NDP-parlementariër: Surinaams kind blootgesteld aan gokspelen

12
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 feb – Kinderen worden in het hele land blootgesteld aan de verleidingen van het gokken. En niemand die er wat aan doet. Parlementariër Amzad Abdoel (NDP) baalt van deze door de jaren heen krom getrokken situatie. Ondanks de wet, kunnen kinderen vrijelijk loten kopen. Van kinderen die ergens deelnemen aan gokspelen wordt al lang niet meer opgekeken.

Integendeel, steeds meer supermarkteigenaren lijken het op de jongeren te munten. De gevolgen worden voor het gemak over het hoofd gezien. “Jongeren kunnen gauw gokverslaafd raken en in de meeste gevallen weten zij dit niet te beheersen. Gokverslaafden zullen niet schromen al hun geld of het overgrote deel te verbrassen aan gokken en dit kan voor grote problemen zorgen in gezinnen”, zegt Abdoel tegenover De West.

Controle op kans- en gokspelen is in Suriname minimaal. Een Gaming Board bestaat, maar vrijwel alleen op papier. Volgens de wet kan de Gaming Board wel degelijk maatregelen treffen die minstens kunnen leiden tot inperking. “Er moeten controlemechanismen opgebouwd worden en concreet beleid gevoerd worden”, aldus Abdoel. Hij wil vanuit het parlement luider gaan roepen om meer controle.

12 REACTIES

 1. Triest toch, maar wat dacht je van jullie roverhoofdman (hij trouwens niet alleen er zijn meer politici die dat heel leuk vinden) die kaboela aan het uitoefenen is met minderjarige meisjes, genoeg filmpjes te zien op Facebook.
  Hypocriet gelul dus weer uit NDP hoek


  Maak melding

 2. Al díe tijd heeft deze nepeconoom met oogkleppen opgelopen, en heeft nu pas het licht gezien, want het Surinaamse kind word aan nog ergerger dingen blootgesteld, zoals drugs, porno, geweld thuis, geweld op tv, slechte voorbeelden van politici, een moordenaar als president en andere politici met een strafblad, maar daar hoor je deze boeler niet over spreken, híj moet de hand in eigen boezem steken, met díe berg boter op zíjn hoofd, want normen en waarden, zíjn ook ver te zoeken bij deze paarse rat.


  Maak melding

 3. Nog erger is dat onze kinderen blootgesteld worden aan front partijen en malloten als Manu, Oom Ludwig, Ray en al die andere aanhangers van de ex kolonisator.


  Maak melding

 4. Ja alles komt door het sutiatie van het land dat moeteb eerst kijken waarmee het regering bezig is het and gewoon kapot te maken kinderen zoeken gewoon beter leven waarom is dit niet gebeurd tijdens andere regering.Je moet zelf kijken waar het land of welke richting het gaat.


  Maak melding

 5. Als een kind opgroeit in kansloze gezinnen met laaggeschoolde hersenloze paranoïde paars geindoctrineerde ouders als RobG en Parbo dan is dit een te verwachten ontwikkeling. Het adoreren van een drugsveroordeelde massamoordenaar heeft louter sociale missstanden tot gevolg.


  Maak melding

 6. @Parbo
  Kan je deze kinderen het kwalijk nemen dat ze loten kopen en snel rijk willen worden.Wat denk jij dat zijn het niet merken hoe zwaar het is heden om te overleven in Suriname?!
  Heb jij bovendien opgemerkt dat geen enkel ndp kind loten koopt?!Is het zo moeilijk te raden waarom zij niet en de rest wel?!
  En jij hebt het lef om kritiek te leveren op de kinderen die loten kopen?!Zij doen zo om te overleven ,om de dag van morgen te zien!! Heden is het toch tijdens de ndp incompetente regering dat kinderen loten kopen,waarom je scheld kanode gericht is aan anderen is onbegrijpelijk,Je bent een idioot!!


  Maak melding

 7. Look who’s talking, een dienaar van de duivel ddb. Oma taki des te meer de paars verworden geldzuchtige awariedomries en dit soort volksverlakkers het hebben over het moraal, des te meer is er spraken van nog meer moreel verval. Opa taki, alle paarse coalitieleden zijn verantwoordelijk voor het paars corrupt crimineel wanbeleid, de steeds groter wordende armoede en moreel verval. Kijk naar Dino en Meriba en vele dwaze paars verworden ndp gangsters die het land en volk teisteren en in hun greep willen blijven houden, de misdaad in al zijn vormen is sinds 1982 nooit zo groot geweest. Ndp na wang mpp misdadig vervloekte politieke sekte waar het allemaal te doen is om een moordenaar aan de macht te houden koste wat kost, al moet de gehele natie bloeden, ook die dommer dan de domste mensen zijnde debiele ndp aanhangers van de moordenaar ddb. Wo ka.


  Maak melding

 8. Parbo

  Nog erger is dat onze kinderen blootgesteld worden aan front partijen en malloten als Manu, Oom Ludwig, Ray en al die andere aanhangers van de ex kolonisator.

  Joe ma bigi bongbong


  Maak melding

 9. Parbo is een door ddb uitgepoepte paars stinkende kloon bacterie virus die met zijn domme paars stinkende reacties zichzelf verraad. Een ezel is zelfs tienmaal van nature wijzer dan het gros der verdoemde ndp paria’s, waarvan hij op dit forum de grootse paarse idioot is.


  Maak melding

 10. zelf eten kan NDP Regering niet brengen naar Asiana Bejaarde huis .

  Zelf zelf kinderen gaan dood in een ziekenhuis A.Z,die nog geboren moeten worden .

  Fronrt Regering is er als te vinden ,eten overvloed .

  De Kolonisten waren 100 x beter dan de onder drukkers van NDP .

  Het wachten is op de vonnis van de Krijgsraad , een militair word door de Krijgsraad berecht .

  Bo Bo Bouterse moest geen militair worden ,nu weet hij wat Krijgsraad is .

  Onder NDP Regering zijn er duizenden hard drugs verslaafde en Zweervers gekomen in Suriname ,is dat de revolutie van NDP .

  Geen enkel buurt is meer veilig ook de binnen land niet .als komt door de stinkende Revolutie .

  Bo Bo Bouterse gaat na de vonnis voor de derde keer voor President .

  Volgens de grondwet macht het niet ,maar vrouw Simons voorzitter gaat geen voorstel doen .

  Door dat NDP 26 zetels heeft kunnen zij geen grondwet wijzigen .

  Dat is NDP straf heb zuchtigheid om alleen te regeren .

  Limbo SRS Radio wanneer krijg Bejaarde huis Asiana vlees en vis is dat zo moeilijk voor NDP .Regering

  Limbo tijdens de Staats greep was je 8 jaren op welk school heb je geleerd van de REVOLUTIE van NDP ,ARMOEDE partij .


  Maak melding

 11. @ Parbo … Dienaar van de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … Manu, Oom Ludwig, Ray … zijn Waarachtige … Dja Dja Surinamers. Ze liegen, bedriegen niet. Ze zijn geen verkrachters, aanranders z.a. jullie van de Dieven Partij … w.o. Neede … Krasnaplosky … knoop dit goed in je duivelse, diefachtige, moorddadige Ezels oren { ik hoop niet dat de ezels zich beledigd voelen door deze vergelijking … want … je bent niet waard een ezel te zijn }.

  @ Parbo … wie kaatst moet de bal verwachten … als jullie
  { NDP’ers } idiote hersens begrijpen wat ik bedoel !!!!!!


  Maak melding

 12. Kinderen worden aan een heleboel rotzooi in su bloot gesteld niet alleen aan gokken ouders sturen kinderen vaak om drank, sigaretten, te kopen en vaak nog laat in de avond ook ouders verwaarlozen kinderen lopen vaak heel laat op straat nog te spelen vragen eten aan buren en bedelen om geld omdat ze vaal de hele dag aan hun lot overgelaten moeder niet thuis vader ook niet vader die verslaafd os aan drank kinderen van een jaar of 7 en 9 dus is er heel veel mis in su met kinderen als je als ouders 2 jongen kinderen heel laat alleen laat kunnen kwaad willegen z’n huis binnen dringen en kinderen verkrachten maar ook met snoep en eten weg lokken omdat z’n kind honger heeft dit is een geval dat nu gaande is in su ik zie kinderen de hele dag loten kopen voor hun ouder of bier voor papa ik weet niet wat er in su gebeurd maar het os wel triest dat su zo achteruit holt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.