zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenGezondheidWereldkankerdag: meer bewustwording over kanker in Suriname

Wereldkankerdag: meer bewustwording over kanker in Suriname

-

- Advertisement -

Wereldwijd wordt op 4 februari aandacht geschonken aan kanker. Het is dan Wereldkankerdag. Ook in Suriname wil men meer bewustzijn creëren bij de bevolking over deze ziekte. Ondanks alle drukke werkzaamheden moet men bewust zijn van de eigen gezondheid, vooral als het gaat om kanker. Nensy Bandhoe, directeur bij Stichting Lobi, geeft aan dat er niet voor geschroomd moet worden om zichzelf regelmatig te laten screenen op kanker. Vooral de screening op baarmoederhalskanker is aan te bevelen omdat bij tijdige ontdekking er 100% kans op genezing bestaat.

- Advertisement -

Ook mannen worden opgeroepen om zich regelmatig te laten onderzoek op prostaat kanker. Het is alom bekend dat mannen vaak genoeg niet snel genoeg de dokter bezoeken als ze merken dat ze ziek zijn. Dan nog wordt aan hen een beroep gedaan om hun prostaat regelmatig te laten onderzoeken. In sommige gevallen kan het ook om een ontsteking gaan die verholpen kan worden. Maar feit is wel dat men zich moet laten onderzoeken om erger te voorkomen.

Het blijkt nog al dat er een bepaalde drempelvrees bestaat wanneer het om deze ziekte draait. Maar men moet er wel van bewust zijn dat die drempelvrees zal maken dat, indien je een ontsteking of een beginnende kanker heb, deze niet tijdig ontdekt kunnen worden met natuurlijk alle nare gevolgen die erbij komen kijken. Geen enkele man of vrouw wil vroegtijdig overlijden en hun kinderen en hun partner en familie leden achter laten. Het liefst willen we een lang leven zodat men samen kan genieten van de mooie dingen in het leven.

Belangrijk daarbij is dan dat men over die drempelvrees heen komt als het om een kankerscreening gaat en daar draait het dit jaar op Wereldkankerdag in Suriname om.4 REACTIES

  1. Ieja baja met al die kwik die her en der gestrooid wordt kun je makkelijk kanker oplopen. Maar als je cht kankervrij wil zijn, moet je niks eteen en drinken. Dan wordt je spoedig bevrijd van alle zorgen.


    Maak melding

  2. Ik word razend als mensen mij het idee willen geven kanker te willen oplossen. Dat is nl allang gedaan door Dr. Sebi, maar ook velen die niet het reguliere pad volgden hun kanker aan te pakken genazen. Ik weiger te geloven dat men kanker echt wil aanpakken, daar zit teveel geld in voor medici en farmaceuten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.