste interpretaties Geven van het nieuws aan het thuisfront.
  Ik vind dat Su de Amerikaanse system kan hebben van carriere diplomaten en politiek benoemde diplomaten.
  De carriere begint na school op een post en Klimt als zijn talent dat toelaat. De politieke diplomaten worden op de sensitieve posten gezet door een regering.Als dat bewind weg gaat zo gaat die ambasadeut.
  Het moet niet zo zijn dat dat ambasades vol gestopped worden met jouw partij stemmers.De werkers moeten werkzekerheid hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.